Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 6434
  • Профил
Истината за корона вируса
« -: Март 30, 2020, 11:15:36 11:15 »
Има твърдо установена зависимост с коефициент х800 до х1000 между броя на починалите и действителните симптомни случаи на заразени, тоест у нас в момента може спокойно да се твърди за поне 8.000 на които им тече поне носът. И тези коефициенти са първия твърд научен факт от Ухан. Има данни, че смъртността измежду всички заразени - симптомни и безсимптомни е 0.03 до 0.1%, което дава коефициент 3.333 или поне 25.000 заразени със и без симптоми. Спокойно могат да се предполагат поне още няколко смъртни случая преди 08.03.
Другата беля, вируса се излъчва поне 20 дни, а карантината сваля виралността до 1-ца или малко повече. Заразените в края на карантината ще репликират точно броя на заразените в първия ден, плюс още толкова все още заразни, тоест поне двойно. С начален брой между 25 и 100.000 трябват само 3-4 поколения по 2 до 5 дни всяко за да достигнем над 3.000.000 заразени при виралност от само 4 и никакви супер разпространители.
- това е страшното.
Не страшното е ако имунизацията върви като при грипа, един болен чрез под вирални дози вириони имонизира трима здрави.

Ако в Ухан е достигнат баражен имунитет от 8.000.000 неподатливи на зараза, то добрия вариант е 2.000.000 заразени и 6.000.000 имунизирани с подвирални дози (ниско вирусно натоварване).
2 милиона са под 10 поколения или 20 до 50 дни при само един нулев пациент и коефициент х4.
А ако не е така, то от 2 до 8 милиона е само едно поколение... Тоест добрия и лошия вариант не се различават съществено.
Ние нямаме открит нито един нулев пациент освен директно самоманифестираните. Тоест, от всяко поколение намираме 1/4, тоест 3-ма дават собствено поколение без да бъдат открити.

Мангъров е светило!

Въз основа на тази информация обаче сметките стават малко по-различни...
Затова и карантината освен, че забавя заразата има и ефект на терапевтично средство.
Да приемем, че в края на карантината, ще имаме 50.000 относително нови заразени и 50.000 стари, които са се репликирали през коефициента 1 по време на карантина.
Пожелателно, короната прилича на грипа по отношение на имунизационния капацитет.
Тоест, тези 100.000 случая (които по други сметки и с отчитане колко много скиори са били в Западна Европа, съответно са нулеви пациенти родоначалници са 400.000, съответно 800.000, но да не мечтаем) дават имунитет на общо 400.000 човека. И новите сметки започват от 50.000 родоначалника в първия ден след карантината и 300.000 с имунитет.

По този начин става очевидно, че карантината е терапевтично средство, но с намаляваща с времето ефикасност (diminishing returns).
Въвелите късно карантина всъщност ще извлекат повече ползи от нея, съзнателно или несъзнателно.

У нас обема от хора сред които трябва да се създаде баражен имунитет е около 5.5 милиона човека, защото 1.5 милиона така и така са социално декласирани и дистанцирани.

Необходими са ни 3.3 милиона с имунитет.
Вече имаме 400.000 общо с имунитет и 50.000 размножаващи се с коефициент х4.
Първо поколение: 200.000 нови заразени за 5 дни и покрай тях още 600.000 с имунитет. Това поколение обхваща и имунизира нови 800.000 човека.
5-7 дни след края на карантината вече ще имаме 1.2 милиона човека с имунитет. И за съжаление 300 до 1.200 починали.

Същото това поколение заразява нови 800.000 човека, които са действащите лица през втората седмица след карантината. Те от своя страна имунизират потенциално до 2.4 милиона. Но това няма да се случи, защото 1.2 милиона вече са с имунитет, тук отново се сблъскваме с намаляваща възвръщаемост. Контингента потенциално заразени и имунизирани е вече намален с около 1/3, съответно заразяват 2.5 души и имунизират вече само 2-ма вместо трима.

На края на втората седмица имаме: 1.2 милиона от предишната + 0.8 милиона текущи + 2 милиона новозаразени + 1.6 милиона имунизирани= 5.6 милиона.

Това е при виралност 4, но има данни и за начална виралност 2.5, тоест би отнело повече поколения.

Епидемиологичното изчисление изглежда така, но в действителност с много повече итерации и с по-малко допускания.

