Здравей Гост

Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - Toshko

Страници: 1 ... 376 377 [378]
5656
Отговор на Вечния Въпрос или колко всъщност е 42 *


За да ви улесня максимално и да можете сами да преценявате ще ви посоча четирите начина за повишаване на мощността:

1. Повишаване на оборотите всичко друго същото повишаваш оборотите на максимална мощност ако пълненето се запази мощността ще се покачи точно с толкова проценти с колкото са се повишили оборотите - изисква се настройка на валове и бутала, сегменти, лагери, биели и пружини на клапаните способни да понесат големи обороти без повреда и прекалено триене.

2. Подобряване на коефициента на пълнене - тогава мощността се покачва с процента повишение - повечето двигатели имат резерв между 10 и 25% в тази насока   

3. Повишаване на степента на сгъстяване - това е ефективността на двигателя мощността и тук се повишава правопропорционално на сгъстяването, но с уговорката, че по-тежките натоварвания могат да наложат компромисни настройки на сместа и запалването.

4. принудително пълнене - то е като повишаването на сгъстяването - мощността на надут с 0.6 атмосфери турбо мотор е със 60% по-голяма от тази на същият мотор без турбо, но не е със 60% по-голяма от на атмосферен мотор без турбо със същият обем защото базовото сгъстяване при турбо моторите е по-ниско и тук ограничения в настройването могат да доведат до по-ниска мощност от тази на хартия...

* - по-добрите смеси и аванс на запалването могат да доведат до известно подобрение в мощността, но не и до някакви качествени промени.

* - по-леките части консумират по-малко въртящ момент за да се развъртят, но съответно и складират по-малко в себеси (имат по-малка инерция)

Естествено идеалният двигател е сгъстен като атмосферен има турбо с модерен дизайн на турбинната част, която не оказва съпротивление и надува 1-1.5 бара, шест клапана на цилиндър и общо 12 цилиндъра, има коефициент на обемна ефективност ВЕ > 100% дизайна на горивната камера позволява под буст да върви на 12.5:1 смес а в нормални условия на 16-17:1, има управление на потоците под малък товар което кара сместа да се концентрира около свеща, а останалата част от цилиндъра е пълна и въздух и затова харчи 14 на 100
Изпускателните колектори са с равни дължини и позволяват инерциално пълнене, а смукателите са с променлива дължина, турбото е VNT и също като Лексус ЛС600Н двигателя има директно и индиректно впръскване на бензина.
Разпределителните валове имат променливи фази VVT и два различни профила на гърбиците V-tec

Всеки от нас има различна кола с различен двигател, който има някое от изброените технологични решения и по-претенциозните и ентусиазирани от нас се стемят да доближат характеристиките на двигателя си до тези да идеалният според тях двигател.

Понеже получавам доста Л.С. с най-различни въпроси, а моята скромна професия е доста далеч от точните науки и всичките ми знания къде повърхностни къде по-задълбочени са придобити от чист мерак и любознателност пиша тази тема за да може всеки който си задава някакви въпроси първо да я прочете да потърси информация по всяка от четирите точки и след това да може да формулира смислен въпрос и смислена тема в която да търси съвети.

Надявам се темата да стане хубаво общо упътване за задаване на смислени въпроси и поставяне на постижими цели.

Не претендирам, че съм учебник по ДВГ и затова приканвам за мнения и съвети.   

* - всъщност 42 е отговора на въпроса за вселената живота и всичко останало... проблема е там, че никой незнае как точно е бил зададен въпроса за да се получи отговора 42   и се е оказало, че компютъра дал верния отговор не е достатъчно мощен за да даде и въпроса   - Пътеводител на Галактическия Стопаджия 

5657
Разгледай ето тези оказиони:
http://orca-audio.com/index.php
http://www.ljclub.net/
и виж дали нещо ти грабва окото.

Потърси и други оказиони, може да намериш много качествени неща ;) Аз скоро си купих най-високия клас еквилайзер на Ямаха от втория  оказион и съм страшно доволен.

Съветвам те да се оглеждаш за ресивър, може да е и само стерео ресивър, тоест усилвател с радио.

5658
Няма ли да го пуснат и в две дименции? ???

