Здравей Гост

Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - Toshko

Страници: [1] 2 3 ... 378
1
Парка е пълен, свинщина!
Коя, каква е?

2
Не става да стоиш на едно място, освен ако не се скриеш много добре на място до което не води път. Такива места няма.

Такова военно камионче с две двуетажни легла и останалия обем храна за 2 години.
Тогава пък си зависим от горивото. Трябва да си влачиш ремарке с гориво и едно голямо АТВ, което да може да кара два варела.

Движение през нощта на инфрачервени фарове.

Ток от слънчеви батерии, това поне вече го има.

На света няма място до което да може да стигне един човек и от там редовно да не минават други хора. Колкото и затънтено да е то.
Опитайте да намерите място на Витоша, където да се усамотите с мадама. В каквато и дъбрава да се зачукате, точно на 15-тата минута се появяват воайор или бабичка, или воайор от едната страна и бабичка от другата. - спомени от студентските години.
На Плана е почти същото. Пирин е с много гъста гора.

Всички пещери и изоставени бункери са практически туристически обекти.


3
Както предсказах, Бойко слуша хората и въведе тестов скрининг от 1.000 теста на рискови групи сред които още няма симптоми заразени.

Последните дни коментарите във Фейсбук се взривиха по повод твърдоглавието на Мутафчийски да отказва какъвто и да било скрининг. Той отмени науката епидемиология и си създаде собствена.
При това коментарите бяха крайно отрицателни, аргументирани и основно от грамотни и културни хора, които по принцип не коментират, включително лекари. Тоест, успя да подразни елита на обществото, който може да въздейства и по други начини, освен да реди псувни.

Букурещ ще бъде тестван 100%.
Междувременно Мутафчийски си позволи да нарича търгаши хората от медицинския щаб. В Испания търгаш бил надделял и затова похарчили огромна сума за негодни тестове. Тук нямало да стане, точка по въпроса.
Няколко часа по-късно Бойко ги насмете и ги събра и обяви скрининга.

Познанието, когато почива на наука е нещото, което чрез видимото ни позволява да знаем за невидимото съществуващо успоредно с манифестиралото се видимо.
Иначе сме неандерталци, които знаят очевидното - човек заразява човек. Редим човеците далече един от друг и с тояга и камъни ги държим така. И ръмжим и гукаме докато го правим.

Нов заразен в София, който не се познава с никой от досегашните и сам не е нулев пациент. - "къде виде нужда от скрининг бе олигофрен*?!"

Нямаме и нито един установен нулев пациент освен такива, които са очевидни като лекарката, която постъпи във ВМА. Установените не са и първо поколение, тоест заразени направо от очевиден нулев.
Следователно, при виралност 4, ние откриваме 1/4 от даденото "котило", но те са поне второ поколение, тоест:
Коефициент х4 предишното поколение и х16 за даденото, от което сме намерили всъщност 1/16 до 1/64-та. - един нулев за изява 4, които за явяват 16 от които намираме 1, които със сигурност заразяват вече още 64, които заразяват 256.

Сигурно, е че при множество огнища, да кажем поне 24, колкото споменават различни източници, този коефициент 256 трябва да се умножи по 24 и това е до 08.03.
Това прави 6.144 заразени до 08.03. подкрепя се и от броя на смъртните случаи, които официално са 3, но реално са значително повече, защото през февруари и до 08.03. със сигурно има повече починали от корона вирус.
Коефициента по броя на смъртните случаи е един от най-добре установените в сегашната епидемия и той е 800 до 1000 реални симптоми (включително леки) на починал.
Отново стигаме до поне 3.000 за оцени преди 08.03., които са поне 6.000.
Мерките се въведоха около седмица след това, това дава поне още едно поколение.
Вече сме на 6.000 х 4 = 24.000, като обаче първите 6.000 остават заразни.
Поне 30.000 заразени.
Ако обаче има само по едно поколение назад и напред, а то има се получава коефициент х16 и броя на заразените би могъл да бъде и 480.000. От които едва първите, които са малко някъде по това време започват да се изчистват от вируса, защото се установи, че са необходими над 20 дни.
Ако социалната изолация намалява коефициента до 1-ца, то по време на карантината, заразените ще станат 1.000.000, от които с активна зараза в края на карантината в най-добрия случай 500.000...
И ето идва най-щастливия ден, края на карантината и половин милион заразни се пускат в обръщение. Поради социални особености на нашето общество, те вече няма как да заразяват по 4 човека, защото срещат много с имунитет, тоест първия половин милион.
Виралността пада на 2 или под 2. Бабите и дядовците са предпазени, защото са бедни и не участват активно в социалния живот.
При възможната грешка, всички числа може да са с една нула по-малко. Но не вярвам, защото заразата пълзи от началото на февруари и дори от януари с единични случаи.
До средата на май, ще имаме заразени 1.5-2 милиона души, от които активни между .05 и 1 милион. До края на май реалната бройка ще прехвърли 3 милиона, което е над 60-70% от социално активното население.
Да не говорим, че у нас средното домакинство е по-голямо от в Западна Европа, съответно един заразен от домакинството за изява и цялото домакинство и коефициента 4 е всъщност 12.

