Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Хайде тук да пускаме информация за форуми и сайтове с които потребителите трябва да внимават.
Има много форуми в сферата на аудиото, които са пълни с простаци или в които се прави скрита реклама или имат потисническа политика по одношение на свободното мнение и споделянето на полезна информация. (често сайтовете пълни със злобни простаци или със скрита реклама са едни и същи)
Тези които имам предвид само привидно изглеждат като форуми. Всъщност са бърлоги на много малки ядра от хора, например тесен състав от 10 човека и разширен от 20-30 и няколко лакея. От тях повечето са с комерсиални интереси и всичко е насочено към стимулиране на продажбите на тези хора, а не към ползата за обикновенните членове на тези форуми.
Там нещо се случва само когато се регистрира нов член или по-скоро нова жертва.
Жертвата се обработва докато не падне в капана на някой от търгашите пишещи в съответния форум. После члена жертва като се оплаче или като разкритикува някой от търгашите или някой продукт, бива наобиждан и натирен. Жертвите, които не представляват търговски интерес било поради здравомислие, бедност или друго, биват директно обиждани и стават обект на неетично поведение. Отделно, че всички биват лъгани през цялото време и информацията в тези сайтове не струва и е заблуждаваща!

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 6208
  • Профил
Re:Списък със Сайтове с Които Трябва да Внимаваме
« Отговор #1 -: Април 10, 2011, 09:59:06 21:59 »
С всички проявни форми на Stoev и Audiomaster трябва да се внимава!

Те са чисто неграмотни и непочтени същества!

Например единия вярва, че влажния въздух е по-плътен от сухия, другия пък не прави връзка между звуковото налягане и изтласквания обем за един цикъл на мембраната.

Размишленията на Аудиомастера отиват още по-далеч, като той вече извежда зависимости опирайки се на огромният му според него опит.  :D

Да започнем с това цитатче на Аудио Мастера:
Цитат
Владо, ниския качествен и малкия еквивапентен обем трудно съжителстват един с друг. В общи линии малък Vas е твърдо окачване, което пък означава висок Qts, за да е малък при такова окачване, се иска зверски силна магнитна система, т.е. скъп говорител.
Нисък качествен се постига с тесен процеп, запълнен добре с мед ( не алуминий!), по възможност с профилиран проводник, и доста голяма и силна магнитна система. Тогава и да е стегнато окачването, пак може да има сравнително неголям Vas, но с някои уговорки.

Ако не беше точно обратното, щеше да е съвсем вярно. Типичен пример е руския 10ГД-30Е Fs-30 hz, VAS- 10L  и QTS-над 0.7  ;) - това чудо е с ужасно меко окачване, голям ход и чувствителност около 88 дб  ;D

Ето я темата: http://bgaudioclub.org/forum/viewtopic.php?t=22439 - има я запазена и в "rar" файл който ще откриете тук отдолу  ;D

Ето тук Стоев започва яко да кефи:
Цитат

Зависи колко силно обичаш да слушаш .Примерно за комфортно слушане са достатъчни 92-93 дв в мястото на слушателя .С високочувствителен драйвер ще ги постигнеш при минимален ход на мембраната .По-нискочувствителния ще трябва да го натовариш повече и ще трябва да се съобразяваш с неговия Xmax .
Хайде да не е 95-96 дв чувствителноста но 89-90 ще е много добре.

Колкото до това колко ниско да слиза - дори и с 6-7 инча мидбас баса е много добър , с 8 инча е вече повече от достатъчен . Eдни -10 дб на 35 хц не звучат впечатляващо за незапознатите ,някоя от техномаркет/технополис BR"тояги" със странично разположен бас също може да ги постигне .Но начина по който се възпроизвеждат инструментите с басов регистър при BVR е коренно различен от BR"тояга", много по-обемно и реалистично е звученето .
Той очевидно не е наясно, че има пряка и неразрушима връзка между звуковото налягане и обема въздух изтласкван от мембраната за един цикъл.
Няма съвсем никакво оправдание и защото тук в Пенкилер имаме такава статия, смятам с много достъпни обяснения, а той е чел Пенкилер  ;D ето я и нея: http://penkiller.com/index.php/topic,43.0.html който не се чувства достатъчно любознателен, направо да отива на последното мнение или да започва да си играе с този калкулатор: http://www.lautsprechershop.de/tools/index_en.htm?/tools/t_lautsprecher_en.htm

Чувствителността е означение за това колко децибела ще бъдат постигнати с 1 ват. Изтласквания обем е константен за всяка комбиназия от честота и звуково налягане

Абсолютно недопустимо е професионалисти да не са наясно с тези неща! Само дето тук не става дума за професионалисти, а за безочливи самозванци, които напълно презират всички останали, без колебание въвеждат околните в заблуждение, хвалят се безобразно, а мненията им не издържат дори елементарен критичен прочит!!!

Ето тука как се оправдава (според мен като невменяем) след като му е направена забележка:
Цитат
lozef написа:

Стоев,какво общо има чуствителноста на говорителя с хода на мембраната


Съгласен съм че понятието "чувствителност" е комплицирано и обвързано с ред други параметри (импеданс и т.н. )Обичайно драйверите с висока чувствителност имат малък Xmax а постигането на голям Xmax сваля чувстителноста.В BVR хода на драйвера не е толкова добре контролиран колкото в класическа хорна .В желанието да се постигне висок SPL за ниски честоти с малък драйвер , човек може неволно да се заиграе с "волумето"  и да превиши Xmax .В интерес на истината и високочувствителни драйвери с малък Xmax също могат да бъдат претоварени в BVR.

Ма забележете, че целия тоя сакат разговор протича между така да се каже светилата на оня форум...  ??? :o :o :o
Един вид си дават трибуна да си се изказват и са си безкритични едни към други! Добре, ама там четат т.н. Хобисти или любители, които търсят приятно прекарване на времето в направата на домашни озвучителни тела!
Да ви кажа ли какво става когато незапознат любител се надене на оня форум?

Обаче забавата продължава  :D отново Аудиомастер:
Цитат
Пуснато на: Сря Мар 30, 2011 11:01 am    Заглавие:   
При повишена влажност на въздуха се променят параметрите на говорителите с хартиени мембрани, ако не са фабрично обезпечени против това. Стават малко по-мътни, поради повишаването на масата им, но пък от друга страна влажния въздух е малко по-пътен и по-добре контролира мембраната. Като цяло на мен ми звучат по-сухи.

ctef, споко, и аз чувам по-добре вечер. Озвучителни тела и високоговорители, които съм настройвал предна вечер, на следващия ден ми звучат малко по-глухо, а вечерта пак ми се изясняват.

