Здравей Гост

Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - Toshko

Страници: 1 ... 378 379 [380] 381 382 ... 386
5686
Когато средата на застъпването на фазите съвпада с ГМТ, продухването на свежа смес в ауспуха е най-голямо  ;)

Защото около ГМТ буталото стои на едно място... и не освобождава обем, следователно колкото влиза през смукателния клапан, толкова и излиза през изпускателния... - това до някъде е добре - докато бъдат изгонени всички изгорели газове (намаляване на мъртвите обеми), но само до някъде!

Като закъсниш вала, средата на застъпването на фазите идва в момент в който буталото вече е отворило обем над себеси и непрекъснато отваря нов, като слиза надолу. - по този начин повече смес ще остане в двигателя.

Когато отваряш изпускателния клапан по-късно, позволяваш на газовете да оказват натиск върху буталото по-дълго време. - това е необходимо защото в турбо двигателя налягането остава високо с около 30 градуса на к.вал по-дълго. Докато при атмосферен двигател след 90 градуса след ГМТ в такта горене налягането започна рязко да пада, турбо двигателите имат използваемо налягане до около 120 градуса след ГМТ.

Нещо повече - един двигател със 150 конски сили използва между 6.5 и 7.5 килограма въздух за минута и между 540 и 650 грама гориво (подчертавам грама, а не см3! в см3 е 740 до 890 см3).

Следователно общия дебит в тегло през мотора е 7.05 до 8.14 килограма гориво-въздушна смес за минута.

Турбото се движи от тегло, скорост и температура! Изгорелите газове са горещи, имат много по-голям обем и налягане и затова се движат бързо!

Следователно, ако има продухване, резултата, е че съотношението между използваната и продуханата смес става такова, че температурата и налягането не са достатъчни.

*********************************************

Както и да е! Факта, че не можете да докарате надуване е силно обезспокоителен! Нещо е много сгрешено! На мен тоя рестриктор 35мм изобщо не ми звучи добре! Освен това подозирам, че изобщо не можете да нахраните двигателя! - Турбо двигателите са много по-толерантни на богата смес!  ;) Спокойно можете да му развъртите кранчетата до край!

Има един трик чрез който навремето някои японски инженери са вдигали налягането на турбото на турбо мотоциклетите си... - Като поставили по-рестриктивна изпускателна система...  :o Което си е абсурд в случая де...
Но може да пробвате, като напъхате една по-малка тръба в ауспуха... - така се получанаи ефект като от скъсяване на дължината на изпускателната фаза на вала  ;)

Другото, което можете да направите е да върнете аванса, примерно на 1 до 3 градуса статичен  ;) - вместо предполагам 8-10 по книга... като същевременно отвинтите кранчетата до край, както ви казах по-нагоре - това определено ще даде жега на турбото  ;) и ще видите дали изобщо това турбо ще надува или няма да надува  ;) - ако така надуе, значи сте на прав път... просто ще качвате аванса и ще обеднявате, докато отново се скапе, след което ще върнете малко аванса и ще обогатите малко...  ;D

ХЪМ... Между другото... къде ви е свързана картерната вентилация?  :D :D :D - се пукна от смях, ако сте я оставили на оригиналното и място  :D :D :D - така никога няма да надуе, но за сметка на това може да обърнете някой семеринг  :D :D :D - Запушете дупката на смукателя за картерните газове и оставете маркуча да се вее свободно!

Прегледайте също маркучите на стъпковото моторче и клапичката по вакум линията към сербото на спирачките...  ;)

5687
 ??? :o ??? :o ??? :o ??? :o ??? :o ???

Тотална мистерия!

Това е абсурдно! Ако наистина нищо никъде не изпуска и смесите са нормални, единственото обяснение, е застъпването на фазите на вала да става баш в ГМТ и всичко, което надувате да отива в ауспуха... - тоест решението е да дадете вала с един зъб в закъснение.

Плочката колко мм е вътрешно? И какви са смесите?


5688
Епизод-1/9


Епизод-2/9


Епизод-3/9


Епизод-4/9


Епизод-5/9


Епизод-6/9


Епизод-7/9


Епизод-8/9


Последен Епизод

5689
Формула-1 (Grand Prix) / Ферари V12 - 312-F1
« -: Февруари 20, 2011, 12:30:57 12:30 »
Ако ще имаме раздел за Формула-1, трябва да започнем от тук! - Ферари 312 - V12!

