Здравей Гост

Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - Toshko

Страници: [1] 2 3 ... 383
1
Не по-малко натоварващо е да конструираш чужди колони на сляпо или да си напрягаш мозъка да екстраполираш собствените си конструкторски и дизайнерски мъки върху чужди лицеви панели и говорители.

2
И аз апелирам, защото искам да си купя микрофон.

3
Супер се е получило!

От какво е лентичката? Оригинално трябва да има супер тънко фолио от едната страна. Разбирай, че от скъп кондензатор става.

Аз пък си мисля не можем ли да направим АМТ с много нагъната лента на някое ВЛД?

4
Може би отговора ще намериш в АЧХ на говорителите, която е публикувана. Както и отчасти във филтъра на модела, където високочестотния е леко затихнат за да пасне на басовете.

За оптимален резултат, чувствителността можеше да бъде още по-ниска... Като се направят 2.5 ленти с единия бас отрязан по-ниско, а ВЧ затихнат още малко. Малко повече ниски.

Много ми харесва, че си избра такъв проект, евтин и прост и с много линеен ВЧ. Браво!
Има и какво да се модва.
Ще получиш собствен звук бързо и минаваш на следващ етап.

Направи го 1:1 с оригинала и тогава мисли за модове. Филтъра да го повториш 1:1!

5
А, да, есе ще ти напиша.
Нямат нищо общо, едното е еквилайзер и филтър, другото е активна корекция с отчитане на T/S параметрите и е несъпоставимо по-евтино.

6
С брадвата! И не слагай хубави плочи, че ще ги съсипе.
Намери моята тема за грамофони във форума. как работи гъмофонът.
Има други соц, които са с нормално истинско рамо и универсален дозодържач, които стават, но този е ужасен.

7
Кабелите имат съпротивление - основен параметър. Колкото по-дълги са, толкова по-дебели трябва да бъдат.
Среброто е най-добрия проводник, медта е втория най-добър, но със съществена разлика.
Тока тече по повърхността на проводниците, затова посребрените медни проводници са най-добрия компромис между цена и качества.
Кабелите трябва много яко да се стегнат със свински опашки в краищата за да не навлиза въздух под изолацията и да ги окислява, което им влошава т.н. звучене.
В първия ден от експлоатацията всички са еднакви, независимо от конекторите. След една и повече години, там където има свободно окисление звука се влошава.
Целта ти са кабели с минимално съпротивление и минимално окисление. Можеш да го постигнеш по много начини. конектори, директна спойка, пустер клема залята със силикон, все тая! Игъл имат и едни странни четворни прозрачни конектори с позлатени щифтове. Ако ги залееш отзад ще станат много близки до идеалните. Но можеш да постигнеш целта по много начини.

Правило: езотериката трябва да започне след като направиш първата си задоволително и приятно свиреща система и я послушаш неколкостотин до няколко хиляди часа. Това може да бъде и петата ти система и десетата.
Езотериката не може да бъде обща или да се основава на обществената научно необоснована псевдо обща култура. Това е твоят субективен вкус въз основа на твоята субективна критичност към твоята система, която си конструирал, произвел и доизкусурил.

Каква е моята езотерика. - диаграма на насоченост, детайлност, тяговъоръженост в средите, силни и детайлни високи с голям динамичен резерв, мек детайлен бас равна АЧХ с възможност за корекции около стандарта 100 +3 10.000 -3 и 1.000 на 0 всичко това през субективният ми афинитет към Гершуин, Гънс енд Роузес, ЗЗ-Топ, големи симфонични оркестри и Фендър Стратокастър и Мустанг и сила и динамика без изкривявания, плюс високи технологии, нестандартен подход и леко ретро дървени кутии. - но това е моето усещане за музика на 26.05.2020, питай ме пак, догодина, по-догодина и т.н.
Нищо от нещата, които искам да чувам не е свързано с конкретни кабели, само една система или някакви мейнстрийм маркетингово-търговски димки. Бих докопал големи куполни среди Волт или АТЦ, басове АЕ или Волт, голяма класическа ТЛ, АМТ високочестотни и бих забъркал едни нови колони. А всъщност не бих отказал и German Physics 360 градусов излъчвател от титан или карбон - прилича на термос за кафе - обърнат пресечен конус и свири невероятно. Но пък и 12 инчони широколентови и 15-18-21 инчови басове плюс АМТ високи също могат да ми извадят прекрасния мек и развращаващ звук на Стратокастър.

Така че действай, сковавай там нещо и почвай. Вържи му едни дебели посребрени кабели. Кабелите остават в системата винаги.