Хоп! Я да видим сега къф е влажния въздух, по-плътен или по-рядък?!? - Ко речи?  ;D ;D ;D
http://en.wikipedia.org/wiki/Density_of_air
Ух че хубавоооо  ;D ;D ;D ;D
Цитат
Water vapor
The addition of water vapor to air (making the air humid) reduces the density of the air, which may at first appear contrary to logic.
This occurs because the molecular mass of water (18 g/mol) is less than the molecular mass of dry air (around 29 g/mol). For any gas, at a given temperature and pressure, the number of molecules present is constant for a particular volume (see Avogadro's Law). So when water molecules (vapor) are added to a given volume of air, the dry air molecules must decrease by the same number, to keep the pressure or temperature from increasing. Hence the mass per unit volume of the gas (its density) decreases.
The density of humid air may be calculated as a mixture of ideal gases. In this case, the partial pressure of water vapor is known as the vapor pressure. Using this method, error in the density calculation is less than 0.2% in the range of −10 °C to 50 °C. The density of humid air is found by:

Според мен най-голямото безобразие, е че всеки опит за противостоене на великанските им глупости бива потулван. Например темата в която Аудио Мастер разправя врели не кипели след като отговорих в нея с цитата от уикипедия и с това мнение: http://penkiller.com/index.php/topic,219.0.html публикувано като нова тема тук в Пенкилер, беше преместена в Шегаджии и после изтрита...
А аз получих постоянен БАН на 4-тия си потребител там  :D (Т103) - темата е прилежно запазена и е приложена тук във файла "vlajnost.rar"
Естествено Стоев след като съм изгонен се оправдава по ето този девствен начин:
Цитат
T103 написа:
Ако ми посочиш, кое според теб не е вярно ще те изложа качествено!

В първия си пост по темата написах че става въпрос за конструктивните особености на фулрейндж драйвери .Имах предвид че някои модели са по-чувствителни към промяна в температурата и влажноста на въздуха ,други модели не са.Смисъла на написаното от Радо е същия - че става въпрос за фулрейндж които имат в някаква степен хигроскопичност .Което променя поведението на мембраната им . И звука им.

От там нататък цялата ти така наречена статия се обезсмисля понеже просто не си прочел внимателно какво сме написали.

Отделен е въпроса доколко вярни са изводите до които стигаш чрез фриволна компилация на факти .Но тъй като току що разбрах че сме лишени от "удоволствието" на твоето участие в форума ,няма смисъл да коментирам.

Ахааааам! Ето каква била работата!!! Не съм бил внимавал какво били написали?!?
В какъв смисъл? Те държат да обосновават "по-добър контрол на мембраната" с "по-високата" плътност на влажния въздух! Това се казва Войнстващи Простаци!

Ама най-забавното, е че почват да лаят едва когато са сигурни, че съм изгонен...

Има още много примери (надлежно документирани) за невежеството на тия двамата. Естествено няма да ги спестя, просто не мога да обработвам толкова големи количества неграмотщини наведнъж.

Ето така изглежда моята референция за http://bgaudioclub.org/forum/index.php - място с което трябва много да се внимава! На мен първото ми членство продължило няколко месеца ми излезе 2.000 лева! Резултата беше абсолютно безобразен като звук! Вулгарно и цинично отношение и само отрицателни емоции!
И накрая като им написах, че техните онани*тки съвети и подмятания са ми излезли 2.000 лева, получих БАН и обяснението "И кво ся? да ти съберем пари за да ти ги върнем ли?" от администратора Ангел.  :D :D :D

Поздрави!

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 6208
  • Профил
Re:Списък със Сайтове с Които Трябва да Внимаваме
« Отговор #2 -: Април 11, 2011, 12:42:57 12:42 »
Вундербар!

Радостин Атанасов най-после си изля душата и ни открехна от къде му идват знанията!!!  ;D ;D ;D
Цитат
L.K. написа:
Цитат
Учили са свойствата на повечето материали, а каквото не са знаят къде да го намерят.
Познават разпространението на механичните вълни в различни структури.
Учили са различни механизми за подтискане на вибрациите.


А има и хора, които не са станали инженери, но пак ги знаят.
Аз например пострадах от наглостта на един глупак, който си платил моята оценка на изпита по техническо чертане, петица ( понеже доцента пишел щестица само на себе си и Господ!) да бъде сменена в протокола с неговата двойка, след което последва тримесечно издирване на доцента, понеже бе лятно време и го бе хванала липсата, а ректора нямал право да сменя оценките. И така аз, с участие в олимпиада по техническо чертане и с отличие( 6-то място от 30 души), се оказах с двойка и невъзможност да продължа обучението си. Което тотално ме отказа от нашето образование, но не ме отказа от трупане на знания.
А и има книги за всичко.

Сори за офтопика, но като знам какви инженери има, как да ида на доктор при нужда...

На фона на останалите му противоестествени бисери, ми се струва, че двойката си е лично негова и най-вероятно му е писана с кеф, защото е тръгнал да измисля нова наука.  :D
Ето я темата: http://bgaudioclub.org/forum/viewtopic.php?t=22386&postdays=0&postorder=asc&start=25

Ето това се казва двойкаджия с изживявания!

В същата тая тема има един, който не превъзнася шпайковете и който опонира, това е потребителя Goldbyrk.
Goldbyrk вече има БАН  :D :D :D
Този потребител е публикувал тема с пълно описание на направата на направи си сам усилвател и повечето му мнения са технически обосновани. Естествено никой не го харесва.
Любопитен Факт: Когато изгонят някого не трият темите му, тоест той им става спонсор и дарител на съдържание, а те го гонят като неудобен технически грамотен потребител.
Аз например публикувах първите измервания в раздела им Измервания - всеки може сам да се убеди в това. Съответно съм изгонен от форума им, но темата с измерванията на благоевградски говорители стои... естествено са плюли в нея след изгонването ми  :D - нещастници!

В прикачения файл можете да видите как се гони потребител с над 500 мнения,1 допринесъл само с технически грамотни мнения и тема за направи си сам усилвател, по мое мнение доста хубав.

