Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 6208
  • Профил
ПИСНА МИ!
« -: Март 29, 2011, 01:50:45 01:50 »
Пуснах им измервания, пуснах им симулации... и пак не са доволни!

Ето как се възмущавам аз! От една година се каня да наплюя аудиофилите, самозванците, откровенно лудите и подвластните на самовнушение хора, които върлуват по нашите аудио форуми!

Галерията на Жоро Стоев: http://vuicho.snimka.bg/other/diy-ozvuchitelni-tela-amp-drayiveri.30205.all и http://stoevdiy.snimka.bg/hobby/ot-i-drayiveri.418371.all
Ако нещо изглежда прилично, то е с японски говорител, най-вече Фостекс за до 100 долара и проект от: http://www.frugal-horn.com/ - или друг аналогичен сайт за направи си сам!

Галерията на Радостин Атанасов (Аудиомастер) http://www.snimka.bg/?album%3baid=46353%3bold=1

И сега сайта на Троелс Гравесен: http://www.troelsgravesen.dk/Diy_Loudspeaker_Projects.htm
За контраст, Гравесен определено не си мисли, че прави хай-енд... Просто скъп, а понякога и изобщо не скъп Направи си сам с пълни чертежи, проекти, схеми и стойности!
Който иска може да се разрови и за още хора като Троелс Гравесен... - просто за сравнение.

Сега, тия язовци Стоев и Атанасов непрестанно претендират за страшен хай-енд, за възвишеност и за невероятност и неповторимост.

В този форум: http://bgaudioclub.org/forum/viewforum.php?f=63 , който е на поне 5 години, в раздела за измервания, аз направих сефтето за публикувани измервания на говорители!!!
Повтарям, първата тема в която се публикуват измервания на говорители въобще в историята на форума и раздела съм я пуснал аз вчера!!! Да не говорим, че сме мерили 11 говорителя и съм си направил труда да направя таблица в Ексел! И че сме свалили параметри като индуктивност и импеданс при различни честоти!

Тия пак не са доволни! Не били хубави! А вие с какво работите бе?!? Навярно с 32 инчови баси Фостекс по 5.000 Евро бройката? Или с Волт? Или с АЕ-Спикърс? Неееееееееееее! Те работят с "моднати" ЕрЕфТе-та, невероятни просто! Това са ГеДеРе-йски говорители предимно за китарни кубета и други подобни, като най-интересното при тях, е че вече не се произвеждат и са на по 50 години! За сметка на това моднато ЕрЕфТЕ се продава за 1000 лева бройката!

Напрайхме симулации, оказа се че български говорители за по 67 лева слизат на под 30 херца на -6 децибела при отлични стойности на групови закъснения и т.н. Не били съвсем еднакви... Как можело такова нещо?!?

Все се каня да ги наплюя... Ама все се отказвам, защото не съм плювач и гледам всичко да е обосновано... Не можех докато не открих причината за несъответствието в характерите ни.

- Те просто са фантазьори! Стоят в гаражни работилници, както съм казал по-надолу "скромни" да не кажа думата започваща с М и завършваща на ИЗЕРНИ и си въобразяват, че изпод ръцете им излиза и се лее хай-енд! Ако не беше трагично и ако не беше причината за пълния форумен крах на аудиото, щеше да е много забавно!

Според вас редно ли е първата публикация за Апериодично акустично оформление да е моя и да е от миналия месец?
А редно ли е първата публикация за компенсиращи филтри за широколентови високоговорители и за BSC да е моя? А за управляем BSC? А някой да се прежали да пусне измервания на нещо каквото и да било?
Не че е много нередно, но единствената причина да направя всичко това, е че знам английски и не понасям българските аудио форуми! В смисъл, станах първенец, като правя по едни колони на година и чета чуждоезични форуми по два часа на седмица?!?  :D :D :D - Сещайте се кво ви готвят "специалистите" по аудио форумите!  ;) Да ви сложат тиксото на очите, да ви намажат ските и да ви бухнат право у хай-енда!  :D

Ето какво им написах в тази тема: http://bgaudioclub.org/forum/viewtopic.php?t=22294

Която е аналогична на тази тема: http://penkiller.com/index.php/topic,207.0.html

Не се притеснявайте ако темата в другия форум изчезне! запазил съм я!  ;D

На кратко съм им написал... уф... краткото е много обидно... пробвайте с по-дългото...

