Здравей Гост

Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - Toshko

Страници: [1] 2 3 ... 324
1
Светльо Витков е бастун на статуквото, резервна гума, капут-ремък или беше чорапогащник.

Това, че на днешните мафиози не им трябват пари и очевидно ги трупат и него харчат не значи, че трябва да се спрат парите.

Проблема на системата не е нито един проблемите,които Слави твърди.
Проблема, е чене ни се дава избор и се излъчват негодни кандидатури от които ние съставяме негодно събрание.
Системата е добра, но е овладяна от престъпността.
Какво предлага Слави по този единствен и истински проблем?
- Предлага издигане на кандидатури с 40.000 подписа или колко бяха там? Или 15.000, ти кажи колко са нали си им фен?
От опит знам, че 5.000 подписа за основаване на партия са проблем дори за хора със сериозно положение и влияние.

Кой може да събере по над 10.000 подписа за всеки свой кандидат депутат? Няма ли изборите да бъдат предрешени по кьошета?

А не трябват ли пари? Опитай да направиш бюджет за предизборен щаб, който трябва да събере подписи за 240 кандидата. Или за 120.

Намаляването на броя на депутатите. Това ще анулира ефекта от НДК и АЕЦ Козлодуй. Експертния капацитет на парламента съвсем ще се срине и или ще трябва да плаща на външни експерти, или качеството съвсем да отиде на кино.

Но да се върнем на тази птичка, пролетен славей Слави.
Лъжи, лъжи и пак лъжи. Иска да смени системата с такава в която ние сме крепостни селяни и роби на олигархията и мафията.
Между всички глупости предлага две УЖАСЯВЩИ неща:
1. Невъзможни прагове и изисквания за издигане на кандидатури;
2. Невъзможни двустепенни избори при които за по-сигурно може да се печели дори с 10.01 при 10 кандидата. Тоест, изхвърля 90% от вота в кофата. А патерици и бастуни, които да накъсват свободния вот ще се намерят винаги.

Довършен опит за убийство на демокрацията!

2
Изобщо не е прав Слави.
Тези пари са шансът на една нормална гражданска партия с нормални идеология и програма да може да поддържа политическа и научна дейност.
Истината, е че за качествено законодателство трябва да се плаща на експерти, юристи, икономисти, инженери, архитекти, лекари, политолози и дори философи и писатели ако щеш.
Трябва да се плаща за информационни материали, за застъпници по избори, за членове на комисии.
Трябва да се плаща за офис и персонал на политическата партия, за секретари и сътрудници.
Трябва да се плаща за абонаменти и достъп до бази данни.
Например тримесечният абонамент до базата данни само на рекламния арбитраж към Бюрото за по-добри бизнес практики на САЩ е 2250$ ако не се лъжа. там се решават споровете между големите компании по отношение на рекламната етика. това е най-голямата база данни в света по темата и съдържа решения между същите играчи, които са представени и на нашият пазар.
Колко още такива източници на информация са необходими за да се събере база данни и информация за изготвянето на един качествен, модерен и зрял законопроект, който да се превърне в закон, който да бъде актуален, абстрактен и обективен през следващите поне няколко десетилетия.
За положително влияние върху обществените отношения могат да бъдат наети съвременни автори, мислители, философи и общественици, които да направят мащабно проучване и да сложат на масата интересите на отделните групи в обществото, да набележат целите и средствата с които да бъдат постигнати. да направят стратегия за развитие на обществото, на образованието, на икономиката.

Истината, е че усещат, че отдолу напира новото. Не поквареното общество е живо, но е нямо и не представено. Те знаят, че един ден ще има пробив и се готвят за него. Когато този пробив се състои, те искат да са в по-високата позиция с парите на придворните фирми и олигарси срещу скъсания джоб на демокрацията. Без средства няма как да стане.
Няма как всички необходими експерти да влязат в парламента.

Слави не отстоява полезна за плурализма и демокрацията кауза.

