Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Един малко странен проект
« -: Януари 28, 2020, 02:01:55 14:01 »
 Здравейте,
Радвам се, че мога да съм част от този малък но в същото време изключително полезен форум с хора, които са наясно с много неща и даже интересни  :) 8)

Бих искал да споделя с вас какво искам да направя и също така да попитам някой да сподели мнения, да обменим мисли и тн.
Имам Ауди А4 2009 година или иначе казано модел Б8, първият с разпределение на куатрото преден заден мост в съотношение 40/60 като цяло винаги съм харесвал дадената марка нищо, че имат доста нескопосани изделия в годините.
Иначе и аз като Тодор съм фен много на американската техника и съм напълно съгласен с неговите тези твърдения и виждания за ''модерната'' немска техника и ''лошата'' френска американска и тн. Малко се отклоних  :D
Идеята ми е че искам да си направя това Ауди на задно предаване, което и ще направя.
Интересно ми е да попитам някой, който е правил такъв автомобил или има впечатления биха били добре дошли.
Знам как трябва да го направя но не знам слабите страни на проекта какви могат да бъдат?!
Говорил съм с различни хора чел съм на много места тези коли имат здрави кутии здрави диференциали и изобщо издръжлива задвижваща система.
Ако питате защо не си взема БМВ- ами защото съм имал и не ги харесвам изобщо вече нито като здравина нито като автомобили, Мерцедес са доста различно ориентирани и такъв тип автомобил съм имал но не е за мен а пък тези можещите не мога да си ги позволя.
Фен съм на мултифункционалните автомобили, за съжаление обаче в Европа и в още повече нашите ширини са много малко срещани  :(
Това са пикапите които можеш хем да караш на задно предаване хем да се катериш хем да отидеш по лоши пътища, а пък другите тип европейски са или постоянно 4х4 или предно дори вече задното е много трудно.
Още нещо се сещам моята е ръчна кутия което го прави доста по лесно, но ми е интересно как би реагирал автомат или ДСГ?!
Прилага видео на такъв автомобил, чийто собственик обаче не пожела да отговори на въпросите ми и бих се радвал тук някой да го направи ако е възможно  :) :)

Неактивен zlatkoo

*
  • 1508
    • Профил
Re: Един малко странен проект
« Отговор #1 -: Януари 29, 2020, 05:11:31 17:11 »
Привет. На мен пък ми е любопитно как ще се оправиш с електрониката. Особено ако тръгнеш да дрифтиш. Иначе да определено ще е интересна кола.
Нема начин да нема начин!

Неактивен Toshko

*
  • 6698
    • Профил
« Отговор #2 -: Януари 29, 2020, 07:22:44 19:22 »
Трябва едно по едно и да се гледа конструкцията.
Струва ми се, че не е голям конструктивен проблем, нито за изработване.
Увери се, че купето е достатъчно кораво обаче. Един по-масивен заден мост няма да е излишен, както и по-твърди главни тампони.

Ще се включа повече по въпроса с мултифункционалните автомобили.

Най-продаваният автомобил в света всяка година от 50 години е... Форд Ф-150, като последните поне 5 години прави над 1.000.000 (един милион) продажби. С 2.7 екобууст прави 100 за 6 секунди с голямото купе и харчи доста малко. По-мултифункционално здраве му кажи!