Аз вече недоумявам как исландски и новозеландски NGO-та не са намерили доказателства за масови алергии към 3 дименционалното кино възпроизвеждане! Та да им прасне едно предписание американското министерство на здравеопазването, че трябва да произвеждат всичко в два варианта  ;D

На мен пък ми е не занимателно 3Д-то подробностите във фона са много по-малко и пейзажите са по-бедни.

5659
Момичета, имайте предвид, че опасността е обратно пропорционална на напомпаността.  ;)

5660
Правилата са за да се четат и да се осмислят!

Когато се събрахме тримата създатели на този форум решихме, че той ще се отличава от всички останали форуми и решихме разликата да бъде това, което липсва навсякъде: свобода на словото, но не декларативна, а безусловна свобода на словото!

Като натоварен със съставянето на общите условия за ползване реших, че начина да постигнем пълна, максимална и безусловна свобода на словото е като възприемем като правила начина по който Конституцията третира свободата на словото. Всяко ограничение в повече би довело до условна свобода на словото и бихме се отдалечили от безусловната такава към която се стремим.
Конституцията дава минималната и максималната рамка на свободата на словото и в нея са обхванати всички мислими хипотези при които то може да бъде нарушено.
Цитат
б. .... .... Това право не може да се използва за накърняване на правата и доброто име на другиго и за призоваване към насилствена промяна на конституционно установения ред, към извършване на престъпления, към разпалване на вражда или към насилие над личността;
От цитата се вижда, че никой няма право да упражнява насилие над личността на друг докато упражнява свободата на словото. - тази хипотеза включва естествено и забрана за обидите и псувните, които така и така са дребно хулиганство според НК.
Например квалификацията по отношение на сексуалната ориентация на друг потребител си е чисто накърняване на правата и доброто име на потребителя адресат на обидата.
Ето още един цитат от общите условия:
Цитат
г. (от чл. 41 на КРБ) Всеки има право да търси, получава и разпространява информация. Осъществяването на това право не може да бъде насочено срещу правата и доброто име на другите граждани, както и срещу националната сигурност, обществения ред, народното здраве и морала;
Когато псуваш и обиждаш някого определено това е насочено срещу доброто име на адресата - с общите условия ние сме забранили такова поведение.

Поведението на потребителите не може да бъде насочено срещу морала - тук попада качването на порно и съчиняването на сложни сюжети включващи роднините на другите потребители.

Както казах разпоредбите на Конституцията, които третират свободата на словото и нейното упражняване по изключително икономичен и същевременно изчерпателен начин третират всички мислими хипотези на нарушения свързани с упражняването й. Ето защо смятам че не се нуждаем от повече изрични забрани и казуистика в общите условия.

По отношение на задължителното писане на кирилица, благодаря за напомнянето - веднага ще добавя такова задължение на потребителите още в преамбюла!  :)

5661
Това са не претенциозни системи, които наистина стават само за гледане на филми и то ако наистина слушателя/зрител е напълно не претенциозен!
В магазина и на снимка изглеждат добре, но вкъщи може да дойдат малко не на място, особено ако нямаш стъкло и пластмаса в интериора!
Ако можеш да се добереш до данните на усилвателя има опасност да се уплашиш!
Прецени дали си наистина напълно не претенциозен и тогава реши, освен това горещо те съветвам да изчакаш да ги пуснат с някаква отстъпка от поне 40-50%!!!

Моя съвет е ако можеш да се въздържиш от купуването на тези системи и да направиш по-сериозно проучване на пазара, също помисли дали наистина на първо време няма да се задоволиш с по-малко, но по-качествени компоненти на други марки!

5662
Хахахаххх Значи не съм единственият фен на Тодор Василев!  ;D

Сиерата е уникална и с още нещо! Не може да се нарече точно старт от скрапа но е възможния минимум с който е постигнат възможния максимум в спорта!!! - да стане Шампион!

Колата беше с най-бюджетното решение откъм електроника: Мегаскуирт, но ужасно добре настроена... всъщност толкова добре, че стана първата кола слязла под 11 секунди на четвърт миля... при това със само около 380 конски сили без да броим нитрото!

Адаша е Железо!!!

5663
ВНИМАНИЕ: Поради големият брой регистрации на спам ботове напоследък (20-30 на ден) временно регистрацията във форума става с одобрение на администратор.
Няма критерий или изискване, не би следвало да имате проблем с регистрацията, естествено ако ви не сте спам бот.
Ако се регистрирате, но не последва одобрение, това означава, че регистрацията ви е била отхвърлена по грешка заедно с регистрациите на спам ботовете, моля опитайте отново.Вече можете да се регистрирате свободно, проблемите са решени.