**************************************

Момчета, ми аз ви направих сефтето на раздела бе!  :lol:  :lol:  :lol:
Се пукна от смях!  :lol:  :lol:  :lol:

Знам, че по другите раздели, спорадично и сегиз тогиз някой нещо вземе да пусне, току стари данни, току снети T/S параметри, обаче в раздела ви за измервания (току що прочетох заглавията на темите и в трите му страници) това е сефтето!  :lol:  :lol:  :lol:

А някой от вас, някога да е мерил 11 говорителя от един модел наведнъж? Не че искам да ми благодарите или нещо подобно, обаче...  :lol:
Обаче, вижте какъв парадокс, пак съм ви крив и пак ме плюете?!?
Струва ми се, че вече схванах каква е работата и какъв е проблема на този форум и проблема в комуникацията между нас.

С две думи, разликата е в прагматичността и практичността на мисленето. Аз твърдя, че съм много по-практичен и рационален човек от опонентите си тук.

Проблема, е че ако трябва да употребя повече думи, може да не ме разберете правилно. Но ще рискувам.

Разбирате ли, работата е там, че съм реалист, не си мисля, че мога да постигна каквото и да било съвършенство. Стремя се да мога да опиша с думи желанията си и да не се опитвам да надхитрявам живота, естествената логика и възможното и мислимото. - говорим само за аудио, въпреки че това са общовалидни неща.

Радо и Стоев, а както и много от пишещите тук, обаче гледат на нещата по коренно различен начин. Действително имат някакъв опит, прочели са много неща и са се нагледали на какво ли не. Чели са със сигурност и безкрайни описания на супер системи, които докарват слушателя до окстаз или дори по-силни вълнения на нервната система.

Тук е момента да ви спомена и че съм разглеждал раздела "Моята Система"... Какво има там ли? Ами да кажем бафълите на Гого са връхната точка на хай-енда в този раздел... Те са си обикновенни Но-БоксББ, обаче той им бил баял... при същите геометрични размери, говорители и позициониране на лицевия панел... колко да им е баял... Вместо да хване да даде стойностите на филтрите и кое къде им е променил, той се изразява загадъчно... Ако аз имах нужда от подобна информация, това би ме докарало до силно раздразнение! - както и да е! Да не се отплесваме! В момента говорим за пари!
Да не ви давам квалификации какви са системите в раздела "моята система", какви са колоните в галериите на Радо и Стоев и въобще какво е всичко, което ви заобикаля - щом говорим за пари, значи е достатъчно да кажем, че това са скромни бюджетни решения в някои от които са вложени много старание и усилия.

Да не забравяме, че сефтето с такива параметри на говорители на тоя раздел го нравих аз, кажи-речи току що!

Наистина не искам да ви обиждам!

Очевидно е че повечето потребители тук имат скромни възможности. Очевидно е по публикуваните системи. Това в никакъв случай не е някакъв порок! - държа да подчертая това! Очевидно е че възможностите на повечето потребители не им позволяват да плащат за измервания, а на тези, които действително правят такива не им го позволява манталитета.