В Европа, като западащо място смачкано от маркетинг, картели и невменяема журналистика липсва цял клас автомобили - класа на големите автомобили. - точка. не премиум, не луксозни, представителни или за мениджъри (executive), а големи. Тойота Авалон, Форд Таурус, Шевролет Импала, Крайслер 300, големите КИА и Хюндай (Дженезис), всичко това не се предлага тук. Защо?
Защо на цената на А3 и А4, дори по-ниско да не може един висок човек да си купи автомобил, който отговаря на ръста му, а трябва да се сгъва като бежанец в малък автомобил, просто защото не може или не желае да си купи нов премиум автомобил? При положение, че според проучването ми, големите премиум автомобили са в толкова бутикови бройки, че е плашещо, А8 и 7-ма серия имат години от последното десетилетие в което годишно продават по 6-8.000 бройки. - което обяснява мизерното им качество и баснословната цена на поддръжка. Но защо трябва големите коли да са само в изпълнение за министър председатели и първенюта? Слабо продаващият се Таурус, който беше спрян миналата година надминава общия сбор на продажбите на големите мерцедеси, аудита и БМВ-та и в САЩ и в Европа... При същите размери - 5.15 метра дължина, по-голям базов двигател - 292 коня 3.5, огромен багажник и цена на версията Лимитед 4х4 малко над 30.000 долара?! Базовия 3.5 лимитед с предно е около и под 30.000$ - това са пари за добре оборудвана Октавия. Останалите в класа на големите автомобили са +/- базовата цена на форда.
Да не говорим колко междинни, супер оборудвани сувове и леки коли липсват, два примера - Тойота Камри и Fortuner, като и двата модела дават повече от европейските компактни и средни автомобили и са точно идеални за повечето семейства и ИМАТ БАГАЖНИЦИ.
« Отговор #3 -: Януари 29, 2020, 08:25:17 20:25 »
Какъв е смисъла на упражнението?
Ще имаш ауди на задно с отворен диференциал.
Ако целта е да ходиш настрани,защо не си позасилиш мотора и колата ще си тръгва добре.
С доста луд шофьор и чипосана А4ка 1.8т куатро в добро здраве колата се мята като БМВ.
Аз като БМВист мога да ти кажа че в тези години на твоята А4ка всичко е един дол дренки,като здравина и поддръжка.Всички бензини на двете марки са маслари и страдат от еднакви проблеми,и двете марки имат един читав 3.0дизел който ако не е гледан пак ще ти изправи косите.
Като периферия и аксесоари (модули,компютри и електроника) сякаш бмвто е малко по ремонтопригодно.Мерцедеса е чичарски и в тея години ми прилича на корейска кола.
Може би Лексуса с който съм доста незапознат не е лош вариант.

Неактивен Toshko

*
  • 6698
    • Профил
« Отговор #4 -: Януари 29, 2020, 09:24:53 21:24 »
Лексуса е много здрав, ама като ти се разтропат окачването, спирачките и главините ги сменяш три пъти и не се оправя.
Като GS от 2006-та за мен е пръчка.

36.500 евро за 318i със 156 коня и малко по-лоша динамика от на Фолксваген Джета 1.4тси: https://automedia.investor.bg/a/2-novini/40874-bmw-3-series-priklyuchi-eksperimenta-s-3-tsilindara
Към 80.000 лева струва чисто нов Таурус Лимитед 4х4 с 292 коня, всички екстри, включително, кожа, лектронно табло, lane assist и т.н. с платени доставка, мито и ДДС.

Да си европейски автомобилист е ебати тъпото!
« Отговор #5 -: Февруари 03, 2020, 12:39:28 12:39 »
Привет. На мен пък ми е любопитно как ще се оправиш с електрониката. Особено ако тръгнеш да дрифтиш. Иначе да определено ще е интересна кола.

Под електроника имаш предвид системи за сигурност есп аср и тн?
Ако да на Аудито се изключват изцяло и двете системи като задържиш бутна 5 секунди, иначе куатрото е изцяло механична система, и няма какви проблеми да имам.
Другото е датчиците на абс които съм измислил как да се справя за да си работи всичко нормално.
Едниственото нещо е, че е възможно да има проблем с резки пускания на газта и конкретното отчитане на таблото или км в час заради това че доколкото знам датчика е на кутията, но това се преживява или ще измисля и за него решение в последствие  ;D
« Отговор #6 -: Февруари 03, 2020, 12:55:40 12:55 »
Какъв е смисъла на упражнението?
Ще имаш ауди на задно с отворен диференциал.
Ако целта е да ходиш настрани,защо не си позасилиш мотора и колата ще си тръгва добре.
С доста луд шофьор и чипосана А4ка 1.8т куатро в добро здраве колата се мята като БМВ.
Аз като БМВист мога да ти кажа че в тези години на твоята А4ка всичко е един дол дренки,като здравина и поддръжка.Всички бензини на двете марки са маслари и страдат от еднакви проблеми,и двете марки имат един читав 3.0дизел който ако не е гледан пак ще ти изправи косите.
Като периферия и аксесоари (модули,компютри и електроника) сякаш бмвто е малко по ремонтопригодно.Мерцедеса е чичарски и в тея години ми прилича на корейска кола.
Може би Лексуса с който съм доста незапознат не е лош вариант.

