Здравей Гост

Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - Toshko

Страници: 1 [2] 3 4 ... 357
16
Всъщност, в момента ситуацията е точно като в началото на първи сезон. Старкови знаят, че краля е нелегитимен, краля знае, че те знаят и ще иска да ги премахне.

Разликата, е че Санса и Ария са присъствали на екзекуцията на баща си и вероятно не искат да присъстват на тази на брат си.

Вероятно Денерис е вече мъртва и в трейлъра виждаме Ария да излиза пред войниците с лицето й.

А е възможно, Ария вече да е убила Денерис, да говори глупости с нейното лице на обществеността за да я очерни, Джон да не знае и да убие сестра си мислейки си, че убива вече убитата Денерис.

17
То всичко си го пише а и е очевидно.

18
Качеството на ченгетата е свързано с автомобилистите.
Може би по Пазарджишко са по-зле, но в София и Бургаско, където имам наблюдения полицаите са по-скоро читави и по-скоро подготвени, като отделни полицаи и разследващи са блестящи.
Мога да ти кажа, че за престъпник е много по-страшно да попадне в ръцете на млади полицаи отколкото на стари катили. Това е както мое наблюдение от практиката, така и разсъждение. Казваш, че новите имат повърхностна и кратка подготовка. Старите и това нямат. Новите са изградени при условията на пазар в който малко или много периода на първоначално натрупване на капитали е приключил, съответно степента им на поквара е много по-ниска, просто защото действителността е много по-проста и плоска и законността на улицата и на битово ниво е много по-висока. Стария катил освен, че няма и двете седмици или двата месеца подготовка на младите, е ял и пил с всички мутри и престъпници от окръга. Дъртите ченгета бяха толкова вупиющо неграмотни, че актовете им падаха, защото за 20-30 години не можеха да се научат да ги попълват. Като студент обжалването на актове на близки и далечни познати ми беше и работа и хоби. Напоследък няма за какво да се хванеш. Това обаче са дребни неща.
Днешните полицаи знаят как грамотно да събират доказателства. Само преди 10-20 години, тоест по време на демокрацията ТОП полицаи и следователи държаха оръжия от убийства по чекмеджета, вадеха нокти на заподозряни и правеха гафове, които струваха живота на техни колеги, отделно хилядите изпуснати престъпници от неграмотност. Ако качеството на юристите в правораздаването е константно или пада, качеството на кадрите в правоохранителната сисема се вдига. Дъртите шкембелий в униформи не можеха да се оправят със сбивания, побои, грабежи и хулиганства, можеха евентуално да убият някой, който им е неудобен или да пребият някой нещастник, но не и да разрешат елементарни житейски ситуации или да окомплектоват една преписка за дребно престъпление. Даже направо отказваха да се занимават. Трябваше да е много тежко престъпление и на всяка крачка да им стоят на главата прокурор и следовател за да свършат евентуално нещо.
Сбиеш ли се и дойдат ли млади полицаи, направо сключвай споразумение.
Новите "неграмотници" вече ги възпитава и обучават какви са целите на полицията и знаят какви са основните права на човека и точно защо не трябва да размазват от бой всеки заподозрян. Аз като стажант следовател съм слизал на долния етаж при оперативните да им казвам да не блъскат арестантите с чекмеджета, защото пречат на следователите да си вършат работата. Такива простотии само няма и 15 години по-късно вече няма, а осъдените, заловените и разкритите са много повече.
Старото така наречено следствие разследваше кражба на водомер да 10 лева 10 години, лично приключих делото.
Най-важното, новите знаят, че всички ходещи на два крака с лична карта са хора и имат човешки права и как се събират доказателства.

19
Спряха модела и разни започнаха да го хвалят: https://www.thetruthaboutcars.com/2019/04/rip-ford-taurus-again/

Потвърждавам всичко написано. Огромен и много луксозен салон, карал съм версията Limited, огромен багажник, идеална возия в идеалната пропорция между комфорт и стабилност, по-скоро стабилна, отколкото люшкаща и не на последно място върви много и автомата е повече от перфектен със само 6 предавки, но ми харесва повече от 7-g tronic и то в S500.

20
По-интересна личност от това, здраве му кажи!
Личен сайт: http://www.camilopardo.com

Видео с Джей Лено и Форд ГТ:


21
Вчера пуснаха епизод 5 от последния сезон. Чета много противоречиви мнения и много отрицателни коментари.

Епизода се разви напълно исторически коректно.
Косъм няма да падне от главите Ви ако се предадете, камък върху камък няма да остане ако ни накарате да се бием. - Александър Македонски, Чингиз Хан, Тимур, Римляните и т.н. и т.н.
Денерис два пъти идва пред портите на града, първия път й хвърлиха отсечена глава, втория строиха армия отпред. Накрая хората биха камбаните, но червената цитадела мълчеше. Ако това беше историческо събитие, резултата щеше да бъде същия.
Освен това, пред Робърт са се предали и са го пуснали да свали лудия крал, а решиха да пазят Церсей от Денерис за разлика от предишните два града, които превзе. В самата цитадела се е намерило кой да посече лудия крал и да му попречи да изгори града.
В света на Игра на Тронове обаче Денерис довърши започнатато от баща й преди 20 години. Крушата не пада по-далече от дървото. Интересно дали след пожара няма да се излюпят още дракончета, яйцата им са разпространен сувенир.
Денерис постъпи първо като кралица на дотраките, тоест като типичен варварин.

Всички много мрънкат колко пъти е оцеляла Ария... Същата, която беше сляпа и победи най-добрата ученичка на Джакен и която след това изненада самия Джакен в храма му... тоест той й дължи живота си два пъти... И същата, която се промъкна като вятър и уби Нощния крал... и която може да си сменя лицето и да приема нъпално вида на жертвите си и изби Фрей, семейството му и придворните му. Въпрос е дали Ария изобщо може да умре или дори да може, кой може да я убие.

