Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен zlatkoo

*
  • 1438
    • Профил
Re: Разни дребни неща на вилата.
« Отговор #75 -: Октомври 03, 2022, 10:57:36 10:57 »
Ами ето по строителните работи, най накрая приключих със зидарията. От задната страна нарочно оставих тези отвори да е проветриво, но да не влизат животни. Мисля, че идва време за сушене на разни неща.

Почти съм запълнил големите неравности, и започвам измазването.

Вече цялата стена е готова, просто не съм снимал баш накрая.
« Последна редакция: Декември 05, 2022, 11:46:46 11:46 от zlatkoo »
Нема начин да нема начин!

Неактивен zlatkoo

*
  • 1438
    • Профил
« Отговор #76 -: Декември 05, 2022, 05:46:41 17:46 »
Естествено на село не може без "трактор". Всъщност може, ама като има и градина върши работа. След като тази година прибрахме цялата реколта дойде време да фрезовам мястото. За толкова ми свърши бензина, това са подробности.

Руска машинка вече с 4-тактов едноцилиндров двигател Honda.
 След като ми е свършил работа, трябваше и аз да положа малко грижи. Първата работа смених маслото, двигателя няма маслен филтър.

Имаше нужда и от малко заварки.

И по кормилото, че от там се води основно.

По важното за мен беше обаче, да не му дишам изгорелите газове, които излизаха право срещу мен.

Намерих капак от стара скара, огледах, премерих, и скроих.

Тук нормалните неща, почистих с телената четка, минах с ръждопреобразувател, и накрая пръснах епоксиден грунд.

Хайде и една боя.

Така ще изглежда. Още не съм сглобил, че трябва да сменя и водещия ремък.

Ако има нужда, ще доизкусуря с парче и нитачката.

Неактивен zlatkoo

*
  • 1438
    • Профил
« Отговор #77 -: Януари 10, 2023, 10:20:08 10:20 »
От известно врем им се каня на тия порти, и ето че им дойде времето.
Минах с телената четка на бормашината, после една шкурка. Намазах обилно с ръждопреобразувател. Докато съхнеше работех от другата страна. Разчертах, и почнах, първо бялото, после червеното.

Не ми остана време само за зеленото, добре, че портите си бяха такива.

Украсих малко и гаража.

Неактивен zlatkoo

*
  • 1438
    • Профил
« Отговор #79 -: Януари 12, 2023, 09:54:12 09:54 »
Да бе, ама нали уж вилата требвало да е място за почивка. При мен все още нещо не се получава. Не се оплаквам де, все още с желание правя нещата.

Неактивен Toshko

*
  • 6471
    • Профил
« Отговор #80 -: Януари 12, 2023, 10:21:37 10:21 »
Аз бих направил списък на всичко, което има да се прави, бих купил всички материали и инструменти и бих направил една атака една седмица за да ми се махне от главата и после да чупя, цапам и ползвам на воля. И да лежа на шезлонг и да съзерцавам с възхищение.

Неактивен zlatkoo

*
  • 1438
    • Профил
« Отговор #81 -: Май 02, 2023, 11:41:53 11:41 »
Няма да стане баш за седмица, ма няма значение.
 Реставрирах една врата на бараката на село.
Не изглеждаше добре.

Купих малко крепежи, поизправих я малко с козия крак.

От вътрешната страна сложих триъгълните планки. Не изглеждат много на място, но така разпределям винтовете равномерно.

От лицевата страна вече планките ги сложих симетрично. От стари стъкла изрязах прозорците, и залепих със силикон.

Дървото беше доста старо и изсъхнало. Почистих с телената четка на бормашината, и малко шкурка. Минах обилно с безир. От едната страна долу скроих парче от стар ламинат.

И се получи нещо такова.

След това направих "автомат" врата да се затваря сама.

Неактивен zlatkoo

*
  • 1438
    • Профил
« Отговор #83 -: Май 03, 2023, 11:32:21 11:32 »
По всички снадки съм залял обилно с Ц200. Ламината беше каквото има. Ъглите на мен ми допадат, а и предполагам с времето ще потъмнеят малко, и няма да лъщят така.
 Споко критика приемам всякаква, всяко мнение ми е полезно.

