Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Toshko

*
  • *****
  • 6434
    • Профил
Цитат
Очаква се съкращения да има и в други заводи на Opel, след като моделите на германския производител преминат на шасита и двигатели на PSA.

http://automedia.investor.bg/a/0-nachalo/32297-psa-zapochva-s-masovite-uvolneniia-v-opel/

Всъщност, защо не?
Опел нямат нов модел високотехнологичен двигател от 30 години. Всичките им двигатели са под средното ниво от много време насам. Какво значение има дали автомобила ще има двигател 140 коня Пежо или Опел?

Опел доброволно слязоха на нивото на Пежо и Ситроен и последните закономерно ги купиха.
Даже странното, е че изобщо ще има шасита и двигатели PSA ребрандирани като Опел. Кому е нужно?

Задавам си въпроса, какъв човек трябва да си за да си купиш Опел с техника от френска кола вместо самата френска кола.

Какво означава това за GM?
Вероятно, че вече имат друг източник на технологии за малки 4 цилиндрови двигатели или че въпросните технологии не им трябват.
Опел са ниско технологична фирма по съвременните стандарти, стигнаха до старт-стоп и от 10 години не са мръднали.

Вероятно купуването на Опел позволява на PSA да продължи да продава същите ниско технологични коли по-дълго време в по-големи количества. Едва ли има друга причина.

Пожелавам на всички европейски производители по-скоро да дойдат китайските модулни електромобили с батерия-кондензатор. Сегашното поведение на европейците обезсмисля съществуването на отделни марки. Всички теории на Маркс, че в крайна сметка стопанските субекти започват да следват логиката диктувана им от нуждите на капитала, а не на хората се потвърждават. Сметката изглежда такава, варианти на продажби:
1. Опел заема своя отделен пазарен дял от 50%, ПСА продава 50%;
2. Опел един ден изчезва, ПСА вече продава 75%, други продават 25%;
3. ПСА купува Опел, отначало продава 100%, постепенно спада до 90%.
Ето защо ПСА трябва да купи Опел.
Авто производителя в крайна сметка трябва да произвежда добри автомобили за клиентите си.
Видимо от горния пример, придобиването на Опел е съвсем различна пазарна стратегия спрямо идеята за увеличаване на продажбите чрез предлагане на по-добри автомобили.

Добре, обаче дупката в цените и качеството между немците и останалите европейски производители започва да става пропаст. Немските коли започват да се превръщат в луксозни супер автомобили. Все едно всички днешни модели са наследници на БМВ 7-ца и Ауди А8. Всички останали обаче изглеждат като наследници на Пежо 205.

Ще видим, не знаем какви точно шасита и двигатели са приготвили за Опел от PSA. Може да разработят нови платформи и задвижвания.

Неактивен zlatkoo

*
  • *******
  • 1423
    • Профил
Re: Опел минава на шасита и двигатели от PSA - дъното
« Отговор #1 -: Октомври 20, 2017, 01:46:43 13:46 »
Споко, те и с Рено си действат. Пример бусовете, да не говорим че рено дават двигатели за малките мерцедеси, а бе глобализация. Аз по скоро си мисля, при тази ситуация. Защо не се стандартизират филтрите, например маслен и въздушен, бензин и дизел, през различна кубатура, и до там, а не стотици видове.
Нема начин да нема начин!