Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 6640
  • Профил
Здравейте и добре дошли във форума, моля представете се в тази тема за да излезете от групата "Партизани" с 0 мнения и да влезете в групата "Кандидат-студент" с между 1 и 15 мнения.
Останалото за членството, групите и кога ще видите скритите раздели ще научите тук: http://penkiller.com/index.php/topic,1917.0.html

Можете да се представите дори вече да сте потребител с повече мнения.

Моето представяне
Аз съм Тодор, роден 1982 г., адвокът съм, тоест професионален консултант, работя в адвокатска кантора от повече от 15 години. Занимавам се основно с търговско и гражданско право, въпреки това през 2007-ма станах защитник и консултант на тогавашните собственици на торент тракера Замунда.Нет, това доведе до повторното му пускане и от тогава до днес работи без никой да го спира. Към днешната дата не отговарям за никакви торент тракери. Интересувам се от свободата на словото и обмена на информация в Интернет и извън него. Консултирам и водя дела на проектанти, инвеститори и изпълнители в строителството. Имам клиенти от IT сектора.
Интересувам се от техника от както се помня. В проходилката ми не е имало дрънкалки, а отвертки и клещи.
Като ученик през цялото време бях записан на поне един кръжок, даже е по-точно да се каже винаги на повече от един. Металообработване, електротехника, авио моделизъм, стрелба, бойни спортове и много други. Правя тонколони още от ученик. На 15 години приведох в движение невървящата стара семейна кола, която гниеше зад блока и започнах да я карам, нещо, което правех непрестанно през следващите повече от 10 години...
Преди около 10 години реших да се пробвам да направя тонколони отново. Така попаднах в българските аудио форуми и се запознах с направи си сам действителността у нас. Този опит ми излезе точно 2.000 лева първите няколко месеца, похарчени за говорители, части и услугите на аудио инженер. Изделията, които се получиха бяха с ерзац филтър в изключително неугледни кутии с лоша подредба на говорителите. В аудио клуба ме питаха: "Ти какво искаш сега, да ти съберем пари да ти ги върнем ли?!". Отговора ми беше покупката на лицензиран софтуер, регистрация в западни аудио форуми, участие в мейлинг листи на аудио инженери и покупка на колекция от над 100 говорителя доста от които дадох за измервания и публикувах измерванията. Направих и изпълних и няколко проекта за тонколони, бих казал успешни. В крайна сметка регистрирах и основах този форум.
Акустиката и аудиото са изключително приятна материя, не са невъзможни за научаване, а удовлетворението при успешен проект е много голямо.
С автомобили не съм спирал да се занимавам, имаше кръжок по картинг. Майстора на колата ми подготвяше автомобил за Х3 на пистовия шампионат, резултата е над 50 купи и няколко шампионски титли. Аз също съм участвал в подготовката. Отново покрай същия майстор съм участвал в няколко турбо проекта. Самият аз съм имал доста коли, карам много и непрекъснато поддържам нещо. През последните три и половина години се научих да проектирам и да произвеждам изпускателни системи, не спирам да уча нови неща и да се усъвършенствам.

Във форума споделям нещата, които ме интересуват и помагам на потребители със сходни на моите интереси.

Смятам, че такъв вид споделяне на знания и опит подобряват средата и обществото в които живеем и правят живота на всички участници в този процес по-добър.

Желая форума да има повече потребители, които го използват за споделяне на знания и опит.

Поздрави: Тодор

В момента виждате форума ето така:Ако искате да започнете да виждате всички раздели ще трябва да се представите.

Re: >>Представяне на нови потребители<< ПИШЕТЕ ПЪРВО ТУК >>
« Отговор #1 -: Октомври 08, 2017, 08:34:26 20:34 »
Здравейте, :)

Преди около 4 години бях доста ентусиазиран да си конструирам и изработя тон колони. Тогава открих форумът и се регистрирах. Имах доста свободно време и изчетох почти всичко в аудио раздела. Получих доста знания, но до колони не стигнах, и за доста време бях изоставил тази идея.

Наскоро отново реших да възобновя намерението си и видях, че има много нови публикации по темата, а и почти всичко което бях научил съм го позабравил. Ще трябва да задълбая отново, а и пак имам свободно време  :).

Радвам се, че има такова място с много полезна информация. Успех на форума с новата му организация!

Поздрави,

Милен
Re: >>Представяне на нови потребители<< ПИШЕТЕ ПЪРВО ТУК >>
« Отговор #2 -: Октомври 08, 2017, 09:50:13 21:50 »
Здравейте, всички,
казвам се Делян Петков и съм асистент в Технически университет- Варна, катедра Транспортна техника и технологии. Имам и малък автосервиз.
Преди време опитвах да намеря нещо интересно в един известен бг.тунинг форум и от там "познавам" Тошко.
Поздрави!

