Здравей Гост

Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - Toshko

Страници: [1] 2 3 ... 386
1
Знака е даден ясно тук: https://fakti.bg/video/491884-valeria-veleva-pred-fakti-erata-borisov-svarshva-video

Протести 2020 Гешев vs Радев и всичко що мърда, Бойко колатерал демидж?!

Ама друг път!  :D ;D :o

Бойко разбирате ли ще пада (и сигурно наистина ще падне) понеже неговият главен прокерор, който назначи през главата на всички се е разюздал до степен да проди като уайт уокър насам-натам с армията си и да разгромява, тоя-оня и накрая подкачи президента, жена му, съветниците и понеже му беше малко удри бако, таа мачка не е наща, нахлу в президентството като във вертеп с нелегални курви и бело от на пласьорите шано конкуренция на наще. Коет си е си е. Фигуративно казано разбира се!
Такаа, не стига тая свинщина.
Не стига тая свинщина, ами се забълбука тази глупост със летните сараи... Добре, НСО са галфони, казано им е пазете плажа и те го пазят по галфонски. Кмета разрешава и съгласува протест, полицията не пуска протестантите. - ето това е свинщина. Кмета се лута като сумнамбул, полицията неще да го слуша. Следва отчасти щурм, отчасти кмета лично води протестантите по обходна козя пътека. Полицията продължава да пречи. Всички действия на полицията са между незаконни и неправилно, та чак до глупави. Младежкото ДПС се засрамва хвърля фланелките и шапките, полицията не?! Малко странно.
Като казах полицията... Много пъти съм писал публикации и тук и във Фейсбук каква хуманна и мека полиция имаме. И наистина е така. Дори сега по повод BLM в щатите отново развивах тезата си за човечната ни полиция на дълго и на широко, аргументирам се, имам доказателства, примери, личен опит.
Тия размазаха млади момчета с физика на деца, демек хилави и напълно неподходящи за бой. Не стига това, ами си правили селфита с тях и разголено момиче, също бито, галили я по главата... невинни деца. Единия се вижда на кадрите как го ловят от стълбите на подлеза, където иска да избяга. Вижда се и че по-рано не е извършил нищо.
наловиха някакъв млад мъж на витошка и солунска и го пребиха. Пред камери и телефони и пред недоумяващ репортер на телевизия.
Биха хора в полицейските бусове. Всички бити са арестанти с белезници.
Тук отбелязвам, че в НК няма наказание бой от полицаи садисти за нито едно инкриминирано деяние. Полицаите казват, че ги били били, защото битите се били закачали.

Пълен абсурд!

Това не е маниера на действие на българската полиция! Както искате ме разбирайте! Аз самият също не разбирам!!! Няма аналогия и с 97-ма, когато на площада бяха мутри силоваци събрани от престъпните босове. Отделен въпрос, е че по страничните улички бой ядоха всякакви други, но не и мутрите. нито е 2013-та, когато поне протестиращите бяха по-буйни.

Тези дни са се вдигнали най-нормалните нормални обикновени хора, които повече не издържат. А ядат бой и то все пред камери, без още нищо да са щурмували.

Следващо ниво на разсъждения. Да приемем, че на Бойко му правят номер, ще го свалят, бунят народа с тези провокации. Бойко защо мълчи? нали все се отнася бащински с народа? Нали държи юздите на властта? Мълчи все едно иска повече да ни дразни и да ни остави да си мислим или, че е станал безгласен заложник на сиви кардинали, които му погаждат номер, сиреч жертва. Или пък мълчи и офлянква за да си мислим, че бият в негово име и по негово допущение.
И в двата случая Бойко се самосваля от власт. Нарочно. Какъв е планът? На мен ми идва една авангардна идея. Дано ако позная да не ме сметнат за инсайдър. Ей сега ще подаде оставка, Гешев ще му спретне скоростен процес, разбира се некадърен, Бойко ще бъде оправдан по хиляди тежки обвинения, възможно най-много. И хоп! Вече ще бъде съден и оправдан за престъпленията си и няма да може да му се потърси реална отговорност.

Буламач!