Тоест, юни това нещо просто ще спре.

Най-лошата възможна реална смъртност е 0.1%, но при социално изолираните ни пенсионери и количествата ракия, които пием, вероятно ще сме в долния край на обхвата 0.03-0.04% от заразените.
Лош сценарий: 2-3.000 починали.
Добър сценарий 600-900 починали.

Допълнителен аргумент:
Скиорите! 30-50 годишни, здрави, ходили по цяла Европа. Норвегия има 500 за оцени само от Ишгъл. В Ишгъл почти със сигурност е имало повече българи, отколкото норвежци.
Още един аргумент: у нас баражния процент от 60-70% с имунитет ще се постигне на база социално активните, а те цялото население, тоест на база 4-5.000.000 човека, тоест може да са достатъчни и малко над 2 милиона заразени, което ще се постигне през май.

Междувременно трябва да се въоръжим до зъби с лекарства! И да преследваме вируса със скрининг, за да го ерадикираме от потенциални супер разпространители.

Трябват гъвкави реални съобразени мерки. Социален патронаж на старите. Откриване на хора с имунитет и доброволчуски инициативи от такива хора.
Пускане на младите и здрави хора от карантината за да се натрупа баражната бройка в социално активни членове на обществото за които не е опасно.
Лекуване, профилактика.

Още веднъж ще повторя, заговор и конспирация няма. Тази криза води право към богати бедни и въобще фалити на богатите. Металните сметки по Швейцария не са толкова много. Това може да го преживее само богаташ спящ на златен матрак... Като продаде матрака. И златото и петрола ще паднат, защото пада търсенето.
Винаги ще има лаладжий от Харвард и хора склонни към безпочвени умозаключения предлагащи световно правителство.

Едно е сигурно, нашия Бойко не е част от заговора, слуша ни и се съобразява. Мъдро направи два щаба и като цяло е много подходящ с опита и здравомислието си. По принцип не го харесвам, но за ситуацията е идеален.

*олигофрен по Домусчиев = търгаш по Мутафчийски

4
Кой би бил Вашият автомобил на апокалипсиса.
Аз имам доста варианти между които се колебая.

Трябва да има голям резервоар, да е относително икономичен и много надежден.
Не се сещам за точно такъв автомобил  ;D
Сега ни заплашва апокалипсис, който няма да изисква висока проходимост. А и всяко излизане от пътя дори с джип ще бъде на толкова неподходящо и непознато място, че може да доведе до оставане на едно място и да се наложи да изоставите почти всичко, което сте помъкнали с Вас.

От тази гледна точка, минимум Унимог.

Ето такъв камион със сменени всички течности с лонг лайф може да изкара безпроблемно поне 50.000 километра при внимателна употреба:Автомобилите не стават, защото реално за безкомпромисна поддръжка и съхраняване на ресурса изискват смяна на маслото на 8.000 километра и имат прекалено кратки интервали за поддръжка на какво ли не.

Може би ако камиона имаше 6 цилиндров двигател щеше да бъде още по-добре, но и с 4 цилиндъра се оправя идеално.