3
И тук има много да се чете за хибридните литий-кондензаторни батерии:
https://forums.tesla.com/forum/forums/ultracapacitor-ev
Двоен живот на батериите, когато са хибрид с ултра кондензатор. Включително на стартовите оловно-киселинни батерии за камиони...
Двоен пробег със същия заряд при някои условия, особено в града.

4
Ултра кондензатор с капацитет 20 kW. На страницата на Топ Гиър пише, че пробега с едно зареждане е 20 км, а на страницата на проосп, че ли ията е 11.2 километра:
http://chariot-electricbus.com/projects/sofia/

Ултра кондензаторите в конвенционалната си форма имат около четири пъти по-лошо съотношение капацитет/тегло от литиевите батерии.
Това в което са по-добри добри обаче са бързото зареждане и разреждане. При зареждане са десетки до стотици по-бързи, при разреждане също.
Затова индустрията вече е стигнала до очевидното и практичното:
https://newatlas.com/nawa-technologies-carbon-ultra-capacitor/54972/ хибриден захранващ блок от голяма литиева батерия и по-малък кондензатор. Този хибрид позволява да се съхранява много енергия за дълго време, да се поема всичката рекуперирана от моторите енергия и не на последно място да се отдава много енергия за кратко време. Последното качество на супер кондензаторите, да отдават енергия бързо ще позволи да се правят мощни и бързи градски коли с малко и евтини батерии. Сега за да е мощен даден EV автомобил той трябва да има съответната голяма батерия, която да позволи бързо отдаване на много енергия от порядъка на стотици киловати.

Следващото поколение кондензатори обаче може напълно да замени литиевите батерии, а и на доста по-ниска цена.

И сега вече наистина се пренасяме в бъдещето:
Супер кондензаторите използват графен в конституцията си. Поради което са механично много здрави. От супер кондензатор може да се изгради самата конституция на автомобил или самолет... Така превозното средство няма да има отделна дискретна батерия, а цялото ще представлява батерия с огромен капацитет. Това ще позволи и нов дизайн на Планета на самолета. Също и нов дизайн на автомобила,който още увеличава полезното пространство.

5
Англичаните ще правят Мустанг от първото поколение с електрическо задвижване:
http://auto.dir.bg/news.php?id=27316911
400 коня и 1200 н.м., 0-100 за 3 секунди и лошото, е че батерията е малка и съответно пробега е само 200 км.

Аарон Мартин са направили програма за конвертиране към EV на всички стари модели на марката.
Специални модули контролер, мотори и батерия заемат мястото на двигателя и трансмисията. В салона се добавя само едно екранче. Конверсията е обратима:
https://www.autoblog.com/2018/12/05/aston-martin-ev-conversions-electric-1970-db6-volante/

Тези новини само потвърждават прогнозата ми, че ще караме къстъм коли от купе, модули и дизайнерско обзавеждане: http://penkiller.com/index.php/topic,2267.0.html

Тези коли ще бъдат именно това, някакво стандартно купе със сменено задвижване и къстъм обзавеждане.

6
Обсъждали сме сериозно. Бъдещето вероятно е на самолетите и влаковете. Като пристигнеш просто се качваш на една кола на гарата и караш или тя те кара където поискаш.
Иначе либералното стопанство би трябвало да ни даде въпросните модулни кустомизируеми платформи. Обаче, днешните либерали не знам защо са решили, че либерализма означава права за ЛГБТ, които ни навират в лицата. Нищо подобно. Либерализма и плурализма означават свободен пазар и лесен и равен старт за всички. Ще видим.

7
Когато обсъждаме идеалният автомобил не трябва да пропускаме автомобили близки до идеалното по форма, дизайн и функция като Ситроен C6.
Просторно и удобно добре обзаведено купе*, голям багажен обем, аеродинамика, ефективност и максимален комфорт на возене. Същевременно автомобилът е и много технологичен.
Наистина е жалко, че Citroen C6 е спрян от производство.

Има новини за пускане на нов Ситроен C6 през 2019 г.: https://www.carwow.co.uk/news/3825/citroen-c6-price-specs-release-date
Говори се, че ще се предлагат хибриди, електрическа версия и автономно управление.