Любопитен Факт:
Цитат
Понеже това е най-четеният раздел на форума ( - за "таргет аудиторията" на това послание  ) искам само да обърна внимание, че взехме решение за нулева толерантност към простотии, лигавене и заяждане. Ако някой е станал "с лице към възглавницата" или по някаква друга причина светът му е крив, това не предполага да си изкарва яда чрез форума. Шеги и закачки са добре-дошли, но нека са добронамерени и в границите на етичното.

You have been warned! - както казва Schwarzenegger в един от култовите си филми. 
Цитата е от администратора Ангел...
Проблем: Как ще изгонят Аудиомастер? Той пише пълен нонсенс и от мненията му струи невежество на талази, но пише много любезно  :D :D :D Отделно във всяка втора тема заклеймява някой продукт и си предлага услугите, тоест използва форума за платформа за реклама, а администрацията толерира това поведение и невежеството.

Сега за потребителите на Пенкилер: Вие Бяхте Предупредени! - това го казвам аз!

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 6208
  • Профил
Re:Списък със Сайтове с Които Трябва да Внимаваме
« Отговор #3 -: Април 11, 2011, 05:27:20 17:27 »
Ето тука още един безобразен бисер от един от изявените потребители на бгаудиоклуб:

Цитат
При аналоговата схемотехника кабелите имат влияние. Влиянието им е толкова по-голямо, колкото е по-лошо съгласуването вход-изход. Праметрите които оказват влияние са: капацитет, индуктивност, съпротивление - за всеки вид носител (кабел) те са различни. При сребърните е логично също - среброто е един от най-добрите проводници. Няма кой знае какво толкова да се чуди човек. Ако нещата са добре съгласувани влиянието на кабела е малко. При изходните кабели за колоните е много важно съпротивлението при големите пикови токове. Поради тази причина се правят компесационни схеми които елиминират влиянието им. Ямаха има такава схема и други фирми.

Ето я темата:
http://bgaudioclub.org/forum/viewtopic.php?t=16250&start=150

Я да видим какво казва Уикипедията:
Цитат
Silver is a very ductile, malleable (slightly harder than gold), monovalent coinage metal, with a brilliant white metallic luster that can take a high degree of polish. It has the highest electrical conductivity of all metals, even higher than copper, but its greater cost has prevented it from being widely used in place of copper for electrical purposes. Despite this, 13,540 tons were used in the electromagnets used for enriching uranium during World War II (mainly because of the wartime shortage of copper).[1][2][3] An exception to this is in radio-frequency engineering, particularly at VHF and higher frequencies, where silver plating to improve electrical conductivity of parts, including wires, is widely employed. Another notable exception is in high-end audio cables, where scaling copper conductors by 6% achieves slightly better results.[citation needed]

Among metals, pure silver has the highest thermal conductivity[4] (the nonmetal diamond and superfluid helium II are higher) and one of the highest optical reflectivities.[5]

Внимание: До този резултат стигнах, като написах в Гугъл "Silver" и натиснах Ентър! Резултата е първия на първа страница и се намира на адрес: http://en.wikipedia.org/wiki/Silver

Характеристиките на среброто са първа точка в статията, веднага след увода!

Недопустимо е уважаващ себе си мъж, имащ за хоби направи си сам озвучителни тела и електроника, да не знае кой е най-добрия проводник!

Недопустимо е да се пишат пространни мнения пълни с абсолютни глупости и фантасмагории изсмукани от пръстите!

Още по-лошо, че надолу пишат още спецове, като на никой не му прави впечатление. Важното е лаф да става!  :D

Това са хора с ниво на знанията като за не завършен 6-ти клас! В 6-ти клас едно време се учеше предмета "Физични-Химични", но не се навлизаше в подробности... Ако имаха наченат 7-ми клас вече има шанс да знаят кой е най-добрият проводник и кой метал пренася топлина най-добре. - ама нъцки! Останали са си невежи!

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 6208
  • Профил
Re:Списък със Сайтове с Които Трябва да Внимаваме
« Отговор #4 -: Април 13, 2011, 01:59:48 01:59 »
Лелелелеллллеееййййй!!!!!  :o

Е те такова чудо не бях виждал!

Потребителя на БГаудиоКлуб Тарамбуки е решил да захрани черната ни хроника с безобразни изцепки със следния бисер:
Цитат
Пуснато на: Съб Апр 09, 2011 5:19 am    Заглавие:   
Така си и знаех!

И при тази постановка ти сравняваш кабели?

За сведение, с многожичния не може да се отнасяш така - на практика използваш само част от жичките, да кажем 1/5   - бел. ред: Абе да ти *б***а***** пък аз на тебе!

Краищата на такива кабели трябва да се потапят в потичка с разтопено сребро - бел. ред: к'во е т'ва потичка ве кретен? знаеш ли на колко градуса се топи среброто и как се постига това в домашни условия? Неграмот!, ако не си чак толкова хай-енд - калаен композит и много флюс, който после да се изпари/изгори - бел. ред:що не?, като едно обикновено третиране с киселина преди калайдисване ще свърши чудесна работа?!?

Целта е проста, да участват всичките жижки, да се предпазят от окисление и да се подобри контактът в пъти!

Единственото вярно, е че краищата на кабелите могат да се калайдисат за да се предпазят от окисляване!
Начи Върти, сучи, 1/5-а от проводниците в многожичен проводник били участвали ко не е калайдисан или посребрен  :o тоа е такоо хубоо знание, че чак ти иде да си откръшиш од него! А останалите 80% от кабела просто си стоят и по тях ток не тече?!? - Ко Речи?  :o
Ей! Ма тия са са прибиване ве! Треа се увъртат всичките с една сопа и да им се спре достъпа до компютър, а някои може би и да трябва да се изолират от обществото!

Който от читателите на пенкилер има мултицет и същевременно има и по 5 или 10 метра дебела жица, може лесно да провери тока как точно тече!
- Да вземе и да отдели от двата оголени края по 1/5-а или дори 1/10-а от жичките и да премери съпротивлението така, после да премери съпротивлението, като забучи накрайниците на мултицета директно в средата на кабела, осуче всички жички около накрайниците и ако желае може и да ги запои...
А на бас, че разлика в съпротивлението няма да има! Що ли? Ми щото тока не е толко тъп като потребителите на аудио клуба! Той тече както му е най-лесно, а най-лесно му е през най-малкото съпротивление, а то е през най-голямото сечение  ;) Тока знае площ и сечение, като сечението е изражение отново за площ  ;)
8мм болт с 5мм дупка в него ще има вътрешна площ на дупката от 1.256 квадратни сантиметра! Съответно кабел със сечение ~4-5 мм2, дори в най-лошия случай ще контактува с около ~0.6 см2, което са ~60мм2
- Следователно дебел многожилен кабел със сечение 4-5мм2 промушен през дупка ф5х8мм и стегнат с гайка, ще контактува с най-малко 60мм2 (тоест дори да контактува само с половината вътрешна стена на дупката), което е над 10 пъти по-голяма площ от неговото сечение...
Важно: 4 квадрата кабел, дори добре усукан е дебел точно около 4-5мм, тоест той влиза в точно такива дупки!

