Мислех да се въздържа да го коментирам, но няма да си простя сам на себе си ако си замълча. Услугите на девинския майстор не успях да ползвам. Преди време, когато нямах нужните пособия, го потърсих да ми изработи бобинки за един проект. Оставям настрани цената, която не беше никак малка, но да кажем, че ценя собствения си и на останалите труд и това щях да го преглътна. До ден днешен не мога да си обясня обаче категоричното му твърдение, че бобините за нискочестотния говорител трябва да имат съпротивление. Коментарът беше по повод диаметърът на проводника, който трябваше да бъде избран и ме убеждаваше , че 1мм е добре, понеже с по-дебелия ще падне съпротивлението. Важното в случая е, че се говореше са последователните бобини , където обаче това, което говореше е абсолютно невярно. Без никакви условности се опитваше да ме убеди в нещо, което е съвсем невярно! Имаше и съпътстващи приказки за тези бобини, понеже комплектът щеше да ми излезе бая пари, та след време си дадох сметка за маниерите на човека. От тогава си знам, в Девин ходя на почивка с удоволствие, но на майстора там нищо не давам. Може човекът да е много сладкодумен, талантлив и кадърен, но аз вярвам най-много на личния опит. Купих си LRC метър, направих си бобинарка, няколко килограма емайлиран проводник и натам всичко е елементарно.