Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Toshko

*
  • *****
  • 6208
    • Профил
DREAL Уики за DJPOPA напълниха ми душата
« -: Януари 09, 2019, 02:35:59 14:35 »
Четете с удоволствие:
https://dreal.net/wiki/index.php/DJPOPA

Цитат
Житейски път
DJPOPA се опитва да лови аудиофилски шаран, в блатото BGAUDIOCLUB, като използва бракониерски методи – електрически устройства използващи високо напрежение (лампови усилватели и DAC-ове). Лорд Лозев, един от собствениците на блатото, обаче го прогонва завинаги. Така DJPOPA намира свое блато и го кръщава AUDIOPLATINUM, за съжаление в него няма риба. Същевременно тайната му разработка, т. нар. DJPOPA DAC е разконспирирана от злите учени и обявена за пълен боклук. Клиентите, които са закупили устройството, споделят предимно негативни или неутрални мнения. За да подобри реномето си, DJPOPA прибягва до услугите на холандска проститутка, която под въздействието на марихуана и неизвестна сума пари, пише за него похвална статия. Статията има кратковременен отзвук, като дори е допуснат за кратко до блатото BGAUDIOCLUB. Въвлечен е в съзтезание по чекии с Лорд Лозеф, но резултата е неизвестен, тъй като е обилно нахранен с банани и се предполага, че е получил тежка диария. След тази случка, DJPOPA започва да избягва публичност и става тарикат на дребно. Започва да баламосва беззащитни хора и се опитва да продава своя DAC дори на деца.


Благодаря Ви! Които и да се Вие!

Нереално:


Обърнете внимание, че коли и трепе само животните, които не са го изненадали. На свинята и на магарето им се размина...
Re: DREAL Уики за DJPOPA напълниха ми душата
« Отговор #1 -: Февруари 09, 2019, 11:32:06 11:32 »
Здравейте. Не съм писал отдавна, но физически не ми остава време. Иначе влизам за по 10 минути да погледна темите. DREAL Уики са много готини и са отдавна. Не са пропуснали и Иван Рачев, Аспарух и компания.
http://dreal.net/wiki/index.php/%D0%9F%D0%BE%D1%82%D1%80%D0%B5%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB_%D0%B1%D0%B5%D1%81%D0%B5%D0%B4%D0%B0:BGAUDIO
А ето тук може да разгледате няколко снимки и да прочетете коментара под тях.
http://etheraudio.snimka.bg/business/etheraudio-moshenici.371440
Явно някой се е опарил и ги кълне яко.

Понеже е по темата видео как да си направим аудиофилски кабел за 5 минути и в края на видеото има идея как да го продадем за 1000$.


Ще пусна тема относно параметрите влияещи върху характера на звучене на средночестотните и широколентови високоговорители. Ще я пусна в затворения раздел, а ако Тошко прецени нека я премести другаде.
« Последна редакция: Февруари 09, 2019, 01:40:52 13:40 от todorovven »

Неактивен Toshko

*
  • *****
  • 6208
    • Профил
Re: DREAL Уики за DJPOPA напълниха ми душата
« Отговор #2 -: Февруари 10, 2019, 03:13:45 15:13 »
Рачев, Аспарух и компания са ми толкова противни, че макар да са пушечно месо за подигравки ги избягвам като тема.
Да не забравяме, че другото амплоа на част от движението бгаудио е Метрополис. Това означава много неща.
Жалкото, е че това изделие е пропилян маркетингов и пазарен потенциал, както и пропилян технологичен потенциал.
Това е пример, че липсата на инициативност у можещите и наличието на усърдие в бездарниците са ни довели до тук, а не илюминатите, комунистите, либералите или американците.
В края на 90-те, когато групичката им се самоорганизира са налице и работят всички звена във веригата по проектиране и разработване на какъвто и да било говорител. Вероятно сме могли да направим най-добрият говорител в света, особено широколентов, където няма ултра материалознание.
Вместо това са взели най-лошото шаси на най-несполучливия модел и са направили тоя сбирщайн.
След това 20 години водят война със здравия разум и пропагандират идиотщини активно.
Re: DREAL Уики за DJPOPA напълниха ми душата
« Отговор #3 -: Март 04, 2019, 09:02:53 09:02 »
Здравейте, защо екрана е вързан само във единия край на този кабел от клипчето?
Re: DREAL Уики за DJPOPA напълниха ми душата
« Отговор #4 -: Март 04, 2019, 12:53:33 12:53 »
Защото понякога в силовата електроника има практика да се разделя масата от земята за слаботоковата част. Понякога галванично, понякога през малко съпротивление или RC филтър. Прави се от съображения за безопасност или за елиминиране  на паразитни токове и евентуално съпътстващи ги смущения. Използва се и при по-мощните усилватели. Например при QUAD 405-2 масата на сигнала е разделена от масата на усилвателя със съпротивление 10 ома, а масата на усилвателя е свързана със земя и с корпуса на кутията. Затова екрана е свързан само откъм едното устройство което се явява източник на сигнал, защото ако е свързан от двете страни има случаи в които може да шунтира това разделяне. 
Re: DREAL Уики за DJPOPA напълниха ми душата
« Отговор #5 -: Март 04, 2019, 06:04:25 18:04 »
При мен налага ли се да ползвам такъв тип кабел? Усилвателя ми е захранен със фаза и нула и нямам трети проводник от контакта до него. Кутията ми е метална и към нея съм вързал всички маси, на сигнала, на крайното стъпало и средната точка на трафа. Нямам брумове и ползвам два моно кабела като оплетките на кабелите съм вързал от едната страна на 3,5 жак на масата ( който идва от лаптопа) а другия край на чинча към входа на усилвателя.
Re: DREAL Уики за DJPOPA напълниха ми душата
« Отговор #6 -: Март 04, 2019, 08:15:03 20:15 »
Не се налага.