Вече има много групи, които директно качват на сайтовете си стерео т.е. 2х192/24, някои са алтернатив рок, други джаз, ню уейв и т.н.
Дошло ми е на ума, че може такива записи да се просвирват с някакъв сървър или медия плеър от сорта на попкорн или домашно PC и от там по коаксиален или оптичен кабел директно в дигитален филтър/процесор с ДАК и в два-три стерео усилвателя. не е толкова сложно, дори Зигфрид Линквиц го препоръчва на сайта си, както плрепоръчва и DIY LM1856 или LM3886, китове, кутии, захранвания и т.н. дал господ. Самият аз доказах, че за 500 лева може да се направят активни филтри, активна еквализация и 4 моно канала в кутия с входове, изходи, клеми, захранване и т.н.
Та, като ти дадат оригиналния студиен запис 192/24 от там го прекарваш пред един дигитален пулт и си правиш собствен микс, който вече наистина звучи добре на твоята система в твоето помещение... или си правиш един неутрален микс на някакви монитори (DIY активно еквализирани по конец примерно) и след това си го просвирваш през процесор, който ти изправя твоите колони по твоето помещение.
Много по-смислени са тези неща отколкото да четем глупости от сорта на едни какво бяха написали на изложението, примерно че филтър първи ред (т.е. от две части за комбинация мидбас-пищялка) са го оптимизирали 5 години?!?!?!?!
Да не говорим, че тук процеса е стоиш пред графичен интерфейс на компютър и настройваш DSP херц по херц и децибел по децибел.
Отделно човек може да си вземе микрофон и нещата да станат наистина сериозни.
Всичко описано е по-евтино от едно провалено или неуспешно правене на колони!
И още нещо, ако всички започнат да слушат такива системи, търсенето на лентови ВЧ с кобалтови или неодимови магнити рязко ще нарастне

Колкото до 10 битов DVD ДАК, той всъщност не е 10 битов, а колкото е записа, но сигнала се разлага на по-прости "изрази", като същевременно семплиращата честота се вдига многократно до някакви мегахерци. По същият начин има CD дакове на 1 бит, но на няколко мегахерца. По-удобно е, защото така по-лесно прекарват сигнала през дигитален филтър. Последното вече не знам защо е така.
Поздрави!