Според всички аналози на 20-тия ден от първия случай (28.03) държава с нашето население трябваше да има 700 до 2.200 открити случая, а ние имахме 300.

Моля в тази тема само отговори в този стил и без конспирации.
Re: Истината за корона вируса
« Отговор #1 -: Март 30, 2020, 12:32:58 12:32 »
Приятелката ми миналата седмица имаше всички симптоми на Ковид.
Отшумя и остана само кашлица, след снимка видяхме че е с двустранна пневмония. Отидохме до инфекциозно, където тя е работила преди време но това не пречеше да се държат отвратително с нея и не пожелаха да я тестват, ако не я приемат. След два дена отидохме на частна лаборатория където тъкмо бяха пуснали тестове и теста за Ковид излезе отрицателен, но аз продължавам да се съмнявам.Даже щях да се радвам ако е положителен, защото всичко е минало, а сега трябва да я пазя още повече.
Аз изкарах същите каато неините симптоми но преди 15-20 дена преди тя да де разболее, при мен мина без антибиотици и го прекарах като леко по-тежък грип, на 29 съм без здравословни проблеми и т.н.

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 6434
  • Профил
Re: Истината за корона вируса
« Отговор #2 -: Март 30, 2020, 01:28:51 13:28 »
 Аз съм 1:1 случай, симптомите ми свършиха началото на март, имах и задух, първо повишено кръвно, после ниско, аритмия, температура, ужасна не продуктивна кашлица и тонове... назална конгестия  ;D
Като кашлицата отначало беше като гъделичкане високо в гърлото. След това едностранна силна болка само в дясната сливица и по хода на дясното предно сухожилие на врата чак то щитовидната жлеза, като ниско усещах направо чуждо тяло и болка в гръкляна/щитовидната жлеза.
1:1 със симптомите на докторка ендокринолога за оценка от повърнал при преглед пациент и 1:1 с практически всички известни симптоми плюс малко и лека ортикария, което пък е симптом на повторна среща.
До вчера два дни ме боляха бъбреците и накрая отидох на преглед в частна болница, пуснаха ми и IgG и IgM за корона на цена 20-30 лева и двата отрицателни.
Аз продължавам да си мисля, че съм го прекарал. Днес жена ми и майка ми не ме пуснаха на лаборатория, където съм си запазил тест от миналата седмица.
Докато бях болен се тествах за грип А и Б и бяха отрицателни. Докторите ми се смееха и ми казаха, че е Ц.

Явно опасността е наистина разболяване при претоварване с голяма надвирална доза вириони.
За сравнение, дори ХИВ не заразява от един вирус, а сифилиса заразява с един вирион върху която и да е част на кожата.

От контактните, баща ми стомах и няколко дни хрема, жена ми стомах, гърло леко за кратко, няколко дни хрема, опит за температура, но не. Детето, ортикария без да е алергично, премина странно и бързо, няколко пъти си посочи гърлото, кихна 6 пъти за два дни.
Майка ми нищо. А съм бил идеално контактен, возих я на новата кола и ме е целувала.

Двама колеги описват 1:1, единия още за януари, другия за февруари.

Аз съм се заразил или до 19.01 във Франция или по пътя, или около 24-ти февруари на Боровец, когато през вратата чух някаква да описва по телефона странни грипоподобни симптоми на трети човек или не знам.

Факт, че от Франция приятел хвана странен грип отначало с гърло, после с кашлица и двустранен бронхит и то дойде здрав, там го хвана и за два дена разви симптоми, а тук го влачи още месец. Снимка показа прекарана и пневмония и текущ бронхит или нещо такова. Здрав и прав на около 30 руснак живеещ в България от дете. Нас тогава всички ни позаболя гърло леко. Приятелка от компанията това го караше и със загуба на глас, а после си изкара броня ито-пневмония. Може тя да е нулевия пациент на нашата група. Живее в Швейцария.
Във Франция има двама доказани на 18.01, т.е. докато сме били там.

По тази стъкмистика много лесно мога да ги докарам докарам до 30-50 човека само мои приятели, познати и колеги.