Маслото на камионите се сменя на 50 до 150-200.000 километра. Това ако приемем, че е наполовина по-бавно от ТИР, пак можем да приемем безпроблемен пробег от 30-50.000 със синтетика. Все пак двигателя е металургично съвременен и има приличен горивен процес, тоест не пуши, което означава, че няма да цапа и маслото. Много трудно може да се счупи от дупка и може да слезе от пътя дори в дълбоко изорана нива, нещо невъзможно за нито един джип, какъвто и да е той, ако ще и Хамър.

Разбира се апокалипсиса няма да се състои, просто като вдигнат карантината ще има нов бум на корона вируса и така докато го изкараме, намерят лекарство или направят ваксина. След което новия секс символ - със зелената униформа и чантичката ще опере пешкира вместо голямата бала горила ръководеща държавата, която вече се подсигури с втори щаб на диаметрално противоположно мнение от първия... т.е. наточил е ножа на едните и то по-вероятно на първите. Да гледаме и да се учим!
https://bg.wikipedia.org/wiki/Венцислав_Мутафчийски не виждам генерал-щабна академия и същинска военна служба, затова и така го подредиха цивилните, които пак са висши офицери. Това се казва растеж на място, обидната форма е чантаджийство, но мисля, че за действащ хирург и ръководител не е приложима. Растежа на място води до парадокси висши ръководни чинове да вършат оперативна работа, като на последната потънала руска подводница - Лошарик, там имаше генерали, адмирали, всякакви, ще кажеш, че се издави цялото ръководство на руския флот, а всъщност това са дългогодишни оперативни служители, много от тях учени и това е растежа на място.
Измежду всички генерали по медиите има един, който е с генерал-щабна академия, боен командир, главнокомандващ, командир на база на НАТО, с две висши и много магистратури в САЩ, командир на бивша база на Варшавския Договор, фронтови боец и президент. То се видя, върна им безумния закон и те изведнъж се съгласиха. на него не могат да му спретнат такъв номер, защото е учил повече от тях.
При това първия щаб за корона вируса си взема беля не толкова с мерките, които са общоприети по света и неминуемо ще бъдат разхлабени при което ще дойде втората вълна на епидемията, а упорития им отказ за масово тестване и скрининг. защото отказват да си отворят очите за това какво става.

https://www.facebook.com/stanislav.tsanov.3/videos/1776029185873373/ - садисти, мазохисти и стокхолмски синдром

5
Нещата, които Ви пиша са сериозни и отчасти от личен опит, престоях няколко месеца практически под карантина по болници без да съм бил заразно болен. Просто клиничните пътеки включваха първо дни, после цял месец, после 2-3 седмици и после пак месец. - направете справка за публикациите ми между юни и ноември 2013-та. Надявам се няма да забележите някакви тревожни симптоми, черногледство или депресия. Няма нищо страшно, дори е нещо като усамотение със спокойствие на ума и изцяло интелектуална рябота. Дори събирах материали за законопроект. Разбира се не на всеки му понася толкова добре да го оставят на спокойствие. Тогава изчетох де що имаше медицински стандарт и препоръка на СЗО, изследвания на NCBI https://www.ncbi.nlm.nih.gov/ и научни статии.

Мангъров ме е спасявал като бебе, а преди 7 години ме е консултирал.

Но да се върнем на конспирациите. Световния заговор трябва да е малоумен да слезе от Рейндж Роувърите и да излезе от 5-6-7 звездните хотели, защото това са продукти на излишеството и свръх производителността, неща които първи ще изчезнат в един не свободен свят.
Имаме работа, да летим до Марс и да поставим основите на колонизирането на млечния път. Имаме много да учим и да възпитаваме следващото поколение, което има изгледи да живее в дълбок мир. Електромобилите ще преклудират вълненията в арабския свят по естествен път. Една война в Сирия не може да стане световна, защото там над определено ниво има световно съглашение на регионалните и супер силите.

Европа обаче е една болна беззъба бабичка, затова учете китайски!

