Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Toshko

*
  • 6688
    • Профил
bgaudiоclub.org - последен стадий на разложение
Заглавието се обяснява само...

Спомням си когато под тяхно ръководство похарчих 2.000 лева, накрая ме псуваха и ме изгониха.
Ангел Деспотов, който е основател и администратор там ме попита подигравателно какво искам, да ми ги съберат и да ми ги върнат ли... Благодаря за загрижеността Ангеле!

Когато престанах да им купувам боклуците и те престанаха да желаят да комуникират с мен.
Аудиомастер и Стоев се пазят като светини на форума и са оставени да се предлагат на всеки новодошъл и да пишат глупости във всяка тема. При това с противен тон.
Започнах да си купувам говорители от Америка и открито декларирах, че не вярвам нито в промазването на говорители, нито в уменията на гаражни самозванци.
На това място освен да станеш жертва на т.н. bullying друго няма какво да ти се случи!

Аудиото е за хора със солидна учебна и понятийна основа, логично мислене, знания и въображение. Хора с ниска култура няма как да го преподават дистанционно на начинаещи през Интернет форум! Друго освен да Ви ограбят, да Ви обидят и да Ви набутат няма как да Ви направят!

Ето тук някои любими откъси от въпросната тема:
Цитат
Благодаря все пак на колегите които помагат за дадени въпроси и трудности... Някои колеги тук в този форум си предлагат услугите срещу пари на лични съобщения с цел печалба, други колеги се присмиват на питанките ти и трудностите ти ... това е жалко колеги... Жалко е... Не бях питат и писал доста време в този форум.... и за пореден път аз бях нападнат и разочарован ... Благодаря на истинските хора и колеги в този форум които ми помогнаха...

и
Цитат
Ти пък, на лични...преди месец се завлекох в Техно Младост на околовръстното, да чуя ATC SCM7.
На излизане от "стайчето" си позволи да ме заговори лице, с предложение да преслушам тонколони в домът му и евентуално да закупя.
Някъде из Горубляне щял да ме закара с колата си, да ми презентира. Точно като курва как приканва за в бардак.
Да видим лицето има ли топки да се обозначи кое е, защото сподели, че драска и по форуми.

P.S.
Няма по-долен клас мишкар от аудио мишкарят. Аксиома.

Ето скрийншота от тези два шедьовъра:

Накрая любимата ми част, е как представител на ръководството на форума разяснява форумната политика:
Цитат
"предлагат услугите срещу пари на лични съобщения с цел печалба"

Има колеги, които са професионалисти и с това си изкарват хляба. Не е ненормално да рекламират дейността си пред евентуалния клиент. Примерно Иван Иванов от Иваново измерва говорители. Струва 10 лева. Правя си сметката и му изпращам или не говорителите за измерване.
Драгомир Драгомиров от Драгомирово ремонтира говорители за 30 лева. Ако имам нужда пращам говорителите за ремонт. Няма нищо лошо в това. Лошото ще е, ако ги няма Иван и Драгомир.

Принципа на свободната форумна взаимопомощ са му ебали майката! Например в Пенкилер, първо всичко е безплатно и второ, отказвам консултации на лични, които са по основната тематика на форума. Някой съвет, нещо уточняване, ОК. Темите обаче трябва да се развиват публично и открито! Лични съобщения от които страда съдържанието и следователно принципа на взаимопомощ са недопустими! какво остава за лични съобщения с търговска цел!

Истината, е че такава среда е убийствена и за самите професионалисти. Съвсем логично, е че професионалист, който не може да каже три думи на аматьор, толкова значи му е и знанието, аматьорско, щом го крие от аматьори! По-лошото, е че средата се разбива, хобито страда, няма популярност. Голям форум се ръководи с недопустими принципи и морал!

Минаха почти 10 години от началото на моите аудио мъки, последващото създаване на настоящият форум и първите двама души открито говорещи за безобразията в аудио средите в България! Тоест, вторият и третият правещи го... аз съм първи!  ;D

Ето тук в тази тема му написах няколко думи на човека: http://penkiller.com/index.php/topic,1716.0.html
Re: bgaudioclub.org - последен стадий на разложение
« Отговор #1 -: Юни 10, 2017, 01:49:07 01:49 »
В bgaudiоclub.org ако пуснеш тема за Exela... ще си благославен и носен на ръце...