Виждал съм "ателието" на Радо, виждал съм снимки на работилницата на Стоев, бил съм на места където се занимават с измервания професионално. На всички тези места цари абсолютно скромна атмосфера! - отбележете си че избягвам даването на квалификации! Не смятам, че има връзка между условията на труд и способностите на трудещият се. Връзка има между мисленето и вижданията на някои хора и условията при които се трудят. - подчертавам на някои! Сега ако някой метне клишето за битието и съзнанието, ще го предупредя отнапред да не го прави, защото ще се обърка! Най-малкото, защото във фолклора е изпусната последната част от цитата: "В крайна сметка.".
Проблемите идват от така наречената самозаблуда към която са склонни повечето хора, кой е по-осъзнат, кой по-се наблюдава, но в крайна сметка всеки може да изпадне в самозаблуда или дори по-тежки нейни форми.
Пак повтарям, разгледайте този раздел, вижте си системите, вижте и темите в раздела за озвучителни тела! И пак повтарям, никого не обиждам, просто подчертавам. Наистина! Направете го и после продължете да четете или мислете как да ми отговорите! Вижте и галериите на Радо и Стоев!

Силният копнеж към нещо с неясни очертания може да бъде и мечтата за Хай-Енд и световна слава на човек стоящ в скромно ателие или работилница, който по опитен път е осъзнал, че лъскавото, тежкото, прекрасното и скъпото са твърде далеч от него. на такъв човек може да започне да му се привижда хай-енд в най-различни винтидж говорители, в модифицирани посредствени говорители или в някаква кутия на която е направил някаква магия, която само той знае...
Естествено резултата е персистираща световна неизвестност от която няма оттърване и перманентна липса дори на локална известност съпроводена с намаляващо признание.

Ако трябва да направя визуална алюзия на спора ни със Стоев, то тя ще е че аз съм стъпил върху купчина нови благоевградски дванайски, и държа по един Тангбанд в ръка, а Стоев стои върху купчина от изделията в галерията му. Явен победител от такива параолимпийски игри няма как да има! Единия е професионалист, другия е ентусиаст, единия крие всичко, другия страда от форумен ексхибиционизъм и не може да трае скатани измервания и затова ги публикува когато свари... - все тая...
Галерията на Стоев не е галерията на Троелс Гравесен  :wink: Просто няма как да бъде другояче! Бедна държава, бедни майстори и т.н.

Има обаче една разлика. Моята купчина е съставена от заводски изделия на които аз съм снел параметрите и съм ги публикувал. Утре Иван Петров решава, че иска 30 херца на -6, добра стерео картина, ниска цена и като цяло много свестен звук с добра динамика и това да е на ниска цена и да се прави лесно, заповядай Иване - Благоевград АД и Тошко мислят за теб. 12-ка, дърво, два кондензатора, две бобини жица, лепило, зеге + два Тангбанд и си готов!
Но не ви пиша това за да си мерим обществените полезности. Аз просто харесвам хубавото, простото, лесното и евтиното. - Тези неща си имат цена и тя е информация! Ако не знаеш се набутваш, ако знаеш не се набутваш! И точно информация липсва! И понеже и на мен ми липсва, аз си я създавам, като при това си плащам за да я създам и за да я имам и понеже на мен не ми трябва цялата и само за мен я споделям. Ама това съм аз.
Защо не си мечтая за хай-енд ли? Ами защото смятам, че е скъп и освен това не съществува и със същата сила аз нито съм способен да го различа ако съществуваше, а още по-малко да го създам! Смятам обаче, че нямаме и майстори, които да правят такива неща! Справка, този раздел, раздела моята система, раздела за озвучителни тела, както и експотата, които си правите. - Моля опровергайте с факти! Например цена на най-доброто, което сте слушали на експо за направи си сам в България.
Нали в крайна сметка 99% от форумната дейност се свежда до модифициране на Амфитон и подобни, а 99% от ремонтно/творческата дейност се свежда до пренавиване на автомобилни и професионални говорители, а останалия 1% е нечие хоби, което отново е сравнително скромно. Прост пример с хобито автомобили веднага трябва да ви светне лампата, защото там само за гуми спокойно отиват над 1.000 лева, а сериозните хобисти с възможности могат да дадат 4-5 бона за гуми без да им мигне окото... Какъв хай-енд и какви претенции от хора, които по принцип не разполагат с озвучителни тела на такава стойност? Радо и Стоев да бъдат така добри да си покажат домашните колони! Има някои изключения, но те използват купешки колони и т.н., а направи си сам пак са им по-евтини от гумите на една сериозна кола.

