Здрасти, съжалявам че прибягнах до мерки спрямо теб! Определено липсата на опит не е порок, нито е основание някой да бъде репресиран от администрацията.
Обърни внимание, че тук никога няма да бъдеш обиждан, наричан с умалителни имена и с теб никой никога няма да се държи като с келеш!
Причината да взема мерки, е че имаш твърде подозрително поведение... Няма как говорители от стар телевизор да са ти харесали повече от 8 инчов Фостекс! Това си е гавра! Или поне като хвърляш такава бомба, аргументирай се, покажи и едните и другите говорители, обясни какво и защо...
Да ми обясняваш за кръчмарска музика, за телевизионни говорители и т.н. и за надсвирени фостекси + колко пари си скатал от жената... + провокативни въпроси...
Не искам да те обиждам, а и нямам желание да го правя, не искам и да те махам от форума, защото нищо не си нарушил. Не съм толкова докачлив като другите ръководства и тук ебавки с администрацията не са смъртен грях

Това място няма особени претенции, но е относително сериозно и съдържанието е относително високо наситено с полезна информация.
Въпреки това, спаменето не ми пречи по никакъв начин!
С въпросите си ти ме предизвиква да навляза в едни дълги и безсмислени обяснения... които няма как да не съдържат спорни твърдения, като например, че и аз имам едни широколентови български елипси 20 или 25 на ~13 см, стари та пра стари, по 3 вата, които вадят много добър звук... опъната хартия с хартиена гънка и т.н... при цялата си боклучивост вадят много приятен звук, чак да се чуди човек! Обаче не са по-добри от Фостекс... Има неща, които са по-добри от Фостекс, дори има такива на по-ниска цена... но Фостекс, особено 8 инчовите говорители са нещо много изпипано! С такива твърдения не ми се наруава естетическото виждане или суетата, ама съгласи се че не можеш да ми прави такива не аргументирани сензации с леко подигравателен тон!
Като искаш колони, пусни си тема, аз или някой друг ще ти отговори! И ти гарантирам, че никой никога няма да наруши добрият тон тук!!! В аудиото все още има евтино у хубаво! Ето това казвам аз през цялото време! Има елементарни азбучни истини, които по другите форуми не се споделят... къде по канонични съображения, къде поради остра неграмотност или къде поради непочтеност и злонамерено въвеждане в заблуда на питащите!
Има елементарни неща, които дори ти знаеш без да знаеш, че ги знаеш

Като например, че баса трябва да е възможно най-високо и че не е вярно това, че те вълните му се разпространявали на 360 градуса... тоест може и да е формално вярно, но това не значи, че трябва да е заврян в пода... примерно... Или, че всяка бас рефлекс кутия би свирила и без говорител

то просто си е система, която при разколебаване може да издава пулсиращи звуци... Има много неща, които не изискват излишно престараване и същевременно има основни положения на които трябва да се обърне внимание!
Наще тука гледат, зяпат, пулят се, правят хиляда излини движения в пространството и накрая пак вземат, че наредят говорителите под линия на лицевия панел... Най-много да нагласят магнитните системи на два съседни говорителя една над друга... с цел фазово съгласуване... което може да се окаже още по-грешно дори от подреждането им под линия и наравно с лицевия панел...
Както и да е! Пиши, питай и отговаряй каквото искаш! Просто не забравяй, че си пишеш с хора, които не те познават, аргументирай се и се дръж все едно си на публично място, на каквото всъщност си!