Тези неща ги знам.
В едните ми озвучителни тела съм "внедрил" ВЛД 80 като супер туитър. Работят си добре.
Миналата година звънях на АРЛ за чифт NDRL mk2, но като ми казаха 240 лв. без ДДС за чифт взех да се колебая. Чел съм колко са хубави, ама 300 лв. с доставката не е лесно решение, при положение, че моите ВЛД 80 ги купих в перфектно и заводско здраве за 25лв. общо двата. Затова търся и втора ръка, за да не боли толкова. Иначе до сега съм успявал да изгоря (скъсам) само една лентичка и то само, защото исках да тествам до колко ще издържи при ВЛД 40.
Имах един чифт от старото производство ВЛД 40, ама не са баш като 80-ките. Тях ги продадох за 25 лв. чифта, да ме пита човек защо не си ги държах.
ВЛД 13 пък са с най-ниската чувствителност, сега ги продават без рупор (за което има противоречиви мнения). Съвременното производство го плюят много. Аз не виждам какво толкова има в този говорител. Само трафчето да е изпълнено кадърно, другото е железария
Честно казано, ако Професора беше жив щях да си купя NdRL без значение цената, но сега не искам да нагушвам търговците. Просто това не е справедливата цена на производството. Виж ако плащах и за технологията и ноу-хау е друго нещо - там материалите са с най-ниската стойност.