Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 6009
  • Профил
Самовнушението и Power Balance - Има ли Измама?
« -: Февруари 28, 2011, 10:06:59 10:06 »
http://bnt.bg/bg/news/view/44558/proverjavat_energijnite_grivni_pauyr_balans

А в Австралия ги осъдиха! Освен това нямат право да твърдят, че гривните оказват влияние на човешкия организъм по какъвто и да било начин!

Новина за Австралия
http://dnesiutre.com/health-news/%D1%83%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8-%D0%B4%D0%BE%D0%BA%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D1%85%D0%B0-%D1%87%D0%B5-%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D1%80%D0%B3%D0%B8%D0%B9%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B3%D1%80%D0%B8%D0%B2%D0%BD%D0%B8/

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=730120

Ето и една австралийска новина:
http://www.smh.com.au/executive-style/fitness/power-balance-bracelets-exposed-as-a-sham-20101223-195u7.html

"Consumer advocate group Choice found the bracelets were just rubber bands with plastic holograms."
- Асоциацията за защита на потребителите "Чойс" , откри че гривните са просто гумени ленти с пластмасови холограми.

"The band was tested at CHOICE under controlled lab conditions which showed it did little else than empty purchasers' wallets," Choice said in October.

"Гривната беше тествана в "Избор" при контролирани условия, теста показа, че ефекта не е много по-голям от изпразнени портфейли на купувачите." - Казаха от асоциацията през октомври.

Очаквам коментари!
Re:Самовнушението и Power Balance - Има ли Измама?
« Отговор #1 -: Март 01, 2011, 10:47:23 22:47 »
Тоше, има хора, като мен например, на които ако им дадеш хапче, което не съдържа нищо и успееш да ги убедиш, че това е например обезболяващо и започва да действа моментално. Това не е лошо :)

Проблема е, че някой се облагодетелства на гърба на хората, но такъв е случая и с други неща, които се продават в момента.

Например крем против бръчки, а махни си бръчките с крем, но го продават, а и не е евтин, рекламира се свободно по телевизията и т.н.

Неактивен Vankoto

*
 • **
 • 32
 • Maaaan, I'm HOT
  • Профил
Re:Самовнушението и Power Balance - Има ли Измама?
« Отговор #2 -: Март 20, 2011, 11:54:00 11:54 »
Това самовнушението е адски силно нещо. Аз лично имам такава гривна и я нося не заради друго, ами защото е подарък от майка ми, която съжалявам, че ви занимавам, но почина наскоро (13-ти ден вече). Но мисълта ми е друга, успяваш да си внушиш, че малко от малко ти помага и сякаш наистина има ефект, наистина има разлика, която съм сигурен, че е от внушението. Което на мен ми стига, като активно спортуващ любител. Другото, което е, че точно тази гривна, която имам е доста добър и подходящ аксесоар за начина по който се обличам и се вписва в него. Пък и доста често идват и ме питат за нея разни мадами  ;D ..и разговорът започва ;D

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 6009
  • Профил
Re:Самовнушението и Power Balance - Има ли Измама?
« Отговор #3 -: Март 20, 2011, 01:25:46 13:25 »
Моите съболезнования за майка ти!  :(

Аз доста съм се чудил как действа нещото и мисля, че тези гривни карат хората да мислят за здравето си. Просто стоят там и напомнят на притежателите си да се грижат за здравето си.  ;) Нещо като талисман или амулет.