Смисълът на упражнението е че ми се кара по интересен автомобил и това е този, който имам в момента за база за развитие бензин е има турбо ръчна кутия е и има кардан ;D ;D.
Всичките ми коли до момента са били с отворен диф заден и не съм имал проблем да ходят настрани и да се карат добре, даже мислих за шпер и съм намерил човек, но трябва да извадя опр сума пари, това обаче в бъдеще.
В интерес на истината съм доста очарован за тази кола и мотор колко са евтини частите съпоставимо с други марки от тези години, така или иначе ще го засиля мотора. :)
Тази моята на мокро и сняг колкото и малко да беше тази зима си я карах на страни на места далеч от хора. 8) Просто не е същото аз съм фен на задното предаване от раждането си  ;D ;D
На дизелите не съм фен изобщо има някой, които наистина бих взел но по нашите ширини са много редки и много много скъпи за моят джоб.
Проблема е че сме в БГ или така или иначе в Европа, която от своя страна е наводнена от немски и автомобили евтин клас на предно предаване,
Минах и през Лексус понеже както споменах много харесвам японски и американски автомобили но хората са с ограниченото мислене че всичко от Америка или Япония е много скъпо за обслужване ремонт и тн.
Преди да купя моята кола 3 години обикалях за кола просто не остана какво да не съм видял и бях в постоянна мисъл как да избегна немците но пазара е наводнен и тук това се търси и котира а другите Форд Нисан Тойота Додж и всички такива автомобили които ми вършат работа и ми харесват и са с правилното задвижване задно са прекалено скъпи за мен и редки и ето на взех Ауди  :-\ :(
Ако става на въпрос бих взел Мустанга на Тодор без да се замислям при възможност и спирам да се занимавам с глупости както и вас да занимавам  :D 8) Но уви...
И затова сега действам с каквото разполагам.
« Отговор #7 -: Февруари 03, 2020, 01:12:31 13:12 »
Лексуса е много здрав, ама като ти се разтропат окачването, спирачките и главините ги сменяш три пъти и не се оправя.
Като GS от 2006-та за мен е пръчка.

36.500 евро за 318i със 156 коня и малко по-лоша динамика от на Фолксваген Джета 1.4тси: https://automedia.investor.bg/a/2-novini/40874-bmw-3-series-priklyuchi-eksperimenta-s-3-tsilindara
Към 80.000 лева струва чисто нов Таурус Лимитед 4х4 с 292 коня, всички екстри, включително, кожа, лектронно табло, lane assist и т.н. с платени доставка, мито и ДДС.

Да си европейски автомобилист е ебати тъпото!

За Лексуса си много прав аз преди исках да взема този който ти си имал или имаш сега, познат още и като Тойота Аристо с JZ но така и не стигнах до там да си намеря с 3uz мотора, след като намерих бяха остарели вече и когато можех да си ги позволя  :-\ :-\
За модел S190 просто нямам думи колко по безобразна и смотана кола нищо общо с предишния модел, от 2006 са едни мудни глупави с новите мотори с директно впръскване и невървящи изобщо.
Аз лично много харесвам тауруса, но те пък го спряха  >:( >:( и също така екобуста на Форд ми допада много като концепция независимо каква кубатура.
Един Ф150 къс леген и база ще ми върши чудесна работа и задно и 4х4 и турбо мотор или В8 и хора може с него да се возят и да се пътува и да си вършиш работа те американците са го измислили тук в Европа тепърва топлата вода откриват с глупавите подобия на неща и цени след космоса, никога не съм бил и няма да бъда автомобилист от Стария континент  8) Душата ми е от другата страна на Океана  :D 8)
Бих искал да попитам какво мислиш за ГМ и Додж и като цяло някоя друга европейса или японска марка по нашите ширини и по основно автомобили на 4х4 или задно предаване?
Преди исках Инфинити да си купя заради интересното им 4х4 и моторите от 370z  и също така хибридни въпреки че съм фен на турбото. Нисан ми допада като марка много и те ползват тяхна техника и да знам че не са иноватори и използват уреди от доста по евтини класове но мен ме интересува задвижването и ходовата част  :)