Като нямаме Хай-Енд, дайте да си го направим! Как? Като покръстим един изморен RFT в правата вяра! Резултат? ЕзЕфТе-то става по 1.000 лева бройката след намеса, която отнема 5 човекочаса и материали за 20 лева... - на ви хай-енд по нашенски! Т'ва гола 12-ка на талашитена табла от легло с естествен фурнир лакиран и с политура е върха на сладоледа начи... Целия останал свят слуша ОБ с 15-ки, ние пак хванахме господ за шлифера, че и обиждаме!

Дал ви тука един ентусиаст измервания на 11 говорителя, от евтини по-евтини и от хубави по-хубави, че и на всичкото отгоре с 1 децибел разлика при 30 херца между двата най-лоши образеца, не! Критериите им били по-високи!
Нали виждате, че за около 300 лева си купих 6 броя? А нали виждате, че от тях излиза гарантирано един идеален чифт? (след разработка гарантирано два, че и три) Но нека е един! 150 лева за бройка! Дайте ми 12 инчов бас с такава импедансна характеристика, с такава мембрана и да може да ми свири 20 херца на -6 дб - справка на Стоев симулациите и същевременно за мога да го вържа директно за лентов високочестотен! Ама не за 150 лева, а за колкото искате пари ми намерете такъв! Аз платих по 67 лева!  :wink:

И 67-те ги платих с кеф и 300-те и кусур ги платих с кеф, щото не стига, че верно са 25 херца до 4 килохерца, ами и са български, ами и са евтини!!!

Като гледам разделите и като гледам галериите на специалистите и като съм виждал снимки от експота, ми се струва, че тука няма стъпили много по-нависоко, че да ги е гнус от 30 на -6 с +/- 1 дб между двете колони!

Обаче аз съм практичен човек дето ходи по земята! Без фантазии и превъзнасяния за ендове хванах и се информирах за всички най-лесни решения за всички детайли от една колона! Апериодик, първи ред последователни филтри, шперплат (иска само лак и е готов), широколентови говорители за добра стерео картина и естествено 12 инчови говорители! Ама кои? Ами естествено тези с най-леката и твърда мембрана, най-ниската резонансна честота и най-високия РАВЕН обхват... които по стечение на обстоятелствата са и най-евтини. - Сори не ме е срам!
Най-близките приближения като възможност за използване по този начин са АЕ-Спикърс и Волт, проверете колко струват! Като не съм сигурен дали има Волт, който да удовлетворява изискванията за нормални размери (до колкото 120-140 литра са нормални размери), достатъчно нисък резонанс и т.н. за да даде аналогична долна граница и достатъчен обхват нагоре...

Пак с две думи, не приемам претенции за качество и хай-енд от хора, чиито галерии изглеждат като на Стоев и Радо! Може да знаят много не ми пука, пък и не съм ги изпитвал!
За  контраст ще посоча, че хора като Троелс Гравесен и Мартин Кинг изобщо не се гнусят от говорители като Еминенс (и двамата използват доволно евтини еминенси и други подобни), Кинг отива по-далеч с наглед презряния Голдууд 1858, а Троелс използва Експолинеар (проф. Вълчев) без задръжки и даже мрънка, че са скъпи...

Знания и можене, означава да направиш евтино и хубаво! С пари дори аз мога! Ако изтърбуша Мадисаунд с няколко хиляди евро в ръка и елате ми гледайте сеира после! Ще плащам за измервания, докато всички фази и нива ми дойдат по конец при това с възможно най-малко елементи!

Мисля, че бях достатъчно изчерпателен!  :wink:

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 6208
  • Профил
Re:ПИСНА МИ!
« Отговор #1 -: Октомври 11, 2011, 10:34:07 10:34 »
Колекция от Линкове за Спасяване и Самозащита от Аудио Форумите в България!
http://penkiller.com/index.php?topic=470.0][url]http://penkiller.com/index.php?topic=470.0[/url]


Вместо да хванат, да работят за популяризиране на направи си сам, да правят смислени и разнообразни проекти и т.н., те са изкопали една кална яма и хвърлят всеки достатъчно наивен и технически неграмотен в нея.