Ся да видим тоя сътрудник на рубриката Брейнияк на какво отговаря:

Ентрикс:
Цитат
Накрайниците са продупчени болтове които законтрят кабели с гайки!
- Аз не виждам никакъв проблем да са такива при положение, че всички входни букси за колони са именно продупчени болтове с гайка...


Да видим сега до къде се стига в тая тема. Както винаги, единствения грамотен и информиран бива закопан колкото се може по-дълбоко и унижен колкото се може повече, ето така:

AGD се цепи така:
Цитат
Пуснато на: Нед Апр 10, 2011 10:59 pm    Заглавие:   
entrix, не познавам нито един хайфист дето слуша флакове и МР3. Навярно си природен феномен да чуваш разлика в звучене на кабели при този източник. Като ти чета глупостите съм убедун, че хабер си нямаш от ниската честота.
Извинявам се за грубия тон но това не се трае.
Поздрави!
От това мнение струи невежество на талази! Всъщност повечето съвременни музикални запалянковци слушат именно FLAC и други лослес формати! Не случайно ДАК-овете са толкова популярни!!!

Ентрикс отговаря съвсем културно, ето така:
Цитат
Пуснато на: Пон Апр 11, 2011 3:12 am    Заглавие:   
AGD, кое точно ти се струва глупост? Това, че съм съм отишъл, купил, оплел и тествал даден кабел, който е дал добър резултат? Това, че съм споделил добрия резултат в DO IT YOURSELF форум? Това, че съм си композирал мой собствен аудио тест с DAW програма? Това, че съм ползвал NI MASSIVE (софтуерен синтезатор) за да генерирам кристално чист звук? Това, че продуцирам Drum and BASS и много добре разбирам как се движат бас линийте и киковете? Това, че стотици пъти съм слушал как се интермодулират кикове и други звуци, като се насложат един върху друг? Това, че знам как да модулирам нискочестотна бас линия, така че киковете да "пробиват" през нея за да звучат по-ясно? Това, че всекидневно ползвам всякакъв род филтри и модулации като: low pass, hi pass, band pass, band reject ... още фейзъри, инвертори, компресори, дисторшъни, хоруси, бит кръшери, фланджери, вокодери и кви ли не чудеса на VSTехнологията. Mониторите ми свирят 35Hz на -3dB ... и идваш ти, виден българино, да ми съобщиш, че аз не разбирам нищо от "ниската честота"?! Хайфистите не слушали FLAC-ове! ХАХАХА!  

Цитат:
Навярно си природен феномен да чуваш разлика в звучене на кабели при този източник.


Ти май си този феномен, дето чува загуби в lossless формати! УЖАСни, викаш?! Нулите с ръбове, а единиците като двойки?

Два дена никой не отговаря, защото нищо не могат да измислят, докато тоя форумен Смръдел (каква хуава дума!  :D - благодаря Ближо!), та докато тоя форумен Смърдел Мичев не издъдри ето тая комплексарщиня:
Цитат
Пуснато на: Вто Апр 12, 2011 11:13 pm    Заглавие:   
Цитат
entrix написа:
... кабелите които аз съм направил са изработени по този туториал, ...


entrix,
Надявам се ще се съгласиш, че спокойно може вместо туториал да ползваш някоя българска дума. Езика ни е достатъчно богат и възможности за точно изразяване има колкото щеш  
Например - методика. Аз те разбирам прекрасно какво искаш да кажеш с употребата на туториал, но все пак тук се пише на български!
Може и да има хора, които четат темата, но не им е ясна употребата на този термин-чуждица.

Цитат
entrix написа:
, даде огромно изчистване и балансиране на звука.

Хм, огромен в случая е малко пресилено определение. Но ... ти си знаеш

Всъщност единствения, който е пробвал метода даден в упътването (ето това упътване: http://diyaudioprojects.com/Power/Low-Inductance-DIY-Speaker-Cables/) е Ентрикс, единствения аргументирал се като хората и държащ се достойно е пак той.

Той не е част от аудио-порнографска групичка и съответно аз му предричам мрачно форумно бъдеще!  :D Накрая няма да издържи и ще тегли майната на някой кретен и Ангел ще стовари "благочестивият" си девствен гняв върху него, като не пропусне на свой ред да го обиди!

Отново се предупреждават всички нормални хора и всички не мазохисти, както и всички извънземни и представителите на животинското царство, които боравят с компютър (знам че има и такива): Ако имате капка самоуважение и достойнство, никога не ставайте членове на онзи форум!

Ти ги затапваш и те, вече от немай къде, започват да ти говорят за чуждици и правопис! Това тия същите дето казват на говорителите "драйвери"!

Както винаги темата е запазена и архивирана, ще намерите темата прикачена тук по-долу, а оригинала се намира на адрес: http://bgaudioclub.org/forum/viewtopic.php?t=22497&postdays=0&postorder=asc&start=25
Re:Списък със Сайтове с Които Трябва да Внимаваме
« Отговор #5 -: Април 20, 2011, 11:28:48 23:28 »
Е то стана един списък, бегай мани!  :D Нищо, дорде бг аудио клуба издава звук на тъпан кога го бием, ке го лупаме  :D :D :D

Е глейте, ся бае ви Ближа с кво ше ви запознае, със едно безобразие, едно безочие и една подлост, така най-леко мога да ви въведа в туй дето следва да прочетете.
Цитат
Цитат
Krokotam_
отстранен


Регистриран на: 29 Апр 2008
Възраст: 30
Мнения: 974
Местожителство: Ст.Загора/София/В.Търново/Варна
Пуснато на: Пон Апр 18, 2011 2:02 pm    Заглавие:   
Гледах схемата и по-конкретно тази на TDA1541-цата и си мисля, че ще е добре да се сложи един 100 микро на +15-те волта точно преди транзистора BC550C-то , като дори може да се байпасне с танталов .

Също няма ли да стане по-добре ако се използва дискретизация за филтъра след ТДА-то ? Смисъл дори и мюс на 100 микро е електролит и то не 'по' а направо 'в' пътя на сигнала ...

