Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Toshko

*
  • 6687
    • Профил
60 инчов телевизор Sharp или LG
« -: Февруари 28, 2014, 07:04:13 19:04 »
60 инчов телевизор Sharp или LG

Здравейте, изправен съм пред дилема кой от двата 60 инчови телевизора да си купя. Свел съм избора до тези два.
Sharp:
http://sharpbg.com/index.php?item=279&group=1

LG:
http://www.lg.com/bg/televizori/lg-60LA620S-smart-3d-tv

За мен цената и на двата е приблизително еднаква така че не ги сравняваме по цена, а по всичко друго.

Избрал съм точно 60 инча и точно тези модели, първо, защото най-евтиния 65 инчов телевизор е от 7 до 10.000 и нагоре?! И мторо, защото не виждам причина да гледам по-скъпите 60 инчови телевизори понеже тъкмо излиза 4К стандарта, който ще се задържи повече време и предпочитам след 2-3 години да си купя пак за толкова пари 4К телевизор, а този да потегли към кухнята или спалнята...

Допълвам, че ще го ползвам с някаква форма на домашен медия сървър т.е. плеър и ми се иска да си комуникират през мрежата. От LG-то имам преки наблюдения, включили са му мишка и клавиатура и интернет и Youtube се ползват супер удобно с него, дали шарпа го може същото?
На LG-то Адел изглежда и звучи супер!

Телевизора ще се ползва с което от тези си избера:
http://penkiller.com/index.php/topic,1099.0.html

Само да кажа, че ме гони мерак и нямам много време, затова ако имате нещо да казвате, го направете сега!
Re:60 инчов телевизор Sharp или LG
« Отговор #1 -: Февруари 28, 2014, 08:56:30 20:56 »
Твърдо НЕ за корееца и доста смесени чувства за шарп.
По начало лидерите в тия неща са самсунг панасоник филипс от ширпотребата.Шарп са малко встрани - имат тяхна технология сами си правят матриците и характерно цветово предаване екзотични са малко един вид.От друга старана шарп са много малък сегмент на българския пазар - почти 0 .Тоест ако опреш до сервиз ще има олеле майко.Това не е за подценяване защото и двата панела са стари модели изостанали по складове.
Твърдо НЕ за елджи -то пак ти казвам .Боклук с примамлива цена .
Не купувай така прибързано .Цената верно не е голяма но такова намаление с 30% подозирам че чистят боклука от складовете .
Аз лично бих заложил на самсунг или панасоник .Нямам готовност да ти предложа модел в момента .

Неактивен Toshko

*
  • 6687
    • Профил
« Отговор #2 -: Март 01, 2014, 01:32:22 13:32 »
Повече от 2.500-600 за телевизор няма да дам!
Освен това хола ми е много голям и имам нужда от 60 инчов телевизор.
Значи избора е между тези двата.
Като навлезе стандарта 4К може да дам 3.000 за 70 инчов телевизор с 4К  ;D т.е. между 3 и 5 години от сега, тъкмо ще има и какво да се гледа да него, а не само да се хваля с някакъв формат дето няма нито една телевизия на него, PC-то ми едвам го дъфче и не може да го пусне по мрежата...

Аз пък съм с обратните впечатления, LG-то съм го гледал и ми харесва, а шарпа ме съмнява.
Говорих с няколко консултанти и всичките говореха едно и също, че LG и Samsung били №1 в момента, а Сони и Панасоник били на дъното, особено Сони, Шарп били на 3-то място... И то ме убеждаваха с факти и аргументи...

Отивам да видя шарпа.

Поздрави и благодаря за мнението!
« Отговор #3 -: Март 01, 2014, 09:40:29 21:40 »
Шарпа е идеален за цената си .Намалението е доста истинско .Не ги знам как са със SMART функциите но стои по добре определено.

Неактивен Toshko

*
  • 6687
    • Профил
« Отговор #4 -: Март 02, 2014, 01:11:38 01:11 »
Начи, точно този Шарп 60 инчовия го имаше точно на тази цена 2.299 и беше сложен до Самсунг 65 инча 4К за 7.500 лева. При един и същи сигнал и настройка и на двата стандарт като яркост, контраст и цветове бяха тотално неотличими един от друг. При пускане на динамичен режим цветовете на самсунга ставаха понеправдоподобни и остротата му се издуваше, впечатляващо за няколко секунди, но неправдоподобно.
Като качество на картината шарпа беше малко по-добър. Особено добре се виждаше превъзходството  на шарпа при хоризонтални и диагонални линии, надписи , спукване на сапунен балон, тресящият се задник на Дженифър Лопес и други.

