Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Id Print
« -: Май 11, 2017, 12:46:16 00:46 »
Здравейте,
Ще Ви разкажа накратко едно свое потресаващо преживяване с печатница ли са, копирен център ли са, каквото там са ID Print - Ай Ди Принт.
Аз съм адвокат и работя в адвокатска кантора. Работя от 17 години, занимаваме се с големи дела с големи обеми документи и съм свикнал с много папки, дълги описи и много документи.
Това, което ми се случи беше абсолютно уникално и невъобразимо по мащабите си брутално преживяване.
По принцип за такива малки обеми сам си окомплектовам копията и приложенията, но ксерокса на нашия етаж нещо не работи добре, а долу при серетарката ми е досадно, затова реших, че ще дам да ми направят комплекти в копирен център и ще си платя. Като знам къде да ходя, просто не знам с кой акъл отидох при тези чудовища!
Отивам на 09.05.2017 г. в 16.45 и нося около 20 документа по 2-3 страници да ми ги направят в 3 копия. Казаха ми, че няма как да се справят до 18 часът и затова да отида на другия ден в 09.30 да си взема нещата. Сами си определиха срока, нищо не съм настоявал, нито съм ги молил, имат достатъчно конкуренция, мога и сам. Като разбрах, че ще оставам за другия ден си поръчах направо 5 копия.
Изрично служителят посочи, че ще ми го направят същото, документите окомплектовани както са си, подредени и т.н.
*тук посочвам, че въпросния служител стои пред някаква огромна копирна машина голяма колкото викториански бюфет и боядисана във военен зелен звят. Видима цена от 10-20.000 нагоре, вероятно много нагоре.
Много пъти съм ползвал такива услуги, правил съм цели прономеровани кашони, които са и подвързани и всяко листче си е на мястото. Аз правя първия и давам да ми ги произведат в още екземпляри. Правили са го за мен служители на клиенти, копирни центрове, както и аз съм го правил. Практически не съм срещал издънка от копирен център. Просто до този момент не ми е минавало през ума.
Да се върнем на ID Print на ул. Жолио Кюри. Отидох на другият ден в 9.30, служителят и някаква жена стоят с гръб към вратата, хвърлиха ми един поглед и продължиха нещо да правят. Изчаках така няколко минути, жената през рамо ми каза за дойда след час и половина. Аз казах:
"Госпожо, извикали сте ме в 9.30, имам сериозна и неотложна работа, срокове, имам си планове за деня.", а тя отговори:
"Служителят Ви е казал така от добро възпитание, защото сте настоявал." - едва ли не съм някакъв наглец, който им се е молил!
Аз възразих, че няма нищо подобно, дошъл съм с порчката си, предложил съм я, приел съм срока и сега идвам, когато съм извикан. Служителят прояви доблест и каза, че ме е извикал в 9.30 без мое настояване.

Тръгнаха да доправят снимането в момента, аз се поразходих 5 минути, вече съвсем ми се обърка графика и аз им казах, че ще дойда след 2 часа, да си довършат работата качествено и спокойно. Имах намерение да си взема документите, да приложа 16 от тях към една молба, която бях поел ангажимент да подам на този ден и да върша други неща. Още не знаех колко съм се лъгал в плановете си!

Отидох на дело, то пък стана много интересно, проточи се, имаше обрати, времето мина и обратно в копирния център към 12.30...

Връчиха ми документите не защипани насипно на три купчина, без разделители, папки, джобове или каквото и да било. Взех ги аз, платих 33 лева и нещо и си тръгнах. Дадоха ми два разделителя от някакви рекламни материали.

Върнах се в офиса и тръгнах да отделям документите... при което видях, че са видимо не подредени, без ред. Всички документи бяха превод и вървят превод - оригинален документ. Нищо подобно, документи на чужд език един след друг, преводи един след друг, ако случайно превод и документ са един до друг, те не са един и същи документ. Извиках двама колеги да помагат, всички гледахме като пляснати с мокър парцал. Открих някаква система, разделихме купчината на 5 части. Направих опит да събера първия документ от описа към молбата, не можах, оказа се, че има липси. Втория успях, третия пак не успях и видях, че тази трагедия ако не се прекрати няма да свърши добре за клиента.
Единственото хубаво, е че от петте комплекта на деня ми трябваше само един. събрах си нужните оригинали и по сешност отидох там където обичайно ходя. Свършиха ми работа за точно 6 минути по часовник, засичах! Това с щракването на всеки докемент от копията с телбод. Наслагах си печати вярно с оригинала и за десетина минути бях готов да си довърша вече мъчителната мисия!

Може би, който не гони срокове и не се занимава с преки индивидуални клиенти и документи няма съвсем да ме разбере. Първо, това е изключителен случай, който за практиката ми в адвокатска кантора от 17 години се случва за първи път. Да се окаже, че не можеш да разчиташ на копирен център е практически невъзможно. Може нещо да замърлят или да смачкат, нещо дребно да има... въпреки, че не се сещам, но да ти направят пълен саботаж, това е просто безумие!
Не се ядосах, точната емоция е недоумение. Гледаш безполезната купчина хартия и не проумяваш как е възможно!

Напоследък виждам на много места един повтарящ се манталитет при много уж професионалисти.
Първо, подбират си лесна работа, щото трудната не била рентабилна.
Второ, трябвало да вземат малко по-скъпо за да станело хубаво.
Трето не са научени как се работи така, че да свършиш работа на клиентите си.
Четвърто, държат се враждебно с клиентите все едно са идиоти, които искат, нещо, което не им се следва.

Просто отвратително! Такава безотговорност никога не съм си представял!

Аз си свърших работата въпреки тяхната безотговорност и спазих срока, който сам си бях определил.
Re: Id Print
« Отговор #1 -: Май 11, 2017, 09:16:29 09:16 »
Снимки от опитите да подредим копията отпечатани в ID Print.
Отначало мислех да отида им ги хвърля от вратата да ги събират до вечерта.
Отказах се, ще взема да уцеля някой и да има пострадали.