Осцилатора на крак 16-17 като СМД елемент ли е реализиран ? - тука може според мен поне да има мака заигравка със стойноста му , забелязъл съм , че свирнята се променя като се пипва този кондензатор.
Върнете се в началото   
         

lozef
Философ-рибар


Регистриран на: 14 Дек 2006
Възраст: 45
Мнения: 3496
Местожителство: Svilengrad
Пуснато на: Пон Апр 18, 2011 2:29 pm    Заглавие:   
Krokotam_ написа:


Също няма ли да стане по-добре ако се използва дискретизация за филтъра след ТДА-то ?

Крокотам,предупредих те ,да не се правиш на интересен и за плещиш глупости във форума.
Сега когато си готов да дадеш схема за **дискретизация** на аналогов филтър ще пишеш отново.
_________________
Звукът на Вакуума,или тишината на Големия взрив
Върнете се в началото   
         

Туйзи участ е споходила участникът с над 4 годишен стаж Крокотам... Дали не са проклетници там а?
Цитат
Към предишната тема :: Към следващата тема 
Автор   Съобщение
Lozeff
Гост

Пуснато на: Пон Апр 18, 2011 4:47 pm    Заглавие: lozef и заяжданията му спрямо мен !   
ОТ KROKOTAM_

не може да бъде толерирано подобно отношение и то от Администратор на форум ! Много е лесно да си правиш каквото си искаш и никой нищо да не ти казва нали така lozef ? За кой пореден път се заяждаш с мен ?

Апелирам към потребителите на форума за гласуване , тъй като не смятам , че въпросният Администратор не е безпристрастен точно към мен ! Редно е правата му да бъдат отнети тъй като това не му е първата злоупотреба !

Цитат:
Въвели сте невалидно, неактивно потребителско име или невалидна парола

Кликнете тук за да опитате отново

Кликнете тук за да се върнете на разделите


Не може да триеш регистрация на член с над 4 години стаж в този форум току така ! Ето защо бивам изтрит :

http://www.bgaudioclub.org/for.....661#214661

Ако работата на модератора е да модерира съответна секция то не мисля , че lozef си върши работата ! Напротив именно той използва правата си с/у мен, което в нормалните европейски страни го няма ( може би само при нас и страните около Ориента се среща) !

lozef какво значи да плещиш глупости ? Питането е плещене на глупости за теб така ли ? И това питане е повод да ми триеш регистрацията ли ?

П.С Angel-e доколкото си спомням самият ти не можеше да понасяш bg audio -ското отношение , а както виждам си допуснал човек , който се държи 1:1 с Райчев и компания .

Хора като пренебрегвате да покажете отношение по темата ВИЕ сте следващи !

Всеки ден колкото и да банвате и да триете и каквото и да правите тази тема ще се появява в този раздел !!! Благодарение на DAY , който показа , че е еднакъв с всички в този форум и може да бъде ‘безпристрастен’ към хората , които не познава !
Тъй като тази държава се препълни от Бойко Борисовци и хора мислещи в стил ала lozef !
Върнете се в началото   
       

DAY
строител с въдица


Регистриран на: 15 Дек 2006
Възраст: 44
Мнения: 1558
Местожителство: Стара Загора
Пуснато на: Пон Апр 18, 2011 4:50 pm    Заглавие:   
Верно си упорит! Да видим до къде ще стигнеш!?
_________________
ДА СЕ ПУКАТ ДУШМАНИТЕ!

www.the-golden-fish.com
Върнете се в началото   
         

AngelРегистриран на: 13 Дек 2006
Възраст: 48
Мнения: 8202
Местожителство: Muenchen & elsewhere
Пуснато на: Пон Апр 18, 2011 9:45 pm    Заглавие:   
Драги Иване (Krokotam),

явно си стигнал до предела на търпението. Лозев по принцип е много благ и спокоен човек, който не се ядосва лесно.

Сегашният ти опит за интрига също дразни, и няма да има успех, уверявам те. С повторната си регистрация, както и с неуважението ти към решенията на администратор на форума нарушаваш поне две писани правила, да не говорим за неписаните...

Преди време си спомням, че се опита да ме занимаваш с подобен свой "проблем", като ми обясняваше, че "било недопустимо да има такова отношение към член на Клуба". Добре, бил си на учредителното събрание. А плати ли поне един членски внос, за да претендираш, че си член на Клуба? Много е лесно да се бием в гърдите, но когато нещата опрат до пари, някои хора бързо подвиват опашки и изчезват като ланшния сняг. А и за какво ли са ни пари - той форумът и хостингът се задвижват от фотосинтеза, нали? Все някой (друг) ще плати сметката.

На тема пари - скоро се бе опитвал да спекулираш с някакви прехвалени (от теб) чаркове, и бързо бе хванат в крачка, че ги предлагаш на многократно по-високи цени, отколкото са в търговската мрежа. Май от там ви тръгна закачката с Лозев....

Със сегашната си постъпка не ме изненадваш. И на мен ми е любопитно докъде ще стигнеш, но вярвай ми, ако не промениш поведението си, няма да имаш удоволствието да участваш пълноценно във форума. Паралелът, който се опитваш да внушиш за сходство с поведението на някои хора от администрацията на "бгаудио" е проява на лош вкус, най-малкото, освен, че няма никакво основание.

Щом имаш самочувствието на човек с 4 години "стаж" във форума - считаш ли, че поведението ти е нормално и ако ти беше администратор - би ли търпял някой да се лигави по този начин? Апропо, "стажът" не дава някакви специални права.

Зная, че не можеш да отговориш тук, а и не се налага.

Хайде, със здраве! :

п.п. Изтривам дублираната ти регистрация.
Върнете се в началото   
          

Покажи мнения от преди:   
         Audio Club Bulgaria - DIY Форум -> Излишен багаж

Тука са продължили с мерските си прояви. БГ Аудио, определено има аналогия с онзи форум, както и това ме подсеща, че и за тях има какво да се каже.

