Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 6659
  • Профил
Направил съм две нови потребителски групи.

Пълно Форумно Запрещение и Ограничено Форумно Запрещение.

При пълно форумно запрещение, потребителите попаднали в тази група, могат да четат и пишат само в раздела "Общи" и могат да пускат лични съобщения, както и да четат личните си съобщения. Напълно Форумно Запретените не могат да правят нищо друго!

При ограниченото форумно запрещение, потребителя може да прави всичко с изключение на редактира собствените си мнения, както и още няколко ограничения.

Поставил съм по един потребител във всяка от тези групи.

Това са Jorkata и Т104.

Jorkata е Ограничено форумно Запретен, защото имам основание да мисля, че това е потребител на други български аудио форуми, който под прикритието на различен форумен псевдоним пише тук и леко се шегува.
Държа да подчертая, че нищо от написаното от Жорката не ме смущава и нямам намерение да му трия мнения или да го репресирам по какъвто и да било начин!
Взел съм мерки, защото смятам, че намеренията му не са съвсем искрени.
Държа да подчертая, че няма изискване и администрацията не държи потребители от други форуми да са със същите псевдоними тук! Нито ни интересува кой и какво пише, стига да няма обиди или не етично поведение! не ни интересува нито истинската, нито форумната самоличност на потребителите!

Т104 е с Пълно Форумно Запрещение, като може да пише в този раздел и да чете и пуска лични съобщения.
Това е така, защото Т101, Т102 и Т103 са форумни псевдоними, които аз използвам. Например в момента псевдонима ми в БГ Аудио Клуб е Т103, а псевдонима ми в американски направи си сам аудио форум е Т101.
Смятам, че потребителя много добре знае тези обстоятелства и нарочно се е регистрирал с такъв псевдоним.
Нямам нищо против да го използва! Но докато не ми отговори на личното съобщение относно псевдонима си и защо го е избрал, ще остане под форумно запрещение!

Пенкилер не раздава банове току така и няма желание за това!
Причината да взема мерки срещу тези двама потребители, е че по принцип на потребителите на Пенкилер са дадени много права. Нямам намерение да ограничавам правата на всички заради подозрителни потребители.

Поздрави!

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 6659
  • Профил
Честито на Лукчо! Това е ИвановБГ от друг форум.
По принцип е компетентен, но обича да се заяжда и да пише пълни абсурди.
Нямам нищо против него, просто няма да може да си променя мненията и да прави други своеволия!
 ;D

Лукчо вече е под ограничено форумно запрещение!  ;D
Е как пък ме избра точно мен да ми ограничаваш правата? Може би съм пропуснал да прочета темата където пише че който вече има регистрация в другия български аудио форум ще бъде ограничен. Имам регистрация в бгаудиоклуб от близо една година http://www.bgaudioclub.org/forum/profile.php?mode=viewprofile&u=5657
 – и какво от това? Бил съм се шегувал?? Че кой се е родил научен на всичко? Нормално е да съм задал някой тъп/шеговит (зависи от гледната точка) въпрос, че кой не е задавал такива? Мисля че незнанието изобщо не е порок! Аз мога и преспокойно да не пиша повече, както и досега не съм намирал стимул да го правя в другия форум. Все тая. Накрая ще си платя на някой да ми сметне и направи нови колони и няма да питам повече по форумите. Със здраве.

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 6659
  • Профил
Здрасти, съжалявам че прибягнах до мерки спрямо теб! Определено липсата на опит не е порок, нито е основание някой да бъде репресиран от администрацията.
Обърни внимание, че тук никога няма да бъдеш обиждан, наричан с умалителни имена и с теб никой никога няма да се държи като с келеш!

Причината да взема мерки, е че имаш твърде подозрително поведение... Няма как говорители от стар телевизор да са ти харесали повече от 8 инчов Фостекс! Това си е гавра! Или поне като хвърляш такава бомба, аргументирай се, покажи и едните и другите говорители, обясни какво и защо...
Да ми обясняваш за кръчмарска музика, за телевизионни говорители и т.н. и за надсвирени фостекси + колко пари си скатал от жената... + провокативни въпроси...

Не искам да те обиждам, а и нямам желание да го правя, не искам и да те махам от форума, защото нищо не си нарушил. Не съм толкова докачлив като другите ръководства и тук ебавки с администрацията не са смъртен грях  :D

Това място няма особени претенции, но е относително сериозно и съдържанието е относително високо наситено с полезна информация.
Въпреки това, спаменето не ми пречи по никакъв начин!