В първия ден на пазаруването две жени в магазина водеха 100% идентичен разговор на този тук.
Re: Истината за корона вируса
« Отговор #3 -: Март 31, 2020, 12:33:03 00:33 »
Странното е че когато аз бях болен и още нямаше регистриран случай в БГ, слвдователно нямаше мерки и паника, две поредни вечери бях с 5 мои близки на маса и от тях до ден днешен никой не е заподсмърчал даже, а приятелката ми с която живеем заедно(направо ми е жена :) ) се разболя чак след 10+ дена.Грип А или Б да беше, трябваше да заразя повече хора.
А не беше настинка това, имах си загуба на глас, неадекватност,сополи,температура не мерих но усещах симптоми на лека треска.И всичко протече на два пъти,първите два дена се почувствах леко зле, после се подобрих за ден-два и после ме събори здраво за два дена.След всичко имах лека кашлица за дълъг период, симптомите на много хора са все такива.

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 6434
  • Профил
Re: Истината за корона вируса
« Отговор #4 -: Март 31, 2020, 12:01:24 12:01 »
Ето ти въпроси:

- Има ли слабо заразен респираторен вирус с по-леко протичане от грип, но с бронхит или пневмония?

- Дали се касае за слаба заразност или за голям процент безсимптомно протичане?

Може ли заразен с грип или корона вирус да стои на една маса в затворено пространство с други хора и да не ги зарази?

- И в двата случая отговора е не.

- Обаче, липсата на симптоми в 80% от хората говори, че това не е грип.

- Руснаците обясняваха колко е страшно с пример за същото. Седнал в самолета здрав, слязъл болен. А останалите 200-300 човека от самолета?

И тук идват фактори като БЦЖ, тракийските гени в много от нас, изцяло трако/илирския произход на банскалии (преселници от Албания), които били изключително здрави и общо взето вместо да пламнат се изкихаха по един път.

Моите сметки са, че епидемията ще свърши много по-рано отколкото на управляващите им се иска. Около 2-3 седмици след края на карантината ще минат две-три поколения заразени и ще се получи баражен стаден имунитет.
Навсякъде започнаха да падат новите заразени, много преди предвиденото.

И причината е точно тази за която говориш, били сте 10 човека от които двама болни или заразни и никой даже не е кихнал, нула. Е така е и в обществото. Както казва Мангъров 80% няма и да разберат.

По господари на Ефира щяло да има лайв с въпроси към Бойко и Мутафчийски, аз пуснах следните въпроси:

Моите въпроси:
1. Има ли натрупване на вирус в околната среда в потенциално вирални концентрации, които могат да бъдат поети чрез вдишване?
2.1. Един заразен заразява средно 2-4 човека, а дали и колко "имунизира" с подвирални дози вирус? - аналогия от грипа при който на един заразен се падат трима имунизирани.
2.2. При положение, че отговора на въпроса е положителен, щаба отчита ли коефициента на "имунизираните" в броя поколения заразени в заданието към математиците и въобще?
2.3. Стаден имунитет от 70% със 70% заразени и преболедували ли се постига или с по-малко? (При аналогия с грипа излиза, че за 70% имунизирани, трябват под 35% заразени.)
2.4. Факт ли е вече баражния стаден имунитет в град Ухан? При това положение има ли основание да се приемат големи коефициенти на безсимптомни заразени и имунизирани от подвирални срещи с вируса?
2.5. При положение, че в Ухан наистина се е натрупал стаден имунитет, то изглежда, че процента на смъртността е изключително малък сред засегнатото население. - възможно ли е епидемията изведнъж да спре с което да ни изненада?

3. Какъв е коефициента на заразяване по време на карантина и какво е отношението между броя заразени и все още заразни в началото и в края на карантината?
4. Има ли секретна информация, която по някаква причина не се споделя с обществото?
Например:
- лош траен имунитет;
- по-малка заразност, но по-тежко протичане.

5. Бихте ли споделили прогнозите и възможните варианти за развитието на епидемията у нас. Оптимистичен, песимистичен и най-вероятен. По този начин и хората ще бъдат по-мотивирани да спазват карантината, защото ще се стремят да избегнат песимистичния вариант и да постигнат оптимистичния.

* * *

Колеги от Фейсбук общност на българските адвокати обсъждат можело ли да се обжалва заповедта за маските, моя коментар:

За задължителните маски на обществени места
По вдъхновение от закритата адвокатска група, където върви дискусия може ли да се обжалва.