Здравейте уважаеми потребителю на Пенкилер!

Това са условията при които сте се съгласил и задължил да използвате този форум:

І. Преамбюл

С публикуването на тези условия на това място създателите и администратори на форума предлагат на всеки, който е съгласен с тях и смята, че може да ги изпълнява да получи безплатна услуга "Достъп с пълни права на обикновен потребител до интернет базиран Форум" като се задължи да ги спазва.

Съгласието ви да спазвате тези Общи Условия се счита за дадено в момента в който изберете отметката под текста означена като "Съгласен съм" и последва успешна регистрация на вашия акаунт в системата.

Писането на кирилица е задължително! Ако на някой му се наложи да пише на латиница, той е длъжен по най-бързият начин да поправи мнението си с кирилица. - за тази и други цели, като например отстраняване на печатни и правописни грешки сме дали възможност мненията да бъдат редактирани безсрочно.

ІІ. Основни Начала

Чл. 1. (1) Достъпа до форума е безплатен и свободен.
(2) Потребителя има право да изисква разкриването на нови раздели според неговите нужди. Администрацията може да не удовлетвори всяка такава молба, но е много вероятно това да стане ако молбата е разумна и аргументирана.
(3) Потребителя има право да редактира собствените си мнения безсрочно.

Чл. 2. (1) Потребителите притежават правата върху написаните от тях мнения, те могат да ги споделят с други потребители и с всеки както намерят за добре. Потребителя може да възпроизвежда мненията си свободно и навсякъде извън този форум. Същото може да прави и ръководството на форума, както и всеки друг стига това да не е със спекулативна цел или лична изгода.
(2) При никакви обстоятелства потребителя не губи правата върху собствените си мнения.
(3) При никакви обстоятелства потребителя няма право да изисква премахването на собствените му мнения от форума.

ІІІ. Правила за Поведение

Чл. 3. Този форум е създаден от български граждани, изпълнява се като софтуер от изчислителни машини (сървъри) намиращи се в Република България и е видим от нейната територия. Поради тази причина всичко в този форум се подчинява на цялото действащо българско законодателство. Ако нещо е забранено от закона, то е забранено и тук, деянията които съставляват престъпления ще бъдат престъпления ако бъдат извършени тук.

Чл. 4. (1) За нуждите на тези общи условия за ползване на форума възприемаме следните текстове от Конституцията на Република България (КРБ):

а. (от чл. 38 на КРБ) Никой не може да бъде преследван или ограничаван в правата си поради своите убеждения, нито да бъде задължаван или принуждаван да дава сведения за свои или чужди убеждения;

б. (от чл. 39 на КРБ) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин. Това право не може да се използва за накърняване на правата и доброто име на другиго и за призоваване към насилствена промяна на конституционно установения ред, към извършване на престъпления, към разпалване на вражда или към насилие над личността;

в. (от чл. 40 на КРБ) Печатът и другите средства за масова информация са свободни и не подлежат на цензура;

г. (от чл. 41 на КРБ) Всеки има право да търси, получава и разпространява информация. Осъществяването на това право не може да бъде насочено срещу правата и доброто име на другите граждани, както и срещу националната сигурност, обществения ред, народното здраве и морала;

(2) Потребителя е длъжен да спазва неотклонно правилата дадени текстовете в точки "а" до "г" на ал. 1 в противен случай администрацията ще упражни правата си по чл. 7.

(3) Администрацията с настоящото също обещава да спазва правилата дадени текстовете в точки "а" до "г" на ал. 1.

Чл. 5. (1) На потребителя се съобщава, че незнанието на закона не е извинение и че всички обнародвани кодекси, закони и подзаконови нормативни актове действат по отношение на всички български граждани и чужденци намиращи се на територията на страната и в този форум независимо дали са запознати с пълните им текстове или не.

Пълният текст на Конституцията на Репубрика България можете да намерите на следния интернет адрес:
http://www.parliament.bg/?page=const&lng=bg

Пълният текст на Наказателния Кодекс се намира на следния адрес: http://www.vks.bg/vks_p04_04.htm

(2) Администрацията може и ще използва правата си по Чл. 7. от настоящите Общи Условия в случай на констатирано нарушение.