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 6640
  • Профил
Re: >>Представяне на нови потребители<< ПИШЕТЕ ПЪРВО ТУК >>
« Отговор #3 -: Октомври 09, 2017, 08:47:12 08:47 »
Здравейте и добре дошли.
Милене, щом решиш пускай тема да видим какви колони искаш да си направиш.

Господин Петков, тунинг.бг беше уникално зле управляван поради което в България не се разви четяща, пишеща и мислеща тунинг общност, съответно нишата и пазара на тунинг западнаха. За сметка на това, имат Фейсбук страница с 315.000 харесвания, където качват снимки от нета целогодишно за да могат веднъж годишно да направят тунинг шоу, да събират пари от спонсори и да късат билетче.
Ще бъде полезно ако качите няколко лекции във форума.
Re: >>Представяне на нови потребители<< ПИШЕТЕ ПЪРВО ТУК >>
« Отговор #4 -: Ноември 16, 2017, 10:59:30 22:59 »
Здравейте, казвам се Димитър и съм от Ямбол. Занимавам се с автомобили, имам малък автосервиз. Аудиото ми е хоби, но не съм много навътре в нещата. Имам реставрирани няколко фв костенурки.
Re: >>Представяне на нови потребители<< ПИШЕТЕ ПЪРВО ТУК >>
« Отговор #6 -: Ноември 18, 2017, 09:11:07 09:11 »
Здравейте казвам се Росен Филипов и хобито ми е всякаква техника това ме разтоварва.
Обичам да постигам целите си и трудно се отказвам докато не разнища някои проблем.
Чета много и бързо прихващам. 
Re: >>Представяне на нови потребители<< ПИШЕТЕ ПЪРВО ТУК >>
« Отговор #8 -: Ноември 18, 2017, 04:19:08 16:19 »
Здравейте, казвам се Данаил Донев, имам незавършен проект кадет ц купе за реставриране. Работя във фирма за производство на велосипеди.
Re: >>Представяне на нови потребители<< ПИШЕТЕ ПЪРВО ТУК >>
« Отговор #9 -: Ноември 20, 2017, 06:48:31 06:48 »
Здравейте,
Казвам се Божидар, намерих няколко наистина полезни нишови публикации в раздела за мода и искам да споделя нещо с Вас.

Неактивен zlatkoo

*
 • *******
 • 1468
  • Профил
Re: >>Представяне на нови потребители<< ПИШЕТЕ ПЪРВО ТУК >>
« Отговор #10 -: Ноември 20, 2017, 03:23:54 15:23 »
Здравейте, казвам се Златко Григоров, и не съм много нов във форума. Тук се регистрирах основно заради аудиото, както каза Тошко приятна и интересна материя е. До сега не съм правил изцяло нови колони, но съм си доработил няколко и все съм доволен от резултата. Иначе обичам да чопля какво ли не, и на вилата, и по колата, и домашна бира си правих, и снимам любителски.
Нема начин да нема начин!
Re: >>Представяне на нови потребители<< ПИШЕТЕ ПЪРВО ТУК >>
« Отговор #12 -: Януари 09, 2018, 02:56:15 14:56 »
Здравейте!
Казвам се Любомир и съм човек винаги открит и радостен да научава нова, полезна информация, която също така може да бъде силно приложима.
Интересите ми са в доста посоки, което бих казал е минус често поради факта,че концентрирането на енергия е много разпръснато.
Много се радвам когато открия място с обширна информация особено при положение,че е синтезирана.
Едно от най-любимите ми неща са автомобилите и техниката, за жалост почти никога не съм имал финансовата възможност да правя постоянните експерименти които ми се въртят в главата. :-\
Благодаря за вниманието!

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 6640
  • Профил
Re: >>Представяне на нови потребители<< ПИШЕТЕ ПЪРВО ТУК >>
« Отговор #13 -: Януари 09, 2018, 05:20:08 17:20 »
Здравей Любомире,
Добре дошъл във форума!
Интересите са хоби сами по себе си, а вместо експерименти можеш да се занимаваш със съвестна поддръжка, не по-малко интересно и резултатно е.
Финансите идват с работа в преследване на възможността да финансираме желанията си.
Re: >>Представяне на нови потребители<< ПИШЕТЕ ПЪРВО ТУК >>
« Отговор #14 -: Януари 10, 2018, 02:23:49 14:23 »
Здравейте. Името ми е Венцислав Тодоров и живея в София. По сериозните ми познания са в областта на електрониката и компютрите. Харесва ми малката ви DIY общност. Тази концепция на взаимопомощ и споделяне е широко разпространена в компютърните среди като open source и аз я споделям напълно. Дано и аз да съм полезен в бъдеще.