Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 6208
  • Профил
Re: Какво мислите за exhaust cut-uot системите
« Отговор #30 -: Ноември 02, 2017, 12:25:34 12:25 »
Пример за четвърт вълнов резонатор по учебник.
Тоест ще оказва сериозно противоналягане при това на избирателни честоти. Може и асинхронно ако реши да работи постоянно при всякакви честоти на двигателя което е доста вероятно. Газовете непрекъснато ще го зареждат с енергия защото потока име е по оста му.

Измислил съм как да стане от доста време, има възможност за схема на свързване която елиминира възможността да работи като резонатор.
Също така може и с отделно малко гърне към което да се свърже.
В крайна сметка изпускателната система няма константно противоналягане до определен дебит тя е идеално пропусклива. Няма защо да създаваме пълна алтернатива. Достатъчно е само да увеличим капацитета така че режимите без противоналягане да се разпрострат до над максималната мощност.

Усещам обаче че ще кача рисунките и обясненията в раздела достъпен само за регистрирани потребители с повече от 15 мнения.
Re: Какво мислите за exhaust cut-uot системите
« Отговор #31 -: Ноември 02, 2017, 03:08:33 15:08 »
Прости невежеството ми, но материята не ми е позната - тоест щом ще оказва противоналягане, имаш предвид, че ще пречи на изхвърлянето на газовете, а няма да помага? Вярно ли е, че такъв тип резонатор, колкото по-близо е монтиран до изпускателния клапан, толкова при по-високи обороти работи? Опитвам се да измисля някаква изпускателна система, при която при нормално шофиране (95% от карането ми) да е тиха, незабележима и да не пречи (тоест да си ползвам заводската), а при буст (предвиждам да сложа турбина, която може да направи 1бар на около 4000 оборота, и може да го държи до 6750-7000) да отваря въпросната клапа, и да няма никаква рестрикция. Знам че ще кажеш че може да стане и с една добре проектирана изпускателна с-ма, но честно казано не ми се дават време и пари, при положение че може да сменя колата скоро. Като железа в момента имам фланец със v-band за изхода на турбото, 3 колена 80х2, намамител концентричен 80-50х2мм, и метър тръба на 80х2, като плана е да ми стигнат. Ето една снимка на готов пайп, за да стане ясно горе-долу каква е формата:

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 6208
  • Профил
Re: Какво мислите за exhaust cut-uot системите
« Отговор #32 -: Ноември 02, 2017, 06:34:11 18:34 »
Пусни една тема в раздела за регистрирани. С намалител ще стане още по-лесно.

Всяко свястно гърне е тихо с малка газ и шумно с много газ. Боклучивите са наобратно, бучат на празен ход и като караш бавно, а като се изрежеш утихват.

Толкова колена и неръждавейка. Сигурен ли си, че знаеш колко струва да ти направят едно гърне? Към 130 лева е едно задно за Мустанг и към 50-60 е едно предно.

Четвърт вълнови резонатор ще бъде като е затворено. Тоест, ще резонира на дължина на вълната 4хдължината му. Освен това ще прави ужасно противоналягане.
Re: Какво мислите за exhaust cut-uot системите
« Отговор #33 -: Ноември 03, 2017, 11:21:44 11:21 »
Ок, ще пусна тема по-късно, ще кача и снимки на каквото имам, за да мислим как и къде е най-добре да се разположи пустия кътаут.
Re: Какво мислите за exhaust cut-uot системите
« Отговор #34 -: Май 08, 2018, 09:31:27 21:31 »
Е, в крайна сметка направих даунпайп, но не използвах клапата, и май няма да я ползвам. Все пак пускам снимки на изделието, да кажете какво мислите за него, накроих си го абсолютно сам със рулетка, черен маркер и флекс. Малко над половин метър тръба 84х2мм, и три колена, както готовия фланец-преходник от по-назад в темата 2 гайки за сонди, и един намалител, който отрязах от 84 до 63. Точковах с телоподаващо, и после колегите ми го ушиха с аргонче. Като монтирам тия дни, ще дам мнение има ли разлика, и в какво се изразява.Неактивен bdd

