Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Toshko

*
  • 6687
    • Профил
Re: Синтетични масла Рейвън Ойл (отделена)
« Отговор #75 -: Март 01, 2020, 11:29:40 11:29 »
Карай си с каквото пише.
Пепелта са конвенционалните присадки цинк и сяра най-вече. Много повече предпочитам новата молибденова присадка, волфрамовата присадка, супер технологичните полимери, които не ги пишат, но са споменати в BITOG, UVSO, Clean Syntho и останалите екстри.

И другото е да не го пълниш съвсем до горе, защото може маслото да се аерира и тогава ти тракат повдигачите.

Щом това ти върши работа, карай целогодишно и си пей.
« Отговор #76 -: Март 01, 2020, 11:47:42 11:47 »
Не тракат повдигачи. За сега са заподозрени отново Ваноса, касетите на валовете и ревизия на маслена помпа, гарнитурата на картера е за смяна така или иначе. Заинатявам се и полека ще ги отпадам нещата. Знам че в това състояние ще векува мотора ама въпроса е принципен.,не може тоя струг да си прави майтап с мен :)

Неактивен Toshko

*
  • 6687
    • Профил
« Отговор #77 -: Април 16, 2020, 10:33:53 10:33 »
Има някои са правени в понеделник сутрин и сменяш и правиш до безкрайност.
Има други, кокали, попаднат при мърляч, говедото кара с ментета 10-40, 15-40 и така 5-10 години и нищо, накрая купето изгние или удари колата.
И ми прави впечатление, че тия коравите са все в бездарници, а тия потракващите са все в майстори и ентусиасти.

И извода ми е че високите обороти разхлопват моторите. Може би не е съвсем вярно за моделите с ролери кобилици.

Даже ще дам пример със себе си.
Аз нямам счупен или износен мотор, който да е загубил компресия. Само ТДС-а, но той сгъна бутало като водеща диагноза. Дори от ТДС-а извадихме нови части, лагери, бутала, сегменти, цилиндри, всичко беше ново. Освен спукано бутало, блок и глава, хахах, износване имаше на две места - веригите, особено едната пред скъсване и горе по вала имаше нещо, май деруги.

Всички останали коли не съм ги чупил, но съм ги разтраквал до една, дори 100-цата, мустанга, сенатора и т.н. (в смисъл сменял съм повдигачи) Тоест, моя стил на каране води до износване на газоразпределението. Като са мустанга не съм сигурен, че е виновен стила на каране.