Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 5795
  • Профил
Благодаря за отговора!
Идеята е че имам един такъв говорител, който събира прах и макар и неподходящ, ми се иска да го използвам за бас в колата, така да се каже от нищо нещо. Та търся някакъв готов проект от който да копирам обем и вентилация , не мисля да се задълбочавам с T/S параметри и симулация с програма.

Моля да ме извините за следващите 13 лишени от особено съдържание мнения :)

Както казах, ВКН12211/311 е аудиофилски оксиморон, с къстъм хартиена мембрана излята, изпечена и импрегнирана на място в завода но калъп на Дека-Кели от 60-те...
Огромен еквивалентен обем заради ниския резонанс и леката мембрана, окачване с високи загуби.
Ако го сложиш легнал на задното стъкло ще проникне много бързо.
От влатата ще се разпадне.
Хода ме у малък 4-4.5 ММ в посока, за фри Еър не става, защото с 15 вата на 25 херца прави максимален ход. Което не е зле де. За кутия не става, защото ще е огромна.
Както се казва, с разликата в цената на материала за кутия просто ще си купиш авто куб.

С тази 12-ка можеш да си направиш прекрасен оупън бафъл, ако си намериш още една за чифт.

Неактивен Bobalan

*
 • Академик
 • *****
 • 22
  • Профил
Ето ме и мен - Кирил Янев, запален тонрежисьор и акустик, проектант на зали и озвучителни системи.
Обичам да слушам музика, да правя музика (с групата Балканджи) -
И не се оправям с линковете за видео във форума.
Друго няма.
Ето ме и мен - Кирил Янев, запален тонрежисьор и акустик, проектант на зали и озвучителни системи.
O, добре дошъл!  :)
Радвам се да срещна капацитет от твоя калибър тук! Ако ти се пише, очаквам да стане доста интересно...

...И не ми казвай, че "Друго няма". Прекалената скромност не е довела до нищо добро. Както и обратното, разбира се!
Здравейте!
Борко Марков съм, 40г, занимавам се със какво ли не, от градинарство до програмиране ;) Преди няколко години зачоплих и темата с качествено озвучаване. Първо събрахме крайно стъпало с lm1875, после направихме предусилвател по схема, който беше в пъти по-добър от готовите в ибей, закупих що-годе приличен аудиодак, що годе свестни говорители и изведнъж сякаш ми се отпушиха ушите - изслушах почти всичката си любима музика, и звучеше по съвсем различен начин. В последствие започнах да чета всякакви форуми, книгата на проф. Попянев, и разбира се, този форум :) Наскоро започнах да експериментирам с
 филтрите за говорителите и всякакви дребни подобрения по бюджетната ми аудиосистема.  Лошото в моя случай е, че колкото повече научавам, толкова повече разбирам, че нищо не разбирам, и че колкото и да не ми се иска, всичко опира не само до знания, но и до пари.... С удоволствие изчитам всички теми и реализирани проекти тук, и нямам търпение да прегледам и тези, до които все още нямам достъп. Поздрави на всички аудиоманияци  :D

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 5795
  • Профил
Здравей, добре дошъл!

Супер си започнал! 1875 е много хубав чип. Какъвто и да е читав ДАК също прави много голяма разлика.

Само Попянев можеш да го използваш да подпираш нещо. Наистина е много зле и наистина има откровено неверни неща. За времето си, като единствен източник е била ОК до колкото без нея съвсем нищо. В момента е 100% вредна.

Заповядай, пускай теми, отговаряй в съществуващите. Раздела за регистрирани с над 15 мнения наистина вече има много интересно и полезно съдържание.

Темата за управление на тока от самоиндукцията, която е в откритите раздели ще ти бъде много полезна и интересна.
Здравейте! Казвам се Петър и се интересувам предимно от фото, видео и аудио техника. Регистрирах се след като няколко пъти форума ми беше полезен без да съм потребител. Много ми харесва идеята за обмяна на опит и информация.
Здравейте, аз съм Александър, за по-кратко и лесно Сашо. ИТ инженер със солиден стаж. През последните години се занимавам с разработка на разни специализирани устройства с микроконтролери. Електрониката и звукотехниката са ми хоби от детските години. Ами, като за първо представяне май е достатъчно.

П.С. Радвам се, че този форум е свободен от сектантството на психо-аудио-неграмотниците с 'еднопосочните кабели', и 'ламБите'.