Неактивен Toshko

*
  • 6698
    • Профил
« Отговор #8 -: Февруари 03, 2020, 02:07:09 14:07 »
Инфинити за мен не съществува като марка. Пълна измишльотина. концептуално сбъркани автомобили с претенциозен дизайн, който да ги продаде и нищо повече. V-6 и V-8 моторите им до един момент имаха недооразмерени биелни лагери и се чупеха много рано. После ги били оправили. Само факта, че половината им сувове имат между 9 и 11 сфери в хидро-активното окачване ме кара да ми се повдига. въобще не искам да ги обсъждам. Даже мисля да сефтосам форумния речник да заменя "инфинити" с "аз съм педер*с"  ;D ;D ;D

Крайслер са малко грозни, нещо дизайнерите им са некадърни. Имат читави модели. Ти няма да си купиш нещо от сорта на 200, което е новия Неон.

GM ги мразя, някакви немци според мен влизат при тях под прикритие и правят свинщини с черните пластмасови кутийки с жици стърчащи от тях и с датчиците, саботират им и тампоните, шарнирите и друга евтина гад, че да може колата никога де им ги не е в ред на клиентите. ТНТМ

Аз да кажа за Форд  ;D ;D ;D
Форд от друга страна прави само или пълни боклуци - ръжда, катастрофална повреда на двигатели и/или скоростите и пълен разпад или много хубави коли. Има някои Фокуси и Фиести с ранните малки екобусти, някой немски шпионин вързал връзките на тоя дето правил гарнитурите и нещо не ги сметнали, та всичките изгърмяха на по 30.000 километра.
Има 8 цилиндрови мустанги, които оттървават кожата с един фабричен дефект с части за 400 долара и един ден DIY в гаража (имам видео в ютуб) и за 11 години им горят две крушки на стоповете и една бобина за 40 долара и другото масло, гуми и накладки.
Има линкълни, карат по 20 години и още стават за използване - повечето таункари не си знаят годините и умират само от 6-ти собственик мърляч и говедо.
Мондеото 2005-та година е като пънка, нема Умре!
Новия фокус е по-хубав от старото Мондео.
Всевъзможните им сувове и сувчета пъплят по всички краища на страната по 20-30 години воглаве с Галакси, което и то е като пънко, нема Умре.
Експлорърите излизат от употреба само когато собствениците им получат психически отклонения от стоене в едно и също купе в продължение на 15-20 години... на газ при това.
Послдните 2-3 поколения на Мондео са идеалния автомобил и от 15 години са най-продаваните в класа си в цяла Европа, ако и самият клас да се смали и разпокъса заради всевъзможните сувове и сувчета, най-продаваният среден към голям семеен автомобил е Мондео, особено в Англия и Германия.
Иначе, да повечето са работнически и безлични автомобили, ама пък ти развързват ръцете да си имаш и проект  ;D
« Отговор #9 -: Февруари 03, 2020, 02:36:08 14:36 »
Инфинити за мен не съществува като марка. Пълна измишльотина. концептуално сбъркани автомобили с претенциозен дизайн, който да ги продаде и нищо повече. V-6 и V-8 моторите им до един момент имаха недооразмерени биелни лагери и се чупеха много рано. После ги били оправили. Само факта, че половината им сувове имат между 9 и 11 сфери в хидро-активното окачване ме кара да ми се повдига. въобще не искам да ги обсъждам. Даже мисля да сефтосам форумния речник да заменя "инфинити" с "аз съм педер*с"  ;D ;D ;D

Крайслер са малко грозни, нещо дизайнерите им са некадърни. Имат читави модели. Ти няма да си купиш нещо от сорта на 200, което е новия Неон.

