Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен ku4ansito

*
 • Пламен
 • *
 • 1
  • Профил
Re: >>Представяне на нови потребители<< ПИШЕТЕ ПЪРВО ТУК >>
« Отговор #226 -: Януари 03, 2022, 08:43:30 08:43 »
Здравейте!
Казвам се Пламен, на 31 години от Пловдив. Инженер по електроника съм, занимавам се с проектиране и тестване на компютърни системи.
Интересите ми в аудиото са свързани по-скоро с цифровата схемотехника и DSP, но не се ограничавам само с това.
Обичам също така хубавата музика, студената бира и да ходя в планината! От време на време ме привличат и теми свързани с радиолюбителството.
Бих се радвал да споделим опит!

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 6197
  • Профил
Re: >>Представяне на нови потребители<< ПИШЕТЕ ПЪРВО ТУК >>
« Отговор #227 -: Януари 03, 2022, 10:19:04 22:19 »
Добре дошъл!
През 2022-ра е абсурдно всякакво друго разделяне освен DSP.
Пасивни елементи само за управление на тока от противо-ЕДН.

Евентуално, при огромен опит и малко късмет може да се сглоби не лоша система с първи ред пасивни филтри с не какви да е говорители. Не какви да е говорители и не каква да е кутия ги разбирай във финансово най-лошият смисъл.

Обратно, с ДСП може да се направи безупречна система с почти какви да е говорители.
Re: >>Представяне на нови потребители<< ПИШЕТЕ ПЪРВО ТУК >>
« Отговор #228 -: Януари 18, 2022, 01:31:53 13:31 »
Здравейте! Казвам се Николай. Интересувам се от аудио, автомобили и от още куп неща свързани с техника и електроника. Уважавам добрия тон на общуване и се надявам да науча нещо ново от този форум или просто да чета интересни теми. Имам няколко автомобила и десетки ОТ и усилватели, с които обичам да експериментирам и да се забавлявам. Рядко посещавам форуми или участвам в такива, но днес прочетох тема за ОТ и ми хареса подхода и тона на участниците, което е и причината да се регистрирам. Името на потребител избрах от последната кола която взех наскоро. Пожелавам на всички членове здраве и успехи!

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 6197
  • Профил
Re: >>Представяне на нови потребители<< ПИШЕТЕ ПЪРВО ТУК >>
« Отговор #229 -: Януари 19, 2022, 08:50:30 08:50 »
Здравей и добре дошъл!

Тонът е добър във форума, но затова пък участниците са малко  ;D

Напоследък много натискам върху нови аудио разработки, може и да се получи нова и хубава тема по някое време през годината.
Re: >>Представяне на нови потребители<< ПИШЕТЕ ПЪРВО ТУК >>
« Отговор #230 -: Февруари 22, 2022, 01:48:29 13:48 »
Здравейте! Казвам се Красимир, случайно попаднах на penkiller докато се мъча да направя изпускателната си система на моя баварец с м52б25 по тиха. Ще се радвам на вашите мнения и препоръки. Форумът е страхотен!

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 6197
  • Профил
Re: >>Представяне на нови потребители<< ПИШЕТЕ ПЪРВО ТУК >>
« Отговор #231 -: Февруари 22, 2022, 09:15:14 21:15 »
Здравей и добре дошъл!

Звучиш ми като мен след няколко месеца експлоатация на изцяло п оходна изпускателна система на Опел 30Е. Да, звукът е божествен, особено на двуклапанен относително голям мотор, при това бързооборотен.
Но трудно се заспива, като затвориш очи и чуваш бученето...
Здравейте,
Пламен Иванов, гр. София.Интересувам се от транзисторни и лампови усилватели. Носител на звук - лаптоп. Мечтая да изчисля и изработя мои тонколони. Надявам се да съм попаднал в правилния форум. Не се смейте.

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 6197
  • Профил
Здравей, добре дошъл!
Нищо смешно няма!

Зависи как си представяш пътят, тоест r&d на собствените ти възможности, разбирания и вкусове, а колоните лесна работа.

Пусни една тема и ще обсъждаме.
Здравейте, казвам се Александър и съм от Севлиево. Интересувам се от аудио, автомобили и други неща свързани електроника. Случайно попаднах на вашия форум и ще се радвам да споделя мнения, както и вашите препоръки.
Здравейте!
Казвам се Иван и съм от гр.Белово. интересувам се от аудио и автомобили.
Здравейте,
Казвам се Георги. От дете токът ми е интересен. Първо разни лампички, фенерчета, моторчета за лодки от стиропор. Като ми подаряха играчка, първата ми работа беше да я разглобя. Около 4-ти клас се запалих по радиоелектрониката. По соца имаше едни комплекти, от които си сглобяваш радиоприемник. Мисля, че нито един не тръгна, но това не ме отказа. После започнах да слушам музика. Имахме едно старо съветско радио с грамофон и отделни колони, към което открих, че мога да си свързвам уокмена. Звучеше по-добре от касетофона на нашите, освен това нямаше нужда да се съобразявам с тях.
Соцът се сгромоляса. Отвориха магазина Technics/Panasonic на бул. Витоша в София. Прекарвах сигурно по час там след училише. Тогава си дадох сметка, че съветското радо с колоните не стават за нищо. През ваканцията се хванах да работя. На строеж. Купих си първия дек - Сони. Не от магазина на Витоша, втора употреба от един дюкян на Аптека.
Не помня как разбрах за книгата на Попянев. Намерих я в библиотеката и прекарвах по няколко часа на ден там. Не даваха да се изнася, но копието беше напълно разпарчетосано, на отделни коли. Когато си тръгвах, взимах прочетените страници, снимах ги на ксерокса в работата на майка ми, и на следващия ден ги връщах. Така я прекопирах цялата. С нейна помощ проектирах слеващите си колони. Трилентови, около 35 л., с басрефлекс. С ВКН0922. Със следващата стипендия купих говорителите от последния етаж на ЦУМ. За съжаление, въпросът с кутиите хич не беше толкова лесен. Нямаше Практикер, Бриколаж, то в един момент и ядене нямаше... А аз нямах търпение.
Така лицевите панели на съветските колони отидоха в пенсия, а аз монтирах новите говорители на едни плоскости, които намерих на тавана. Даже бях направил нови сметки за фазоинвертора, защото тези кутии бяха 15 литра, далеч от оптималния обем. Пробих дупки на гърба, сглобих всичко и остана само тръбата. Бобините ги нави еден техник срещу две шишета ракия.
Звучаха учудващо добре за тела, правени почти на сляпо и с недовършен басрефлекс, защото тръба с нужния размер така и не намерих.
Сега, 25-30 години по-късно дойде момента, в който да направя ония колони, които исках в тийнейджърските си години. Докато правя симулациите с bassbox, се учедвам колко точно съм бил направил сметките като 14-15 годишен ученик.
Надявам се да успея да пусна отделна тема за тях, ако получа достъп да "елитната" част на форума :)

Неактивен kokoboko69

*
 • Поет с поялник
 • *
 • 2
  • Профил
Здравейте,
казвам се Кънчо, на 53 лазарника съм, а хобитата ми са аудио и мотоциклети. Вечно чопля и дооправям нещо заводско или строшено /не за пари/  Любител съм на прагматичния и ефективен подход. Не харесвам само "натамънявания" и повърхностни неща, /с които се боря в работилничката/ всичко останало ми харесва :)
Нека бъде светлина !