Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Toshko

*
  • *****
  • 6659
    • Профил
Съдържание за деца в Ютуб
« -: Ноември 14, 2019, 06:27:55 06:27 »
Ново 20.

Да променям ли нещо?
Създадени ли са за деца?

Цитат

На чт, 14 ное 2019 г., 2:22 YouTube Creators <no-reply@youtube.com> написа:
 YouTube
Здравейте, Penkillerdiy,
Предстоят важни промени, които може да окажат въздействие върху възможността за приходи и откриваемостта на съдържанието Ви.
От днес всички създатели са задължени да определят дали съдържанието им е създадено за деца, за да спазват Закона за защита на личната неприкосновеност на децата онлайн (COPPA) и/или други приложими закони. За да Ви помогнем в тази връзка, в YouTube Studio въвеждаме нова настройка за аудиторията.
В зависимост от обема на съдържанието, създадено за деца в канала Ви, можете да задавате аудиторията си на ниво канал или на ниво видеоклип. Създателите, които избират да зададат настройката на ниво канал, могат да го направят само с едно кликване.
Тези промени се изискват като част от споразумение с Федералната комисия по търговията (FTC) на САЩ и с главния прокурор на Ню Йорк и ще Ви помагат за спазването на COPPA и/или други приложими закони.
Знаем, че за някои създатели няма да е лесно и че адаптирането към тази задължителна промяна ще отнеме известно време. Но предприемането на тези важни стъпки гарантира спазването на закона.
Моля, прочетете повече по-долу, за да разберете правните си задължения и въздействието, което може да има всеки отделен избор върху канала Ви.
Какво се променя?
От днес всички създатели са задължени да обозначават съдържанието си със Създадено за деца или Не е създадено за деца в YouTube Studio.
От януари – ще ограничаваме събирането на данни в съдържание, създадено за деца, за да спазваме закона. Това означава, че ще деактивираме персонализираните реклами в това съдържание (което засяга приходите за създатели, чието съдържание е създадено за деца), както и някои функции, като коментарите, известията и др.
За списък със засегнатите функции отворете тук.
Защо се случва това?
Тези промени се изискват като част от споразумение с Федералната комисия по търговията (FTC) на САЩ и с главния прокурор на Ню Йорк и ще Ви помагат за спазването на COPPA и/или други приложими закони.
Независимо от местоположението Ви сме задължени да изискваме от Вас да задавате видеоклиповете си като създадени за деца, ако попадат в тази категория. Моля, задайте тези настройки възможно най-скоро.
Освен това ще използваме системи с машинно обучение, за да намираме съдържание, което безспорно е създадено за деца. Не разчитайте все пак на системите ни да определят съдържанието Ви. Подобно на всички автоматизирани системи, нашите също не са идеални.
Ако не определите съдържанието си или ако открием грешка или злоупотреба, може да зададем аудиторията вместо Вас. В случай че не зададете съдържанието си точно, може да имате проблеми с FTC или с други власти във връзка със съответствието. Освен това може да предприемем действия спрямо профила Ви в YouTube.
Какво представлява съдържанието, създадено за деца?
Не можем да предоставим конкретен правен съвет, но съгласно указанията на FTC относно COPPA видеоклиповете са предназначени за деца (т.е. създадени за деца), ако:
•   основната им аудитория е съставена от деца (напр. видеоклипове за деца в предучилищна възраст);
•   зрителите им включват деца, но те не са основната аудитория (напр. анимация, предназначена предимно за тийнейджъри, но също и за по-малки деца).
Научете повече за факторите, които определят дали съдържанието Ви се счита за създадено за деца, тук.
Знаем, че за някои създатели няма да е лесно и че адаптирането към тази задължителна промяна ще отнеме известно време. Въпреки че не можем да предоставим правен съвет, се ангажираме да Ви помагаме през този преход.
Можете да научите повече за задълженията си съгласно COPPA и инструментите, които създаваме с цел да Ви помагаме, тук.
Екипът на YouTube
YouTube      Twitter
© 2019 YouTube, 901 Cherry Ave, San Bruno, CA 94066
Получавате това задължително служебно съобщение по имейл, за да Ви уведомим относно действия, свързани с профила Ви в YouTube.

Неактивен zlatkoo

*
  • *******
  • 1480
    • Профил
Re: Съдържание за деца в Ютуб
« Отговор #1 -: Ноември 14, 2019, 11:03:33 11:03 »
Това според мен е поредната простотия. И аз имам доста клипове в тубата, ма не виждам нищо "препоръчано" за деца. Ако от тубата преценят нека променят.
Нема начин да нема начин!