Термостата все пак се оказа, че става. След изобилна кореспонденция с Мишимото, накрая ми казаха първо да го сложа, а после да се оплаквам, че не става.
Еми с цената на няколко литра антифриз на пода на гаража развинтих двете болтчета на термостатното тяло и смених термостатите още веднъж.
Оказа се, че макар че термостатите са различни, мишимотото всъщност става и работи задоволително добре.
Температурата, която държи е твърдо под 190 Фаренхайт и никога повече от 194. Стария термостат работеше 196-200 фаренхайт в града и над 210 по магистралата, тоест имаме 20 градуса по Фаренхайт средно по-ниска температура. Повече за термостата:
http://penkiller.com/index.php/topic,2150.0.htmlПисах на Bama Chips за които имам доживотен абонамент и ми пратиха софтуер за по-студения термостат и за 94 октана (RON+MON/2) Е10, какъвто е американския еквивалент на Лукойл Е10 - 100.
Вървенето е прекрасно, на 4-та без проблем подминава 240, но не на водата.
Съединителя се държи супер, както и гумиге Goodyear Eagle F1 на половин сезон.
Новия въздушен филтър:
http://penkiller.com/index.php/topic,2130.0.html който вероятно е от Ауди А6 също се държи супер.
Въобще, тъкмо изпипах и уточних колата с ауспуси, масло, смукателна система, трансмисия, амортесьори, гориво и софтуер и трябва да я продавам.
Не че трябва. Но по приятни семейни причини няма да имам време и възможност да я карам. Същевременно цените в момента са такива, че мога да я продам за парите за които съм я купил преди 10 години. Да, това е в лева, защото тогава долара беше 1.24, но въпреки това днешната горна граница на 2005-2007 V8 купе с ръчна кутия и без цигании достига 27.500 евро, а започват от не по-малко от 20.000 за не пълни аналози в по-лошо състояние.
В случай, че сте желаещ да я купи, намерете начин да се свържете с мен. Българското Мобиле е пълно със сбирщайни от три коли-една след няколкото холивудски филма в които потрошиха всички мустанги в страната и след това различни бояджийски сервизи изкупиха останките, съответно цените нямат нищо общо с тези в Щатите или Германия.
При всички положение колата днес е по-добра отколкото когато я купих преди 10 години, нищо не тропа и не трака, ама буквално, върви много и харчи малко. Седи на пътя изключително добре, дори повече от собствените ми представи за това как трябва да стои. Явно големите колелета обути в хубави гуми, конито отпред и къстъм амортесьорите отзад си казват думата. Плюс това пружините и стабилизиращите щанги на ГТ са по начало доста твърди, поне по 10-15% по-твърди от на съответните ЕВО и Sti, а същевременно колата е много широка и с дълго междуосие.
Да се върна пак на цените. От две-три години цените на мустангите не са спрели да се покачват. И то точно на S197 преди фейслифта. Няколко души ми казват, че този мустанг всъщност прилича на фейслифт на истинския Мустанг. В момента гледам Мондео и Таурус, ами новия Мустанг е по-скоро Мондео или Таурус отпред, а отзад прилича на Ферари 456, фейслифта на моя пък е откровено загрозен. Така че има логика всеки който иска Мустанг приличащ на Мустанг да иска S197 05-09 с V8 и ръчни скорости. Към това се добавя и изключително стабилното и неутрално пътно поведение на голям и широк автомобил с колела с голям диаметър. Чувството като го караш е за спокойствие и могъщество, а скоростта по завоите на Ситония е точно двойна на останалите превозни средства без това да напряга шофьора или пътника. Още малко като пофилософствам и няма да го продам. Ще го стискам докато стане 50.000 евро и тогава ще мисля.

Все пак не са много автомобилите, които имат нужда да вдигнеш 235/55/17 99Y от 2.2 на 2.4 за да смогнат на окачването по завои.
През последните 5-6 години по същия начин наблюдавах какво стана с цената на Порше 930 турбо, модела който е от края на 70-те до началото на 90-те, като се каже Порше всеки се сеща за него. Бяха по 6-7-8.000 евро и следващият път като ги проверих след 3 години вече бяха по 60-70.000 евро.
Та се чудя дали да не му ударя една вакса отвсякъде и да го оставя да отлежи в гаража с гуми напомпани на 3.3 бара с азот. Ваксата май ще я направя така или иначе.