Това са коли без крила, без притискане, без ground efect, с конвенционални спирачки и първобитни гуми, предпазните колани тепърва се въвеждат, конструкцията им е от тънки стоманени или алуминиеви тръби и дори ролбара зад пилота не стърчи над каската му... скоростите са ръчни, повечето коли нямат синхронизатори, което означава двойно амбреиране при понижаване на предавките, има педал на съединителя и конвенционален скоростен лост... волана е по-голям от на някои съвременни коли...
Повечето коли имат над 400 конски сили от 3.0 литров V8 или V12 двигател и тежат около 500 килограма.
Затова е трябвало да си луд за да караш такава кола!

Ето ги лудите в действие:

Зеления ад (Нюрбургринг) 1967

Поглед от колатаТука малко подхвърчат  ;D5690
Ски Алпийски Дисциплини / Алберто Томба ла Бомба!
« -: Февруари 20, 2011, 11:48:15 11:48 »
Как се кара слалом със ски по-високи от теб?!?

Ето така:5691
Ще отговоря така, тази турбина е за между 125 и 185 конски сили.

Обаче, понеже има 12 лопатки и понеже са ужасно затворени и понеже площа на най-тясното сечение преди слота към перката е много малка, смятам, че стойността е около долната граница!
Тоест пропускливостта и е около 5-6 килограма въздух за минута! Докато компресора е способен на близо двойно повече...

Справка книгата на Корки Бел "Максимум Буст" - стр. 33 и следващите!
http://www.ladaclub-bg.com/literature/111-maximum-boost-by-corky-bell

Вижте и страница 159 - там е засегнат проблема със слабото и лошо надуване. Категорично не се спирайте на варианта с прекалено голямата турбина!

Запушени гърнета, лоша гориво-въздушна смес, рестрикция преди турбото (къде е плочката на газта???), прекъсване, превъртащо компресорно колело...

Превъртащото компресорно колело, може да доведе до пълна загуба на цялото турбо... работата е там, че когато работи, компресора се опитва да отиде напред, защото дърба въздуха към себеси... когато накрая успее да го направи се забива в корпуса и става много грозно!

Ето малко размери на колелата на турбините и компресорите на турбота от 28 (Т25), Т3 и Т4 сериите, обърнете внимание, че дори най-малкото Т3 е по-голямо от турбото на ТДС-а  ;)
http://www.turbofast.com.au/balmid.html

5692


Ето галерията
http://stefano777.snimka.bg/tuning/nagrevatel-220-v.548793.all

Ето къде се продава:
http://bazar.bg/%D0%BE%D0%B1%D1%8F%D0%B2%D0%B0%E2%80%931456108/%D0%BD%D0%B0%D0%B3%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB-%D0%B7%D0%B0-%D0%BC%D0%B0%D0%BB%D0%BA%D0%B8%D1%8F-%D0%BA%D1%80%D1%8A%D0%B3-%D0%BD%D0%B0-%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B8%D1%84%D1%80%D0%B8%D0%B7%D0%B0-220-%D0%B2%D0%BE%D0%BB%D1%82%D0%B0

А този интернет магазин/оказион ми изглежда много интересен! http://bazar.bg/bazar.php?srch=&rub=106&to=0&obl=0&g=0&kv=0&_s=1&tp=0&sd=1&sp=0
Или http://bazar.bg/

Нещото се включва в битов контакт, консумира около 2 киловата и работи без допълнителна електрическа помпа, като разчита на термосифонен принцип на движение на загрявания флуид (конвекция - топлата вода отива нагоре).

Който иска, може да си направи по-сложна система, която да задейства вентилатора на парното и да включва допълнителна водна помпа, така че при включен нагревател да се подгрява и купето.