Чл. 6. (1) Форума има раздели в които има теми. Всеки раздел и всяка тема имат определена цел зададена от автора на темата. Администрацията може да упражни някои или всички от правата си ако даден потребител не се придържа към темата зададена от автора.
(2) Разпоредбите на този член не са създадени с цел налагане на извънредна дисциплина и администрацията декларира, че са и известни многобройни случаи на изключително ползотворни мнения извън темата. Авторите ня такива мнения няма да бъдат санкционирани.

ІV. Контрол за Спазване на Правилата

Чл. 7. (1) Администрацията на форума има право и може да редактира или премахне всяко мнение както намери за добре.
(2) Администрацията има право и може да отстрани даден потребител или да ограничи правата му както намери за добре, това може да стане за определен период от време или завинаги.
(3) Ако друга разпоредба на тези Общи Условия противоречи или ограничава прилагането на този член с предимство се ползва този член.
(4) Правата на администрацията по този член са безусловни.

V. Други

Чл. 8. На потребителя се напомня, че престъпно, незаконно или неправомерно поведение от негова страна може да бъде преследвано и санкционирано не само от администрацията на форума, но и от съответните правоохранителни органи.


Пожелаваме ви приятно прекарване в Пенкилер!

5664
Въсщност повечето от нещата, които ще споделя с вас в тази тема са причината за пълната несъвместимост на моята личност с повечето форуми с тематика в сферата на озвучаването.

Първото и най-важно нещо, което трябва да се знае, е че няма лоша техника. Има прехвалена и надценена техника, но лоша няма!
Второто най-важно правило, което е също толкова важно са техническите характеристики. Сред аудиофилите и хората внушаващи си че разбират нещо от озвучаване битува схващането, че техническите параметри на апаратурата са с второстепенна важност и че те не могат да дадат представа за звученето. - Ето, направихме си форум за да кажем на спокойствие, че всъщност техниката има само и единствено технически характеристики, а потребителската стойност и качеството на изпълнението са само и единствено резултат от тези характеристики!

Преди да продължа с анализа на ситуацията в "аудио" форумите ще дам моите препоръки за избиране на домашно озвучаване със задоволителни характеристики.

1. Усилвателя е обикновенно най-интересната част от системата. В него има транзистори или интегрални схеми с каскади от транзистори (STK), има голям трансформатор, потенциометър и екранче, може да бъде свързан с дебели кабели и т.н. освен това е нещото, което зяпаме докато слушаме музика.

- На науката е известно, че изкривявания над 1% (наричат се THD от Total Harmonic Distortion) са доловими за човешкия слух, изкривявания над 3% са вече неприятни, а изкривяванията над 5% са непоносими;
- Трябва да се подбере усилвател или ресивър с изкривявания на пълна мощност не повече от 1% - ако в документацията са посочени по-големи изкривявания това означава, че производителя е настроил апаратурата да отдава по-голяма мощност от допустимото с една единствена цел: да изпише по-голямо число за максимална мощност...
- Задължително трябва да са посочени изкривяванията при мощност различна от максималната и задължително тези изкривявания трябва да са под 0.1%

- Усилвателя трябва да има равна Амплитудно Честотна Характеристика в чуваемия диапазон! Допустими са отклонения до 1 децибел.

- Отношението сигнал към шум е напълно безинтересен показател! Всичко над 50 децибела разлика означава толкова ниски нива на шума, че да не сте в състояние да ги чуете!

- Разделянето на сигнала също е безразличен показател. Всичко над 35 децибела разделяне на каналите е напълно достатъчно! - Такова разделяне на каналите има стерео предаването с честотна модулация на ултра къси вълни (Fm/УКВ) и всички знаем, че радиото има прекрасен звук понякога.

- Damping Factor - това е израз показващ съотношението между съпротивлението в изхода на усилвателя и съпротивлението на говорителите. Ниското изходно съпротивление на усилвателя действа като електромагнитна спирачка върху бобината на високоговорителя и по този начин контрола върху мембраната се увеличава - от тук и по-точен звук.

