Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Toshko

*
  • *****
  • 6435
    • Профил
Нашият Фейсбук профил
https://www.facebook.com/PenkillerDIY
Открихме втора Земя!
Кой е за новата квартира?

*

Открихме планета със вода, скали и всичко останало!
http://www.nasa.gov/mission_pages/kepler/main/index.html
Човечеството има реална цел за първи път от столетие насам: да разширим ареала на биологичния си вид!
Новата планета за сега се казва Кеплер 452.
Тя е 60% по-голяма от земята, което е доста лоша новина за жените, защото много малко от тях ще тежат под 100 килограма на нея.
Годината на Кеплер 452 трае 385 дни, което е само 5% повече от земната година.
Потенциалният ни втори дом е доста по-стар от сегашният ни и е на над 6 милиарда години. Това означава, че ако там има условия за живот и живота е бил вече засят вероятността планетата да е вече населена е много голяма.
Звездата около която обикаля планетата е 20% по-ярка и 10% по-голяма от слънцето, но орбитата на Кеплер 452 е 5% по-далечна от на земята. Както знаем интензитета на лъчението намалява с квадрата на разстоянието, тоест планетата получава същото количество топлина на единица площ като сегашната ни.
Единственият проблем, е че разстоянието до Кеплер 452 е цели 1400 светлинни години. Човечеството разполага с технология, която може да развие едва 1/10000 (една десетохилядна) от скоростта на светлината или 30 км/с. Теоретичните ни познания пък достигат до развиване на 1/10-та от скоростта на светлината, тоест знаем как, но още не сме го правили. Иначе казано, пътуването до Кеплер 452 ако тръгнем това столетие ще ни отнеме между 14 милиона години и 14 хиляди години...
Следователно към настоящият момент единственото, което можем да направим е ако видим, че тръгваме да измираме, да изпратим сонда, която да зарази планетата с живот, който да се надяваме, че ще се развие там. Това е при положение, че сметнем, че сме уникални в цялата вселена, иначе е безсмислено.
Ние се вълнуваме, както би трябвало да се вълнува всеки, който е на прага на преместване в ново жилище!