Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Bobalan

*
  • Академик
  • 22
    • Профил
Ето ме и мен - Кирил Янев, запален тонрежисьор и акустик, проектант на зали и озвучителни системи.
Обичам да слушам музика, да правя музика (с групата Балканджи) -
И не се оправям с линковете за видео във форума.
Друго няма.

Неактивен lordoff

*
  • 231
  • Кирил
    • Профил
Ето ме и мен - Кирил Янев, запален тонрежисьор и акустик, проектант на зали и озвучителни системи.
O, добре дошъл!  :)
Радвам се да срещна капацитет от твоя калибър тук! Ако ти се пише, очаквам да стане доста интересно...

...И не ми казвай, че "Друго няма". Прекалената скромност не е довела до нищо добро. Както и обратното, разбира се!
different is easy, better is a lot more difficult
Здравейте!
Борко Марков съм, 40г, занимавам се със какво ли не, от градинарство до програмиране ;) Преди няколко години зачоплих и темата с качествено озвучаване. Първо събрахме крайно стъпало с lm1875, после направихме предусилвател по схема, който беше в пъти по-добър от готовите в ибей, закупих що-годе приличен аудиодак, що годе свестни говорители и изведнъж сякаш ми се отпушиха ушите - изслушах почти всичката си любима музика, и звучеше по съвсем различен начин. В последствие започнах да чета всякакви форуми, книгата на проф. Попянев, и разбира се, този форум :) Наскоро започнах да експериментирам с
 филтрите за говорителите и всякакви дребни подобрения по бюджетната ми аудиосистема.  Лошото в моя случай е, че колкото повече научавам, толкова повече разбирам, че нищо не разбирам, и че колкото и да не ми се иска, всичко опира не само до знания, но и до пари.... С удоволствие изчитам всички теми и реализирани проекти тук, и нямам търпение да прегледам и тези, до които все още нямам достъп. Поздрави на всички аудиоманияци  :D

Неактивен Toshko

*
  • 6698
    • Профил
Здравей, добре дошъл!

Супер си започнал! 1875 е много хубав чип. Какъвто и да е читав ДАК също прави много голяма разлика.

Само Попянев можеш да го използваш да подпираш нещо. Наистина е много зле и наистина има откровено неверни неща. За времето си, като единствен източник е била ОК до колкото без нея съвсем нищо. В момента е 100% вредна.

Заповядай, пускай теми, отговаряй в съществуващите. Раздела за регистрирани с над 15 мнения наистина вече има много интересно и полезно съдържание.

Темата за управление на тока от самоиндукцията, която е в откритите раздели ще ти бъде много полезна и интересна.
Здравейте! Казвам се Петър и се интересувам предимно от фото, видео и аудио техника. Регистрирах се след като няколко пъти форума ми беше полезен без да съм потребител. Много ми харесва идеята за обмяна на опит и информация.
Здравейте, аз съм Александър, за по-кратко и лесно Сашо. ИТ инженер със солиден стаж. През последните години се занимавам с разработка на разни специализирани устройства с микроконтролери. Електрониката и звукотехниката са ми хоби от детските години. Ами, като за първо представяне май е достатъчно.

П.С. Радвам се, че този форум е свободен от сектантството на психо-аудио-неграмотниците с 'еднопосочните кабели', и 'ламБите'.
Здравейте, аз съм Станислав, роден 1995г.

Занимавам се с видеозаснемане, като дете сериозно се занимавах с корабо- и автомоделизъм. Карам едно твърде ниско Е46 и колкото и да не ми се ще, като гледам съм си хардкор бмвист. Попаднах на форума покрай строукър кита, който подготвям за M52TU-то - търсех инфо за оптимален изпускателен сетъп. Доста впечатляващо място сте заформили, адмирации! Имам натрупан голям опит с Е46 и останалите модели от тази ера - надявам се да мога да допринеса и аз с нещо полезно :)

Колкото до аудио техниката - правил съм си доста експерименти през годините, но нищо сериозно. Мерак ми е да събера комплект адекватни студийни монитори, с които да си правя саунд дизайна, но към момента определено е проект за далечното бъдеще.

Неактивен Toshko

*
  • 6698
    • Профил
Привет Сашо, добре дошъл! Давай насам аудио проектите!

Привет и на Станислав!
Иво Тахов от Туринг кар Шоу ми е приятел, мога да Ви запозная за видео заснемането.
Правил съм Бисмарк и Тирпиц и още няколко кораба, доста пипкаво, особено боядисването  ;D
Авио съм работил в ателието в което се правеха моделите по витрините на билетните бюра, както и действащи модели. Чисто мои проекти съм правил едни руски колеми планери, които можеха да се моторизират, Тренкорд естествено и едно летящо крило. Моделите не са ми силата.
По изпускателните системи имам такъв технологичен задел, че по-добре да го предам на някого, отколкото да го забравя, защото едва ли ще го приложа целия.
Колкото да каране, тунинговане и въобще занимания с автомобили с ДВГ, готов съм да започна масова кампания по разкандардисване на широката общественост, но това е друг въпрос. Ако ще прави някой нещо, да го прави сега.