В арабския свят Иран ще въдвори прекрасен ред, образование и дисциплина ако изкачи само още едно стъпало на науката и индустриализацията. Ще се превърне в САЩ на близкия изток.

Индия и Китай ще се балансират взаимно.

Русия скоро ще завърши прехода от монархия и феодализъм и най-после ще оземли жителите си.

Това, което става са някакви палеативни цивилизационни флуктоации. До няколко години ще има квантова машина за ваксини, която ще може да изплюе ваксина за всичко само по един вирион подаден на входа.

Човечеството има гигантски научен и производствен потенциал. Който сега ще бъде оценен и приоритизиран.

Защо Русия има реактивен разпрашител за дезинфектант, а корпуса за бързо реагиране на НАТО, не и Германия също не?
Защото приоритизира харченето за наука и сигурност и харчи относително малкото, което има много ефективно.

И както каза Кубрат Пулев, до сега беше истинска свинщина. Ламтеж и алогично харчене!

Жените до 40 изхарчват по кръчми и екскурзии, колкото за по три висши на едното си дете, което от мързел и егоизъм раждат късно за да го накажат с дърта, дебела и грозна майка. И това е лекия случай, нощната парти култура въобще не я коментирам, както и ефекта от си :(стемната употреба на алкохол върху женския организъм, ендокринна и нервна система. Ракията е само за мъже! На жените трябва да се дава ракия само по време на ПМС, малко да охлабят.

Но ако се върнем на горенето на БВП за екскурзии и боклуци... Поне три издръжки за висше образование, а сигурно и доста повече отиват за да миткат по света.
ОТ КОЕТО ТЕ НЕ СТАВАТ ЕРУДИТИ И НЕ НАУЧАВАТ АБСОЛЮТНО НИЩО! Това не е конгресен или познавателен туризъм! Не научават за виетнамците, секвоите, тайландците, тайванците или които и да било други, не научават история, нищо. Състаряват си кожата и току хванат разстройство, паразит или нещо кожно.

Голяма част от света не цени качественото, трайното и разумното. - доказателство продажбите на БМВ и масовите парцали. Спряхме да ходим с костюми за да може всеки месец да си купуваме парцали по 50 лева.

И така нататък.

Вируса ще мине и ще си получим обратно свободата, но въпросът е какво ще правим с нея!

6
Обърнете внимание на последния абзац:

Добре, че беше Домусчиев да ги накара да вземат да започнат да прилагат лечение. По признание лично на генерала до сега прилагали стандартно лечение с облекчаване на симптомите. Което ако не броим изкуствената вентилация е малко повече от да държат болните за ръка.
Медицината на доказателствата е благозвучен термин, но напълно неприложима за чисто нова болест. Това означава да се самообявиш за треторазредна медицина и да чакаш грамотните, кадърните и смелите да ти дадат терапия наготово, докато сам признаваш, че не си такъв и бягаш от отговорност. А има поне 8 изпробвани терапии.
Лекаря има огромна власт. Предписаното лечение трябва да се изпълнява каквото и да е то. Така той може да превърне реанимацията и интензивното в хоспис с държане за ръка, но може и да поеме риск и да опита да лекува. От два месеца е известно, че комбинация от субстанции с имена завършващи на "vir" помагат, облекчават и дори лекуват.
Домусчиев каза, показа и дари едно от лекарствата. За което можем да му бъдем благодарни. Това е което се очаква от изтъкнатите членове на обществото.
И още нещо, Мутафчийски не е боен командир. Това не е Рамбо. Не е тръгнал като хрътка по следите на заразата, да тества. Тества само хора със симптоми, отказва да търси заразени без симптоми, защото е приел отново някакви ръководни принципи, които намаляват отговорността. Финтира ни за блокадата и по същество карантината. Не нарича карантината с истинското й име, поради което хората не я спазват.
Не се изследва версията за огромен брой преболедували между 30 и 50 годишна възраст, която още в първите дни на извънредното положение се обсъждаше активно в магазините и по опашките и огромен брой хора са прекарали едно и също заболяване в последните два месеца.
Тоест, от нас се изисква да сме още по-грамотни и съзнателни и да се оправяме сами.
В основата на експоненциалната крива сме, ако не искаме 2.200 и 17.000 съвсем скоро, да не правим глупости.
Имам непрочетени книги, Юндола, Доспат, Девин и Халкидики няма да избягат.
Сорос и Рокфелер ако щяха да управляват света нямаше да му разсипват икономиката, че да станат като опърпани комунистически функционери с Чайка, стар Мерцедес със скъсани седалки и резиденция Перла дето си миришеше на мухъл още 91-ва.
До преди месец имахме икономически и политически елити, които се къпеха в лукс необезпокоявани пред очите на всички.