Аз на едно моя кола съм прекарал водата към парното през водната риза в корпуса на турбото, което води до по-бързо загряване и парно се появява почти веднага  ;D
Обаче има три условия за да си свържете така водата към парното!!!
1. Допълнителна електрическа помпа преди турбото;
2. Разширителен съд в който да бъдат улавяни мехурчетата пара, които турбото ще прави при големи натоварвания (водата идваща от турбото се свързва високо, а водата отиваща към радиатора на парното ниско - по този начин мехурчетата не могат да тръгнат по системата) и
3. допълнителен радиатор охлаждащ водата излизаща от парното - по този начин се предпазвате от прегряване на двигателя... обикновенно през турбините с централна част с водна риза няма кой знае каква циркулация и водата там достига много висока температура, но това не се отразява особено на двигателя, защото тази топлина почти не се отвежда... водата във водната риза е там за да не позволи на маслото да се овъгли след изгасяне на двигателя, но не допринася кой знае колко за охлаждането по време на работа и турбото ви загрява маслото колкото си иска...

5693
Моята Система / Re:Моята система в момента
« -: Февруари 19, 2011, 03:47:31 15:47 »
Браво! Много добре изглежда всичко!

Разкажи ни ако искаш за звука - какви силни страни и какви кусури има.

Аз бих се радвал и на технически параметри... каквито има разбира се.

Мислил ли си за алтернативен източник освен стандартен компакт диск? - флак, други дигитални формати или винил?

5694
В ДИР.БГ си Имат Клуб за Псуване и Пъпържни

http://clubs.dir.bg/postlist.php?Board=psuvane

Понеже напоследък епитета Смърдел ми е станал любим и както си търсех извори по въпроса, попаднах на клуба за псуване на ДИР.бг - много забавно!  :o ??? :D ;D

Очаквайте скоро статия да думата Смърдел  ;D

5695
Продава / Re:PHILIPS STEREO POWER AMLIFIER DC370&PRE AMPLIFIER 270
« -: Февруари 19, 2011, 12:01:44 12:01 »
Определено имам интерес! Нали съм фен на винила.

Само ще те помоля, снимки на които има текст да ги качваш примерно в http://www.picvalley.net - много е удобно и ще може да се чете текста.
Тук са ограничени изображенията по съображения на системния ни администратор, който е циция  :D

Даже може да направим някъде специална тема за Винил...

5696
Продава / Re:PHILIPS STEREO POWER AMLIFIER DC370&PRE AMPLIFIER 270
« -: Февруари 19, 2011, 11:36:29 11:36 »
Здрасти, много лачени апаратурките... Обаче разкажи малко за мониторите JBL, изглеждат много интересно! Особено бас рефлекса както е сложен...

5697
Начи, съветвам те да престанеш да му даваш съвети и да изчакаш да си взриви двигателя самостоятелно.
Щом е толкова умен, свестен и кадърен, да се оправя!

Турбо за 1.8-2.0 двигател на до 1 бар и до 6000 оборота, има най-тясна част на стеснението преди началото на слота към перката между 4 и 5 см2. Ама не по-малко от толкова! И има изходящ диаметър на турбинното колело не по-малко от 48-50 мм.

Например Гарет Т3 с A/R 0.48 е класическа турбина за 1.8-2.0 двигател и позволява до 250 к.с.
Най-малката мислима турбина за такъв обем е Гарет Т3 с А/R 0.36, която има дебит за до 180-190 к.с. на 1.8 двигател....
Има Т-25 и дори Т-20, които с А/R 0.63 и дори 0.82-0.88 до 1.02 също позволяват да се достигат около 200 коня с 1.8 двигател.

Турбината на 2.5 ТДС е по-малка от всички изброени  :)

Затова, покажи му на твоя приятел  тази тема да я прочете, след това го остави да твори и като узрее и събере опит (дано не го събира с метла и лопата от асфалта) нека пропише тук...

5698
Абсурд е да не достигат газове!

Турбинната част на това турбо е по-скоро за 1.3-1.4 двигател, а не за 1.8  ;)

Гейта отваря от натиска на въздуха върху мембраната му + натиска на газовете върху клапата!  ;)

Нямаш ли снимки на топлата част? Както и на цялата ситуация под капака?

Пак да повторя, с турбо от 1.8 ТДС ще го счупите мощно този двигател!

5699
Музика и Музикални клипове / Re:МихихихихихиАУ
« -: Февруари 19, 2011, 10:26:41 10:26 »

5700
Музика и Музикални клипове / МихихихихихиАУ
« -: Февруари 19, 2011, 09:44:03 09:44 »

Страници: 1 ... 378 379 [380] 381 382 ... 386