С въпросите си ти ме предизвиква да навляза в едни дълги и безсмислени обяснения... които няма как да не съдържат спорни твърдения, като например, че и аз имам едни широколентови български елипси 20 или 25 на ~13 см, стари та пра стари, по 3 вата, които вадят много добър звук... опъната хартия с хартиена гънка и т.н... при цялата си боклучивост вадят много приятен звук, чак да се чуди човек! Обаче не са по-добри от Фостекс... Има неща, които са по-добри от Фостекс, дори има такива на по-ниска цена... но Фостекс, особено 8 инчовите говорители са нещо много изпипано! С такива твърдения не ми се наруава естетическото виждане или суетата, ама съгласи се че не можеш да ми прави такива не аргументирани сензации с леко подигравателен тон!

Като искаш колони, пусни си тема, аз или някой друг ще ти отговори! И ти гарантирам, че никой никога няма да наруши добрият тон тук!!! В аудиото все още има евтино у хубаво! Ето това казвам аз през цялото време! Има елементарни азбучни истини, които по другите форуми не се споделят... къде по канонични съображения, къде поради остра неграмотност или къде поради непочтеност и злонамерено въвеждане в заблуда на питащите!

Има елементарни неща, които дори ти знаеш без да знаеш, че ги знаеш  ;) Като например, че баса трябва да е възможно най-високо и че не е вярно това, че те вълните му се разпространявали на 360 градуса... тоест може и да е формално вярно, но това не значи, че трябва да е заврян в пода... примерно... Или, че всяка бас рефлекс кутия би свирила и без говорител  ;) то просто си е система, която при разколебаване може да издава пулсиращи звуци... Има много неща, които не изискват излишно престараване и същевременно има основни положения на които трябва да се обърне внимание!
Наще тука гледат, зяпат, пулят се, правят хиляда излини движения в пространството и накрая пак вземат, че наредят говорителите под линия на лицевия панел... Най-много да нагласят магнитните системи на два съседни говорителя една над друга... с цел фазово съгласуване... което може да се окаже още по-грешно дори от подреждането им под линия и наравно с лицевия панел...

Както и да е! Пиши, питай и отговаряй каквото искаш! Просто не забравяй, че си пишеш с хора, които не те познават, аргументирай се и се дръж все едно си на публично място, на каквото всъщност си!

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 6659
  • Профил
Честито на Лукчо! Това е ИвановБГ от друг форум.
По принцип е компетентен, но обича да се заяжда и да пише пълни абсурди.
Нямам нищо против него, просто няма да може да си променя мненията и да прави други своеволия!
 ;D

Лукчо вече е под ограничено форумно запрещение!  ;D


Отново Честито на Лукчо!

Биде баннат по всички възможни признаци, изтрих всичките му мнения и теми! Изтрих му и профила.

Това е първия бан даден на реална личност, а не на спам бот в историята на Пенкилер! - Много съм доволен!

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 6659
  • Профил
Честито на Bass_Man! Вече е под ограничено форумно запрещение.

Това му се случи, защото спори и спами, без да е сигурен в знанията си и без да проверява, въпреки че нарочно давам директни ключови думи с които да се търси в гугъла за да се чете при съмнения или любопитство. Мен това много ме дразни! Спорене в името на спора!
Чшшш, чакай бе чичо! Аз съм ровил, проверявал и сверявал за да не напиша някоя глупост! И тоя не бил сигурен, може и да не било така, пък може и така да било, ама що да не се заяде?

Освен това имам силно подозрение, че това е изтрития, баннат и запретен Лукчо!

Повтарям и тук! Като имате какво да кажете, по-добре си пускайте нова тема! Ако не сте сигурни в нещо, например с колко дб/окт пада бас рефлекса, по-добре попитайте в нова тема вместо да го осуквате в някоя сериозна тема!

Освен това е особено дразнещо да се говори за усилватели клас Д, Н или Ц и лампи! - Това са приказки тип чул недочул!

Отново честито!

Изтрих му само едно мнение! Другите ги събрах в нов нарочен раздел за общи приказки!

Нема да може като ни е скучно да се прайме на маймуни!!!

Допълнителни разяснения в тази тема: http://penkiller.com/index.php/topic,250.0.html

Най-мразя натякване и менторстване от страна на хора, които нищо никому никога не са дали по темата, а само се заяждат!!!
Цитат
Цитат на: Bass_Man
Значи никога никъде не съм казвал , че трябва да има или че има клас Ц и Д лампи !!! Ама много бързате с инженера да се сърдите и да триете ! Трябваше да обясните и сравните в статията си Класове Ц и Д при транзисторните усилватели ! Каква е тази супер задълбочена статия , която не разглежда всички възможни технологии към днешна дата и не показва техните плюсове и минуси ? Аз до колкото разбрах статията не е само за лампите , а е лампи срещу транзистори нали така ? Като радеете за Българското защо не обяснихте на хората какво е клас Ц , къде е приложен за първи път и тн. Отделно защо не обяснихте за най-преспективния клас Д +/- ? Като той няма почти никакви от традиционните недостатъци на транзисторните усилвателни стъпала , но пък има други ? егати изчерпателната статия и супер технически и грамотно написаната ! Просто евала !
Отделно дето не сте разписали и основните схеми на свързаване на товара при транзисторите и възможните вариации и техните + и - . Отделно сте споменали толкова малко за обратните връзки и техните + и - че излиза , че са някаква почти незначителна част . Къде сте тръгнали в клас супер Hi-Fi с елементарни сравнения на 2-рия хармоник и разбираш ли света се изчерпва с това .
Единствения път в който съм употребил мисля е за пада при , който стандартно се мери най-ниската възпроизведена честота ! Не знам защо ми е останало в главата -12dB но това няма никакво значение на останали фон !