Навремето продаваха обикновено брашно за палачинки, примерно царевично или някакво такова... като го рекламираха като мощен метод за отслабване...  :D Продаваха го доста скъпо при това! С комплекта от 2 кила брашно за палачинки вървеше книга за гимнастически упражнения и правилно хранене от около 300 страници. В упътването на брашното пишеше, че се ядат по 2-3 халмачинки на ден в продължение на 6 месеца, но няма никакъв ефект ако не се прочете книгата и не се следват стъпка по стъпка всички съвети за упражнения и хранене  :D :D :D
Естествено цената беше много по-висока от на 2 кила брашно и дебела книга за гимнастика и диети... но какво да направим за хората, които иначе не биха си купили нито диетично брашно, нито такава книга?  :D

Неактивен Vankoto

*
 • **
 • 32
 • Maaaan, I'm HOT
  • Профил
Re:Самовнушението и Power Balance - Има ли Измама?
« Отговор #4 -: Март 20, 2011, 06:42:30 18:42 »
Общо взето е така... Внушават ти, че помага, ти си мислиш че помага и то помага поради това, че ти вярваш, че помага. Абе не мога да се сетя, кой го беше доказал това, че е възможно с внушения да се лекуват много болести. Даже се сещам за един случай в сферата на бодибилдинга. Преди 3-4 години бяха направили експеримент с две групи начинаещи с "железата". Едната група вдига щанги по програма, абе всичко както го знаем, тренировки, диети, ала-бала. Другата група тренират по малко по различен начин. Представят си(или си самовнушават), че вдигат същите килограми и правят същите движения, но с празни ръце. т.е. все едно си хванал щангата и си мислиш и се напъваш, че все едно я държиш с определени килограми. Резултата беше доста интересен. След някакви определени месеци съпоставиха групите и се оказа, че няма почти никакви разлики в натрупването на мускулна маса между двете групи. Колкото беше натрупала първата група, толкова беше натрупала и втората, като дори определени хора от втората имаха по-голям напредък от другите. Но това за тия 3-4 човека вероятно се дължи на гена.
Re:Самовнушението и Power Balance - Има ли Измама?
« Отговор #5 -: Февруари 24, 2012, 03:13:25 15:13 »
Според мен се търси плацебо ефект.
Но тая джаджа няма как да докара плацебо ефект.
Плацебо ефекта се постига с конкретна методика.

Пример :
дават ти в продължение на някакъв интервал от време хапче, което има реален ефект.
Организма свиква да действа по точно конкретен начин, след което заместват истинското хапче с хапче, което изглежда по същия начин.
Тогава, понеже човек възприема 80 % от информацията за заобикалящия го свят с очи,.. за това този пример е уместен .. та, мозъка чрез очите получава сигнали, които се тълкуват реално грешно, а той реагира с презумпция за нещо стандартно ставащо по навик и предизвиква същия ефект като при истинското хапче, примерно на отпускане или обратното .
Лъжа от рода на биберона за детето.
Реалния ефект със сигурност е нула . В смисъл, че детето няма да е накърмено, нахранено с биберона, а излъгано .
Тук обаче е тънкия момент с това, какъв е резултата, който се търси. Да накараш бебето да млъкне като го излъжеш красиво или да го нахраниш.
Детето като порасне малко не иска биберон, ако няма бутилка с мляко на него и продължава да реве, нали ?
А внушението е сила при много слаби характери, а са необходими конкретни условия за да работи .
Ако това работеше реално и имаше реални доказателства власт имащите щяха да го направят задължителен атрибут    ;)
Re:Самовнушението и Power Balance - Има ли Измама?
« Отговор #6 -: Април 30, 2012, 06:53:05 18:53 »
Незнам за плацебо ефекта но истината е че човешкото зрение и слух са силно закърнели сетива поради една много проста причина. Човешкия мозък- той е направил възможно вместо да имаш остро зрение и слух да предвиждаш събитията само на базата на фрагменти от образи и усещания за околния свят един вид интерполиране на отделни образи .Това е пряко зависимо от начина по който човек възприема околния свят...тоест само най важното иначе не би имал тази универсалност .Това комбинирано със способноста да се самообучава и един куп други феноменални способностти на мозъка го прави най доброто лечение за тялото.Така че силата на съзнанието лесно може да бъде насочена в желаната насока със измамни зрителни и сетивни възприятия.Това никак даже не е зле и разкрива доста голям потенциал свързан с вярата на човек в нещо.