Аудиото е почти най-смисленото от хобитата ми, има реална потребяема стойност. 6-ти месец 2021-ва, категорично аудио хобито започва или се възобновява с тези две кодови думи: DSP и клас D, за технически грамотен човек няма да е проблем да се оправи. Купуваш си каквото и да е FIR способно DSP с 4 канала и 4 канален усилвател клас Д, от там насетне, каквото и да вържеш не можеш да се провалиш, единствено се променя максималното ниво на възпроизвеждане, както и оптималното. Готови студийни монитори няма да си купиш, тези до 2-3-5.000 не звучат по начина по който звучат изправени с DSP сбирщайни.
Тошко, може би трябваше да напиша, че в коработо правех скоростни модели - тип FSR Eco (80км/ч от 60см бръшлес модел и подобни дивотии) и състезанията с тях ни бяха основна насоченост. Това го правех като част от софийския клуб, тръгнал покрай кръжока в Двореца на децата - Посейдон. Сериозни пичове и сериозни постижения, доста световни шампиони имахме. Разбира се и аз като всички минах през прословутия Тренкорд, с моторче ПОСОН 2.5 :D

За Touring car show за пръв път чувам от теб, ще прегледам. Automotive видеото даде старта на кариерата ми в тази сфера (снимах първите епизоди на Shondy's garage), така че съм сигурен, че и с г-н Тахов ще намерим общи теми :) А раздаването на газ, любовта ми към ДВГ и най-вече редовия шестак надали някога ще ме оставят на мира :D Тихо и кротко си чакам синтетичното гориво от Порше  8)

Вуйчо ми се занимава по-сериозно с аудио, сглобил си е DSP система с негови си озвучителни тела в хола. Като за невеж слушател, обаче, каквото и да слушам там ми звучи плоско. Тия инженери не си ли слушат миксовете... ;D шегувам се разбира се. Засега обработвам звук на слушалки и тествам на различни устройства. Изглежда върши работа за скромните ми цели - предимно корпоративни видеа. Ще имам предвид насоките ти в сферата като му дойде времето.

P.S. Увличам се още и по аналогова и астрофотография, 3D принтиране и всякакви други техничарски тематики. Струва ми се ще има какво да си кажем :)

Неактивен Toshko

*
  • 6698
    • Профил
Сериозни модели.
Аз в двореца на децата карах картинг.
Тренкорда ми беше с 1.5см3 МК17, метаноловите 2.5 ги слагах на по-големите планери.

Той така е разправял и Кеке Розберг - баща на Нико Розберг - и двамата са световни шампиони... Миналата година се качил на електромобил за първи път, това не е верно, не е истина, и от тогава кара само електрички. Нико си купи Римак, па не знам.

Това, че дадена кола има АБС не означава, че няма да се удариш.
Re: >>Представяне на нови потребители<< ПИШЕТЕ ПЪРВО ТУК >>
« Отговор #205 -: Август 19, 2021, 01:04:57 01:04 »
Здравейте,аз съм  Иво, роден 1988г.

В момента не се занимавам с нищо понеже бях до скоро учител и ме съкратиха. 
Имам ровър 600 бензин/газ стара и изгнила с ръжда кола
Харесвам аудио техниката в момента се опитвам да оправя музиката на колата,че ми я развалиха топ майсторите в бг.
За това и съм в форума.
« Отговор #206 -: Септември 05, 2021, 11:20:11 11:20 »
Здравейте на всички!

Казвам се Юлий и съм от Златица, по-скоро живея от 1989г тук.
Роден съм в гр.Ивайловград през 1977г.

Имам различни хобита, като фотография, меломания (в.т. аудиомания), планинско бягане, колоездене, разни домашни строително-монтажни дейнонсти, някои кулинарни наклонности и тн.:)))

Винаги съм поддържал свободния некомерсиален обмен на информация и опита.

Как стигнах до тук.... Ами търсих теми за озвучителни тела с отворен обем... понеже се мъча сега с едни филипси:)

Сигурен, че ще има какво да обменяме като  информация.

С поздрав,
Юлий

Неактивен Toshko

*
  • 6698
    • Профил
« Отговор #207 -: Септември 05, 2021, 10:04:24 22:04 »
Пускай тема, другите оформления може да не съм им съвсем майстор, или просто не ги харесвам, но ОБ с малко дисциплина с правилата стават прекрасни от всеки път.
« Отговор #208 -: Октомври 06, 2021, 07:24:30 07:24 »
Здравейте на всички, аудиофили и ,знайте че мн се радвам че има такъв форум,накратко,любител съм на качествения звук,мощен,отчетлив,галещ ухото. Озвучавал съм коли,за състезания,но ме гложди един проект,който не мога да изчисля. Искам да направя две двойки ,тип домашни съб, със по 3бр 12" вкн 12211 ,със срез на филтъра от25хз до 400 хз, обема на кутиите с портовете ми е проблем,за тези параметри. Знам че по тройки съпротивлението е аномалия,но с него ще се оправя обема и портовете са проблем,дайте съвет колко литра и диаметър дължина да са портовете,благодаря предваритешно
« Отговор #209 -: Октомври 07, 2021, 10:50:04 10:50 »
Тука ме доведе гугъла търсих информация за джипови окачвания.