Какво трябва да се случи ли? Властови, корупционен и претъпен вакуум достатъчно дълго за да могат нормалните хора с ценз, качества и визия да се осъзнаят, самоорганизират и да излъчат кандидати за народни представители. Системата няма значение. Морала е всичко. И разбира се Бойко и ГЕРБ да престанат да управляват, защото очевидно изпускат положението. По световните стандарти още миналата есен имаше скандал след скандал, върху скандал, помежду скандал. Оставката е закъсняла с поне година само в последната епидемия от скандали.

2
Новини / Re: Истината за корона вируса
« -: Юли 13, 2020, 06:44:03 18:44 »
Нищо не ни гласят, днес са 70-80.
Некадърници!

Това някой може ли да го засече от друг източник или с факт чек:
Цитат
Две новини за COVID-19, които са от ден-два, но няма да ги чуем май по официозните български медии...

Първата е, че сърбите повече не могат да издържат лъжите на СЗО за опасността от грипа и наложените им мерки и вчера огромни тълпи разярени граждани са нахлули в Парламента в Белград да искат това нещо да престане, защото бизнесите им са унищожени, а спестяванията им стопени. Полицията ги е разгонила с палки и дори полицаите са били с палки хора, които не са били част от протеста. Гледах видео по въпроса. Ужасно беше. Имало десетки ранени и арестувани.

Втората новина е, че в Туитър са изтрили статус на президента Тръмп, в който той призовавал гражданите да не се поддават на истерията заради грипа. Глобализираните, либерастки медии са му поискали обяснение разбира се, и гледах говорителката на Белия дом как излезе и обясни какво е имал предвид Тръмп с този статус. Тя потвърди, че експерти от екипа му са излезли със становище, че грипа съвсем не е толкова смъртоносен, колкото на някои им се иска да е, за да ни държат залостени по къщите, с маски и умрели от ужас... Тръмп обяви, че САЩ излиза от СЗО и че повече няма да се съобразяват с предписанията й, нито ще я финансират. Смъртността от грипа в САЩ била едва 0.37 процента... Нищожна цифра за обявяване на епидемия, пандемия или каквото там го обявяват този грип.

А ние засега сме добре. Нашите мръхльовци се надяват да спасят останките от туристическия сезон, обаче щом той свърши, ще нахлузим маските и ще ги влачим до живот, защото нито имаме политик, на който да му стиска да ни извади от мафията на СЗО, нито пък имаме народ, който да е способен да излезе по улиците да си търси правата... Освен ако не му плащат от някое НПО да излезе да мята цветни табелки и радостно да цвърчи, че иска да запази девствеността на Пирин и Рила.

Rossen Georgiev


3


Има всички видове в Рокауто!

4
През годините много пъти съм се връщал към тази публикация без да имам какво да добавя стриктно по темата.

Борисов е една голяма политическа въпросителна. Какво прави, как го прави, към какво се стреми? Всички тези въпроси остават без отговор след почти 12 години управление.

Защо е така ли?
- Омерта.

Какво е законосъобразно поведение?
- Преследване на правомерни цели с правомерни средства. Сиреч, допустим от закона резултат осъществен със законосъобразни средства.

Целите и средствата на Борисов остават скрити през цялото време. Цялата му дейност може да се синтезира до следното: "Тука има едни пари, много пари, богати сме, процъфтяваме, дайте да ги похарчим за това или онова.".
"Това или онова" винаги е нещо голямо, скъпо, ненужно и в крайна сметка некачествено.