- N.B. Много важен показател е така наречената динамика на усилвателя. Когато е посочен динамичния обхват на усилвателя обикновенно той е наречен Dynamic Headroom и се измерва в децибели. Върховите усилватели имат динамика достигаща до 3.5 децибела! Всъщност при добри други показатели най-голямата и най-съществена разлика между два усилвателя ще е именно динамичния обхват!
Нормалните усилватели и ресивъри обикновенно динамичен обхват около и малко под 1 децибел и рядко към 2 децибела.
Динамиката на усилвателя показва до каква степен той ще е способен да предава реалните разлики в амплитудата (силата) на отделните музикални пасажи или инструменти - това е запаса от мощност за възпроизвеждане на пикове.
Усилвателите с малка динамика ще се нуждаят от по-голяма тон корекция на ниските честоти за да ги възпроизвеждат в правилно съотношение с останалия музикален сигнал. - На динамиката ще посвета отделна статия.

Това което търсим е усилвател с максимална динамика, THD<0,1% (колкото по-малко толкова по-добре), мощност RMS от поне 50 вата на канал, Дампинг фактор поне 80 и равен честотен отговор за чуваемите честоти - +0/-1дб.
Над 90% от съвременната техника отговаря на тези изисквания и даже ги надхвърля с много!!!

Нормалния човек не се интересува от нищо повече!

2. Плеър

Практически 99.9% от CD и DVD плеърите са в състояние да възпроизвеждат правилно и с минимални забележки музикален сигнал от Компакт Диск! Технологията е стара и вече е на над 30 години. Поради тази причина декодерите от дигитален към аналогов сигнал са унифицирани и много ефтини и всеки производител може да си позволи да инсталира достатъчно добър DAC (digital to analog converter) - просто чипчетата са безкрайно прости (с 18 крака понякога) и струват стотинки. Следващото нещо, което трябва да се случи в плеъра е слабия сигнал от дака да се усили до ниво 0.5-2 волта от едни малки транзисторчета с SMD монтаж - също много евтини.
Възпроизвеждането на музика и филми от ДВД е по-нова технология, обемите информация са значително по-големи и затова не всички плеъри се справят еднакво, но имайте предвид, че плеърите от ценовата категория над 100-150 лева рядко имат каквито и да било забележки! Повечето по-евтини плеъри също си вършат работата безупречно!

Характеристики на плеъри е безсмислено да се гледат - поради малките размери на изходните транзистори за музикален сигнал, те имат достатъчно голям и точен честотен и динамичен обхват.
Динамиката на сигнала на плеъра не е ограничена от негови технически характеристики а от формата, който възпроизвежда!
За Компакт Дискове динамиката е до 95 децибела (16 бита дълбочина на кодирането). До 95 децибела динамика ще има и всеки 16 битов DAC.
Супер Аудио СД-то и 20 битовите Компакт Дискове от тип ДДД (DDD) имат динамика около и над 98 децибела - такава е и динамиката на 20 битовите дакове, но само когато работят с 20 битов сигнал. 16 битов дак работещ с 20 бита запис има 16 битова динамика - тоест до 95 децибела и даже има паразитни шумове, които обаче не се чуват.  ;D

Оптиките (лазера и лещата) на всички плеъри са еднакви, тоест има 3-4 основни разновидности с по няколко различни модела корпуси  ;)

3. Кабели и чинчове - нямат абсолютно никакво значение! От 3 лева метъра и от 300 лева метъра (има и такива) все едно и също, като винаги има шанс този от 300 лева да свири по-зле от този за 3 лева!!!

Миналата година в Канада беше заловена група измамници на аудиофили, която се занимавала с преопаковане на долнокачествени китайски чинчове струващи стотинки и продажбата им на баснословни цени... До залавянето на престъпниците, аудиофилите са чували разликата между "скъпите" и нормалните чинчове, след това вече не чуват разлика...

Това, което може да се случи на едни чинчове е да остареят с времето и медта на проводниците им да се окисли или да си ги купите вече "втасали" от стоене - тогава действително не свирят добре, защото както знаем електрическият ток върви по повърхността на проводника ;) - тоест избирайте си чинчове с хубава изолация и позлатени накрайници. - това е по желание!

- Препоръката за кабелите между озвучителните тела и усилвателя е следната:
Кабелите имат следните три характеристики:
а. съпротивление
б. индуктивност (като бобина - а бобините имат високо съпротивление на високи честоти)
в. капацитет (като кондензатор - кондензатора има високо съпротивление за ниски честоти и може да пулсира)

Тези характеристики на кабелите за колоните са напълно незначителни и нищожни!

