Здравей Гост

Последни публикации

Страници: [1] 2 3 ... 10
1
Общ Аудио Раздел / Re: колони Амфитон 50 АС-022
« Последна публикация от detson - Днес в 01:09:01 am »
  колоните ;
  говорителите ; в процес на работа ;   ; 
крайния резултат без декорациите
чудя се черни ли да ги оставя или червени но май много цветове ще станат.
Ще има продължение. :D
2
Общ Аудио Раздел / колони Амфитон 50 АС-022
« Последна публикация от detson - Днес в 12:17:20 am »
Покрай Пандемията изоставих проекта си. Стана така ,че ми подариха две направо нови колони Амфитон.Били са на сухо и само гънките са пострадали ,като са се разпаднали. Реших да ги да ги възстановя в оригиналния им вид. Свалих говорителите на едната и се почна. За по лесно извадих мембраните с трептилките които са перфектни. Почистих алуминия от лепилата по всички правила. Едната намотка беше зле ,тъй като магнита беше свален от предния собственик. Пренавих я наново и намазах с лак за бобини на ел. двигатели. Изпекох я и залепих шпулата към мембраната и трептилката със смола и пак печене.В предприятието имаме бобинажна и не видях големи проблеми.Поръчах гофри за баса и средите. Средите се оказаха нещо около 4.7инча и нагласих 4,5 . Боядисах баса бял ,с боя за платно от магазин за художници. Капачките бяха 110мм ,поръчах 120 да скрият белезите от старите че руснаците ги бяха залепили със смола , а не исках да повредя картона.Първо залепих гофрата към мембраната и после цялата система залепих към корпуса. Лепило Момент clasik ,двукомпонентно лепило като едно време промата, но две-три минути позволява донагласяне. Голям зор видях докато наглася средните ,но не ми се сваляше мембранат. Охлепах си пръстите ,но станаха. Високите имаха дунапрен вътре м/у магнита и мембраната и вън между корпуса и мембраната.Едва го изчистих и сега се чудя да слагам ли пак дунапрен там.
НЧ   75 гдн-3-4 ; СЧ   20 гдс-3-8 ;ВЧ    6 гдв-7-16 .
Филтъра мисля да не го пипам,ще сменя окабеляването,че са невероятни тънки кабелчетата и евентуално ще премахна реостатите за регулиране на среди и високи. На тяхно място ще сложа индикатор на мощност с 12 диода за визия. Едно леко лакиране но първо до там да стигна. :D
3
DIY във Всички Области на Бита и Познанието / Re: Въздухоочистител
« Последна публикация от zlatkoo - Януари 22, 2021, 11:39:26 23:39 »
Това беше почти безплатен експеримент. Иначе видях, че има и на 24 и на 220 волта вентилатори. Но руснака във видеото прави точно това, даже аз обръщам повече внимание.
 Да фазоинвертора е като дифузор и е по тесен в тясната си част от диаметъра на вентилатора.
4
DIY във Всички Области на Бита и Познанието / Re: Въздухоочистител
« Последна публикация от Toshko - Януари 21, 2021, 01:59:51 13:59 »
Направи ли го входа да е стеснен по външния диаметър, а изхода напълно отворен? Така ще работи като центробежна помпа.

Просто ти трябва по-як вентилатор, има по 150, даже по 300 м3 в час, които с филтъра ще паднат на 100-150. Но това харчи много ток, да знаеш.
5
DIY (Направи си Сам) / Re: Озвучително тяло ОТГ1-01 Hi-Fi Възстановяване
« Последна публикация от Toshko - Януари 21, 2021, 01:45:05 13:45 »
Да произведеш.

При стругар си правиш железен калъп, негатив и позитив, тоест да влизат един в друг.
Купуваш тънък гумиран плат, изрязваш го грубо, пъхаш в калъпа, стягаш и на 80-100° в печката.

Ще ти излезе 200-300 лева, но ако стане ще можеш да продаваш...

Намери първо плата.

А може да вземеш карбон-кевлар и да го импрегниращ с течен полиуретан с много ниска твърдост, тоест мек. Пак в калъпа и печеш на температурата за полиуретан. Има и доста течни гуми, които се пекат с втвърдител, използват ги зъболекарите.

Калъпа може да се направи с уплътнения и канали за подаване и изсмукване с вакуум. Но мисля, че ако се научиш да го мажеш като хората няма нужда.
6
DIY във Всички Области на Бита и Познанието / Re: Въздухоочистител
« Последна публикация от zlatkoo - Януари 21, 2021, 01:00:43 13:00 »
Ами намерих си един подходящ фазоинвертор, също и надупчих малко филтъра в горната част с безопасна игла. Вече се усеща, че смуче, но като цяло бих казал че не върши работа.

 Дори си мисля да пусна линк към темата в коментарите от клипа в първия пост.
7
DIY (Направи си Сам) / Re: Озвучително тяло ОТГ1-01 Hi-Fi Възстановяване
« Последна публикация от zlatkoo - Януари 21, 2021, 12:57:18 12:57 »
И така, имам проблем. Ето така изглеждат двата говорителя.

Говорих с Никола, той каза, че никъде в България няма текстилни гънки за 12' говорители. Мегавойс казаха, че слагат "дунапренени". Звънях в Благоевград, казаха, че сменят цялата трептяща система заедно с мембраната, и пак не са текстилни гънките. Пък аз искам да има запазя автентичния вид. Някакви идеи?
8
Така, така: https://www.dnevnik.bg/sviat/2021/01/18/4164654_reporteri_bez_granici_ne_moje_socialnite_mreji_da/
Цитат
"Репортери без граници": Не може социалните мрежи да контролират свободата на словото

Цитат
"Законите на обществения дебат бяха създавани от парламентите и прилагани от съдии, но сега корпорациите от частния сектор отговарят за това. Техните норми не са определени в демократична рамка със система за контрол и баланс, те не са прозрачни и не можете да ги обжалвате пред който и да е съд."

Цитат
"Живеем в политическа дистопия", каза генералният секретар на RSF Кристоф Делоар. "Организацията на обществения дебат не трябва да се оставя на пазарните сили или на индивидуалните интереси. Трябва да наложим демократични задължения на водещите дигитални играчи."9
Пускай тема де :-) със снимки :-)
10
190 5.0!!!
Добре дошъл!

306 коня ли е?

Да, мотора е 306кс. С ecumaster електроника и ръчни скорости.
Страници: [1] 2 3 ... 10