Криейтив комънс, който колега иска да изпробва администрацията да ползва въпросите или да ги изменя както намери за добре.
*
Може би започва да се случва това за което отдавна има индикации.
Обществените пространства започват да се насищат с вируси. (Справка оплютите руски военни машини за дезинфекция с реактивен двигател от изтребител, които кръстосват италианските градове. Плюс: до вчера бяха дезинфекциарни две болници. Плюс: свидетелски данни, че който е излязъл се е върнал болен)

За обжалване по време на извънредно положение изобщо няма и да отворя да чета. (Не съм сигурен, че има какво)
*
За достъп до обществена информация обаче може да се говори.
Да кажат:
1. Има ли изследователски емпирични данни от първа ръка от България за натрупване на болестотворни вириони във вирални или потенциално вирални концентрации във въздуха на обществените места.

2. Какво е насищането на въздуха по тези места и за колко време среден човек със среден капацитет за упражнения вентилира вирална доза според техните проучвания. (Защото по-ниската доза е имунизационна)

3. Какво е максималното време на експозиция с конвенционални предпазни средства при установеното насищане с вириони на околната среда.

Ако наистина има такива данни, то можем да се радваме, защото карантината би имала терапевтичен краен ефект наред с превантивния. (Подвиралната експозиция изгражда имунитет)
От друга страна, ако няма такова нещо, то твърде стерилната карантина се транслира в просто пренасяне на началния брой заразени в краен брой новозаразени през коефициент >/= 1, което е фактическо удвояване или утрояване при латентен период от 2 дни и емисия на вируси от 20 дни. Тоест, при едно първо поколение в началото, накрая ще имаме поне три активни.

- който иска да се ползва.

П.П. заповедта дори да е немотивирана е законна.
П.П.2. По закон държавата е длъжна да осигури предпазните средства предписани с такава заповед.
Re: Истината за корона вируса
« Отговор #5 -: Март 31, 2020, 02:14:26 14:14 »
Ако може да се вярва на уордометъра вчера и оняден има спадове на нови случаи в Германия, Италия и Испания .В Германия особено доста голям спад. Не съм вярващ в конспирации и мистики, но ми се е набило в главата статия от преди месец дето обиколи социалните мрежи за пророчеството на една гадателка, която преди 20год е казала че 2020 ще има болест която както се е появила така и ще изчезне от веднъж, и ще се появи отново и за последно след 10 години.Не че го вярвам, но си го спомням и това донякъде ме успокоява,макар и да знам че е фантастично.
Според мен всичко ще мине до Великден и вярващите ще са възхитени :)
Иначе отношенията с дамата вкъщи ни се промениха към по-добро, породено от скуката и лекото отчаяние от ситуацията. Има ползи от тая работа и в екологична гледна точка, и разврата които беше навсякъде в ежедневието ни намаля, поради факта че всичката долна измет без покритие се приземи, сборните им пунктове са затворени и т.н.
Притеснява ме само икономиката, близките месеци ми предстои жилищен кредит за апартамент които вече съм капарирал.
« Последна редакция: Март 31, 2020, 02:24:36 14:24 от hip-hopotam »
Re: Истината за корона вируса
« Отговор #6 -: Март 31, 2020, 09:29:33 21:29 »
Пробват кое ще мине, тестват настроенията, социалните диагностици на скапаното правителство искат да разберат колко от свободите си иска да жертва обикновенния гражданин, в замяна на имаджинерна сигурност....
И не на последно място ни дават възможност да се хващаме за гушите щото едната част от стадото подкрепя това, а другите ползват глави....и ни държат заети....
Сега нови 10 милярда да връщаме. И как точно? С повишаване на всички данъци, такси, акцизи и тн. по веригата.
А къде ще отидат, вече и първолаците знаят.
Пред очите ни се извършва най-голямото безкръвно подчинение на масите в историята на човечеството чрез най-изпитаното оръжие - страхът.
Новото е, че страхът този път идва от внушението, че цъкащата бомба на коронавируса е във всеки един човек. Много по-мощна от ядрената бомба или огромния метеорит, който се носи към земята.
Всичко това е описано от писателите фантасти от миналия век.