Ето тука по-надолу вече куломинацията (това в червеното)

Цитат
Ето това е вашият lozef :

Това е просто аудио гуруто на 22 век  Убавец - нали Горски 
Що се не стоя мирно и тихо ? Никога нямаше да се налага да се излагаш ...
Върнете се в началото   
       

renegadelРегистриран на: 17 Дек 2006
Възраст: 24
Мнения: 825
Местожителство: Бяла
Пуснато на: Вто Апр 19, 2011 7:26 pm    Заглавие:   
Всеки е правил добри и лоши изпълнения. Не знам защо ги показваш тия снимки не мисля че ще ни промениш мнението за lozef. Не знам какво целиш, но не е това начина 
_________________
Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic.
(Arthur C. Clarke)
Върнете се в началото   
         

lozef
Философ-рибар


Регистриран на: 14 Дек 2006
Възраст: 45
Мнения: 3496
Местожителство: Svilengrad
Пуснато на: Вто Апр 19, 2011 7:58 pm    Заглавие:   
     
Това ще го оставя да стои 
Даже може да намерим косурите и добрите страни на това изпълнение.
Айде Тошинко/крокотаме/,кажи кое какво е в този мод,и може да ти възстановя правата
_________________
Звукът на Вакуума,или тишината на Големия взрив
Върнете се в началото   
         

gueswhoazРегистриран на: 15 Ное 2009
Възраст: 17
Мнения: 1060
Местожителство: Правец
Пуснато на: Вто Апр 19, 2011 8:09 pm    Заглавие:   
Ей тва значи много го мразя. Почват да се карат двама и всякви кирливи ризи почват да се подмятат. Айде за да не стават теми с по 3 листа лични нападки, а?
_________________
Стефан Парийски/Gueswhoaz
Skype: gues_who_az
Върнете се в началото   
          

СтаниславРегистриран на: 18 Ное 2007
Възраст: 21
Мнения: 850
Местожителство: Стара Загора
Пуснато на: Вто Апр 19, 2011 8:18 pm    Заглавие:   
В тези снимки виждам нещо смущаващо, някой от елементите на едни снимки липсват, а на други ги има 


@Lozef, може ли аз Другарю да разтълкувам снимките, а впоследствие да се сдобия с администраторски права?
_________________
Be the best, or die trying!
Върнете се в началото   
         

lozef
Философ-рибар


Регистриран на: 14 Дек 2006
Възраст: 45
Мнения: 3496
Местожителство: Svilengrad
Пуснато на: Вто Апр 19, 2011 8:19 pm    Заглавие:   
Станислав написа:
В тези снимки виждам нещо смущаващо, някой от елементите на едни снимки липсват, а на други ги има 


@Lozef, може ли аз Другарю да разтълкувам снимките, а впоследствие да се сдобия с администраторски права?

Опитай.
_________________
Звукът на Вакуума,или тишината на Големия взрив
Върнете се в началото   
         

AngelРегистриран на: 13 Дек 2006
Възраст: 48
Мнения: 8202
Местожителство: Muenchen & elsewhere
Пуснато на: Вто Апр 19, 2011 9:03 pm    Заглавие:   
http://www.bgaudioclub.org/forum/viewtopic.php?t=2

Подобни глупости не се допускат. Виж т.2 и т.5

Иване, вероятно се налага да те подсетя, че разполагам с всички твои данни. Ако продължаваш в същия дух, мога да направя живота ти доста кафеникав. Защо с лошо, бе момче? Налага ли се???
Върнете се в началото   
          

Покажи мнения от преди:   
         Audio Club Bulgaria - DIY Форум -> Излишен багажКойто противоречи, получава заплашвания, обиди, унижение, незачитане на достойнството и му се запушва устата! Даже и не му казват мерси за близо 1000-та мнения с които ги е спонсорирал, иляду мнения са много нещо шъ знайте!

Обаче, нека се самоизяждат, аколите чрез самоизяждане в майчината акулина утроба са просъществували от каменната ера до днес, но аудиофилите ще се самоизядат до крак, като последният ще бръкне в контакта, защото не може да се понася!
Цитат
lozef и заяжданията му спрямо мен !

 
         Audio Club Bulgaria - DIY Форум -> Излишен багаж
Към предишната тема :: Към следващата тема 
Автор   Съобщение
mayheml
Гост

Пуснато на: Пон Апр 18, 2011 3:10 pm    Заглавие: lozef и заяжданията му спрямо мен !   
ОТ KROKOTAM_

не може да бъде толерирано подобно отношение и то от Администратор на форум ! Много е лесно да си правиш каквото си искаш и никой нищо да не ти казва нали така lozef ? За кой пореден път се заяждаш с мен ?

Апелирам към потребителите на форума за гласуване , тъй като не смятам , че въпросният Администратор не е безпристрастен точно към мен ! Редно е правата му да бъдат отнети тъй като това не му е първата злоупотреба !

Цитат:
Въвели сте невалидно, неактивно потребителско име или невалидна парола

Кликнете тук за да опитате отново

Кликнете тук за да се върнете на разделите


Не може да триеш регистрация на член с над 4 години стаж в този форум току така ! Ето защо бивам изтрит :

http://www.bgaudioclub.org/for.....661#214661

Ако работата на модератора е да модерира съответна секция то не мисля , че lozef си върши работата ! Напротив именно той използва правата си с/у мен, което в нормалните европейски страни го няма ( може би само при нас и страните около Ориента се среща) !

lozef какво значи да плещиш глупости ? Питането е плещене на глупости за теб така ли ? И това питане е повод да ми триеш регистрацията ли ?

П.С Angel-e доколкото си спомням самият ти не можеше да понасяш bg audio -ското отношение , а както виждам си допуснал човек , който се държи 1:1 с Райчев и компания .

Хора като пренебрегвате да покажете отношение по темата ВИЕ сте следващи !
Върнете се в началото   
       

zebo_dinoРегистриран на: 30 Авг 2010
Възраст: 21
Мнения: 73
Местожителство: София
Пуснато на: Пон Апр 18, 2011 3:35 pm    Заглавие:   
Като за начало, потребителя ти не е изтрит, а е само временно деактивиран. Дай си малко почивка от форума, след седмица-две вероятно ще ти го активират отново.

Относно причината за деактивацията, търси я в теб. Сигурен съм, че не е само заради едно мнение, а е по-комплексно. В случая последното просто е преляло чашата както се казва. Напоследък форума започна да се пълни с много безсмислени(или по-скоро безполезни) мнения и това задейства (така да се каже) администрацията да предприема мерки. Аз лично съм ЗА да се намали "шума" по форума. Ангел даже беше предупредил в една от темите.

