Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Toshko

*
  • *****
  • 6435
    • Профил
Защита на личните данни в Пенкилер
« -: Май 28, 2018, 12:46:38 12:46 »
Здравейте,
По повод новите промени в законодателството пускам тази тема за да Ви информирам.

На първо място, смятам, че не търговски форум, който няма дори една реклама (понеже Ангел не можа да ги пусне) има характер на общност за взаимопомощ от равни, а не на предоставяна услуга. По тази и по други причини като юрист намирам, че разпоредбите и забраните на закона не изискват от нас каквато и да било промяна.

Данните , които форума има за Вас са следните:
- Псевдоним потребителско име, администратора вижда екранните имена и потребителските имена;
- Адрес на електронната поща. Можете да изберете дали да е публично видима или не от настройките на профила.
Пощата Ви се използва от софтуера на форума за да Ви уведомява за нови мнения в темите, които следите. Ако пощата е видима другите потребители могат също да я използват за да Ви пишат;
- IP адрес от който е пуснато всяко съобщение и от който влизате. Към момента ги виждам само аз, което е възможният минимум.

Други лични данни, до колкото това са лични данни форума не събира.

Тези лични данни не се обработват и не се използват за нищо. Адреса на електронната поща се използва единствено за комуникация.

Ако имате въпроси, мнения и предложения заповядайте.

Промените в законодателството в които напоследък всички се занимават се отнасят за големите социални мрежи и търсачки които разполагат с огромни бази данни от лични данни и същевременно следят и профилират по-голямата част от онлайн поведението на потребителите. Комбинацията от тези два източника на информация водят до възможности за директен и оптимизиран маркетинг и реклама. Има съмнение че се използват и по други начини доколкото технологиите го позволяват. Например проучвания и агитация, целта на тази публикация не е да анализираме злоупотребите с лични данни на информационните гиганти.

Подчертавам че докато сърфирате в пенкилер точка ком вашето онлайн поведение не се следи и не се записва.
Дори статистиката за прегледите на темите и броя преглеждания на прикачени файлове и снимки е анонимна.
Както е обичайно във всички форуми от началото на тази форма на комуникация може да бъде видяно единствено моментното присъствие и кой потребител коя тема разглежда в даден момент, но само в този момент. Всеки може да изключи тази функция индивидуално от потребителските си настройки. Тогава ще присъства и ще разглежда форума анонимно статистиките на броя прочитания и преглеждания на теми и прикачвания ще продължат да се обновяват анонимно.