Ами точно такава е статията! Статия за ламповото звучене и на какво се дължи за нормални хора, написана на разбираем език!

Ти учебник ли искаш да ти пишем? Ми като знаеш толкова напиши и ти нещо? Да си написал нещо? Не си? Какво искаш тогава?

Никой не говори за никакви супер класове! Хората нямат достъп до такава елементарна информация, какво остава за супер и хай?!? Защо някой трябва да споменава нещо?

Спомени го ти! Заповядай, пусни тема, напиши каквото смяташ, че липсва, изкоментирай го, дай мнение, сподели опит... Ама е по-трудно нали? От вчера си избълвал един тон хейтърски и менторски мнения, щото ти се леят изпод пръстите с лекота  :wink: и тук таме включваш по някое "май беше така" и "не съм много сигурен" - евала! Що за това време не хвана да си систематизираш мнението?

Бъди ако искаш най-великия инженер, щом те мързи и щом си отрицателно настроен, страдай си колкото искаш!

Тоест изобщо не ме интересува колко знаеш, щом това от никъде не личи! - ето това е гадния манталитет, който не понасям!

Ма просто не понасям такива неща!!!

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 6659
  • Профил
За това мнение, Моro попада под ограничено форумно запрещение!

Няма нужда да те познавам за да заключа,че си комплексар предвид на това,че говориш наизуст и неверни неща,а когато ти се каже го избиваш на лични нападки.Дискусия с такива като теб няма как да се получи,а пък чувството за собственост на тема..няам думи.Ми отвори си блог бе -на тва пише форум!


Администратор: За оцветения в червено текст, потребителя попада под ограничено форумно запрещение!
Никой не го е предизвикал или обидил! В Пенкилер Комплексари не пишат! Тук сме избягали от комплексарите!


Такова поведение е недопустимо! Особено при положение, че не е предизвикано с нищо!
Освен това, дискусията е по рутинен въпрос, едва ли не попадащ в общата култура на повечето авто люботели!
Ако беше по отношение на някоя новост или нещо неясно и спорно за което има оскъдна информация и ако обиждащият беше доказан авторитет в поне една област би било допустимо да си послужи назаем с изрази и думи от диалектите и тарикатските говори! - Случаят не е такъв!
Моrо просто си безобразничи на усвест!

Настоящото мнение се явява последно предупреждение!

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 6659
  • Профил
Хараланов получава ограничено форумно запрещение!
Правата на тази група са съвсем нормални, но са значително ограничени в сравнение с тези на обикновените потребители.
Това се налага, защото там от където идва той имат правило "казана дума, хвърлен камък", щом си го харесват това правило, няма да им давам повече свобода отколкото сами са си дали!
Поставяйте под съмнение всичко, което пише и твърди!

Едит: Направо го баннах по всички критерии, защото е много долен и не ме интересува поради каква мерзост се е домъкнал тук!

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 6659
  • Профил
Bass Man и Jorkata отново са нормални потребители на форума и даже предвид новите рангове са Аспиранти в нашата научна общност. Честито!
ЕДИТ: Сори ама за Бас Ман размислих  ;D нека си стои така, нали не е баннат!

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 6659
  • Профил
Ето повода за предишното наказание на Моро:
За това мнение, Моro попада под ограничено форумно запрещение!

Няма нужда да те познавам за да заключа,че си комплексар предвид на това,че говориш наизуст и неверни неща,а когато ти се каже го избиваш на лични нападки.Дискусия с такива като теб няма как да се получи,а пък чувството за собственост на тема..няам думи.Ми отвори си блог бе -на тва пише форум!


Администратор: За оцветения в червено текст, потребителя попада под ограничено форумно запрещение!
Никой не го е предизвикал или обидил! В Пенкилер Комплексари не пишат! Тук сме избягали от комплексарите!


Такова поведение е недопустимо! Особено при положение, че не е предизвикано с нищо!
Освен това, дискусията е по рутинен въпрос, едва ли не попадащ в общата култура на повечето авто люботели!
Ако беше по отношение на някоя новост или нещо неясно и спорно за което има оскъдна информация и ако обиждащият беше доказан авторитет в поне една област би било допустимо да си послужи назаем с изрази и думи от диалектите и тарикатските говори! - Случаят не е такъв!
Моrо просто си безобразничи на усвест!