Неактивен Toshko

*
  • 6688
    • Профил
« Отговор #2 -: Юни 10, 2017, 10:54:24 22:54 »
По каква причина?
Знам, че раздела им за усилватели е по-развит, но не разбирам защо при положение, че нямат колони на които да слушат?!

За мен усилвателите са банална техника, която я има налична достатъчно добра.
« Отговор #3 -: Юли 30, 2017, 12:14:59 00:14 »
Като прочетох по-горе получих на няколко пъти де жа ву :)

Неактивен Toshko

*
  • 6688
    • Профил
« Отговор #4 -: Януари 06, 2020, 10:09:41 22:09 »
Оплакват се във всяка втора тема с мое участие, че съм ги плюел безспир и без умора.

Къде видехте плюене бе?

Ето това е плюене:

Цитат
днес, 11:39#2
Angel Angel е на линия
Administrator
Angel's AvatarЧленува от
Dec 2006
Възраст
56
Абе, хубаво, че се интересуваш, ама аз не мога да разбера нещо: в твоят блог ме плюеш и се надсмиваш над всичко, което правя, пък тук ми искаш мнение..?

Морето още ли ти е до глезените или си разбрал, че е мааалко по-дълбоко?

Хайде да решиш кой от двамата Тошковци да вземе превес, пък може и да споделя с теб нещо от това, което съм научил.
ЦитирайЦитирай   Цитирай това мнение (поредица)     днес, 13:47#3
Velex Velex е на линия
Тошко
Членува от
Dec 2014
Една на брой тема в доста умерен и обективен стил. С пълно право на отговор.

Морето е докъдето нагазиш в него.

Споделянето е нещо отделно. Може да споделяш за да си осигуриш креативност или начално проучване. Но пък различните поколения имат различни ценности. Някои не биха споделяли, ако и без това получават нужното.

Аз споделям за да връщам нещо, което усещам като дълг и по втора причина за да изпусна идеята малко да се развива на свобода. Но пък все още не произвеждам и не продавам аудио.
ЦитирайЦитирай   Цитирай това мнение (поредица)     днес, 14:15#4
Angel Angel е на линия
Administrator
Angel's AvatarЧленува от
Dec 2006
Възраст
56
Тошко, ако някой те нарече жаба - дали ще позеленееш и заквакаш? И трябва ли да му отговаряш?

Не го приемай лично, но нямам намерение да влизам в диалог с теб, още по-малко да отговарям на нелепостите, които пишеш по мой адрес.

В кръга на шегата, ето зщо:

Клик върху изображението за по-голям изглед.
   Име: post2.jpg
   Показано: 0
   Обем: 46.9 KB
   ID: 120022

Като че наобижда изтри мненията.

Това се казва bullying.

Цитат
03-01-2020, 13:31#62
Angel Angel е на линия
Administrator
Angel's AvatarЧленува от
Dec 2006
Възраст
56
Постове
6,477
Тошко, смени си ника, моля те. Няма нужда да се криеш. Достатъчно е да се държиш прилично и ще си добре дошъл във форума.

Сори за офтопика.

Всичко е супер!

Не разбрах аз ли плюя? Или се надсмивам?
В това мнение има линк към тема в diyaudio в която му се подиграват: http://penkiller.com/index.php/topic,990.msg18743.html#msg18743 да види какво е за му се подиграват и надсмиват и да направи разлика.

Неактивен Toshko

*
  • 6688
    • Профил
« Отговор #5 -: Януари 07, 2020, 07:37:41 19:37 »
Това е едно от последните места в Интернет, където може да има такова свинско отношение!
Социалните мрежи тотално не допускат обиди и bullying. повечето форуми вече се ръководят почти професионално.
Аудиофилите са замръзнали в 2005-та.