Като ни направят поробени дебили с чипове, производителността ще падне драстично.
Това означава, че световните кукловоди ще трябва да си копат нивите сами. Един вид. Няма логика.
Вчера нашето си ченге Маринов съвсем разумно върна заден и разхлаби бележките и декларациите, а на практика пътните полицаи ги разхлабиха още повече.
Тези конспиративни теории само паникьосват обществото и хабят ценна енергия.

* * *

Това, което спешно трябва да се направи е да се тръгне по следите на вируса агресивно с всички средства.

Ако не го направим и не го ерадикираме от обществото насилствено има опасност да се появи супер разпространител, който да зарази хиляди хора, както стана в Корея.

* * *

Защо има втори щаб?
Накратко: защото първия е противоепидемичен, но той работи на принципа на намаляващата възвръщаемост. Колкото и да засилваме блокадата, 100% блокада не дава два пъти повече ефект от 50%, а да кажем едва няколко процента повече. Това може да го направи и неандерталец - но. удебелено червено...
В същинският лов на вируса трябва да се впрегне научния и производствен потенциал. Търсене, преследване и унищожение. Там трябва да хвърлим силите си!

Първия щаб се крие зад термина "медицина на доказателствата", който е неуместен в случая.
Защо? Защото типичния пример е бактериална инфекция или образна диагностика. Образната диагностика е ясна. Когато най-вероятната диагноза е бактериална инфекция може да се приложи метода на доказване. Взема се проба, намазка, хемокуртура и веднага се започва широкоспектърен антибиотик. При излизане на антибиограмата, което става след 3-5 дни, се продължава започната терапия или се сменя според показанията.
Медицината на доказателствата е до тук. Това е медицината на доказателствата. За повечето бактерии има разработени терапии, които са медицински стандарт и се прилагат директно.
Лошата практика е на пациент с ангина, което е много опасно заболяване, да му чакат антибиограмата за да започнат да го лекуват.
Друга лоша практика е млади да се лекуват по схеми за стари, например при нормална диореза да включат диоретик, защото лекаря не съобразява, че стандартния план е правен "по мярка" на 70 годишни пациенти, но болния е на 25. Друга лоша практика е да не се съобрази терапията с теглото на пациента. Но да кажем, че при болничното лечение на тежки инфекции, те са съобразени с капацитета на черния дроб и бъбреците, тоест те са максимални.

