Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Toshko

*
  • *****
  • 6435
    • Профил
Ако сте философска натура, сигурно си задавате въпроса, защо холандците и французите си намалиха работния ден. Защото няма за какво да се трудят. Е сега вече има.

Може би от време на време си задавате и въпроса, как бихме могли да достигнем звездите. След това бързо си отговаряте, че това е невъзможно заради огромните разстояния и несъпоставимо то с човешкия живот време за път.
От 1994-та година насам обаче съществува концепция, която на теория позволява пътуване със свръх светлинна скорост и съответно придвижване до всяка точка на вселената в рамките на човешкия живот и без да бъдат нарушавани законите на физиката. Всъщност без да бъде нарушен нито един днешен закон на физиката.
Има само едно дребно условие, да намерим отнякъде малко материя с отрицателна маса.
Принципа на работа на космическия кораб е като на сърф.
Както знаем материята и нейната маса изкривяват пространството, като го правят да изглежда вдлъбнато. Ние всъщност падаме във вдлъбнатината от гравитацията на околните обекти.
Материята с отрицателна маса обаче не прави вдлъбнатина, а издутина...
Така ако зад космическия кораб сложим материя с отрицателна маса, а пред него нещо тежко, кораба ще се задвижи напред точно както дъската на сърфиста започва да се спуска по вълната.
Ускорението ще бъде константно, тоест ще ускоряваме докато условията са налице,а по-хубавото, е че между издутината и вдлъбнатината в пространството нищо не се случва, там нищо не се движи, цари спокойствие и няма пречка цялата система да развие скорост по-голяма от тази на светлината без да наруши нито един закон на физиката.
Теорията не е особено популярна, защото материята с отрицателна маса до скоро беше просто една фикция.
Напоследък обаче учени от различни държави започват да достигат до един и същи извод, че материя с отрицателна маса може да съществува...

Неактивен Toshko

*
  • *****
  • 6435
    • Профил
Re: Ако искаш да летиш сред звездите, прочети това!
« Отговор #1 -: Април 19, 2018, 03:07:51 15:07 »
От НАСА са започнали да си играят с концепцията, като вече са отделили над 1.000 часа в разработки по темата: http://www.thescinewsreporter.com/2018/03/nasa-admits-alcubierre-drive-initiative.html

Тшпа задвижване вече си има име и то е Warp Drive.

Устройствата огъващи пространството пред и зад превозното средство са представени като два цилиндъра.