Видео на Ситроен C6 2019:


Стария дизайн ми харесва повече.
Новия: https://www.auto-motor-und-sport.de/news/citroen-c6-fuer-china-comeback-des-flaggschiffs/
Обаче е за Китай и прилича на кръстоска между настоящия C5 и Пежо 508 с нотка Пежо 407, което пък много харесвам особено комбито.

Поредният модел на световен производител специално адаптиран за Китай. По-евтина платформа с луксозно обзавеждане и красив, но не много функционален дизайн. Друг пример за китайски адаптиран модел е Форд Таурус, който за Китай е на платформата на Мондео, но с дизайн на Таурус и стопове, които много приличат на този Ситроен, тоест тези на ситроена повтарят тези на Форд. Прилагам снимки и на форда, малко по един калъп ги правят, китайците обичат седани от престижни марки с престижни имена на моделите...

За Европа се очаква друг нов C6, който ще следва по-близо философията на оригинала. - прототипа от първия линк.

8
Автомобилите ще се поръчват и произвеждат в мебелни фирми.

Електромобила е купе с окачване, батерия, контролер и електромотори. Кутийки и модули не изискващи настройка или тунинг. Всичко вече е световна елементна база. Ще има направи си сам електромобили.

Ще купуваме купе и агрегати и ще си поръчваме обзавеждане, табло, екрани, седалки, кресла, дивани. ще избираме капацитета на захранването, мощността на моторите, цвута на кожата и вида на седалките.

Автомобилите вече не са високотехнологично изделие.
Същевременно обаче струват колкото една къща, диапазона е голям, от прилично бунгало 40 м2 със сухо строителство, до монолитна триетажна сграда.
Сградите в счетоводството се амортизират за 20-25 години, а могат да се използват 50-100 и повече години. Редно е и вече е възможно да си купим купе, което ни харесва на дизайн и е с размери, които задоволяват потребностите ни, да изберем захранването и задвижването и да го обзаведем по свой вкус. Редно е и тази инвестиция в такъв размер да позволява употреба без погиване.
Вещите са два вида, потребяеми погиващи с употребата - такива са храната и консумативите и не потребяеми, такива са земята, сградите, компютрите, произведенията на изкуството, инструментите.
Днешните автомобили са потребяеми вещи. Изглеждат като малки къщички на колела, но с употребата си овехтяват и се износват и накрая се потребяват до краен предел, основните им агрегати изчерпват техническият си ресурс.

Автомобилите на близкото бъдеще обаче няма да бъдат такива.
На първо място основните им агрегати имат фактор на формата, които ги правят взаимно заменяеми модули без специални претенции за прикрепване или съвместимост. Батерията, електромотора, контролера и редуктора са кутии с входове и изходи, които могат да бъдат поместени по много различни начини в много различни пространства.
На второ място материалите на каросериите на новите автомобили са алуминий, неръждаема стомана и композити. Тези материали са устойчиви на атмосферни влияния, самите те не стареят и ако са конструирани с достатъчен запас от здравина не изпитват умора на материала в следствие от нормалните натоварвания при употреба. Най-важното, е че съвременната автомобилна технология позволява конструирането на достатъчно леки и достатъчно запасени със здравина конструкции, които да не отслабват с времето и употребата.
На трето място, дори днешната технология на батериите на Тесла от второ поколение при правилна употреба запазва 93% от капацитета си след 600.000 километра пробег. 600.000 километра са 20 години по 30.000 км на година - повече отколкото повечето българи карат на година. През 2019-та година ще започне производството на трето поколение батерии на тесла, които ще бъдат по-здрави, по-леки, по-евтини и с по-голям капацитет.

Поддръжката ще се изразява в подмяна на части по окачването, които вече са много евтини и подмяна или ремонт на обзавеждането. Слабо известен факт, е че и днес добрите производители предлагат резервни тапицерии за седалки или направо цели седалки като резервна част.

