С огромен кеф,преди около година,си купих жълти спортни амортисьори Кони Спорт,предни.С регулиране на твърдостта!Е точно там беше проблемът,пустото регулиране.
След месец,два каране доволен от каруцарската возия(завит максимално клапан),взе да ми писва и горд,че мога да си регулирам твърдото се захванах с последното.Е не се въртяха...напъвах с оригиналните пластмасови врътки също и с клещи.Е,не ще.А когато ги купих си се въртяха достатъчно добре.След моментално четене из гугъл,ми стана ясно къде е проблемът.При инсталирането на амортисьорите гайките са завити с ударен пистолет.При което аз си представям,че някоя самозатягаща(по-скоро неразвиваща се) гайка вътре в самия амортисьор,на оста за регулиране,която е завита с определен торк,колкото да няма луфтове,се е затегнала при ударите.Но и да не е така,все тая...регулирането не ми работи!Логично е,че не трябва да имам претенции за рекламация,след като при инсталацията са прецакани.Но амортисьорите си работиха перфектно с изключение на регулирането и ако ги бях отворил да ги оправям сам,гаранцията щеше да отпадне за други дефекти,които можеха да се появат.За това ги върнах в фирмата вносител Руди96.Приеха ги и ми казаха,че ще ми се обадят,когато имат отговор от Кони Холандия.
Мина месец,обадих се аз на служителя отговорен за рекламации,но той нямаше какво да ми каже...Ок,аз съм търпелив,но така се изнизаха пет месеца!Да правилно четете,5 месеца,през които на периодичното ми звънене получавах отговори от сорта,Кони не са отговорили Кони са в отпуск два месеца,Кони....И накрая течейки 6-ти месец Кони са отказали поправката...Най-накрая отговор,но не такъв какъвто очаквах.Това не е най-лошото!Получавам отговор по телефона,че не мога да си получа амортисьорите,защото били нарязани и неизползваеми!Чакай,чакай,това не са ли спортни амортисьори,които са разглобяеми и как така не мога да си получа стоката?!Отговорът си остава същият.В крайна сметка става ясно,че мога да си ги получа,но ако аз си платя доставката.Добре,но ако вярно са нарязани и неизползваеми,какво ще ги правя аз...
Бесен на служителя за това,че ме мотае половин година и не спазва уговорката да звънне,когато има информация(той си ме беше отписал тотално)се свързах с управителя.За щастие човекът се оказа коректен,показа ми кореспонденцията им с Кони и на мен ми се изясниха нещата.Тия дето са най-много за бой се оказва,че са холандците.Наистина са бавели поръчката,излизали отпуска,искали да не плащат доставката и т.н.Не спазвали гаранцията на амортисьорите и вносителят прекратил взаимоотношенията си с Кони.Това дали е така не е моя работа.Управителят ми върна цялата сума,не бях особено щастлив от факта,че нямам амове.Поне не останах нито без амортисьори,нито без пари.
Главният извод:ако имате Кони спорт амортисьори,не ги затягайте с ударен пистолет!
Вторият извод:Кони Холандия не са професионалисти!