Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Toshko

*
  • *****
  • 6629
    • Профил
Защо не трябва да спорим със зле настроени хора

Изказвате дадено мнение. Аргументирате се. Разказвате каво е довело до опита, който сте осмислили за да стигнете до изводите в мнението Ви. Обичате науката и споделянето, затова разказвате и предишният си опит по темата. Посочвате, какво използвате от преди и какво надграждате благодарение на новите обстоятелства в новия казус.

И изведнъж се появява той, вашият опонент. Той демонстрира его и самочувствие по-големи от вашите по темата, защото е мноо велик по някаква причина. За него вашето мнение е напълно погрешно. Вие отдавате значение на незначителни теории и умозаключения. В неговата до този момент неизвестна или несвързана с проблема практика са се наложили други изводи.

Спрете!
Не бъдете добри с този човек, защото той Ви троли! Споделете знанията и мислите си с Интернет.

Ако влезете в този спор с видимо заблуденият и напълно неграмотен по темата човек, Вие ставате жертва на Трол! Трола не е само интернет, нито е само анонимен потребител. Той може да е ваш приятел или познат. Трола може да е напълно съзнателен крадец на знания и енергия. Може обаче да е и инстинктивен психопат, който смята, че мислите, разсъжденията и опитът Ви му принадлежат! По право! Защото тази сфера е негова!
Знаете ли какво ще стане с Вас, когато си изпеете урока като пионерче?
- Ще бъдете изплюти и трола ще загуби интерес към Вас.
Следващият път, когато ще чуете за него ще бъде, когато имате нови интересни мисли и открития. Тогава той отново ще Ви въвлече в играта си.
Резултата, е че вие хабите ограниченото си време и ораничената си енергия да просвещавате един Трол.
Още по-лошото, е че така злината е двойна, трола придобива ново оръжие, което без Вас той не би придобил.
Работата е там, че трола е тесен специалист в нещо и е изцяло неграмотен във всичко останало. то и специалист е силно казано. Когато той чуе вашият разговор или прочете вашата статия или тема, той не успява да схване нищо, защото му липсват базови понания.
Трола обаче инстинктивно разбира, кога може да има полза от нещо или от някого. И понеже това същество живее изцяло в материалното, той не е креативен и няма въображение.
Хората без въображение са по-глупави и не са в състояние да разбират абстрактни идеи.
Ако Ви попита нормално има два проблема:
първо, няма какво да Ви даде насреща, той не е в състояние да обменя абстрактни идеи, нито да ги разбира;
второ, няма да Ви разбере, защото няма да Ви вкара в практическа хипотеза, която му е полезно, която вие да му разрешите. А трола презира вашият труд, вашите знания и вашите емоции. Трола си иска неговото, да си бачка ида си експлоатира и всичко да му е просто. Да си помни, но не и да разбира.
Обяснението, е че когато се сблъскат един, който може да има работещи модели в главата си и друг, който не може, преноса на информация трябва да се осъществи по някакъв начин и това става с тролене.

Следващият път, когато се сетите за нещо, споделете го с информационното общество. На него ще попаднат други хора с вашето мислене и Вие ще ги обогатите с идеите си. Никога обаче не образовайте тролове!