Какво става с корона вируса? Практически отказ от лечение, който е типично присъщ на нашата медицинска школа. Избират коловоза с минимална отговорност и карат по него без да им пука. При осигурен бюджет и финансиране човек може дълго да се чуди, защо при толкова малко хоспитализирани не прилагат една от поне 8-те схеми изпробвани на други места. От тях сигурно половината отпадат от самосебе си, защото някое от лекарствата липсва.
Тамифлу с лекарства за ХИВ например имаме. - не се прилага. Защо? За да си правят експерименти и да наблюдават инфекцията в напълно див естествен вид. Като пожара в биосферния резерват Бистришко бранище.
Новата терапия с хинина Домусчиев я имплементира за два дена и изпревари Франция. Ето две терапии.
Заключиха държавата, а не тестват. Измислиха си правило да тестват само хора с изявени симптоми, че по-лесно. Добре, всички прочетохме, че 500 норвежци са се заразили в Ишгъл, както и много исландци и всякакви други. Много българи са ходили в Ишгъл и на много други места. Възрастовата група е 30 до 50, скиори, активно работещи. Защо не ги тестваме? Данните са на готово или на Калотина или на летището, където е още по-лесно - Луфтханза економи + е със ски багаж. Някоя секретарка от Терминал 2 ще извади справката за един час. Има пълни данни за всички. Да се пусне по един СМС и по една електронна анкетна карта.
Никой не обсъжда широко разпространеното и обсъждано в обществото мнение, че нетипично много хора между 30 и 50 са карали странен грип между януари и март. Даже Март случаите намаляха. Така че в момента просто гоним опашката на епидемията, която може и да е приключила.
Къде са данните за имунитета и как ще ги съберем, като не тестваме? Силен, слаб, избледнял.
У нас пенсионерите са социално декласирани, затова са и в социална изолация и затова няма много смъртни случаи. Във Франция в хотел на пистата имаше сигурно 20 пенсионера, престарели, вариращи от инвалиди, до каращи ски. Същото е в Италия, затова и умират толкова.
Четвъртък срещу петък ни извъртяха индиански казармен номер, тоест излъгаха ни, мерките били достатъчни, хоп, КПП-ТА и служебни бележки.
Бойко не случайно си направи кръг от съветници и вдигна експертния капацитет на силите за борба с вируса. За да има борба с вируса, а не само с епидемията. - второто е близко до ума и логиката на неандерталец, ако му обясниш, че човек заразява човека, той както си гука и си ръмжи ще ги подреди далече един от друг и да се оправят. И ще ги държи раздалечени с тояга и камъни. На болните ще им слага компрес и ще им пали треви. - също може да бъде научен да го прави.

7
Aудиотехника / Re: Кащани
« -: Март 21, 2020, 01:24:16 13:24 »
Дупките направиха ли ти впечатление? Някой ги е пробил, но не е сложил фазоинвертори.
Това да 10ГД30Б, а не 30Е, имат по-висок резонанс, поне теоретично.

Вв108 стават. Ама дали не трябваше да са 15 ома?

8
Малко антиконспиративизъм.
Нищо не се тества върху обществото и това не е Оруел.
Мерките са каквото успеят да измислят и приложат.
Нямаме назначени щатни мъдреци и старейшини, които да коригират управляващите. Дори да имахме, те можеше да бъдат корумпирани, неадекватни или недобронамерени.
Тази форма на самообучение на управляващите се нарича демокрация. В случая Бойко Борисов е много подходящ, защото от дълги години управлява по обратна връзка (closed loop, като управлението по ламбда сонда - гледа се какво става на изхода и се коригира входа към някакъв целен резултат) и умее много добре да се нагажда и самокоригира. Понеже сега ще възприеме всеки коригиращ дразнител като достатъчно сериозен, можем да предполагаме, че траекторията му ще бъде доста близка до правилната. Бойко не е лидер визионер, но това в случая ни спестява прекомерни залитания и експерименти. Кара по устав и настройва машината в движение, тоест еволюционно, а не революционно, което е добре.
Ролята на старейшините се поема понякога много ефективно от бизнесмените и индустриалците, които са хора с опит при това критично осъзнат. Без Ивайло Пенчев разбира се.
На гражданите не им пука. Особено на мен.
Бръснача на Окам изисква първо да не подценяваме "глупаците", това са всички некомпетентни или озовали се на пост над компетентността им. Според законите на Паркинсон, това са всички престояли достатъчно дълго в администрацията. И воала.
п.п. всеки момент ще разберем колко са ефективни мерките
Повечето държави подобни на нашата от първия до малко над 100-тния случай се появяват в рамките на 10-12 дни, което стана и у нас. За следващите 10-12 дни случаите стават 2.200
Италия в регион сравним с България от 4 до 150 случая изминават само 4 дни. За седмица се удесеторяват, да 11 дни се удесеторяват още веднъж и за още една седмица се утрояват.
Очевидно ние се движим по кривата на Швейцария и Австрия, дори изоставаме, което този път е добре.
Още една седмица дисциплина трябва да даде резултати!

9
Премери dcr на 5 м Х бобините.
Да не забравяме разположението в помещението.
Преди да правим крайни изводи трябва да пробваш поне още две коренно различни разположения в помещението.