Малко факти от източници - ЦПКЗБ , Уикипедия
Колко души в света прекарват сезонен грип и колко умират от него?
Според данните на Центъра за превенция и контрол на заразните болести на САЩ (ЦПКЗБ един от малкото достоверни източници на такава информация), годишно от грип умират 646 000 (шестстотин четиридесет и шест хиляди) души или 30 пъти повече, отколкото от инфекция с коронавирус! Само в САЩ през последните две години са се разболели и починали от сезонен грип много повече хора, отколкото от коронавирус в целия свят.
В Италия, Испания ВСЕКИ ДЕН през последните 10 години УМИРАТ средно 1700 ( хилияда и седемстотин) човека.
Някъде нещо да се каза по медийте? В някой вестник може би ?

Досегашните данни сочат, че смъртността от короната е много далеч от тази при особено опасните инфекции. Ако погледнем данните в световен мащаб, към днешна дата броят на доказаните случаи на коронавирус в света е 823 000, регистрираните смъртни случаи са 40 500, което прави смъртност 4,9%. Сметката, обаче не е толкова проста.

При изчислението на смъртността трябва да се вземе предвид, не броя на потвърдените с лабораторни изследвания случаи, а броят на действително заразените, и тези който НАИСТИНА (което сещате се няма как да знаем на 100% ) са починали от точно този грип, а не от А или Б или В.
Значи всички сметки сега са без кръчмар. Даже съм 100% сигурен че статистически погледнато смъртноста за първите 3 месеца от годината ще са най-ниски, в сравнение с доста години назад. Защото заради този концлагерски режим няма да се трепят хората по пътищата.
Следващо:
Доста вирусолози и други специалисти се изредиха да обясняват, че не можем да се заразим, когато минаваме покрай някого, било то на улицата, в парка, или в планината освен ако някой не дойде да ти се изкашля в лицето. Какво лошо има, ако хората се разхождат сами в парка, карат колело, или тичат? И каква е разликата дали се разхождам в парка сам (забранено)или седя на терасата и комшията под мен и той(позволено), или сам с кучето си (позволено), или само със съпругата си, с която и така живеем заедно (забранено), или със съпругата и кучето (вероятно позволено), в парка на открито (забранено), във вагона на  метрото (позволено) ?
То за какво ни е имунитет?...ама пък в аптеката има имуностимулатори,има Вит.Д, дето ще стоиш на слънце(забранено),по-добре си го купи от аптеката,(позволено). Защо ни прилагат тези перфидни номера, милиционерите? Все пак има и такива от нас дето можем да мислим. Или целта пак е да се крият по храстите и да събирате глоби. Ааа... да забравих едни 10 000 000 000 (десет милиярда) лв.

За въпросите дето си им пратил - загубил си си времето да ги пишеш. Ако помните в началото когато почнаха тези "пресконференций" , някой от журналята се опитаха да зададът някой и смислен въпрос, веднага биваха прекъсвани. Сега вече са изгладени нещата и няма такива издънки. 
« Последна редакция: Март 31, 2020, 10:44:45 22:44 от Момо »

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 6434
  • Профил
Re: Истината за корона вируса
« Отговор #7 -: Април 04, 2020, 05:39:24 17:39 »
Съвсем обективен съм, не виждам конспирация, а хора, които никога през живота си не са мислили по проблеми като днешните.

Ето какво изнервя Бойко Борисов
Двете криви са единствени по рода си, още атипични и направо парадоксални.
Не смятам, че има каквато и да било конспирация и довода ми е че всички ръководители на държавата си задават същите въпроси, които и аз си задавам.
Идеята ми за национална анкетна карта, която да обхване поне предполагаемите случаи също е на няколко седмици, а утре тръгва приложение с тази функция.
Политиците са свалили маските от САЩ до България. Виждаме рационалните обикновени хора на средна възраст, които всъщност ни ръководят. По поведението им си личи, че всеки от тях ще направи това, което лекарите на които вярват го посъветват.
По графиката, специално у нас, се вижда, че нищо не знаем, просто сме с вързани очи, от което може да се изпадне и в истерия в очакване ада да се качи на земята, денят на страшния съд, апокалипсиса и т.н. Радев, Мангъров и половината американски фриланс публицисти говорят едни и същи неща. Втория лагер е на щаба, който всъщност говори същите неща, но използва за отдушник първите като ги псува истерично.

