Малко развитие по темата

Значи:
по друг повод посетих магазин на ГЛОБУЛ и използвах случая да попитам управителя :
Може ли да има някаква договорка м/у мен и ГЛОБУЛ за дължимата сума

, като обясних, че голяма част от сумата са лихви и неустоики , а всъщност изговорената сума е под 30 лв от общо 150лв !!!! Като обясних , че нямам никакви лоши чувства кум компанията им и бих станал пак ехен абонат , ако се споразумеем за сумата

Той се почеса зад врата и каза , че по принцип е възможно

, като за целта трябва да напиша молба свободен текст до Глобул , с молба да стана пак техен абонат , като ще си платя изговорените минути ( в случая- 30 лв ) , а останалите 120 лв глоби и неустоики да ми ги приспаднат от бъдещи сметки

.....което мен ме устроива попринцип !
И като се вземе в предвид че:
- от една страна аз ще се спася от съдебно дирене , ще имам глобулска карта , с известен брои безплатни минути ,а от друга
- те ще си получат парите за изговорените минути И ЩЕ МЕ ЗАПАЗЯТ КАТО ТЕХЕН КЛИЕНТ С ДОГОВОР , по който аз ще си плащам наи-малкото месечните такси ...
ми се струва изгодно и за двете страни

Та сега, макар и да се имам за средно интелигентен ,ако аз напиша молбата ще се хване на няколко реда - просто имам пресантимант към точните науки и. .. нямам дар слово , бих бил прекалено директен и кратък , а в една такава молба не се цени точно това

Сигурен съм, че Тошко като човек с висока интелигентност и юридическо образование , би оформил такава молба много по- ефективно и 'цветисто'
Та в тази връзка , бих го помолил да драсне 10-15 реда , така или иначе пише дълги постове

, а това не би го затруднило грам !
Предполагам, че отговорът му ще е , че не прави такива онлайн услуги

, но пък си струва да опитам ! Това би могло да послужи като отправна точка и за друг тип молби на други юзъри на форума...... Ако разбира се предпочита може и и ЛС да ми го прати.
Благодаря му предварително !