Проблема с употребата на един автомобил толкова продължително време е чисто психологически. Някои хора ще продават автомобилите си след известно време или ще ги заменят за по-различни. Или пък ще им сменят само обзавеждането.

Отделен въпрос е и какви ще бъдат обемите на продажбите. Не е сигурно, че продажбите ще паднат. Отначало пазара ще трябва да се насити с нови къстъм автомобили по тази формула, а докато се насити първите ще започнат все пак да излизат от употреба. Това е по-трудно предсказуемо, просто го споменавам.
Наблюдението, което споделям с Вас, е че автомобилът вече не е висока технология и от авто производителите няма да се изисква да ни направят готов за употреба уникален продукт окомплектован с всички агрегати, а само купе.

Как трябва да изглежда и какво трябва да може да прави идеалният автомобил: http://penkiller.com/index.php/topic,2172.0.html

* * *

Очевидно всички предпоставки за вечния автомобил са вече налице и той би могъл да бъде произведен още тази година.

От всичко това следва, че автомобилната индустрия в сегашният й вид ще изчезне до 10-20 години.

От поведението на повечето авто производители, които не разработват нови платформи и се стремят да натрупат максимално голям финансов буфер личи, че това, което Ви разказвам тук го знаят от поне 10 години. Повечето производители използват стари, дори над 20 годишни платформи и правят на тях възможно най-много модели, същевременно спират всички платформи, които не могат да поберат батерии, а не вадят нови, или една нова заменя няколко стари. Ако се загледате, много бусове на около десетина години имат големи кухи обеми под кабината, вероятно предвидени да поберат батерии.

Класическите авто производители ще продължат да произвеждат само шаситата и купетата. За сега. Останалото вече е световна елементна база също както са транцисторите, кондензаторите, чиповете и останалата електроника.

* * *

Затова в близкото бъдеще ще си поръчваме автомобил в мебелните къщи. Което и днес е единствената смислена и оправдана разлика между отделните автомобили. Вече всички автомобили са достатъчно мощни и бързи, а при желание от страна на конструкторите и съответно подбрана таргет група клиенти, дори малки автомобили като Шкода Фабия и Нисан Кашкай возят изключително добре.

* * *

Тези промени в технологиите и пазара налагат данъчни промени. Един електромобил е в нулев емисионен клас както в годината на производството си, така и 20 години по-късно.
Необходима е и данъчна реформа в облагането на класическите ДВГ и хибриди. Възрастта на автомобила не е никакъв фактор. Първо, двигателя и катализатора могат да бъдат сменени. Вече има програми за конвертиране на класически модели на Астън Мартин в изцяло електрически. Логиката в днешната система на облагане според възрастта и емисионния клас вече не е валидна. Тя е всъщност по начано невалидна, но е компромис, защото когато е въведена не сме разполагали с днешните информационни технологии. Ние всъщност облагаме вредните и парниковите емисии. Тези емисии обаче са пропорционални на пробега на автомобила. Днешните технологии позволяват да се обложат на право емисиите. Автомобилите трябва да се облагат с трикомпонентен данък по подобие на такса смет (чистене, събиране/извозване и депониране, като имотите, които не се ползват и тези без сметосъбиране плащат само двата фиксирани компонента - депо и чистота) - фиксиран данък за МПС, данък пропорционален на теглото и данък пропорционален на реално отделените емисии. Очевидно данъка върху емисиите трябва да се плаща през горивото и съобразно емисионния клас, нещо напълно постижимо дори през 2018-та. Всеки автомобил може да има емисионен сертификат, количеството гориво се мери точно на бензиностанцията и данъка се събира заедно с плащането на горивото. по-икономичните автомобили печелят, както и по-екологичните. Същевременно няма да има несправедливо и нарушаващо гражданските права данъчно наказание за притежаването на мощен автомобил, който се кара малко.

©® Копирайт, всички права запазени, автор: Тодор Борисов. Не можете да възпроизвеждате части или цялата публикация без писменото съгласие на автора и без да посочите източника Форум Пенкилер и имената на автора. В електронни издания трябва да има работещ линк към тази тема.