Неактивен Simeon Petkov

*
  • Обрало си е лайката...
  • *
  • 9
  • Шемет
    • Профил
« Отговор #6 -: Януари 31, 2024, 12:01:38 00:01 »
Ех, тъжно. Мислех Ачо за точен. На скоро влизах там и наистина форума много е западнал- бяхме общо 4 активни потребителя. Радо по принцип е доста начетен и опитен, но му убягват някои основни нещица. Хубав форум е, с много ценна информация ако ти се рови, но всяка тема е индийски сериал. Като прохождах, много ме отблъскваше това отношение, особено от "tarambuki" който нещо ми имаше зъб, защото не вярваше, че 13 годишен пикльо може да си навие трансформатори, и да си направи лампов усилвател. Общо взето има много злоба срещу нови и неопитни/недоказани полови орг... членове. Винаги ме е било страх да питам нещо, понеже за всичко ти се нахвърлят да ти обясняват колко си прост, колко много нищо не знаеш, как ако не знаеш по-добре да не си губиш времето.. Е деб@ мааму, как да знаеш нещо ако няма кой да те научи или поне насочи? Другото което ме дразни е, че всички "богове" си пазят тайните като очите. Хубаво, хвърлил си ХХХ часове за да постигнеш някакъв резултат, но за какво е било всичкото бъхтане ако не допринесеш за общото развитие? Чесане на его, тип "къде съм аз, къде сте виЙ"? Грозно е. Още повече, че много от тези хора от инат ще отнесат ценна информация натрупана с опит, в гробовете. И какъв беше смисъла от цялата хамалогия ако опита си умре с теб без да го предадеш на някой? Така се убива цяло хоби. За това и няма млади които да навлизат в средите. Дъртите за съжаление си отиват един по един, а наборите ми се интересуват предимно от джангър и нищо повече. Абе дълга тема, да не я почвам...

Само не съм съгласен за промазката- адски много от старите говорители са промазани, предимно в основата на конуса. Самата промазка която се използва е вид много разреден емайл лак, който я прави значително по-твърда. Ефект има и то огромен, пробвай го с някой непромазан ментак+измервания. Дори с обикновена, разредена боя да е, пак има огромен ефект. Можеш да убиеш някой пик в АЧХ, но можеш и да създадеш още по-голям или ужасна дупка. Изключително рискови са тези експерименти ако нямаш няколко резервни говорителя които си прежалил. Само не харесвам гумираните промазки на аудиомастъра- смъкват много чувствителността понеже добавят маса и почти винаги убиват средите и високите понеже внасят и много загуби- тресе се като желе от няколко стотин херца нагоре и създава допълнителни изкривявания, освен загубите. Евентуално след много експерименти може да намериш къде точно трябва да нанесеш много тънък слой за да изгладиш някой пик. Ся, ако оцвъкаш цялата мембрана едно към гьотере, не очаквай чудеса.

Неактивен Toshko

*
  • 6688
    • Профил
« Отговор #7 -: Февруари 03, 2024, 09:39:24 09:39 »
Те са последна и незаобиколима инстанция, всичко е много сложно, без тях не можеш да направиш нищо. Можеш да сковеш нещо, но за звук забрави.

Няма новости, няма наука, акустиката е черна магия, всичко е експерименти в плевнята, стари говорители и щипка ст ити жабешки нокти.

Същевременно не четат и то много не четат. Даваш им линк, източник и т.н. не го четат, игнорират и осмиват знанията ти произнбтичащи от източника.

Не разсъждават над сложни научни проблеми. Отказват.

Напоследък са се подобрили малко ако трябва да съм честен.
Приятели пишат там и понякога им отговарям.

Неактивен lordoff

*
  • 230
  • Кирил
    • Профил
« Отговор #8 -: Февруари 03, 2024, 10:15:55 10:15 »
Не е толкова черно. Все пак имаме си там bobalan, zlati, machinow, analog_sa... Velex също. :-)
Липсва ми tarambuki с неговия отрезвяващ сарказъм.

Не е дивна еуфория във форума, както преди 15г. но тогава нямаше discord, нямаше ФБ групи, нямаше многото соц. канали.
Всичко това размива.
И аз понякога се ядосвам на атмосферата там, но това е напразно.
И diyaudio.com не е същото.
different is easy, better is a lot more difficult