До тук добре. Очевидно при такова сравнение шарпа си заслужава. Да обаче менюто му е доста нетипично и неразбираемо. Няма нищо общо нито с Панасоник, нито със Сони с които съм свикнал.
Опитахме да му включим клавиатура, не реагира, мишка пък хич.
При включване на флашка не казва нищо, но през менюто  отваря и показва намерените медийни файлове, които пуска без проблем. Браузера за файлове обаче е правен от човек, който е пропуснал последните 30 години развите на графичния потребителски интерфейс (GUI).

И сега внимание! Имаше LG от 620-та серия 47 инча, както и две по-високи серии на LG с цени между 1300 и 2700 за 55 инча от по-високата серия (670 може би, не помня, а и не е важно).
Начи докато шарпа и скъпия Самсунг бяха долу-горе, леко мазни, леко треперещи и плуващи, всичките LG-та извадиха бетонна картина с по-естествени цветове, по-добър контраст и без облаци и мазни!

Ама просто дума да не става!

Освен това LG-то без проблем работи с безжична клавиатура и мишка, има Wi-Fi и 3D-то му е с пасивни очила.
Ще си го поръчам без колебание или замисляне! Категорично изглеждаше по-добре от Самсунг за три пъти повече пари.

След това отидох в друг магазин и след като слушах Таной DC-10 и Гленеър-15 и след като с продавача изпитахме засмукващата сила на десетина прахосмукачки на стенд си купих най-мощната, която се оказа Филипс.

Поздрави!

« Отговор #5 -: Март 02, 2014, 09:41:40 09:41 »
Първо за картината. В хипербитаците ги пускат тия ТВ на тестов сигнал със супер качество .И най скапания ТВ вади супер картина с малки изключения .Като го замъкнеш в къщи се оказва че качеството е паднало и не е същото .Така че задължително ги карай да тестват със сигнал от някой кабелен оператор.
За цената прав си .7500 за ТВ е безсмислено.Аз го написах това за шарпа - малко е странен изобщо като ТВ .За смарт функциите LG и Samsung са най добре.За LG специално този си е чисто среден клас ТВ с IPS матрица и всички характерни за нея плюсове и минуси.От друга страна сега е момента да се вземе нещо с намалена цена .Излизат новите модели за 2014г и всичко старо търпи големи намаления на цената .Аз лично имам силно предубеждение към корейска техника изобщо така че няма да бъда обективен по такъв въпрос  ;D.Но въпреки всичко основните правила си действат при избор на такава техника.
Не купувай залежала стока ,мостри,или единични изпаднали бройки.
Тествай всичко в магазина по функционалноста на ТВ и ако нещо не ти допада не купувай
Избягвай най евтиното и най скъпото
Специално за 3D функциите изясни си кой стандарт с активни или пасивни очила ти допада повече
Убеди се че ТВ подържа новите стандарти за качество на картина и мултимедийни възможности.
Винаги подлагай на съмнение преценката на търговеца - често от некомпетентност и желание за продажба заблуждават клиентите
И накрая все пак ако нещо чисто субективно ти харесва повече от друго няма причина да не си го вземеш.Все пак крайния избор си е твой както и средствата инвестирани в техника.
« Последна редакция: Март 02, 2014, 09:46:35 09:46 от турбината »
« Отговор #7 -: Март 02, 2014, 09:59:54 09:59 »
отношение на цветовете - предимството на IPS матриците е, че по принцип осигуряват най-прецизното цветопредаване (след калибриране), цветовете са максимално близки до естествените. Това обаче не важи за нивото на черния цвят, уви. IPS базираните LCD телевизори са по-подходящи за хора, които гледат телевизия основно през деня или ако е вечер - в добре осветена стая. При оскъдно осветление ще забележите, че черното всъщност сивее. Разбира се, не всеки обръща внимание на този факт - тук нещата до голяма степен са субективни. Все пак, по традиция се приема, че при LCD телевизорите в това отношение по-добре се представят моделите с VA матрици.
По начало в тия ТВ има леко сивеене на черното .Не е болка за умиране .Широкия зрителен ъгъл обаче е много важен .
  Samsung  е с VA матрица. Тя отстъпва на IPS матриците като прецизност на цветопредаване, но по идея осигурява по-добри нива на черният цвят. Уви, това може да е валидно за телевизорите от по-висок клас, но не и за по-скромните представители от тази 6-та ES серия на Samsung. Така нареченото "черно" видимо сивее, а на моменти придобива леко синкав оттенък. Но - не бързайте да се разочаровате. Това е характерен недостатък на повечето LCD телевизори, не е проблем единствено и само на този конкретен модел. Тук да вметна - според някои автори причината е, че не е използвана "магическата" технология Micro Dimming на Samsung. Тя управлява и регулира LED подсветката, намалявайки я в определени участъци, с цел постигане на по-плътен черен цвят. Уви, това действа само отчасти. В повечето случаи около обектите на екрана се появява светъл ореол, който "приятно" контрастира с по-тъмните участъци на фона. А пък при Edge LED подсветката (разположена по ръба на рамката) резултатите са още по-съмнителни. ...
Вземай каквото ти хваща окото и не го мисли много .Пазара е такъв че за тези пари вземаш техника с почти еднакви възможности и качество. Специално с тези модели на LG Samsung няма как да сбъркаш .