Последната промяна е направена от zebo_dino на Пон Апр 18, 2011 3:39 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото   
           

lozef
Философ-рибар


Регистриран на: 14 Дек 2006
Възраст: 45
Мнения: 3496
Местожителство: Svilengrad
Пуснато на: Пон Апр 18, 2011 3:39 pm    Заглавие: Re: lozef и заяжданията му спрямо мен !   
Крокотам,действията на модераторите не се обсъждат.
Много пъти стъпваш на криво,с цел точно да се правиш на интересен.
Предупредих те няколко пъти.Твоето не е обикновен спам ,а точно омазване на темите.Прикриваш техническа неграмотност,с повишена и безмислена активност,лъжеш и т,н.
А заради последния ти пост и факта че правиш двойни регистации ще получиш банн за неограничено време.
_________________
Звукът на Вакуума,или тишината на Големия взрив
Върнете се в началото   
         

lozev
Гост

Пуснато на: Пон Апр 18, 2011 4:01 pm    Заглавие:   
Горски да зема да извадим снимките от bg audio на твоите произведения ?
Цитат:
Крокотам,действията на модераторите не се обсъждат.


Ти май се взимаш и за по-голям от Бойко а ? Кой си ти бе да не ти обсъждаме решенията , в демокрация живееме и когато се обсъждат решенията се прави по правилният начин !

Аз съм бил стъпвал на криво ? Сигурно се майтапиш , ти какво следиш ли ме ? Омазването на темите - същото мога да кажа абсолютно за тебе горски : http://www.bgaudioclub.org/for.....hp?t=21899 - за ето тази тема ! Всички писаха да помогнат само ти ми се прави на голямата работа lozef ...

А пък ако кажеш кого съм излъгал , че ми е много интерестно ?

И 100-торна регистрация ще си направя бъди сигурен , че и до Свиленград ще дойда ако трябва ! То твойто нахалство край няма !
Върнете се в началото   
       

zebo_dinoРегистриран на: 30 Авг 2010
Възраст: 21
Мнения: 73
Местожителство: София
Пуснато на: Пон Апр 18, 2011 4:02 pm    Заглавие:   
Само не знам защо си мислиш, че с лошо ще постигнеш нещо добро...
Върнете се в началото   
           

lozef
Философ-рибар


Регистриран на: 14 Дек 2006
Възраст: 45
Мнения: 3496
Местожителство: Svilengrad
Пуснато на: Пон Апр 18, 2011 4:06 pm    Заглавие:   
Уморих се от простотии.Ще получиш и бан по айпи адрес.
Пиши където ,и както искаш ,но не и в този форум.Това не е място да се избиват комплекси.
_________________
Звукът на Вакуума,или тишината на Големия взрив
Върнете се в началото   
         

lozev
Гост

Пуснато на: Пон Апр 18, 2011 4:07 pm    Заглавие:   
зебo с лошите хора няма как да си добър !
или другоятче да ти го кажа отдавна му търпя прищевките на горният индивид, че взе да ми омръзват !
Върнете се в началото   
       

DAY
строител с въдица


Регистриран на: 15 Дек 2006
Възраст: 44
Мнения: 1558
Местожителство: Стара Загора
Пуснато на: Пон Апр 18, 2011 4:08 pm    Заглавие:   
Абе Крокотам, я се осъзнай! Това, което правиш е недопустимо. И сто регистрации да си направиш, какво? Само ще ни създадеш излишна работа. В момента се самоизгонваш от форума. Бан по IP - може би ще да пострадат и други около теб!
_________________
ДА СЕ ПУКАТ ДУШМАНИТЕ!

www.the-golden-fish.com
Върнете се в началото   
         

lozev
Гост

Пуснато на: Пон Апр 18, 2011 4:12 pm    Заглавие:   
DAY - въобще не ми пука да ти кажа - кой какво ще да банва ! Плашиш гълъб с кифла ! Достатъчно му търпях наглите постъпки на въпростният индивид ! Както казах добър съм с хората - Лозеф ти не си от тях - и добрината свърши !!!
Върнете се в началото   
       

DAY
строител с въдица


Регистриран на: 15 Дек 2006
Възраст: 44
Мнения: 1558
Местожителство: Стара Загора
Пуснато на: Пон Апр 18, 2011 4:16 pm    Заглавие:   
Добре, аз лично ти добавих IP адреса в бан листата! И темата в коша! Няма да занимаваме форума с глупости...
_________________
ДА СЕ ПУКАТ ДУШМАНИТЕ!

www.the-golden-fish.com
Върнете се в началото   
         

Покажи мнения от преди:   
         Audio Club Bulgaria - DIY Форум -> Излишен багаж

Ръфайте се! Праведни педо***, пардон аудиофили!

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 6208
  • Профил
Re:Списък със Сайтове с Които Трябва да Внимаваме
« Отговор #6 -: Април 27, 2011, 10:40:08 22:40 »
Ближо, гоненията спрямо неграмотни или не етични потребители не са чак такъв грях  ;) Ако наистина е правил опит да въвежда в заблуждение за да продаде на по-висока цена продукт, който си има ясна пазарна цена, тоя си е за бой!

Обаче там ръфането наистина продължава. Ще публикувам нещо без да го коментирам като проява на техния форум. Публикувам го по друга причина.
Щото там тия прояви са си постоянна практика, появява се от някъде някой и започва да ти мъти главата! Проблема, е че администрацията си затваря очите за едни и взема мерки спрямо други.

Например Аудиомастер си предлага услугите във всяка втора тема, говори откровенни неграмотизми, като тоя лаф за по-плътния влажен въздух (а то е точно обратното - вж. по-нагоре в настоящата тема), обаче никой не взема мерки спрямо него...

Ето и забавата дето са си устроили
Цитат
Автор   Съобщение
GoroРегистриран на: 05 Юни 2007
Мнения: 1012
Местожителство: София
Пуснато на: Съб Апр 23, 2011 6:10 am    Заглавие:   
Операционните усилватели U2 не са захранени, а U1 при липса на сигнал - също. Тяхното захранващо напрежение се променя в зависимост от изходния сигнал и при отрицателна амплитуда става малко отрицателно което е фатално за някои ОУ.
_________________
五郎
Върнете се в началото   
          


gueswhoazРегистриран на: 15 Ное 2009
Възраст: 17
Мнения: 1085
Местожителство: Правец
Пуснато на: Съб Апр 23, 2011 11:09 am    Заглавие:   
Goro написа:
Операционните усилватели U2 не са захранени, а U1 при липса на сигнал - също. Тяхното захранващо напрежение се променя в зависимост от изходния сигнал и при отрицателна амплитуда става малко отрицателно което е фатално за някои ОУ.