8
В грамофона най-важно у рамото държащо дозата, дай да го видим.

9
Има доста достъпни сребърни и посребрени на Eagle ако не се лъжа. Продават се във Фактор.
Под 4мм2 не са кабели. Евентуално до 2.5 метра може 2.5мм2 посребрени. Ама не, не, 4мм2 минимум посребрени.
Тук всичко е съпротивление.

500 вата на ВКН е asking for trouble.

Ако имаш бюджет харесай някакви 12-ки или 15-ки с нисък резонанс и ход поне 8 мм в посока и тях ги правете.
Плоскости от гардероб е отвратително, няма да участвам. Начертай си разкрой и го пусни на Лесоцентър Бургас, доставят. Материала за колони е 21мм брезов шперплат в твоя случай, за по-слаби и леки може и 18 мм.

По време на епидемията отначало очаквах повече активност, но не, дори аз пиша по-малко. Форумите западат.

10
Новини / Re: Истината за корона вируса
« -: Май 23, 2020, 09:45:31 21:45 »
При досегашните данни в България смъртността е 0.04% от доказано заразените. Моите изчисления говорят за реална смъртност от 0.02% заради обоснованото допускане, че заразените са поне два пъти повече.

Никой освен Сапитал в критична статия и Оновини не рапортува върху последните резултати от проучването на Георги Тодоров: http://onovini.eu/2020/05/%D0%B4-%D1%80-%D0%B3%D0%B5%D0%BE%D1%80%D0%B3%D0%B8-%D1%82%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%B2-%D0%BA-19-%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE-%D0%BF%D0%BE%D0%BA%D0%B0%D0%B7%D0%B2%D0%B0%D1%82-%D0%B4%D0%B0/

Около 3.8-4% от населението доказани с екстраполация от над 30.000 теста за анти тела при уговорката, че трябва да се направят общо 280.000 теста за да могат да се правят истински изводи.
Същият е процента доказани от PCR тестовете.

Новото обаче, е че от седмици вече се говори, че до 76% от хората са невъзприемчиви към вируса. От обща култура знам, че дори към СПИН невъзприемчиви са около 10% от хората.
Ето това проучване вече подрежда картината:
https://nauka.offnews.bg/news/Novini_1/Dostatachni-sa-samo-10-20-za-da-se-dostigne-kolektiven-imunitet_150304.html

Аз застъпвам всички теории, но в малък процент, най-много скептик, защото съм оптимист и най-малко всички ще умрем, защото още на 13.03 се знаеха данните от Ухан. Тогава смятах много и стигнах до извода, че до достигане на стаден имунитет загива един от 2.000 човека от 70% от населението, а един от до 470 влиза в статистиката като заразен.
За някои държави това е вярно, но някои подминават тези данни и постигат значително по-ниски коефициенти.
При забележката, че средната продължителност на живота в Ухан е абсолютно същата като тази в Швеция, 83-84 години.
И през цялото време виждам, че тези коефициенти макар и твърди и емпирични не разкриват цялата картина, защото нещо липсва. Липсващото са именно невъзприемчивите и вариативността.
Сега вече картината се подреди.


11
Човека за линквица е Никола Николов: 0887243062
Стената зависи от материала.

Предполагам, че трябва да направиш 15 мнения за да виждаш разделите за регистрирани.

Може ти да се разходиш по разделите.

12
Още 2002-3-та ме удари отзад доста як и набит чисто друсан тип с нещо като Б4-ка на която вратите станаха като на Ламборджини, а двигателя падна на земята.
Иначе 14 метра спирачен път след който като ме удари ме отпрати на около 15-20 метра напред и настрани, завъртя ме на 270 градуса и ме качи на тротоар с висок бордур във автобусна спирка. Хората от спирката току що ги беше прибрал автобуса до един... Колелата нямаха контакт с бордюра. Омегата я оправиха и стана като нова. Съдържанието на багажника беше разпиляно на още 50 метра в дъга от въртенето.

Тоя без колан му нямаше нищо, ама май беше сгънал волана.

Неадекватен слезе да се бие, два пъти посяга с крак, два пъти му го хващам и пада на земята. Тогава бях по-слабичък, ама 10-те години тренировки ми бяха доста по-пресни. Обмислях да тръгна в контраатака, но видях, че е препасан с пистолет. Пиян, друсан без преглед и гражданска с чужда кола. Изкараха ме мен виновен. Шушу-мушу-тас полицаите беше доста очевидно.
Обжалвах и спечелих.