Едното задължително тесен стерео триъгълник с основа под 3 метра и връх до слушателя по-голям от основата.

10
56 грама не е тежка 12-ка.
80-90 е добре.

BL 11.7 също не е много за 460 см2, 13 и нагоре щеше да е по-добре.

QTS е 0.39, но да не забравяме, че в него има Qms 2, ако беше 4-5, QTS щеше да бъде по-висок. Тоест мотора е по като на говорител с по-висок Qts. Тук 13-14 грама по-тежка мембрана от на ВКН всъщност е недостатък.
Порта трябва да се намали.
Сега има площ 176 см2 при As 460, което е по-малко от трикратна разлика.
Порта е добре да бъде 1/4 от Sd, тоест Ф120, даже Ф100.

Другото, което не е хубаво, е че говорителя е горе, а порта долу. Получава се така, че порта е точно там, където потока е с най-ниска скорост и колоната става лоша псевдо трансмисионна линия. Ако беше по-посредата щеше да бъде по-добре.

Притока грамаден обем, класическа ТЛ ще работи прекрасно с малко по-малко вата в куплиращата камера.

П.П. 5мХ на въздушна сърцевина ако не е 2 кг е простотия.

11
Прекалено голяма кутия.
Като усилиш намотката се нагрява, параметрите се променят и кутията става точна.
Правилото е кутиите да се правят 30% по-големи заради този феномен. Ти да не си я направил двойна?

Порта може да е прекалено голям за тези говорители.
Параметрите им доста напомнят благоевградски 12-ки, малко по-добри са, но нисък Qms със среден Qts значи не много мощен мотор.
Бобината при това е дълга.
Еквивалентния обем е голям, мембраната е по към лека.
Точната рецепта да се прецакаш. Гледаш приличен Qts и нисък резонанс и си мислиш, Ха! Късмет!
Късмет уя ми  ;D както казва видинския монтьор.

ВКН-тата харесват малки портове и голям затворен обем.
Не смея да кажа, че харесват ТЛ, защото с този Qms те вече са доста демпвани.

В този ред на мисли, 5мХ бобината как е направена?

Пробвай с друг усилвател.
Не оптималните колони са капризни.
А и ако имаш корекции, усили си баса и да не ти пука.
Пробвай да намалиш ватата, да сложиш малко в порта.

12
Интересен е подхода на англичаните. Единственото обяснение, че си мислят, че имунитета не е постоянен и искат бързо всички да го изкарат, преди първите да загубят имунитет след което ще си заключат държавата.
Англия, Япония, Холандия и Виетнам - делтата на река Меконг са най-плодородните места на света, около 8 пъти по-плодородни от средното, например България. Това са държави способни 100% да се самоизхранват.
Ако това е толкова ужасно заразно и имунитета не е постоянен, нашите мерки в крайна сметка ще доведат до непрекъснат постоянен брой болни. Можем да изчакаме в това състояние ваксината и лекарствата обаче.
За икономиката не се притеснявам, като паднат карантините гладът за всичко ще скочи много.

Тук даже виждам състезание. Който първи възобнови работа на пълни обороти ще бъде първи на пазара и ще завладее по-голям пазарен дял.

Сега си давам сметка, защо в СССР, а и в днешна Русия има градове изградени около едно предприятие или една индустрия, като Чернобил и Електросталь, но и много други. Много от тези градове са били относително затворени. Причината не е само секретност и шпионаж. При всякакви епидемии и катаклизми, това ключово производство продължава под пълна пара.

Аз съжалявам, че не си смених картата като ми се обадиха преди месеци. Страните с развити такива системи сега имат технологично цивилизационно предимство, защото сега парите в брой ми стоят в една торба сложена в друга торба и бъркам вътре с ръкавица.

Относно разпространеността на заразата. Щом който се върне от Франция или Италия и който дойде от Англия е заразен, то броя на заразените очевидно не е нито 1500, нито 7.000, нито 30.000. В Банско изгърмяха хора, които не се познават.

13
На вид са супер, как звучат?
Какъв е филтъра?

14
200 на милион тоест.
Или почти 1500 за България ако всички се разболеят.

Това обаче е в пъти по-смъртоносно.