GM ги мразя, някакви немци според мен влизат при тях под прикритие и правят свинщини с черните пластмасови кутийки с жици стърчащи от тях и с датчиците, саботират им и тампоните, шарнирите и друга евтина гад, че да може колата никога де им ги не е в ред на клиентите. ТНТМ

Аз да кажа за Форд  ;D ;D ;D
Форд от друга страна прави само или пълни боклуци - ръжда, катастрофална повреда на двигатели и/или скоростите и пълен разпад или много хубави коли. Има някои Фокуси и Фиести с ранните малки екобусти, някой немски шпионин вързал връзките на тоя дето правил гарнитурите и нещо не ги сметнали, та всичките изгърмяха на по 30.000 километра.
Има 8 цилиндрови мустанги, които оттървават кожата с един фабричен дефект с части за 400 долара и един ден DIY в гаража (имам видео в ютуб) и за 11 години им горят две крушки на стоповете и една бобина за 40 долара и другото масло, гуми и накладки.
Има линкълни, карат по 20 години и още стават за използване - повечето таункари не си знаят годините и умират само от 6-ти собственик мърляч и говедо.
Мондеото 2005-та година е като пънка, нема Умре!
Новия фокус е по-хубав от старото Мондео.
Всевъзможните им сувове и сувчета пъплят по всички краища на страната по 20-30 години воглаве с Галакси, което и то е като пънко, нема Умре.
Експлорърите излизат от употреба само когато собствениците им получат психически отклонения от стоене в едно и също купе в продължение на 15-20 години... на газ при това.
Послдните 2-3 поколения на Мондео са идеалния автомобил и от 15 години са най-продаваните в класа си в цяла Европа, ако и самият клас да се смали и разпокъса заради всевъзможните сувове и сувчета, най-продаваният среден към голям семеен автомобил е Мондео, особено в Англия и Германия.
Иначе, да повечето са работнически и безлични автомобили, ама пък ти развързват ръцете да си имаш и проект  ;D

Ето защо не съм си купил Инфинити, най вероятно не съм пед....с ;D ;D ;D
Да Крайслер ги харесвам и аз(чудя се сега какъв Крайслер или Додж мога да си купя на задно от по новите модели, но все пак да не са безбожно скъпи или да се намират на нашия пазар  ???) (Сещам се за Ланчия Тема която е Крайслер 300 но пък ВМ мотори дизел Италия и съм в размисли но иначе като кола много ми допада понеже пък 300Ц С Хеми е много пари  :( :( ) (Все пак и някой друг Крайслер или каквото се сетиш американ на задно предване бих се радвал да споделиш с твоя опит или пък Японско  :) ), като цяло щом е задно предаване ми харесва  ;D ;D и после започвам да разглеждам какво има как е правено и тн и тн но това ми определя на мен бих ли си купил автомобила, дори да звучи глупаво, много обичам как се шофира такъв тип автомобил много повече можеш да си играеш с него да го контролираш и завиват повече, мои впечатления са такива и най-вече такива съм имал и карал  :D 8)
Просто не мога да си купя такъв без кардан може би само Тесла без кардан бих взел  ;D ;D ;D
ГМ моето мнение до голяма степен се припокрива с твоето (мислех си,че съм едиствен да мисли че много неща са схеми прикрития и резили  :D :D, ама не съм и сега съм по спокоен) Инт но винаги ми е правило впечатление че материалите в ГМ са доста зле и много сложно направено, някак както каза не по американски има много немска мъка и трагедия  :D  Мен лично много ми допадат Експлорърите особени новият направо си го купувам на момента ако мога  8) :P Мустанг също Като цяло дори и СУВ хубав не много голям бих му се радвал стига да е по игрив и интресен за шофиране  8)
« Отговор #10 -: Февруари 03, 2020, 03:06:52 15:06 »
Трябва едно по едно и да се гледа конструкцията.
Струва ми се, че не е голям конструктивен проблем, нито за изработване.
Увери се, че купето е достатъчно кораво обаче. Един по-масивен заден мост няма да е излишен, както и по-твърди главни тампони.

Ще се включа повече по въпроса с мултифункционалните автомобили.

Най-продаваният автомобил в света всяка година от 50 години е... Форд Ф-150, като последните поне 5 години прави над 1.000.000 (един милион) продажби. С 2.7 екобууст прави 100 за 6 секунди с голямото купе и харчи доста малко. По-мултифункционално здраве му кажи!