Така че наркомани летящи по булевардите и удрящи отзад има от край време.
Като си избирах кола, омегата натежа, защото приятел работещ в тенекеджийно в представителство на Опел ми каза, че омегата сече 4 тополи настрани, хората слизат и се изтупват, а после веригите на стенда Бру-Кинг се късат и не може да я изправи. Изключително здрав, корав и сигурен автомобил.
Сега тъкмо си свалям части от нея, отпред гредата под бронята да я местя на сенатора, направена е като танк. Пълна е с усилки и планки за поглъщане и отклоняване на удари.
Даже ми се върти в главата да я направя да прилича на сенатор и да сменя базата, защото няма и точка ръжда по цялата танкова конструкция.

А освен наркомани има и луди на свобода. Тия дни извадих да си прещракам гайките на джантите на линкълна пред офиса. Минава някакъв съсед и вика "счупи ли се да еба и боклука", аз през рамо "не, защо", тоя "що все го правиш" аз не че не му вдигам капака да гледам какво има и да го слушам, че ми звучи непознато, ама чак да съм го правил. А, да, изчистих му и му намазах седалките с комплекта от Leather clinic един уикенд преди време.

13
А филтъра и интеркулера?
В София поне по моя маршрут бегачките са малко.
Докато бях на сервиз минаха едно Субару и едно Пежо 106 рали по Ботевградско. Суша.

Ние обаче имаме наркомани с Q7-ци, които вече целят стълбовете на 5 метра височина, явно им никнат крила.

14
Видео:


Гледах го заради Фалкен и се убедих, че това са гумите, които ми трябват.
Първо, това е тест на UHP летни гуми. Гуд иър в моя размер са само рън флат и са Асиметрик 2, отпадат автоматично. Мишелин са на потресаващи цени и въобще ги няма в Маргел, освен това са по-шумни, друсат и харчат повече.
Континентал в моя размер са до Спорт Контакт 5 и Премиум контакт, тоест нищо общо, пак са по-шумни, друсат и харчат и са на потресаващи цени.
Кумхо, Кумчо, не мерси.
Вредщаайн самото звучене ме отблъсква, а и са по-назад.
Тойо също са по-назад.
Единствените, които ги имаше и ги обмислях сериозно са Пирели P-Zero PZ-4, но не са оплюти от всичси имали досег с тях.

Така че Фалкен печели едновременно по три критерия:
1. Комфорт и тишина, безспорно са най-добрите;
2. Конкурентите му в теста ги няма в моя размер или на нашия пазар или и двете, тоест Мишелин, Континентал и Гуд иър в този размер и на нашия пазар и не са ултра Хай перформанс;
3. Цена. С над 100 лева на гума по-евтини от модели с по-лоши характеристики и на една цена с Пирели.

Отделно от това, изглежда са най-технологични като смес и конструкция, износват се равномерно, возят, имат много технологии. Технология за равномерно разпределяне на натиска върху пътя, първо повече сцепление, второ по-дълъг живот. Зона за комфорт в борда. Специална адаптираща се нано силициева смес. Три различни смеси гума в протектора отвън, посредата и отвътре. Високотехнологични влакна в протектора вместо изцяло стоманена оплетка. Специална шарка на протектора. И други.
От конкуренцията единствените, които имат нормално дълъг живот са Гуд Иър.

От много време съм забелязал Фалкен, печелят много тестове, когато са срещу гуми с аналогична цена без добавки в търговското име като супер спорт* включштелно срещу изброеното т.н. света троица на гумите. И пак от много време искам да ги пробвам. Изглеждат ми като най-обоснования разумен избор в момента.

Още едно видео за Фалкен, кои са и какви са:


Произвеждат ги Sumitomo наред с още 8 марки гуми, които не се споменават, били да едно цяло с Дънлоп и Гуд Иър съвсем до скоро.

*Супер спорт и аналогични имена наред с влошения комфорт означава и че вместо гума с 8 мм грайфер получавате чисто нова почти износена гума с 5-6 ММ дълбочина. Причината уж било в по-голямата устойчивост на блокчетата на протектора и въздушното съпротивление.
Кормилното износване е около 0.1-0.15 ММ на 1.000 километра. 3-те липсващи милиметра грайфер са едни 20-25.000километра по-малко и като се има предвид, че гуми с 3 мм грайфер не приличат на нищо, то Ви продават гуми с живот 15-20.000 километра в най-добрият случай. Общо взето за един сезон са свършили на мощна кола.
P-Zero са с нормална дълбочина на грайфера, но са с threadwear 280, което е по-ниско от общоприетото 300 и е известно, че се износват неравномерно.

15
Хахахах за чобан тунинга.
Тоя трябва да бъде спрян от движение

Страници: [1] 2 3 ... 383