За основни ценности пари не се харчат. Образование - вегетира. Медицина - вегетира. Добре че в медицината технологиите много се развиха, а болните са много, та лекарите се квалифицираха, а дори днешното оскъдно оборудване у по-добро от вчерашното. Отбрана - вегетира. Инфраструктура - отвратителна, разбита, зле проектирана. Строим едни мъчително скъпи и некачествени магистрали, където потъват парите ни. А можеше всяко трасе на недовършена магистрала да бъде отдавна дублирано с 4 лентови скоростни пътища, които са в пъти по-евтини. Магистралите са ни марки и допотопни освен това. Зад остават се. Те са на практика 4 лентови пътища с широк банкет.
Обществени пространства - кочина и разпад. Няма тротоари, няма паркинги, паркове, озеленяване, градовете са задръстени и непроходими, блъскат ни с платено паркиране по криви разбити сокаци. Общественото пространство е съсипано и противно. Екологията и природата са съсипани, бетонираме плажове, горим боклук, част от Витоша изгоря, изсъхнаха дърветата от Бистрица до Банкя, защото корояда се юрна и още не е спрял, няма кой да го напръска. Градоустройството е като на село от градски тип, сгъчкани грозни сгради без паркинги, тесни пътища с недостатъчни габарити. Краде се и се лъже на всяка крачка в строителството.
Медиите са съсипани. Хората ги е страх. Няма публицистика.
Държавата умира.
Няма стокови борси за земеделска продукция. Прекупвачите цъфтят и дерибействат, лъжат, крадат, правят ментета на основни отрасловоопределящи продукти.
Корупционни и олигархични свръх регулации. Няма закон за частния фалит. Няма социални грижи.
Върха на гадостта е че вчера отвориха нощните заведения, защото на протеста се установи сериозно присъствие на бармана и сервитьори, тоест да намалят броя на протестиращите.

Христо Иванов го синтезира много добре:

Вчера видяхме как МВР бламира официалната власт, за да се подчинява на реалната- тази на Пеевски и Доган. Първо, бургаската полиция остави кмета (и зам шеф във ГЕРБ) да се лута като сомнамбул и да повтаря, че това било грешка, без да може да ги накара да му се подчинят, както е по закон. После, Борисов поиска главата на областния директор, но министърът бламира премиера публично като не я прие.

И тук получаваме отговора, дали Бойко и политиката си подхождат. "Всемогъщият" Борисов не може да получи една оставка, кметовете му не могат да осигурят провеждането на мероприятия, които са разрешили. Полицаите му бият и издевателстват пред очите на колегите си, хиляди протестиращи и милиони зрители.
Има данни, че полицаите садисти от коланите на Министерския съвет са се гаврили, правили са селфита с пребитите момчета и бито момиче оковано с белезници и разголени гърди, като даже са го галили по главата. След това са отказвали лекарска помощ на припадащи от тежко мозъчно сътресение студенти по право в продължение на цяла нощ пред очите на родителите им хирурзи от Пирогов: https://m.offnews.bg/news/112_6/Majka-na-bit-ot-politcai-na-protesta-Gavrili-sa-se-s-detcata-stapval_732638.html

Борисов: пазете полицията!

Мерси Баце за предупреждението!

Ти се пази от полицията си!

Нали все даваш запада за пример? В САЩ веднага дават имената и показват лицата на садистите и убийците, веднага ги отстраняват от работа или ги уволняват. Ти ги криеш! Искаш да ни е страх и от това!
Нас обаче не ни е страх от командите ти садисти!

Мониторинг на прокуратурата съгласно ДЕС: https://dnevnik.bg/analizi/2020/07/12/4090201_borisov_dopuska_greshka_i_moje_da_plati_skupo/

А дали Гешев ще отреже главата на Бойко? Същото говорехме и за Цацаров, който издържа стоически на изкушението.

5
Да, 228°С пламна температура, мерси! При съвременни двигатели масово с над 100 коня от литър и доста често с над 130...
Аз съм напипал пламна температура 256 или 258°С, което е близо до масло за газови турбини и турбо-вентилаторни реактивни двигатели и не го пускам.
HTHS 3.8 е добре, всичко останало сочи за минерално масло.

* * *

Както и да е. Отворих темата по друг повод.
Безумието "спор тънко срещу дебело масло" продължава да се вихри и в частност още по-голямото безумие 5W-20 или 5W-30 за Форд Модулар 3V.

Първо, има поне 4 адски сериозни бюлетина на Форд в които се посочва, препоръчва, предписва, умолява и напомня на всички собственици на V8 и V10 SOHC 3V да използват само и единствено SAE 5W-20.

Ето моите изцяло технически обосновани аргументи:

 С какво точно 5W-20 е те достатъчно добра смазка за Форд Модулар, че да трябва да се използва масло с по-висок вискозитет?