В Европа, като западащо място смачкано от маркетинг, картели и невменяема журналистика липсва цял клас автомобили - класа на големите автомобили. - точка. не премиум, не луксозни, представителни или за мениджъри (executive), а големи. Тойота Авалон, Форд Таурус, Шевролет Импала, Крайслер 300, големите КИА и Хюндай (Дженезис), всичко това не се предлага тук. Защо?
Защо на цената на А3 и А4, дори по-ниско да не може един висок човек да си купи автомобил, който отговаря на ръста му, а трябва да се сгъва като бежанец в малък автомобил, просто защото не може или не желае да си купи нов премиум автомобил? При положение, че според проучването ми, големите премиум автомобили са в толкова бутикови бройки, че е плашещо, А8 и 7-ма серия имат години от последното десетилетие в което годишно продават по 6-8.000 бройки. - което обяснява мизерното им качество и баснословната цена на поддръжка. Но защо трябва големите коли да са само в изпълнение за министър председатели и първенюта? Слабо продаващият се Таурус, който беше спрян миналата година надминава общия сбор на продажбите на големите мерцедеси, аудита и БМВ-та и в САЩ и в Европа... При същите размери - 5.15 метра дължина, по-голям базов двигател - 292 коня 3.5, огромен багажник и цена на версията Лимитед 4х4 малко над 30.000 долара?! Базовия 3.5 лимитед с предно е около и под 30.000$ - това са пари за добре оборудвана Октавия. Останалите в класа на големите автомобили са +/- базовата цена на форда.
Да не говорим колко междинни, супер оборудвани сувове и леки коли липсват, два примера - Тойота Камри и Fortuner, като и двата модела дават повече от европейските компактни и средни автомобили и са точно идеални за повечето семейства и ИМАТ БАГАЖНИЦИ.
Под по масивен заден мост какво имаш предвид?
Имаш ли нещо наум?
Смисъл само диф или цял мост, питам понеже не мисля,че ще има проблеми с каквото и да е наскоро даже говорих с един американец и той само Ауди прави и има едно С4 старо Б5 модел което е на 500 плюс на мотор или към 400 плюс на колела и го кара с доста газ и няма проблеми с диф и мостове единствено може би само ъгъла на завиване да се увеличи малко дори с шайби на рейката колкото да увелича с около 5 градуса още и мисля ще е достатъчно.

Неактивен Toshko

*
  • 6698
    • Профил
« Отговор #11 -: Февруари 03, 2020, 08:51:00 20:51 »
Нямам нищо наум. Но не го прави.
Пести пари за електромобил от ново поколение.
Това, че някакви безделници с неизвестен източник на доходи са го направили не означава, че трябва да им подражаваш.
Ланча тема, всъщност Крайслер, всъщност с италиански дизел, но на базата на 25 годишна Е-класа... Браво! Но кой знае... Може да удариш джакпот и да не пипнеш 15 години... Един приятел имаше дизеловия Крайслер с Мерцедесовия мотор, течеше отвсякъде, два пъти е идвал в кантората, изцапа паркинга с масло.

Избирай внимателно и не бързай. Аз ако не си избирах кола 5-7-8 години те па на!
От Мондео, през Таурус до Континентал.
« Отговор #12 -: Февруари 04, 2020, 12:59:09 12:59 »
Нямам нищо наум. Но не го прави.
Пести пари за електромобил от ново поколение.
Това, че някакви безделници с неизвестен източник на доходи са го направили не означава, че трябва да им подражаваш.
Ланча тема, всъщност Крайслер, всъщност с италиански дизел, но на базата на 25 годишна Е-класа... Браво! Но кой знае... Може да удариш джакпот и да не пипнеш 15 години... Един приятел имаше дизеловия Крайслер с Мерцедесовия мотор, течеше отвсякъде, два пъти е идвал в кантората, изцапа паркинга с масло.

Избирай внимателно и не бързай. Аз ако не си избирах кола 5-7-8 години те па на!
От Мондео, през Таурус до Континентал.