Настоящото мнение се явява последно предупреждение!

За това мнение:
Гледам малоумния админ ми е ограничил редактирането та за тва нов пост -да се чете не 3000 об на 10км/ч ми 3000 на 100 км/ч.

Малоумния админ: току що те постави под пълно форумно запрещение за 3 месеца!  ;D
Пуснато в тази тема: http://penkiller.com/index.php/topic,294.msg2210.html#msg2210
Този потребител:
http://penkiller.com/index.php?action=profile;u=395 - Moro
Попада под Пълно Форумно Запрещение
След три месеца ще преразгледам мярката!
Потребителя, може да чете навсякъде, може да пише в общия раздел и може да пуска лични съобщения.

Честито!

Moro

*
Тошко: Напсува ме и аз го баннах за постоянно. ;D
« Последна редакция: Декември 21, 2011, 11:11:03 23:11 от Toshko »

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 6659
  • Профил
Topper http://penkiller.com/index.php?action=profile;u=2078

Получи два последователни бана, първо за 7 дни, след това за 14 дни, а сега го поставих по ограничено форумно запрещение.

Причината за това, е че се държи арогантно, не зачита мнението на другите и не уважава труда им.
Тези нарушения се изразяват в писане само по една и съща тема за псевдо 5 тактовата работа на някои двигатели във всички мнения, които публикува, което се явява офтопик във всички теми с изключение на темата зацикъла на Аткинсън.
Освен това може би основното и най-грубото му нарушение, е че се опитва да спори с другите членове на форума в това число и с мен, като черпи аргументи само от мненията ни.
Тоест той не полага самостоятелни усилия да се образова по разискваната тема и по този начин се опитва да допринася само с отрицателни разсъждения основани върху фактите и знанията, които останалите сме се потрудили първо да придобием, а след това да изложим.
Това е голям проблем, защото целта на темите е обсъждане и в много по-малка степен взаимно образоване, затова и ние не пишем максимално точно и изчерпателно, а по-целенасочено и обобщено без претенции за енциклопедичност на изложението. Следователно за пълноценно участие в дискусиите, всеки трябва да покрие един минимум от несподелени и широко достъпни знания, а не да изисква другите непременно да ги споделят или да се позовават на тях.

Топър не прави така, той оспорва вашите мнения, като изтъква, че не кореспондират достатъчно добре с вашите факти.

Тези неща той прави грубо и агресивно, което е отрицателно за тона и средата във форума.

По тези причини съм предприел мерки спрямо него и смятам, че са адекватни и съразмерни.

Настоящото мнение е сведено до знанието на Топър с лично съобщение.

Поздрави!

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 6659
  • Профил
Директен бан на потребителя Ves поради неадекватното му поведение в тази тема:
http://penkiller.com/index.php/topic,1214.msg9236.html#msg9236

Не че е нужно, но спазвам традицията и водя протокол на наказанията във форума.

Според мен нещо се беше прищипал и се обърка, ако желае да се регистрира наново!

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 6659
  • Профил
Отдавна не съм писал тук за наложените наказания, защото това се случва много рядко.
Първо VenciFCL го хванах, че продава колони конструирани на практика от мен на някаква баснословна цена в продавалник.
Беше 360 градусов център за домашно кино с наистина впечатляващ вид за над 200-300 лева. Ще намеря архива и ще кача скрийншот на обявата. Не го изгоних за това, а за подлярство и разправии. Е и защото продава DIY неща дори без да каже. А в колоната му това, което струваше пари беше евтин говорител Визатон и моето ноу-хау.
Намерих, 380 лева, леле! Как да не го изгониш тоя!
http://penkiller.com/index.php/topic,677.msg3627.html#msg3627
http://penkiller.com/index.php/topic,678.msg3631.html#msg3631 - и задни колони му направих...


По-скоро изгоних Бодам, защото се опитваше да се подиграва на потребител, че му били едно към гьотере колоните и също така пренесе няколко цитата от вражески форум в които на потребителя му се подиграват.
Начи, направил съм форум в който на никого да не му се подиграват идиоти аудиофили! Да се разправяме и да се обиждаме като в другите форуми просто няма да стане!
Ето я темата, която стана еднопосочен билет на Бодам: http://penkiller.com/index.php/topic,1716.15.html
Имаше и обиди, които изтрих.
Отново да повторя, бас и високи на голямо разстояние един от друг ще излъчат в помещението определен тонален баланс на енергиите на всички честоти. Тоест, слушател, който не се намира по оста субективно няма да може да отграничи такава тонколона от друга с по-малко междуцентрово разстояние и по-добри акустични качества.
Няма нужда да се обиждаме, защото не са ни известни такива елементарни неща!