Прогноза за епизод 6

Джуджето вероятно ще бъде екзекутирано задето пусна брат си.
Джон Сноу вероятно също ще бъде екзекутиран по донос, че не е искал да се бие и като узурпатор на трона. Или поне на Денерис ще й се иска да го екзекутира. той все пак я отряза, когато тя го попита каква е за него и той спря до кралица. Вероятно сантименталните му чувства са се изпарили докато е гледал как гори Варис.
От друга страна, не е изключено някой да светне Джон, че може да отнеме дракона на Денерис. Джон е състрадателен, но много храбър и способен. Бран може да му отвори очите. Все пак Бран е единствената връзка с магическото минало на света в Игра на тронове от тази страна на морето.

Ария вероятно ще убие Денерис.
Санса много хубаво си е направила сметката и също може да се прояви. Няколко фамилии от севера изобщо не участват в бойните действия.

Накрая ще управлява или Санса или Джон Сноу. Може да ни изненадат като направят джуджето регент.

22
Дай скрийншот.
BSC е съпротивление, което сваля цялото ниво с нужната стойност и индуктивност, който пропуска ниските до обределена честота без съпротивление и така изравнява нивата на излъчване в цяло и полу-пространство.

Втората схема мисля, че е за корекция на ниво сигнал преди усилвателя.

23
Това са коли по два тона и доста големи и струващи по 400.000. Освен това харчат по 40/100 и са като подвижен лунапарк, шум, ефекти.

Идеята не е най-добрата кола, защото това очевидно е Ролс Ройс с двигател от драгстер и безплатна карта за бензин.

Теслата е толкова добра, защото е с 4 врати, 5 места, два багажника, вози добре, харчи малко и струва колкото БМВ 5-ца. При достатъчен годишен пробег колата струва колкото Хонда Сивик за 5 години, а за 10 е безплатна.

Това е уникалното.

24
Как излезе на първа страница на Гугъл за 30 минути, не знам.
Явно AI е видял, че имаме само качествено съдържание.

Да, всички сме прави. Но от днешна гледна точка и при реалността у нас да си караме колите дълго, купуването на основна кола с ДВГ и надвавка в цената, защото е спортна, съответно влошени параметри, като возия, комфорт, разход и шум е като купуване на фабрика на 09.09.1945-та.

25
Коли и Тунинг Проекти / Re: BMW E39 523 stroke 528
« -: Май 13, 2019, 01:23:54 13:23 »
Този двигател е за САЕ30 до 40, като 40-то не е добре да е над 14cst при 100 градуса, тоест за относително тънки масла.
Ако имаш налягане и всичко е ОК, сипи му най-якия Мотул 0-30 или 0-40, който му дават, мисля, че му дават 0-30 х-макс.
САЕ-50 води до повишено износване точно в главата на съвременен двигател.

26
Коли и Тунинг Проекти / Re: BMW E39 523 stroke 528
« -: Май 13, 2019, 12:21:53 12:21 »
Извинявай, кажи пак с какво масло си. Но едва ли е от маслото. Карал съм и с Мобил-3000 10-40 за 500-1000 км и нищо не е тракало.
Звука на клипа е много некачествен. Чувам нещо подобно на звънене в колекторите.

27
От поне 4-5 години в новите кодове за проектиране е заложено всички нови гаражи да имат инсталация за зареждане на електромобили.
Всеки един паркинг в междублоковото пространство, каквито не останаха може да бъде захранен за един ден.
На нашата улица има две Тесли модел X и като се замисля паркират на улицата, къде ли зареждат. Или просто в града батерията издържа седмица-две и хората ги държат навън, защото е по-удобно.

28
За нещо такова:Съм съгласен, че е супер забавно и има адреналин.
Даже по-големи гуми и крила биха подобрили нещата още повече.
Такава чисто състезателна кола, да.

Спортната кола в съвременния й твърд, абсурден и шумен вид, не.

Аз съм израснал през 90-те, когато любимите ни спортни коли бяха Мерцедес 560SEC, БМВ 850CSi, Порше 928GTS и подобни. Това са тихи и комфортни луксозни GT автомобили, които са реално използваеми за всичко, от ходене на работа, до дълги пътувания.
Днешната деноминация на спортна кола не става за нищо. Дори мустанга, което е голямо ГТ купе е с една крачка "по-спортен" отколкото трябва.


29
Коли и Тунинг Проекти / Re: Opel Astra F GSI
« -: Май 13, 2019, 02:04:44 02:04 »
Честита победа в класа и с две двигателни колела!
Наздраве!

30
Коли и Тунинг Проекти / Re: BMW E39 523 stroke 528
« -: Май 13, 2019, 12:07:21 00:07 »
Скоро гледах видео на Wizard - механика на Hoover от Hoovies Garage. Обясняваше как се запушват маслени канали в главите на Форд 5.4-3V... които са същите като на мустанга ми... Страх!
Та, имало много тънки и тесни каналчета, които при смяна на повече от 3-4.000 мили се задръстват от нагар от маслото, особено пък ако не е истинска синтетика.
Като двигателя може да страда, както от тракащи "ваноси" или повдигачи, така и от двете.

Частите по мотора ти са ползвани, съответно е имало все някой идиот да кара 10.000 с хидро крек "синтетика", а защо и да не го позабрави до 12.000... представи си, че в самите повдигачи има малко нагар, който им ограничава притока на масло.

Да не ти тракат инжекторите или газовия инжекцион?

Страници: 1 [2] 3 4 ... 357