1. Сегменти. Най-горният компресионен сегмент във всички ДВГ работи на полу-сухо смазване. Няма маслен клин, баня или каквото и да било. Разчита се на малкото масло оставащо в хонинга на стената на цилиндъра. В случая имаме стоманена риза хонингована финно за масло с вискозитет до 9 CST при 100°C реалната работна температура на това място е по-скоро 150-200°C пиково, средно е около и под 150°C с излагане на до 2.000°C.
По-високитя вискозитет означава по-дълги молекули с по-високо вътрешно триене във флуида.
Логично по-гъстото масло ще навлиза и ще се задържа по-трудно в хонинг направен за по-тънко и течливо.
Със САЕ-30 сегментите ще премахват маслото по-лесно от хонинга. Резултат: повече износване.
2. Основни и биелни лагери. Минималното налягане на маслото при 2.000 оборота на 4.6-3V е 5.2 бара на загрял двигател! Тоест вероятно е поне 6 бара дори с нискокачествена смазка и вероятно някъде преди 7 бара с аботна байпасен клапан.
5.2 бара е толкова много, че лагерите няма да задерат дори с вода или 0W8.
Бележка: 0W8 не е 2.5 пъти по-"рядко", САЕ 20 е 7.8-8.8 CST (стандарта 20 е до 9.2 включително), докато САЕ-8 е 5-6 CST, колкото са евтините САЕ-20 след 3-4.000 мили.
Маслената помпа за тези двигатели е голяма с голям дебит и голямо налягане.
Преминаването от типичния вискозитет около 8.5-8.8 CST@100°C за САЕ-20 към типичния вискозитет от поне 9.9 до ~12.5CST@100°C на САЕ-30 ще доведе до по-малък дебит с между 20-30% до 50-60% и повече. Това означава, че охлаждането на лагерите ще намалее поне наполовина. И без това в лагерите се развиват температури от порядъка на 150°C, тези температури просто ще се повишат. Напомням, че композицията на лагерите включва неща като олово, калай, мед и т.н., а т.н. че упки са алуминиеви. Дори съвременните високотехнологични лагери, които нямат калай и олово, пак да алуминиеви, а алуминия губи механична якост при около 200°С и то претърпява постоянни промени в структурата на метала - омеква.
Намаления дебит през лагерите означава директно намален дебит на смазването на буталата и сегментите, както директен през специалните отвори, така и индиректен през разпръскване. Това пък още повече влошава нещата със самите бутала и сегменти.

3. Газоразпределение. Допускане в главата на тези двигатели са такива, че САЕ-30 просто не може да протича в достатъчно големи количества през опорите на разпределителния вал.
Соленоидите управляващи фазиращите колела на разпределителните валове са направени с марки отвори като са САЕ-20.
Повдигачите са на хлабина почти 0. С гъсто масло каквото влезе не може да излезе, но преди това не може и да влезе. Просто повдигачите работят с повишен ход докато се охлабят достатъчно за да могат да пропуснат САЕ-30. Само че при този процес обработката на повърхностите е загубена и започва необратимият процес на разрушаване.
Кобилиците и гърбиците се смазват от отвор за излишното масло на повдигачите, който е свързан с насочваща чашка с дупка на кобилицата сочеща към ролера и гърбицата. Логично със САЕ-30 дебита тук ще бъде намален повече от двойно.
ВВТ колела. Тук имаме разделителни сегменти като на Ванкел работещи на хлабина 0. Те просто опират във външния корпус отвътре. Излишно е да се обяснява колко пъти по-лошо ще се смазват с по-гъсто масло.

4. Маслена помпа. Флуидите са несвиваеми. Тоест, маслените помпи имат константен дебит и обем за дадена скорост на въртене. Да, обаче пропускливостта на двигателя са САЕ 30 е грубо казано наполовина по-малка. Помпата пък е преоразмеререна дори за САЕ-20 на 10.000 километра, тоест САЕ-12-16.
Резултатът, е че първо байпасния клапан работи непрекъснато, което между другото го износва.
Второ, излишното налягане се разтоварва вътрешно и през самата помпа, което пък я износва нея по първи начин.
Трето, излишното налягане натоварва задвижването на помпата, което я износва по трети начин.
Четвърто, ако си мислите, че 6-7-8-9 бара не могат да раздуят алуминиев корпус, помислете пак. А и не е едно и също дали 8.5cst или 12cst текат наобратно през модули на зъбите, луфтове и хлабини сте в грешка. Получава се натиск на колелата към корпуса, което износва помпата по четвърти начин.

