Колегата го прецакаха, звънял, звънял, три дена по-късно му вдигат, ми ние колата я продадохме.
Както и да е.
Аз мисля, те мислят и други мислят и явно идеята за оптимално конфигуриран автомобил представляващ прозрачен пътнически балон с компактно задвижване е все по-популярна. Крайслер тестваха пазара с LH платформата, пазара не можеше да разбере, защо автомобилът трябва да изглежда така.
Автомобилът обаче трябва да изглежда именно така.
Очевидно създателите на автомобили за Льо Ман, Дизайнера на cab Forward и Ламборджини Портофино, както и Кевин Кзингър от Divergent 3D също мислят така.
Ето я и новината:
https://www.businesswire.com/news/home/20160915005409/en/PSA-Group-Signs-Strategic-Partnership-Letter-IntentPSA са подписали някакъв меморандум за сътрудничество с фирмата Дивергент 3Д.
Както Джей Лено казва, Германците са измислили автомобила, но той е отгледан в детските ясли на Франция.
Франция е изключително културна, развита и цивилизована държава, нещо за което не си даваме сметка. Дори френската провинция е пълна преимуществено с културни, образовани и цивилизовани хора. Щом тези хора предпочитат комфортни и елегантни автомобили пред магистрални прехващачи вероятно има разумна причина за това. Странностите на френското автомобилостроене във Франция не са странности. Прави ми впечатление, че не малко от обявите в мобиле.де за Крайслер 300м са именно от Франция и по-точно Париж. Друг особен автомобил на който французите са почитатели е Опел Сенатор.
Ако се върнем на Дивергент 3д, в него освен 3д принтиране е използван и генеративен дизайн. Това е структурно оптимизиране на формите на детайлите според реалните натоварвания и с прилагане на природните закони. Частите заприличват на създадени от природата чрез ерозия или пък на кости на различни животни. В Пенкилер вече имаме тема както за
генеративния дизайн: http://penkiller.com/index.php?topic=2154.0 така и за
3д принтерите: http://penkiller.com/index.php/topic,1682.0.htmlЗапочва да става много интересно.
Според господин Кзингър до 10 години ще можем да си поръчваме автомобили изработени по наш модел по тази технология.
Аз искам електрическа самоуправляваща се прозрачна капсула с подпомогната инфо реалност проектирана на стъклата с големи кресла като на Крайслер 300 и пробег от 1500 километра зимата с 4 човека и багаж. Минаваш покрай някой замък до магистралата в алпите и на стъклото ти излиза информация за него. Може и самия замък увеличен.
В темата за генеративния дизайн направих прогноза без да знам, че прогнозираното вече е факт, автомобил по индивидуална поръчка вече може да се принтира.
Тоест в момента технологиите са изпревалири въображението на потребителите.
Тук правя друга прогноза, автомобилът скоро няма да бъде вещ с която да демонстрираме статус, стил, вкус или каквото и да било. Автомобилът ще се превърне в обичайна вещ като телевизора или компютъра. Всички автомобили ще бъдат еднакво комфортни и еднакво оборудвани.
Следващата логична прогноза, е че хората ще трябва да започнат да инвестират в някакъв нов вид вещи на лукса и това вероятно ще бъдат летящи автомобили, но не на принципа на самолетите, а вероятно на принципа на днешните дронове.
Говори се за изчезване на персоналния транспорт като универсален такъв и заменянето му с обществен или за свеждането на персоналния транспорт до малки капсули за лични нужди. Това няма да се случи. Но летящите лични автомобили ще се случат. Не бих се изненадал ако бъдещите автомобили станат модули, които могат да се подреждат в композиция по магистралата с цел по-евтино придвижване. Но ще бъдат лични. Автомобилът е продължение на личното пространство и на дома, там има персонални вещи и удобства, които не могат да бъдат заменени от обществено транспортно средство.
©® Копирайт, всички права запазени, автор: Тодор Борисов. Не можете да възпроизвеждате части или цялата публикация без писменото съгласие на автора и без да посочите източника Форум Пенкилер и имената на автора. В електронни издания трябва да има работещ линк към тази тема.