Като цяло ми допадат електромобилите и в частност Тесла, има и нови модели споменати от теб и бих казал, че са страхотни също има обаче едно но... Аз съм фен на двигателя с вътрешно горене с всичките му минуси и усещането от споменатия не мога да го заменя с нищо друго. Да бих имал ел. автомобил но в същото време бих имал поне 2 В8 и нещо с турбо с 5 или 6 цилиндъра и един по инересен дизел  :D :D

С подражанието си прав, идеята ми е, че аз съм го мислил да го правя много преди да гледам такива клипове и да стане популярно. Още едно време имаше на писта Калояново едно Ауди 90 Б2 преправено така и видях как ще изглежда не само в ума ми но и на живо.
След това просто започнах още по живо да чета и тн.
Крайслера ми харесва като кола и да знам че е на базата на МБ между 210 и 211 но като вид е по различно и по рядко срещано, поинтересувах се от дизела на ВМ мотори и се оказа че не е много сполучлив за ом642 на МБ не говорим още първия особено
Този ВМ мотори го слагат и на Чероки и на РАМ и двете много ми допадат но с този мотор някак им се губи всичко...
Ти говориш за континентала на платформата на Фюжън и Мондео ли?
Последният Континентал струващ си за мен лично е на Пантер платформата с Краун Виктория страхотен автомобил и при възможност може би ще си купя 3  ;D ;D ;D

Неактивен Toshko

*
  • 6698
    • Профил
« Отговор #13 -: Февруари 04, 2020, 02:29:23 14:29 »
Краун Виктория на Пантер с 5.0 от Мустанг имаше баща ми през 90-те. Тъмно син със едри златни перли, джанти със спици и половината таван кожен... вътре син копринен плюш. Точно последния модел с 4 квадратни фара. Ама до колкото си спомням като му дадеше под 30/100 градско и особено под 25 ме водеше на сладкарница. Извън града по-поносимо 13-15.
Полицаите спираха движението по кръстовищата да минем, защото си мислеха, че сме американския посланик  ;D ;D ;D
Не искам да те кандардисвам ама е кола да си е*е майката! Истинско удоволствие, красива, ако имаш това мислене елегантна, ако имаш другото - сутеньорска, а ако имаш третото - посредата  ;D

Говоря за континентала на удължена и разширена платформа Форд CD-4 (на която са още Експлорър, Наутилус, Авиатор и още няколко модела и е пра-роднина на платформата на S80 по права линия и на тази на S-90 по съребрена), а не за Мондео със сменени емблеми. тия кретени от Перник с помощтта на Дизи Райдърс създадоха най-голямата влогърска излагация в българоезичния Интернет на която съм решил да посветя тема и видео. Във видеото по сценарий имаме сценка с отворени каталози за части и линкълна качен на подемник с множество реплики "Къде виде Мондео бе олигофрен?!".