Неактивен zlatkoo

*
  • 1438
    • Профил
« Отговор #84 -: Май 03, 2023, 11:42:56 11:42 »
Хайде да видим тук дали ще намериш кусури.  :D
Това ми е до входа на къщата, ниша за всевъзможни неща. Капаците се слагах просто така, и за това бяха подпрени с керемидите. Това дето прилича на възглавница , беше наводнена торба цимент.

Разчистих и подредих всичко, цимента натроших на дребно, и запълни неравностите по улицата. Вратичките подкарах с телената четка. И добавих една дъска, която липсваше.

Минах всичко с безир.

Купих 4 панти, които приличат на ковани.

Стана доста по приятно за гледане.

Неактивен zlatkoo

*
  • 1438
    • Профил
« Отговор #86 -: Май 22, 2023, 12:43:57 12:43 »
И така ето какво измислих вместо тухла, пълно е с пясък и малко камъчета.

Ето единия ъгъл вече е малко ретро. Сложих една брава, но леко не прецених височината.

А ето и самата брава. Елементарна, обаче дори и някой да си направи подобен ключ, ако не е с нужната дължина на рамото. Без да вижда няма да може да отвори. Не че има и какво да се открадне. 

Бравата е изработена от Баща ми навремето, аз само монтирах. Вероятно ще мина дъската с някакъв байц. сега е просто сложена и работи.

Неактивен zlatkoo

*
  • 1438
    • Профил
« Отговор #87 -: Юни 06, 2023, 11:29:15 11:29 »
Тази идея за декорация от външната дълга страна на гаража съм я захванал от доста време. Купих си летви 3/2 см.

Взех мерки, и започнах да кроя, режа и сглобявам.

Ползвам Ц200 и винтове.

В процеса на работа установих, че летвите са ми малко дебели, ма вече бях започнал така.

Готово сглобено, и всичко подравнено.

Минах две ръце тъмен импрегнант.

Бях готов за монтиране почти. Това е само едната половина.
« Последна редакция: Юни 06, 2023, 12:31:30 12:31 от zlatkoo »

Неактивен zlatkoo

*
  • 1438
    • Профил
« Отговор #88 -: Юни 06, 2023, 11:50:12 11:50 »
И така дойде време за монтаж. Бях си скроил парчета от ОСБ които да захвана за стената, и на тях вече да си окачвам декорациите. Премерих, захванах ги с дюбели, навих по един дълъг винт на точните места, да служат като закачалки.

Нещо не ми допадна особено. Свалих и минах подложките с бяла фасадна боя.

Така вече по бива.

Искам и да сложа в двата края по един фенер с крушки топла светлина. Фенерите също бяха вече купени, обаче се оказа че декорацията ми е доста дебела, та трябваше да си направя подложки. Очертах изрязах, пробих за кабела, и пак минах в бяло.

Вече монтирам.

Това е.

За сега съм го докарал до тук. Дори още не свети.

Неактивен zlatkoo

*
  • 1438
    • Профил
« Отговор #89 -: Юни 19, 2023, 11:10:58 11:10 »
Още малко хамалогия. Бараката, която си измазвах отвътре, имаше работа и по пода. Това бетонено нещо трябваше да изчезне.

С диамантината на малкото флексче прорязах на две места, малко да го поотслабя, и после с варията.

Няма го, обаче и пода беше доста пропаднал.

Сериозно почистване, и започвам да правя нещо като замазка. С две думи бъркам си в една количка РК1, карам там и разнасям. И така малко по малко докато стигна някакво ниво, което ме удовлетворява. Един приятел ме светна че мога да си бъркам на място.

По лесно е, и полагам по повечко материал.

Остава още малко. Идеята е да може да се ходи без да се спъваш, и да се почиства лесно.
 И все пак хайде малко цвят, стига работа.