За който иска да се занимава с аудио като хоби, за удоволствие, за свободното време, за напреднали, за назаднали и за нищо не разбиращи, четете тук:
http://www.quarter-wave.com/
http://www.troelsgravesen.dk/Diy_Loudspeaker_Projects.htm
http://www.frugal-horn.com/Frugel-Horn.html
http://www.planet10-hifi.com/
http://www.nutshellhifi.com/

Също така от време на време преглеждайте по някое тема в този форум:
http://www.diyaudio.com/
Многолентови колони:
http://www.diyaudio.com/forums/multi-way/
Широколентови:

http://www.diyaudio.com/forums/full-range/

И най-важното! Забравете за глупостите за скъпо, евтино, средно и т.н.!!! През 21-ви век, тези зависимости между качество и цена не същестуват!!! Всичко е информация! Всичко!
Цитат
Да повторим: Без Информация и Знания само се набутвате и си губите времето, без да получавате удовлетворителен аудио резултат! Информация/Информираност и Знания!
- Аз предпочитам да си губя времето като трупам знания и се информирам  

Ако случайно в Пенкилер ви е скучно или ви се чете повече, не правете грешката да ставате жертва на българските аудио форуми! Аз си губя времето в http://www.diyaudio.com/   там намерих проекта на Мартин Кинг и пак там ми намериха тези 15 инчови нискочестотни Дайтон и там много работи... дават и доста полезни съвети за грамофони, което ме подсеща, че трябва по някое време да попиша и за грамофони...

Поздрави!

Първоначално мислех да правя реакционен форум, да ги плюя, да ги коментирам и т.н. обаче съм достатъчно положителен човек за да ми се занимава с нещо много по-градивно. Затова си гледам хобито и си правя кефа и само в краен случай се занимавам с аудиофилските секти за сеене на аудио безпросветност. Даже не ми се занимаваше да си правя труда да пиша за етерите и затова им отделих внимание, чак когато вече не ме мързеше да напиша какво мисля за Жоро Стоев... :D  при това използвах собствените му аргументи за тях. В американския форум нямаше как, а и тогава не ме мързеше  :D
Пък и смятам, че е достатъчно да се завъдят още няколко като мен за да се измъкнем от аудио блатото  :wink: стига ми че давам пример... Пък и градивния контрапункт се опира на собствени основи без да използва нечии безобразия за такива.

Теми разкриващи същността на българските аудио форуми в Пенкилер и в Тунинг.бг (http://penkiller.com/ http://tuning.bg/forum/index.php)

http://www.tuning.bg/forum/viewtopic.php?f=107&t=217647
http://www.tuning.bg/forum/viewtopic.php?f=32&t=188449&hilit=%D0%B5%D1%82%D0%B5%D1%80
http://penkiller.com/index.php?topic=287.0
http://penkiller.com/index.php?topic=466.0
http://penkiller.com/index.php?topic=467.0
http://penkiller.com/index.php?topic=465.0
http://penkiller.com/index.php?topic=257.0
http://penkiller.com/index.php?topic=255.0
http://penkiller.com/index.php?topic=220.0
Особено ценна тема:
http://penkiller.com/index.php?topic=210.0


И след като се запознаете с мизерията, която царува навсякъде, заповядайте в направи си сам разделите на Пенкилер:
Направи си сам Аудио (DIY Audio) в Пенкилер:
http://penkiller.com/index.php?board=36.0
Обща аудио култура в Пенкилер:
http://penkiller.com/index.php?board=58.0
Аудио/озвучителна/направи си сам/DIY/домашни колони/озвучителни тела/басове/широколентови/високочестотни/ с разширен обхват/високоговорители/бас рефлекс/хорни/апериодични/затворен обем/трансмисионна линия/Акустичен екран/ОБ/OB/групови закъснения/звуково налягане/SPL/ и всичко за озвчаването:
http://penkiller.com/index.php?board=5.0