Виждам, че си запален автомобилист, но не се занимавай с глупости.
Седни покарай една Джета 1.4 тси - 150 с 6-степенен Айсин да ти се отворят очите какво е съвременен автомобилизъм и пак ще говорим. на 1400 оборота има 250 н.м. и 50 к.с., върви леко като вятър, стъпва леко като перце, харчи нищо, огромен обем на купето и огромен на багажника. Вътре ядин зад друг сядат мъже по над 100 кила високи 193 и 196 и задния маха с крака и има 5 пръста пред коленете, багажника над 500 литра... потрес! Спира, завива, не се чува, не се усеща, работи между 1000 и 2000 оборота. И после седни да си караш аудито или която и да било 10-15 годишна кола ако ще и тунингована и ще ги заплюеш. седни покарай един нов Меган 1.3тсе 7дсг да видиш чудо, като джетата, ама и комфортно и луксозно и вози още по-добре. Потрес! Отиди на майтап и си запиши тест драйв за такъв Меган Комби или ГТ както там му казват. Ако много те сърби и двете споменати стават 200 коня със софтуер. Струват по 20.000 на 2-3 години +/-.
От тази точка нататък, като осъзнаеш, че сме 2020-та и малките, средните и непретенциозните коли са станали по-добри от тунинг мечтите ни от преди 15-20 години, започваш да търсиш ако ти се налага и го желаеш и имаш нужда, по-голяма кола, която отговаря на state of the art при въпросните да кажем два модела.
И изведнъж! СЕ ОКАЗВА, че големите и премиум моделите са изостанали концептуално и технологично в някаква капсула на времето и НЕ ПРЕДЛАГАТ същия тип перфектен автомобилизъм като модели, които хора като нас иначе биха подминали! - рядко използвам удивителни напоследък.
Подобна лекота има в Ягуар XJ V8 до 2009-та, както и возия. Сред връстниците му аналози обаче няма нищо подобно между А6 и S-500, както казах избирах си кола години и тествах всичко. А и по принцип съм карал много коли и съм подкарвал какво ли не. Тоест, майката му е да седнеш, да пробваш, да покараш и да откриеш ПЪРВО, какви са новостите и да къде са стигнали добрите образци, ВТОРО, кои коли предлагат тези нови концепции и усещания. например наскоро осъзнах защо толкова си харесвам лексуса по принцип - тишината и лекотата ги има, търкаля се и се движи много леко със забележката, че е с 5 скорости и 5-та е леко къса за такъв тип кола, което нито пречи, нито вдига разхода, но ме дразни психически. широк е колкото S-класа, нищо, че е дълъг само малко над 4.80, но по-важното, е че муцуната му е относително къса и е cab forward design - потърси във форума писъл съм много, а и в Уикипедия и в гугъл има много информация по въпроса. Тоест, А-колонката (на предното стъкло) стига почти над предната гума и салона е като удължен надут балон. Дава ти простор и комфорт. Освен това таблото е компактно и прибрано напред и не те "затиска". - само по споменатите показатели трите немски премиум маки се задраскват автоматично, продават дълги предни капаци и дизайн като за колата на Круела Девил, отпред то не са отвори, тоне са хриле, то не са заплахи. За какво?! за да ми е тясно и да им влача капаците да се правя на много важен по улиците, но същевременно тъп. Щото cab forward е изобретен още края на 80-те и всеки автомобил конструиран от разумни хора за разумни хора е по тази схема. Не, Ауди още държат моторите пред предната ос за баласт, обаче опънаха капаците по-дълги от на Мерцедес?! както и да е!
Търси си модерен, съвременен автомобил със stratified charge, задължително директно впръскване, задължително турбо и 4х4, да е тих, да няма вибрации и да не създава проблеми и да е използваем. За мен минимума на изискванията според естетическите ми разбирания, ръста и обема на багажа е Форд Таурус, а по желание и при възможност Линкълн Континентал 2.7, което е прекрасен технологичен двигател. 3.0тт си взех без да искам, защото изпадна. Бих си взел и Ф150 с 2.7 и 10 степенна кутия с голямото купе и по възможност някакъв аеродинамичен похлупак за легена. Казват, че с 90-100 харчи 7-8, а с нормална скорост 9-10. 14 години се накарах на камион, иначе много мислих за Ф-150. Има и старт-стоп система.
И те така!

п.п. говориш за типове и концепции на автомобили, които са технически архаизми и в сравнение с наистина новите коли са по-лоши и по-неприятни не на хартия или на теория, а като крайно потребителско изживяване. Технологията на материалите, пружините, амортесьорите и тампоните се развива много бурно в момента. Буквално с няма и 5 години разлика по-новите коли возят и стоят на пътя драстично по-добре. Отделно скоростните кутии, отделно как се усещат при каране съвременните турбо двигатели с директно впръскване.
Отделно новите коли са много-много по-евтини за поддръжка, колкото и странно да звучи. Първо, въобще не се чупят до 200.000, второ типа на повредите е по-скоро на поддръжка, отколкото на повреди и трето, частите са вече много по-евтини.
Особено ако имаш възможност да поръчваш от щатите.

Неактивен Toshko

*
  • 6698
    • Профил
« Отговор #14 -: Февруари 12, 2020, 11:41:54 11:41 »
Вместо да мъчиш малолитражки и да изсипваш пари в мачбокси, защо не вземеш един AU Falcon Barra-T и проекта ти е да му обърнеш таблото. Виж на коя платформа е.

После ако искаш 500, ако искаш 1000 коня на задно.

Харчи малко за конете си.