1. Няма графика на дневните случаи, която изглежда като флуктоация в продължение на почти месец. Трябва да има момент в който случаите нарастват с по 30-50-100% в продължение на няколко дни до над седмица. Нищо подобно не се вижда.
2. Всичките клъстъри, потомства, котила и т.н., които намираме нямат нищо общо помежду си, повечето нямат и нулев пациент, не се намират побратимите им, тоест другите от същия приносител, нито пък техните потомстма... И тук идва страшното, назад имаме х4, защото явно са заразени от член на друго потомство, което е от поне 4 члена... Настрани имаме х4, защото поне толкова заразява всеки, а ние сме намерили само 1/4. Надолу имаме към момента на откриването поне още едно х4, до колкото никога не откриваме низходящите... Което е по още едно х4 на всеки да речем 5 дни (2-4 всъщност...)
Това прави х64 само от предишното, текущото и следващото поколение... Не отчита скритите поколения и случаи и не отчита, че само от началото на карантината има поне 4-5 поколения.

Затова и премиера е изнервен, стои и чака да започне да вижда х1.3, х1.5 и х2 всеки ден, десет дни. Но не започва. Пак сме на опашката.

3. Тва по-горе се отразява в кривата на общия брой случаи, която по никакъв начин не прилича на епидемиологична крива, нито е експоненциална, нито е никаква.
Все едно един клъстер непрекъснато се саморепликира през доста нисък карантинен коефициент около 1-ца. Което е абсурд.
Графиката е в линейна скала и трябва да има отвесна част, а няма.
Други примери за слабо тестване и непродуктивно преследване на заразата са Гърция и Норвегия. Те имат криви апроксимиращи се до нормална епидемиологична крива със няколко стъпала в прогресията, дни в които са изпуснали следата, но като цяло са плато, преходен период и почти вертикала.
Ние имаме нещо начертано с линийка под ъгъл върху координатна система, продукт на недостоверни флуктоации в резултатите.

Изнервящо.

Или щаба е прав и наблюденията им са, че заразата все пак се развива по стандартна епидемиологична крива и до две седмици ще стане страшно.
Или до две седмици Ковид-19 ще се откаже от страната на Българите, Траките, Илирите, БЦЖ и ракията.
Сегашната флуктоираща ситуация говори (ако е дори на 50% вярна, които не е изключено) за вече съществуващ баражен имунитет в поне 40-50% от населението и условия на "бедна горивна смес" за пламъка на епидемията. Просто няма кого да заразява.

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 6434
  • Профил
Re: Истината за корона вируса
« Отговор #8 -: Април 05, 2020, 12:52:22 00:52 »
Ето какво мисли по въпроса истински подготвен учен:


НЕДЕЛЯ, 05 АПРИЛ 2020
Търсене...


Събота, 04 Април 2020 19:04
Проф. Лъчезар Аврамов: В днешно време да се разчита изключително на карантина е демонстрация на интелектуален дефицит
Проф. Лъчезар Аврамов: В днешно време да се разчита изключително на карантина е демонстрация на интелектуален дефицит
Денонощно, почасово, в главите на народонаселението се набива глупостта, че шансът за спасение се намира в „социалната изолация“. Вместо това, е необходимо да се обясни, че трябва да се спазва „физическа дистанция“, като се разработи план за преодоляване на социалната изолация, с подходящи мерки за различните обществени слоеве. Май никой не се сеща, че съществува „Национална здравна стратегия 2020“, в която пише – Най-висока степен на здравна уязвимост имат неграмотните, бездомните, хората от малцинствените групи, продължително и трайно безработните, изпаднали в социална изолация и икономическа зависимост от действията на държавата.


 
проф. Лъчезар Аврамов, Анализи.бг

През 1918 година вирусна пандемия обхваща целия свят – от Арктика до Антарктика. За разлика от повечето грипни епидемии, които засягат предимно деца, възрастни и болни, известният като „испански грип“ смъртоносен смерч поваля предимно млади хора, в отлично здраве, и оставя след себе си 100 милиона трупа. Последвалият анализ показва, че не вирусът е убиецът, а предизвиканата от него цитокинова буря – свърхзащитна реакция на организма, която чрез имунната система убива собственото тяло.

Сто години по-късно, всички сме участници в нова пандемия – COVID-19. Сред потопа от официална информация и дезинформация, който се смесва с потопа от неофициална информация и дезинформация, вече може да изкристализира заключението, че потъваме във водовъртеж от неособено голям медицински проблем и катастрофален интелектуален проблем.

Защо медицинският проблем не е особено голям?