*
 • *******
 • 537
  • Профил
Re: Какво мислите за exhaust cut-uot системите
« Отговор #35 -: Май 08, 2018, 10:42:00 22:42 »
Изглежда красиво.
Какво те отказва от клапата?
Re: Какво мислите за exhaust cut-uot системите
« Отговор #37 -: Май 09, 2018, 11:00:04 11:00 »
От клапата ме отказа най вече това, че изработката щеше да стане много сложна, за да се получи разклонението като хората, и просто не бях сигурен, че ще се справя, при положение че съм абсолютен аматьор и съм държал флекс не повече от 20 пъти, то едно коляно да отрежеш без да нарушиш диаметъра въобще не е лесно. Може би напред във времето ако ми дойде музата, ще се опитам да я добавя, имам останала достатъчно тръба.
Мислех си също евентуално да направя генерацията до края на този диаметър, ама някак си силно се съмнявам, че ще има кой да направи гърне, което да работи и да е на поносима цена. Така или иначе е доказано многократно че с подобен пайп, и без катализатор, спокойно се прави стейдж3, което ми е и целта за момента.
Тошко, в София са храбрите шивачи, ама бачкат само вътрешни поръчки за фирмата, аз като колега ги тормозих една седмица ежедневно, за да го закърпят, което между другото отне под половин час със все разпробиването за сондите, така че известните мунинг шопове може да ме хванат за шпарата със космическите цени дето обаждат, последната капка, която ме накара да се заема сам, беше петстин лева със моите материали, ебах ти шлосерите и заварчиците, тва се казва ден година храни.

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 6208
  • Профил
Re: Какво мислите за exhaust cut-uot системите
« Отговор #38 -: Май 09, 2018, 11:50:26 11:50 »
Гърне викаш няма кой да ти напряви на тоя диаметър , че и да работи... Браво бе!  :o ::) ::) ::)
Костинброд работят до Ф76 всичко по четреж.
Виж в закрития раздел, имаме страхотен нов модел гърне, което е повече от проходно със изсмукващ ефект и настройващи камери.
Кътаут клапата се добавя най-добре като шунтираща обема на настройващ резонатор. Така ще е по потока и проходна и няма да пречи. Но това е в средно или задно гърне.
Аз защо мислиш си закърпих и раздух сенатора сам?! Щото хем са некадърни, хем са луди и алчни.
Re: Какво мислите за exhaust cut-uot системите
« Отговор #39 -: Май 09, 2018, 01:13:47 13:13 »
Да, чел съм темите, ама тва е ф84 ;D иначе наистина е вариант да го направя на 76, няма да е кой знае каква загуба. Ще взема да ги питам за оферта, но все пак да видим какъв ще е ефекта само от пайпа, записал съм си със заводския на коя предавка от колко започва да спуулва, и на колко об. е фул бууст, ще видим ще има ли промяна. От Костинброд взех един резонатор с камера и го ползвам за задно гърне, като съм доста доволен.
Re: Какво мислите за exhaust cut-uot системите
« Отговор #40 -: Май 12, 2018, 03:31:47 15:31 »
Пайпа монтиран и закачен назад към заводското средно гърне, и един резонатор с камера от Костинброд, всичко на 60мм. Разликата е огромна, турбината започва да спулва около 200 оборота по рано, а фул буст от почти бар имам със цели 500-550 оборота по-рано отколкото със заводския даунпайп! При високи обороти във офбууст режим, доста по-рязко се развърта като настъпиш газта. Като цяло при всички обороти колата се усеща по-мощна и рязка, и имам усещане, че вече има нужда газта да се натиска по-леко от преди за същия вървеж. Последното, което забелязах - преди макс мощност беше на 5500, и оттам рязко падаше надолу, сега тегли чак до прекъсвач (който е някъде ок. 6400) и по мнение на задника ми има минимум 10% повишение на макс мощност. Във звука промяна никаква, освен леки гърмежи като върнеш газта на високи обороти, и съвсееем леко по-силен звук на развъртаща се турбина. Като цяло най-смисления мод, който съм правил по тази кола до момента, живи и здрави малко напред във времето ще видим как ще тръгне с малко по-голямата турбина td04hl-15t и ремап.

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 6208
  • Профил
Re: Какво мислите за exhaust cut-uot системите
« Отговор #41 -: Май 12, 2018, 06:40:58 18:40 »
Ето това е 84 мм даунпайп.
Голям разширителен обем и по-важното, е че липсват близки стени.
Струята веднага след турбото иска да се движи настрани и не толкова назад. Малкия диаметър оказва силно съпротивление като принуждава газовете да заемат формата му.
Може да имаш 25 см даунпайп на голям диаметър и след това с две колена със свиване отвътре на изхода на коляното да минеш на по-малък диаметър. Ефекта пак ще е налице.

Браво, радвам се.

Неактивен bdd

*
 • *******
 • 537
  • Профил
Re: Какво мислите за exhaust cut-uot системите
« Отговор #42 -: Май 14, 2018, 05:24:19 17:24 »
Супер,чудесен пример за изходяща тръба след турбото.Само да питам: къде е монтирано резонаторното гърне?