Това за схемата от diyforum ли?
Изкопах от някъде кондензатори 100uF/130V - и те ще се присъединят към бързите кондензатори.
_________________
Стефан Парийски/Gueswhoaz
Skype: gues_who_az
Върнете се в началото   
          

GoroРегистриран на: 05 Юни 2007
Мнения: 1012
Местожителство: София
Пуснато на: Съб Апр 23, 2011 11:33 am    Заглавие:   
Цитат:
Преработих я на Paint за да ме разбереш.


За тази схема
_________________
五郎
Върнете се в началото   
          


GoroРегистриран на: 05 Юни 2007
Мнения: 1012
Местожителство: София
Пуснато на: Нед Апр 24, 2011 7:27 am    Заглавие:   
Angel написа:
...Goro, на колко мастики написа горната "мисъл"?

Ангеле, демонстрацията на пропуски във възпитанието ти едва ли те прави "герой" в очите на интелигентната публика.
_________________
五郎
Върнете се в началото   
          


AngelРегистриран на: 13 Дек 2006
Възраст: 48
Мнения: 8213
Местожителство: Muenchen & elsewhere
Пуснато на: Нед Апр 24, 2011 2:15 pm    Заглавие:   
Жоро, да ти призная - нямам за цел да изглеждам по какъвто и да било начин в очите на която и да било публика. Щом причината не е мастиката, вероятно имаш нужда от нови очила, защото написаното от теб няма връзка със схемата, за която уж се отнася. Не смея да помисля, че е от некомпетентност, защото зная колко важно за теб е да изглеждаш "компетентен".

Не виждам полза от диалогизиране на този въпрос, затова го пращам в кошчето. Ако все пак имаш неясноти по начина на действие на тази схема, опитай се да зададеш нормално въпрос, не под формата на твърдение. ОК? 

Кой крив и кой прав няма как да се разбере, Ангел както винаги се държи каруцарски и не се аргументира по никакъв начин! Естествено никой не е убеден нито в моралните му устои, нито в компетентността му, нито в обективността му, нито в добронамереността му!

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 6208
  • Профил
Re:Списък със Сайтове с Които Трябва да Внимаваме
« Отговор #7 -: Октомври 11, 2011, 10:33:57 10:33 »
Колекция от Линкове за Спасяване и Самозащита от Аудио Форумите в България!
http://penkiller.com/index.php?topic=470.0][url]http://penkiller.com/index.php?topic=470.0[/url]

Вместо да хванат, да работят за популяризиране на направи си сам, да правят смислени и разнообразни проекти и т.н., те са изкопали една кална яма и хвърлят всеки достатъчно наивен и технически неграмотен в нея.

За който иска да се занимава с аудио като хоби, за удоволствие, за свободното време, за напреднали, за назаднали и за нищо не разбиращи, четете тук:
http://www.quarter-wave.com/
http://www.troelsgravesen.dk/Diy_Loudspeaker_Projects.htm
http://www.frugal-horn.com/Frugel-Horn.html
http://www.planet10-hifi.com/
http://www.nutshellhifi.com/

Също така от време на време преглеждайте по някое тема в този форум:
http://www.diyaudio.com/
Многолентови колони:
http://www.diyaudio.com/forums/multi-way/
Широколентови:

http://www.diyaudio.com/forums/full-range/

И най-важното! Забравете за глупостите за скъпо, евтино, средно и т.н.!!! През 21-ви век, тези зависимости между качество и цена не същестуват!!! Всичко е информация! Всичко!
Цитат
Да повторим: Без Информация и Знания само се набутвате и си губите времето, без да получавате удовлетворителен аудио резултат! Информация/Информираност и Знания!
- Аз предпочитам да си губя времето като трупам знания и се информирам  

Ако случайно в Пенкилер ви е скучно или ви се чете повече, не правете грешката да ставате жертва на българските аудио форуми! Аз си губя времето в http://www.diyaudio.com/   там намерих проекта на Мартин Кинг и пак там ми намериха тези 15 инчови нискочестотни Дайтон и там много работи... дават и доста полезни съвети за грамофони, което ме подсеща, че трябва по някое време да попиша и за грамофони...

Поздрави!

Първоначално мислех да правя реакционен форум, да ги плюя, да ги коментирам и т.н. обаче съм достатъчно положителен човек за да ми се занимава с нещо много по-градивно. Затова си гледам хобито и си правя кефа и само в краен случай се занимавам с аудиофилските секти за сеене на аудио безпросветност. Даже не ми се занимаваше да си правя труда да пиша за етерите и затова им отделих внимание, чак когато вече не ме мързеше да напиша какво мисля за Жоро Стоев... :D  при това използвах собствените му аргументи за тях. В американския форум нямаше как, а и тогава не ме мързеше  :D
Пък и смятам, че е достатъчно да се завъдят още няколко като мен за да се измъкнем от аудио блатото  :wink: стига ми че давам пример... Пък и градивния контрапункт се опира на собствени основи без да използва нечии безобразия за такива.

Теми разкриващи същността на българските аудио форуми в Пенкилер и в Тунинг.бг (http://penkiller.com/ http://tuning.bg/forum/index.php)

http://www.tuning.bg/forum/viewtopic.php?f=107&t=217647
http://www.tuning.bg/forum/viewtopic.php?f=32&t=188449&hilit=%D0%B5%D1%82%D0%B5%D1%80
http://penkiller.com/index.php?topic=287.0
http://penkiller.com/index.php?topic=466.0
http://penkiller.com/index.php?topic=467.0
http://penkiller.com/index.php?topic=465.0
http://penkiller.com/index.php?topic=257.0
http://penkiller.com/index.php?topic=255.0
http://penkiller.com/index.php?topic=220.0
Особено ценна тема:
http://penkiller.com/index.php?topic=210.0


И след като се запознаете с мизерията, която царува навсякъде, заповядайте в направи си сам разделите на Пенкилер:
Направи си сам Аудио (DIY Audio) в Пенкилер:
http://penkiller.com/index.php?board=36.0
Обща аудио култура в Пенкилер:
http://penkiller.com/index.php?board=58.0
Аудио/озвучителна/направи си сам/DIY/домашни колони/озвучителни тела/басове/широколентови/високочестотни/ с разширен обхват/високоговорители/бас рефлекс/хорни/апериодични/затворен обем/трансмисионна линия/Акустичен екран/ОБ/OB/групови закъснения/звуково налягане/SPL/ и всичко за озвчаването:
http://penkiller.com/index.php?board=5.0