9
Супер, ще кажеш как са и ще си купя и аз!
Хубавото на диодните фарове за мъгла, е че не са просто боядисани балони на крушки с нажежаема жичка, а генерарита светлина с по-голяма дължина на вълната, която прониква по-добре през мъглата. Въпреки, че и това е с условности, над полупроводника се добавя фосфор, който свети вторично. Все пак се генерира нужната специална светлина, а не се филтрира обикновена, което я отслабва.

10
Дай линкове откъде. Пусни ги да светят да видим двата цвята.

11
Коментарите... Пробуждане...

Кулеков (подозреваемият сценарист и режисьор на клипа) е експлоататор на сиво-кафявото.

Колкото до т.н. "смяна на системата", моят еднозначен анализ е че това е измамна смяна на системата. Лъже реформа.
Предлаганата от Славитата система щеше да вкара България в много страшен капан на напълно олигархично контролирано народно представителство. Достъпът до изборни длъжности щеше да бъде практически невъзможен за хора извън днешният политически картел.

Ние страдаме от криза на излъчването на кандидати. Това е системата, която трябва да бъде сменена.

12
Споделям само за да видите колко е изгоден уреда от предишното мнение и колко големи кукувци има, 500 евро е наистина прекалено.

https://www.plex-tuning.com/product/plex-%CE%BCsdm-102-pro/  :-*  :'( :-X :-[ :o ??? >:( :o

13
И даже притесниха...

Антоний Гълъбов за азиатската школа в пропагандата която ни насъсква едни срещу други и и за безсилието на политиката и маргинализацията на обществото и медиите:
https://m.offnews.bg/news/Nashite-avtori_2490/Aziatskata-shkola-v-propagandata-ni-nasaskva-edni-sreshtu-drugi_690890.html?ref=recomend

Георги Лозанов за липсата на солидарност, състрадание и симпатия между отделните социални групи: https://m.offnews.bg/news/Politika_8/Georgi-Lozanov-Zaradi-krajnodiasnoto-bednite-veche-ne-sa-dobrite_693196.html
Цитат
"Вместо оста да е протестиращи-власт, то тя стана протестиращи-протестиращи и протестиращи-антипротестиращи. Това е защото има една нова криза - кризата на доверие към елитите вече стана криза на доверие към други интереси. Вече не само елитите са обект на недоверие, а всички други групи са обект на недоверие - към протестиращите в съседство, както и дори към бедните."

Тежко и горко на това общество.

Още нещо се набива на очи, омаскаряват всички политици накуп като една ОПГ, например когато бъдат приети нови закони увеличаващи данъчното бреме или не бъдат приети необходими социални норми.
Истината обаче, е че когато вдигнат данъците, едни са предложили, а други са били против. Когато не приемат увеличение на детските надбавки и пенсиите и по-справедлива система за разпределение, едни са предложили, а други са били против.
Понеже управлението, което има и много силно влияние В медиите обикновено е в ролята на лошия герой който увеличава данъците и не регулира социалната система на тях им е по-изгодно да разпределят негативите между себе си и всички останали в парламента затова В медиите е възприет маргинализира щият жаргон че парламентът нещо е приел или нещо не е приел. Истината е че всичко което се приема или се отхвърля, случва се или не се е случвало е единствено и само по волята и на отговорността на управляващото мнозинство.
 по същият начин изгодните и неизгодните за народа законопроекти и предложения имат конкретен вносител от конкретна политическа партия.
Цялата тази информация До голяма степен е скрита от акцентите в новинарските емисии.
Продължителното маргинализирано говорене по медиите обаче действа деградиращо на обществото.
Сега обществото мрази политиците всички са маскари.
Както обаче казва Камен Донев хората са отрудени и беззащитни. Вечерта сядат пред телевизора за да си починат и да се нахранят и стават жертви на тази пропагандна всички са маскари.
Това разяжда обществото, знанието че всички са маскари се мултиплицира и се проектира върху модела по който хората мислят, никой на никого не вярва. Всеки който декларира интересите си и се бори открито за тях био отричан от всички които не се идентифицират пряко с него.


