Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен zlatkoo

*
  • 1508
    • Профил
Re: Озвучително тяло ОТГ1-01 Hi-Fi Възстановяване
« Отговор #150 -: Март 12, 2021, 10:28:44 10:28 »
Докато си нямах говорители най накрая ми дойде музата да увия краката на едната колона с въже 12мм.

По слушах малко, и реших да им пусна по един тест все пак. И се яви проблем в единия говорител.

На музика се чува по някога.

Та му го върнах, за сега има съмнения в трептилката.
Сега в момента съм само с един говорител ВКШ при мен, и чакам.
Ето така пък звучи само ВЛД13 през този филтър.

Нема начин да нема начин!
« Отговор #151 -: Март 12, 2021, 01:50:27 13:50 »
Кофти работа. Дано Рахнев излезе точен и покрие разходите по ремонта на ремонта. Неприятното усещане няма как да бъде компенсирано.

Неактивен zlatkoo

*
  • 1508
    • Профил
« Отговор #153 -: Март 13, 2021, 09:43:18 09:43 »
Рахнев нищо не е коментирал за плащане. За гънките чакаме... Предполагах че ще отнеме време, но пък би трябвало да стане както трябва. Идеята беше че ще си имам два да си слушам докато станат другите.
« Отговор #154 -: Март 13, 2021, 12:21:57 12:21 »
Мислех да се въздържа да го коментирам, но няма да си простя сам на себе си ако си замълча. Услугите на девинския майстор не успях да ползвам. Преди време, когато нямах нужните пособия, го потърсих да ми изработи бобинки за един проект. Оставям настрани цената, която не беше никак малка, но да кажем, че ценя собствения си и на останалите труд и това щях да го преглътна. До ден днешен не мога да си обясня обаче категоричното му твърдение, че бобините за нискочестотния  говорител трябва да имат съпротивление. Коментарът беше по повод диаметърът на проводника, който трябваше да бъде избран и ме убеждаваше , че 1мм е добре, понеже с по-дебелия ще падне съпротивлението. Важното в случая е, че се говореше са последователните бобини , където обаче това, което говореше е абсолютно невярно. Без никакви условности се опитваше да ме убеди в нещо, което е съвсем невярно! Имаше и съпътстващи приказки за тези бобини, понеже комплектът щеше да ми излезе бая пари, та след време си дадох сметка за маниерите на човека. От тогава си знам, в Девин ходя на почивка с удоволствие, но на майстора там нищо не давам. Може човекът да е много сладкодумен, талантлив и кадърен, но аз вярвам най-много на личния опит.  Купих си LRC метър, направих си бобинарка, няколко килограма емайлиран проводник и натам всичко е елементарно.

Неактивен zlatkoo

*
  • 1508
    • Профил
« Отговор #155 -: Ноември 07, 2022, 10:00:51 10:00 »
Ето как моите колони могат да стават трилентови.  ;)

Наистина телевизора на моменти ги допълва много добре. От записа не се чува чак толкова добре. Но така чух и недостатъците им.

Неактивен Toshko

*
  • 6698
    • Профил
« Отговор #156 -: Ноември 08, 2022, 05:40:28 17:40 »
Добро утро! И аз съм хващал колко добре се вписват широколентовите на телевизорите към стерео двойка.

На ОТГ проблемът им е в скапаните филтри, но не само. Просто старите ВКН свирят едва-едва до 2.5 кХз. То не че новите като свирят до 4 над 700 не са твърде насочени и с други компромиси, все пак това са 12-ки. Фазово са зле, защото 1.000-3.000 се застъпват, а са с голяма разлика в характера, дълбочината и т.н. и съответно в този регион с шум може да са добре, но със синус и импулси не са.
Плачат си за трета лента и то стръмно отрязана за да не прави бози.

Неактивен zlatkoo

*
  • 1508
    • Профил
« Отговор #157 -: Ноември 10, 2022, 09:37:32 09:37 »
Това което казваше, като си направи някой колони да събира, и слуша много музика е точно така. След като ги направих ми звучаха "уау", мислех, че няма какво повече да има се добави. Да, но с времето на някои изпълнения, от някои източници започнах да чувам некви дребни недостатъци. След това пък установих, и разликата с телевизора.