Единствената характеристика на кабелите, която наистина е от значение за кабелите е тяхното съпротивление! Колкото е по-дебел кабела, толкова е по-ниско съпротивлението му за метър.

Проблема идва от там, че колоните имат съпротивление от най-много 8 ома в общия случай, ако кабела има съпротивление 0.8 ома това са 10% от съпротивлението на говорителя/колоната... от гледна точка на звука това означава 5 или повече процента ограничение на максималната мощност. По-лошото е че съпротивлението на кабела влошава много дампинг фактора на усилвателя, а не винаги това е желано. От гледна точка на 8 омова колона изходното съпротивление на усилвател с дампинг фактор 90 за 8 ома е 0.088 ома...
Ако кабела има съпротивление 0.5 ома, това означава, че общото съпротивление в изхода, което вижда колоната вече е 0.588 ома, а това означава 8/0.588=дампинг фактор 13.6, което вече е малко... - повече изкривявания и по-малък контрол.

Затова и по-нагоре казахме, че практически дампинг фактора на усилвателя е безразличен. Колкото и да му е ниско съпротивлението в изхода, съпротивлението на кабелите винаги ще е по-високо и те ще обуславят общия дампинг фактор.

Затова и аудиофилите по емпиричен път са стигнали до извода, че медните кабели са добри за ниските честоти, докато сребърните са добри за високите.

Кабела с по-високо съпротивление намалява контрола особено върху мембраната на нискочестотния говорител и баса се размазва, което води до впечатление за по-силен бас...

Кабели от мед със сечение от 3-4 квадратни милиметра е напълно достатъчен за дължини до 5 метра!
Повечето качествени колони имат предписание в упътването за оптимална дебелина на кабелите.

4. Колони - най-трудната и важна част - следва продължение...

5665
Хоби / Какви са Вашите Хобита
« -: Април 11, 2010, 02:19:00 02:19 »
Нека в тази тема всеки да сподели с какво обича да се занимава в свободното си време. За не изкушените от отвертките, поялниците и гаечните ключове ще поясня, че и спорта е хоби  ;D

Аз се интересувам от автомобили и си човъркам това-онова, като мога да кажа, че в това отношение може би автомобилите са хобито в което съм най-напреднал.
Карам ски през зимата при всеки удобен случай.
От около година се опитвам да изкопча някаква информация от българските аудио форуми, като тази дейност е съпроводена и със значителни разходи за разни техники и апаратури, част от които сглобявам или направо създавам сам тоест може да се каже че съм нещо като пара-аудиофил (на понятието аудиофил ще отделя отделна тема в съответния раздел)
Слушам музика и се опитвам да си увелича музикалната култура  :D
Ходя на стрелба и плувам през лятото.

Ако ходенето по кръчми ми го зачитате за хоби - и това...  ;D

5666
Играя я от самото начало, тоест вече повече от година, но съм само до около 250-то ниво, докато другите, които я играят от толкова време са над 500-600-700. Нещо не ми е достатъчно занимателна. Като че ли предизвикателството на тази игра за мен се поизчерпа след като минах до трето ниво всички епизоди на Ню Йорк и по един епизод от всички останали места в играта...

5667
Добре дошли и от мен!

Пенкилер е създаден с цел да дадем възможност на потребителите да общуват, споделят информация и да спорят по всички теми, които ги вълнуват от тук и името - лекарство за всичко.

Този форум беше създаден за да дадем на хората място, което се ръководи от лица без търговски и финансови интереси, в която и да било от обсъжданите области на познанието. По този начин смятаме, че ще се отличаваме от голяма част от останалите форуми и ще ви дадем възможност наистина свободно да изразявате мнението си като същевременно получавате възможно най-много и най-полезни отговори от другите потребтели.

Можете да бъдете спокойни, че това място няма да се превърне в седянка на група приятели избиващи комплексите си на гърба на новите потребители или на инакомислещите. Ето защо не само ще имате свободата да критикувате каквото пожелаете, но даже ще бъдете поощрени! Нито едно нещо създадено от човек не е съвършенно! Има достатъчно и не достатъчно добри продукти и концепции.

С пожелания за приятно прекарване: Тошко

Страници: 1 ... 376 377 [378]