Вече и Мангъров, който като млад доктор ме е спасявал като бебе каза, че трябва колективен имунитет и че сегашните мерки са като за Ебола. Също и че това е толкова заразно, че пак всички ще го изкараме.

Аз обаче имам  хипотеза.
В България възрастните хора са социално декласирани и съответно изолирани от самосебе си, защото са бедни.

Януари бяхме на ски във Франция, запазихме хотела още лятото за около 850 евро 7 нощувки със закуски и вечери (супер храна и много, а на стената има кранове за вода, бяло и червено вино на корем).
Същата стая, но ако я запазиш есента или зимата първо беше 2.00б евро, после 3.500.
Мястото е най-старият курорт във Франция със ски зона от 1800 до над 3600 метра, а хотела е на пистата на 100 метра от главния лифт.

В хотела имаше не малък брой, не възрастни, а престарели и отдавна побелели, някои леко инвалиди.
Не бяха някакви лъскави баби и дядовци, по облекло напомнят нашите. Самия хотел не е луксозен, гостите са нормални хора, даже по-скромни от средното за нашата група - съдейки по облеклото, иначе не знам, но французите масово са по-одърпани от другите европейци.
Вечер в бара, на някоя маса ако останат по-малко от 4 пенсионера имаше служител, който сяда на масата да играе четвърти, белот, дама, зарове, монопол и т.н. (спокойно ходехме по нормални барове, там само си допивахме)

Италия също е богата държава без масово социално декласирани пенсионери.
Съответно, докато много от нашата възрастова група са се изкашляла и изкихари по веднъж, бабите и дядовците ги покосява и понеже са смесени с останалите възрастови групи са масово заразени.

Нашите два смъртни случая са били с хронични болести, но това ги доуби. Както ще доубие сумати други хора, а и не малко по-млади, които ще завари в някаква здравословна криза.

Много хора си мислят, че са го изкарали.

Да не забравяме, че регистрираните са болните, а не заразените, както и някои не болни техни близки.
Заразените могат да бъдат и до 1.000 пъти повече.
Но пък 80.000 за дни заразяват 8.000.000... тоест, пенсионерите трябваше да са измрели.

Някъде посредата е истината.

15
Това ти задръства дробовете.

Няма конспирация сигурен съм.

Мислих над думите на Рокфелер, ако цитата е точен.
Първо, Рокфелер не е топ играч. Не е Гейтс, не е Мъск.
Директор на банка до около 80-та. Да, извежда я много напред с огромна кореспондентска мрежа.
Самата му кариера не е свръх бляскава, макар, че е достатъчна да се хвалят и пра-внуците му с постиженията му... Но не е Алфред Нобел.
Голямата част от състоянието му е наследствено, имав и относително екзотични инвестиции като огромни имоти, единия от които в Австралия, тоест не особено ликвидни.
Това не е зъл финансов гений, а работлив и интелигентен човек роден където, когато и от когото трябва. Кенеди с кого да дружи? Висока начална стартова позиция.

Та, той е казал, че имаме нужда от добре контролирана криза. 1994-та в САЩ консуматорското егоистично общество с упадък на ценностите вече се задава. Бейби бумърите наближават пенсия.

Рокфелер всъщност прави критика на обществените тенденции, които още тогава са могли да бъдат разчетени.

Изказа му е смекчен, всъщност иска да каже, че имаме нужда от световна война, но се изказва технократски вярвайки, че технологиите вече са позволявали да имаме такава контролирана криза.
Войните и кризите връщат основните ценности, съчувствието, емпатията, трудолюбието, стремежа към наука. Особено науката, защото всички виждат, че технологиите са това, което може да ни помогне и да ни спаси.

За Банско не ми се коментира, за англичаните още по-малко.

Дано успеем да спасим колкото може повече от тези 15.000 потенциални жертви у нас!

Оказва се, че инкубационния период може да бъде и 2 дни, което е много добре.
Треньора по баскетбол се среща вторник с играч, четвъртък играча вече е със симптоми болен.

Желая Ви здраве и домашен комфорт!

Страници: [1] 2 3 ... 378