5. Маслен филтър... Маслените филтри са с тенекиен корпус, който няма безкрайна здравина и не е невъзможно да се скъса, пръсне, разцепи и т.н.
Оставете, че 7-8 бара могат да Ви взривят филтъра, белята е по-голяма.
Масленият филтър има предпазен клапан, който представлява пружина под филтър елемента, която при свръх налягане се свива и маслото минава байпас между входа и изхода. Идеята е при студен старт с гъсто масло филтъра да не пречи. Е при дебитите и ноляганията при които работи системата на тези двигатели със САЕ-30 това ще се случва през повечето време.
Просто такова количество САЕ-30 през този филтър особено на студено ще го избутва заради съпротивлението на хартията.

Има митове и легенди, че едва ли не проектанта на 3V двигателите бил казал, че биле проектирани за 5W-30, както и някакви други светила също биле казали, че САЕ-20 било само за по-нисък разход и емисии.
Същевременно хората карат по 200-300.000 мили със САЕ-20 и двигателите им работят идеално. Има фирми използващи 6.8-V10 3V в тежки условия в камиони и навъртат но 200-300.000 мили с работа на 4-6.000 оборота! Това се равнява на 1-2.000.000 нормално каране на лек автомобил.
Повечето наглеци форумни "професори" са пишман гаражни "състезатели", които карат на няколко събития годишно от което черпят авторитета и аргументите си.

Собственици на сервизи обаче споделят, че 3V двигатели карани с по-гъсто масло изкарват 160-170.000 максимум преди да започнат да харчат масло. А също и че когато ревизират двигатели, капаните с по-гъсто масло имат повече износване в главата, а и навсякъде.

6
VK означава широколентов.
Типично за този тип говорителчета с такава мембрана звучат супер.
Пробвай да ги интегрираш с ОТГ-тата... първо външно...

7
DIY (Направи си Сам) / Re: От с вк 0822
« -: Юли 03, 2020, 02:16:53 14:16 »
Ти си направил същото, само че бас бокс е нефелна програма, която не отчита много неща.
Включил ли си портовете в симулацията? А лицевия панел - т.е. да го включиш и да въведеш точни размери...
Няма как да отчете допълнителния товар от въздуха.

Графиката ти е принципно 1:1 с моята. И напълно се покрива с измерванията на босетата из нета.
Като отчетем, че те имат нещо подобно на НЧ филтър на 50-60 херца и прехвърлящ резистор на по-ниско ниво, всичко става ясно и точно.

Не можеш да ги свързваш така, защото както си забелязал звука се е прецакал.
Трябва да са три тройки последователно, всяка тройка в паралел. - така имаш най-малко индуктивност и най-добър импеданс.
При първата ти схема си на -6 дб спрямо 3х3, тоест около 8 ома вместо около 4.
При сегашната ти схема обаче проблемът е много по-голям, защото 9-тия говорител е 4 ома и получава точно четири пъти повече мощност от 8-те останали взети заедно.  ;) тоест субективно разликата в нивото е минимум двойна. Белята е голяма, защото при 4 кратна разлика в нивото, 8-те практически не се чуват - затова тази схема е неправилна.

При 3х3 товара е 1:1 спрямо 1 говорител, което е супер! Освен това можеш да сложиш един зобел на цялата колона и да изправиш импеданса по конец. При което всички коригиращи вериги ще ти работят идеално. А ако при 3х3 със зобел използваш DSP корекция или просто си пуснеш калибрацията на ресивъра с микрофон ще стане супер идеално. Чак аз се замислям да си направя!!!
Високочестотен - максимум 1 брой супер висококачествен (поне 50-100 лева за брой  ;D ;D ;D) пуснат през един малък кондензатор определен на слух.
И получаваш уникални колони!

8
DIY (Направи си Сам) / Re: От с вк 0822
« -: Юли 03, 2020, 12:04:07 12:04 »
Как са свързани 9-те говорителя? ;)
3х3 последователно и трите тройки в паралел? Или 3х3 в паралел и трите тройки последователно? То се получава едно и също.

Как бяха свързани преди?

