Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Toshko

*
  • *****
  • 6659
    • Профил
Иван Киров обикаля сутрешните блокове, говори за корупция и даване на пари и се жалва, защо двама от наглите ги пуснали от затвора на седмата година по-рано понеже работили и лежали 2 за 3.

При цялото ми уважение към Кирови, но те нали не са очаквали престъпници осъдени на 10 години да стоят доживот в затвора?
Нали са взели участие в процеса, знаят кой на колко е осъден. Как може да се обикаля по телевизиите и да се мачкат институциите с квалификации за вземане и даване на пари?!
При положение, че Закона за изпълнение на наказанията е един от най-добре работещите и завършените нормативни актове.
Трябва ли един търговски адвокат да запълва абсолютната информационна дупка и пълен информационен дисбаланс по въпроса?!
- Защо наказанията в България са относително ниски?
- Защото правната, социалната и психологическата доктрина, които сме възприели показват, че така баланса между жестокост на престъпността и превенция е най-изгоден за обществото.
- Какво означава това?
- Означава, че по-тежки наказания биха предизвикали много по-голяма жестокост у престъпниците без това да намали съществено броят на престъпленията. В крайна сметка обществото губи, престъпниците и престъпленията са пак толкова, но много по-тежки.
- Логиката?
- Заплашеният от тежко наказание престъпник убива, много по-брутален е, ходи въоръжен, оказва съпротива, бяга от затвора, в самият затвор е много по-брутален.

Пример: обикновен обир на улицата при леки наказания протича относително невинно със сплашване. При тежки наказания жертвата бива убита за да не може да свидетелства или поне приведена в безпомощно състояние преди отнемането на парите и вещите за да не може да свидетелства.

Ако наказателната ни система беше по-различна при най-малкото съмнение отвлечените щяха да стават не на парчета, а на нещо по-малко и по-трудно забележимо.
При сегашната наказателна система престъпниците могат да си позволят да запазят малко от човешкият си и обществено приемлив облик. Могат малко да рискуват. Ето, хванали са ги, по-малко съпричастните получават тежки 10 годишни присъди, работят, излизат след 7 години. Другите ще излязат след 12-15, все пак им остава някакъв живот. живи са и пострадалите от престъпленията им. живи и си живеят живота, това е най-важното!

Науката приема, че след пркарани 6 и повече години в затвора у наказаният настъпва пълна подмяна на личността и ресоциализацията и връщането към предишният начин на живот са невъзможни. В случая създадените трудови навици изиграват основна роля в новата ресоциализация в нова житейска роля.

Практиката показва, че изтърпялите наказания престъпници няма да доближат пострадалите и на километър.

Защо журналистите не питат специалисти по право и наказания за мнение не знам!

За мен е недопустимо да се рушат институциите по този начин! По този неграмотен и афектиран начин!

Не може по всеки въпрос да се събира възмутена тълпа и да диктува правилата. Киров може да иска и да ги обесят, закона обаче предвижда друго.

Подозирам, е адвоката му или не знае за изявите или е отказал да присъства!

Неактивен zlatkoo

*
  • *******
  • 1480
    • Профил
Може и да си прав, ама ти можеш ли да изкараш 2-3 милиона за 7 години?
Нема начин да нема начин!