14
Още един супер ефективен двигател, но не колкото номада.
https://en.wikipedia.org/wiki/Kuznetsov_NK-12 - двигателя на бомбардировача Ту-95, който е и най-мощният и може би най-ефективният турбо пропелерен двигател в света, независимо, че е на над 60 години.

219 г/kW/час не е лошо за газова турбина.

Според Уикипедия най-добрите бензинови двигатели постигат 225г/kW/h, тоест Ту-95 има по-висока ефективност от лек автомобил или камион с бензинов двигател... и крила... https://en.wikipedia.org/wiki/Brake-specific_fuel_consumption
Според същата статия, някои дизели слизат до 160 и по-малко г/kW/ч, но те не са авиационни.
Най-ефективният авиационен в списъка и Нейпиър номад, но има малко по-ефективен 16 бутален Дойц постигащ 201 г/kW/ч
https://oldmachinepress.com/2013/08/17/klockner-humboldt-deutz-khd-dz-700-dz-710-and-dz-720/
https://en.wikipedia.org/wiki/Klöckner-Humboldt-Deutz_DZ_710
Двигателя има 16 и 32 цилиндров вариант и постига тази висока ефективност без турбо компаунд рекуперация.

15
Още по темата, как евтините базови масла от групи II и III замества истинската синтетика:
https://www.machinerylubrication.com/Read/533/base-oil-trends

Минералното масло с подобряване и пречистване може да изравни качествата на синтетичното докато е в бутилката.

Цитат:
Цитат
This equivalent performance was validated by the 1999 ruling of the National Advertising Division of the Better Business Bureau which allowed lubricants made with Group III oils to be labeled “synthetic.”

Затова наблюдаваме "феномени" при които ново масло се държи отлично 500 до 2.000 километра и след това рязко работата му се влошава. Дори най-скъпите псевдо синтетики издържат 6-7.000 километра и рязко се влошават и то в двигатели с голямо количество масло 7.5-9, дори 12 литра.

Истинската синтетика издържа почти неограничено, това масло се сменя поради зацапване на маслото и задръстване на масления филтър.

Колкото по-нов е един двигател, толкова по-високотехнологична металургия ползва, обработката е по-точна и съответно може да работи с по-лошо масло. Газоразпределението вече е с ролери, веригите вече са без пълно проникване на зъбите и са пи-щадящи за маслото.

Това не означава, че новите двигатели нямат по-голям ресурс, когато се използват със истинско синтетично масло.

Вече и в Уикипедия пише:
https://en.wikipedia.org/wiki/Synthetic_oil

Когато тубата е означена със "full synthetic", това е преработено минерално масло.
Когато означението е "100% synthetic", това е синтетично масло поне от група IV.

Още информация от Порше Клуб Америка:
https://www.pca.org/news/2015-11-02/synthetic-word-relates-motor-oil

И още, малко мънкат от Амсойл, което е в синхрон с информацията ми, че са започнали да ползват група III:
https://blog.amsoil.com/are-all-synthetic-oil-groups-the-same-group-iii-vs-iv-vs-v/ независимо от това, информацията им е в подкрепа на настоящата тема.

Информация и история на маслата, включва и решението от 1999 г.:
https://zddplus.com/wp-content/uploads/2017/05/TechBrief10-Oil-Base-Stocks.pdf прикачам и файла към мнението.

На сайта на тези хора всичко трябва да се прочете: https://zddplus.com/zddp-information/
Удължен пробег маслото: https://zddplus.com/wp-content/uploads/2017/05/TechBrief15-Extended-Oil-Change-Intervals.pdf - друг път!
Само фактора продължителен празен ход е достатъчен да свали препоръката на 3.000 мили/4.800 км. Спортното каране също.
Затова и в мустанга маслото понякога не е издържало и 4-5.000 км.

Страници: [1] 2 3 ... 324