9
Искам да кажа за Марксизма.
1. Тия BLM биле марксисте. Не, в най-добрият случай са ленинисти от болшевишки тип;
2. Герб биле комунисте - тиражира се от много места напоследък. Не, в най-добрият случай са не идеологическа организация от болшевишки тип, тоест нищо общо (ленинистите поне имат две идеологии, една параванна и една основана на марксизъм болен от корона вирус);
3. Комунисти няма и никога не е имало. Комунизма е утопична научна идеология - мислен експеримент по въпросите за технологиите, развитието на обществените отношения и икономиката. Комунизма е основан на научния труд основан на наблюдения и изводи на Карл Маркс. "Капиталът" обаче се изучава във всички икономически факултети, наблюденията върху процесите и изводите са безспорни научни факти. дори при сегашното ниво на технологията, изводите на Карл Маркс са със силата на природен закон в икономиката. За по-простите обяснявам, че между наблюдавалите и описали природните закони са както Исак Нютон (класическа механика и гравитация), така и Алберт Айнщайн (относителност и релативистични ефекти) и Томас Янг, Макъл Фарадей и Макс Планк (квантова механика). Никое от изброените не противоречи на останалите, а само ги допълва.

Сега гледам, че да си марксист или да знаеш какво е комунизъм (в научният утопичен смисъл на понятието) е станало обидно, гнусно и срамно.

А всъщност всички сме марксисти, особено дипломираните икономисти. Така нареченият марксизъм не е нищо повече от абсолютно правилни наблюдения и изводи.

10
DIY (Направи си Сам) / Re: От с вк 0822
« -: Юли 02, 2020, 10:07:11 22:07 »
Какво е разположението в стаята?

11
DIY (Направи си Сам) / Re: От с вк 0822
« -: Юли 02, 2020, 07:31:09 19:31 »
Как си го свързал синфазно или противофазно?

Откъде слушаш? Откъм единия или откъм 8-те. Слуша се откъм единия.

Не си прави филтър, а коригираща верига. BSC + байпас за високите.

12
DIY (Направи си Сам) / Re: От с вк 0822
« -: Юли 02, 2020, 09:37:26 09:37 »
Какъв е деветия говорител?

13
До момента през 2020-та година форумът е регистрирал над 1.5 милиона уникални прочитания на страници, а още не сме минали средата на годината.
Това сочи към средно 250.000 импресии месечно, което са 10.000 до 60.000 уникални посещения на месец.

Интернет много забравя, а пенкилер е вече на над 10 години и съответно има памет за доста години назад. Никога не е архивиран или променян, което е предимство.

14
DIY (Направи си Сам) / Re: От с вк 0822
« -: Юни 29, 2020, 12:46:44 12:46 »
Добре де,нали босе били измамници.Защо трябва да правя същата колона като тяхната.Както и да е.Ето какво ще направя.Ще направя нов капак на който ще сложа моите фазоинвертори,ще запуша другите дупки,ще измисля някакъв средночестотен говорител,ще направя филтрите и ще видим какво ще се получи.Вата да слагам ли?

Тогава още не са се биле изпедепцали толкова.
Освен това за разлика от нас са измамници с диплома имаща нещо общо с аудиото.

Защо ще измисляш някакъв средночестотен, дизайна е с 9 еднакви.

Охохохох:
https://www.google.com/search?q=bose+901+frequency+response&newwindow=1&sxsrf=ALeKk02c3xZZwBEB8URucNDNOYK9XsxdRg:1593426728144&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwib8uyQ6abqAhWNepoKHc9hAu4Q_AUoAXoECAwQAw&biw=1311&bih=672

Ама добре ми се получават симулациите. АЧХ на 901 все пак е снета с коригиращите вериги.

15
DIY (Направи си Сам) / Re: От с вк 0822
« -: Юни 29, 2020, 08:45:14 08:45 »
На Босе не е ли същия?
Виж новите модели, в собствен обем е. Всички фирми за части предлагат. Така ще свири по-добре.

Това е темата.
Само че индуктивността ще бъде някаква огромна, като за първи ред филтър на 40-60 херца. Тоест ще я навиеш на Ш+I ламели за трансформатор.

Кондензатори ще си вземеш 4-5 фолийни полипропиленови и ще пробваш как ти харесват високите най-много.

Страници: [1] 2 3 ... 386