Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Фиш с вземане на талон?
« -: Юли 15, 2019, 08:01:26 20:01 »
Има ли право полицай от районно управление да ми вземе синия талон заради фиш за забравени светлини?За забравени светлини дори не се вземат точки!Май ме взеха за балък.Ама нямаше как да се правя на интересен защото бях в насрещно,без колан,без фарове,с телефон на ухото а ми писаха само за фарове.Другото странно беше че ми взеха телефонния номер :)

Неактивен Toshko

*
  • *****
  • 6642
    • Профил
Re: Фиш с вземане на талон?
« Отговор #1 -: Юли 15, 2019, 11:33:55 23:33 »
Няма, но няма и таблет да ти връчи глобите, затова ти взема талона като ходиш в КАТ да те изцицат.
За описаните нарушения е трябвало и малко да те набият  ;D ;D  ;D
Като цяло те е пожалил.
Re: Фиш с вземане на талон?
« Отговор #2 -: Юли 16, 2019, 12:05:55 00:05 »
Спор няма,жест направиха,постъпката ми беше глупава,но никои не съм застрашил най-малкото цялата ситуация е в малка квартална уличка където се движех с 20 км/ч .Трябва да си взема талона от районното управление,не от КАТ но ще видя какъв е филма след месец, дано не е като преди време, да ходя половин година да си удължавам фиша.
И си мисля,че голям процент от водачите по улиците с колан, хендсфри, фарове и спазващи закона са по-опасни от мен.

Неактивен Toshko

*
  • *****
  • 6642
    • Профил
Re: Фиш с вземане на талон?
« Отговор #3 -: Юли 16, 2019, 08:24:32 08:24 »
Така е, но административното право нехае. ;D
Санкциите са на просто извършване. Закона и а двоична разделителна способност, има-няма. Единствено в много специфични случаи съда може да намали наказанието под минималното, ниски доходи или множество смекчаващи вината обстоятелства, като тук пак е 1 или 0.
Аз вече хулиганствам по много специфични празни отсечки извън града, а скоро май само в чужбина или на писта.
Като студент съм ходил на лекции за под три минути от НДК до НБУ... Като ученик цигулките и волгите бакшиши возеха със 120 в тунела на НДК и със 140 по Цариградско... ОК-ките с рейсърите правеха Люлин-Млафост (двата края на града) за 7 минути. В днешно време не можеш да прекосиш Севлиево за 7 минути.
Re: Фиш с вземане на талон?
« Отговор #4 -: Юли 16, 2019, 05:52:16 17:52 »
Вече в града съм доста по-съобразителен.Забелязал съм,че ако има пешеходна пътека дори с перфектна видимост минавам с върната газ,когато изпреварвам някой съм нащрек щот може да е умопомрачен и да рече да ме сече и после да съм му виновен че му е гладък мозъка.Явно съм улегнал,не ме е страх да карам бързо,ами се страхувам от неадекватници отсреща.Поради тази причина си взех 39ката да се возя културно с автоматик.Преди имах едно ТДИ дето само глупости се случваха като го карам,някаква невидима сила ме караше да карам на пълната газ постоянно, изморявах се,напрягах се даже,от идиотщина,ама не можех да я спра.Сега всичко е наред 🙂 преборих се.