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 6208
  • Профил
Re:ПИСНА МИ!
« Отговор #2 -: Октомври 11, 2011, 06:05:30 18:05 »
Оооооо, сега вече наистина ми писна!

http://bgaudioclub.org/forum/viewtopic.php?p=233477&highlight=#233477
Цитат
stoevРегистриран на: 14 Дек 2006
Възраст: 41
Мнения: 4265
Местожителство: Ямбол
Пуснато на: Пон Сеп 05, 2011 7:57 pm    Заглавие:   
ittso написа:
Audiomaster написа:
За неразбралите - бана е за бай ви Тошко, който и тук е баннат по същите причини неколкократно, питайте тукашните админи защо. Само че аз просто бях по-търпелив и го траях прекалено много, въпреки глупостите, които ръсеше.

Нямам за цел да се заяждам, но не ти ли се струва странна идеята да се питат модераторите на един форум защо същият участник като потребителско име е бил баннат от друг форум? Според мен е редно, ако мотивите за подобно решение ще се обявяват публично, да се каже какви са. Ако няма, да не се повдига въпроса.


Тошко е баннат от bgaudio 3 пъти , от bgaudioclub 4 пъти , от audiofidelitybg 2 пъти , от audioplatinum 2 пъти .Причината не е в техническата му неграмотност а в това че я съчетава с наглост ,некоректност и пълна липса на умения за нормален диалог .Недостатъчните знания никога не са били причина за бан нито в този форум нито във форумите на Радо и Попа .Никой не трябва да се притеснява в това отношение.
_________________
Моята галерия diy-проекти
http://vuicho.snimka.bg/other/......30205.all
профи ОТ (и други) http://stoevdiy.snimka.bg/hobb.....418371.all

Стоев, ти прекрачи границата!  ;)
Ог бгаудио - 1 път, от бг аудиоклуб - не ги броя, от аудиофиделити -1 път, от аудиоплатинум, нула пъти, защото дори не знам адреса!

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 6208
  • Профил
Re:ПИСНА МИ!
« Отговор #3 -: Октомври 11, 2011, 06:13:43 18:13 »
Я тоя ретард Тонто да вземе да пусне едно читаво мнение:
http://bgaudioclub.org/forum/viewtopic.php?t=24807&postdays=0&postorder=asc&start=25
Цитат
tonto
Петър Велков


Регистриран на: 07 Яну 2007
Възраст: 22
Мнения: 4175
Местожителство: Амстердам, а през ваканцията: София
Пуснато на: Вто Сеп 06, 2011 3:40 pm    Заглавие:   
Мисля, че за темите на Радо в този форум (за другите не знам - не ги следя много-много) има официално подготвен сценарий, който за разочарование на зрителите се повтаря в абсолютно всеки епизод. "Елате при мен, въпреки че и аз ще идвам при вас", "тук е пълно със зли демони-комерсиалисти, при мен не е", прекомерно използване на бъдеще време, обяснения защо е най-голямата жертва на българската аудио действителност, огромни количества спам, катинар на темата и кой откъде е.

Вмомента сме на ниво "огромни количества спам", следва само някоя будна личност да заключи темата и да се спре с изливането на помия по адрес на Радо, комерсиалистите, комунистите и който друг е замесен.

Впрочем, Радо, мисля че и на теб ти е пределно ясно още преди да си пуснал една такава тема в този форум какво ще се случи с нея. Въпреки това ти я пускаш, гледаш какво става, не си правиш никакви изводи и се буташ с рогата напред между шамарите. Това ми напомня малко на парадът на едни хора, дето знаят че като излязат на улицата ще дойдат скинари да ги набият, но въпреки това излизат там ежегодно.

Поздрави на всички и приятно "довършване" на темата
_________________
Турен акъл не седи!!!

Подкрепям!