Неактивен Toshko

*
  • 6687
    • Профил
« Отговор #8 -: Март 02, 2014, 01:24:24 13:24 »
Е при това обяснение LG печели категорично!
Съвпада и с моите наблюдения, че са по-естествени и самите очертания на обектите са по-хубави.
Благодаря!

Неактивен jakiro

*
  • 265
    • Профил
« Отговор #11 -: Март 17, 2014, 12:55:45 12:55 »
Знам че айфоните имат такава опция и стават за почти всички телевизори и други техники,а други смартфони могат чрез приложение ако телевизора е свързан с интернет.Това не важи за Айфона при него и без става.
« Отговор #12 -: Март 17, 2014, 01:00:04 13:00 »
Как пише това LG без клавиатура ?
Sent from my  Tapatalk

Неактивен Toshko

*
  • 6687
    • Профил
« Отговор #13 -: Март 17, 2014, 05:44:30 17:44 »
Със клавиатура естествено.
Иначе и да нямаш ти излиза на екрана и натискаш копчетата с мишка, а може и без мишка с неговото си дистанционно, което работи като кинетична мишка. Няма нужда да е опряно никъде, само го държиш и си мърдаш ръката и курсора се мърда. Доста е лесно.
Влиза и във Фейсбук и има и Скайп. Напълно функционално се разглежда в интернет, никаква разлика с компютър.

Има и Wi-Fi и мрежа с кабел, управлява се с някакво приложение, което трябва да си сваля, но не знам, дали през интернет или през мрежа или през блутут, трябва да проверя.

Само знам, че е по-хубаво от 3D кино, има страхотен звук и въобще е уникален! Кефя се, защото много мразя да си купувам ненужни или банални неща, а това е наистина полезен и използваем смарт 3D телевизор, който си го купувам в момент в който има и HD телевизионни канали и 3D филми и достатъчно достъпен интернет, тоест в правилния момент.

Преди 5-10 години това щеше да бъде някакво грандиозно извращение струващо няколко хилади долара. Сега има компютри All in one с 24 инча тъч скрийн и процесор Интел кор i-нам колко си за 700 лева, домашен медия център с твърди дискове 2 терабайта за 500 лева, домашна мрежа с безжичен рутер с 4 гнезда за LAN кабел - точно колкото ми трябват (плеър, ресивър, телевизор и компютър, а медия центъра е с двуканално Wi-Fi) и цялата работа е под 1.000 днешни долара, което е под 500 от съвсем близкото минало... Чудесно!

Като купувахме телевизор за нашите преди 7-8 години, нарочно взех не HD плазма 42 инча, а с разликата в цената им купихме ресивър и DVD, до днешния ден по кабелната им има един HD канал с безсмислено съдържание, а българските телевизии са HD от няколко месеца. Тоест ако бяхме купили HD телевизор тогава, щяхме да сме дали безлихвен кредит с огромен гратисен период на развлекателната индустрия. DVD-тата не са 1080p, а са малкото HD, което се ъпскейлва до 1080p само за нужсите на преноса. Плазмата с 1024х768 изглежда супер с конвенционалните телевиции и DVD-та  ;D освен това е 42 инча и има много хубав образ.
Сега същото е положението с 4К телевизорите. На тях освен разглеждане на снимки от дигитален фотоапарат, друго не се сещам какво може да се прави.

Поздрави!

Неактивен Toshko

*
  • 6687
    • Профил
Re: 60 инчов телевизор Sharp или LG
« Отговор #14 -: Август 19, 2017, 04:07:28 16:07 »
Използвам го вече няколко години и нямам никакви забележки.
Освен една, че се смениха IT и HTML стандартите и Youtube едвам върви.
Добре, че имам Jide Remix mini, което е уникално добро и на него гледам филми, торенти и онлайн сериали.