Вирусните епидемии са постоянен спътник на човешката цивилизация и в продължение на хилядолетия единственото достижение на обществения разум е било карантина, **quaranta giorni – четиридесет  дневно ограничение на свободата на движение на болни и здрави.

В днешно време, можем да се опрем на постиженията на науките вирусология, епидемиология, имунология и да се разчита изключително на карантина е демонстрация на интелектуален дефицит.


 
За разлика от предхождащите безпросветни времена, познанието за новия вирус беше получено почти светкавично. Броени дни след началото на епидемията в Ухан генетичният му код беше разчетен и структурата на вируca, заедно с електронно микроскопската идентификация беше предоставена повсеместно, на медицинско и обществено внимание.

Оказа се „коронавирус – обикновен  микроб, най-известен като причинител на стомашни проблеми по добитъка. “

Коронавирусът е отдавна познат за медицинските специалисти, но не и точно този щам – казва вирусологът проф. Радка Аргирова. Новият щам е толкова генетично подобен на преминалата неотдавна инфекция SARS, че е наследил наименованието SARS-CoV-2. Така че комбинирането на ранните изследвания на новата епидемия с миналите уроци, научени от SARS и MERS могат да дадат отговор. Изненадата се състои в това, че той много лесно се предава, т.е. има силна инфекциозност и ниска вирулентност, т.е. малка способност да причини заболяване.

По последни данни, вероятността да се заразите при контакт с вирусоносител е около 1% – информира проф. Коста Костов.

Германските вирусолози предполагат, че смъртността от коронавируса в страната им е между 0,3 и 0,7 процента.


 
До тук, нищо опасно. Но се оказва, че CoV-2 е твърде устойчив. За разлика от повечето си роднини, умиращи за броени минути извън живата клетка, той живее твърде дълго по всякакви повърхности.

Prof. Carolyn Machamer от John Hobkins School of Medicine споделя, че вирусът е жизнеспособен до 24 часа върху хартия и метал, но върху пластмаса – до 72 часа. Дори във въздуха може да бъде открит в продължение на часове. Ситуацията се усложнява и от продължителния инкубационен период, който при сезонния грип е 2 – 3 дни, а при CoV – 2-8   до 14, по отделни съобщения над 20 дни, което драматично повишава разпространението му. По този начин автоматично се изключват естествените реакции на физическа изолация и неизвестно колко хиляди заразени, вместо да седят вкъщи, на аспирин и топъл чай, в добро състояние на духа и тялото, разнасят вируса по всички социални канали.

И така, комбинацията висока трансмисивност /ниска патогенност/ висока устойчивост /продължителен инкубационен период, води до непозната епидемиологична картина.

В продължителен период от време и в териториална неяснота, не е известно кой е болен и кой не, кой разнася зараза и кой не, кой е преболедувал и е безопасен за себе си и за околните, кой къде и как се заразява, кога е започнала инфекцията и докъде е стигнала, близо ли сме до насищане или едва сега започва.


 
Познатите схеми на здравно поведение са негодни, а съществуващите епидемиологични модели са неточни, защото началните данни са съмнителни.

Въпреки че в сравнение с Испанския грип, коронавирусът за момента изглежда да е лека настинка, проблемът е сериозен, но решението му зависи много повече от обществената реакция, отколкото от биологичното му естество.

Защо интелектуалният проблем e катастрофален?

В правната база данни на Европейския съюз EUR-Lex лесно могат да бъдат намерени общностните правила за действие в случай на вирусна пандемия – COMMISSION WORKING DOCUMENT on Community Influenza Pandemic Preparedness and Response Planning. Документът е подготвен след обширни консултации относно пандемичния грип с членовете на Комитета за мрежи за наблюдение и реагиране на болести, създаден съгласно Решение 2119/98 / ЕО на Европейския парламент и Съвета. Като приложения, могат да бъдат изтеглени националните документи на всички държави членки, вкл. и на България. Този важен текст – Национален план на Република България за готовност за грипна пандемия се мъдри и в раздел „Стратегически документи“ на интернет страницата на Министерски съвет на Република България, а в друг важен сайт – на  Министерството на здравеопазването, в раздел „Новини“ от 12 януари 2006 г. виси съобщение: За изпълнението на Националния план са осигурени 3,692 млн. лева.

Националният план, в 108 страници, предвижда създаване на Национален пандемичен комитет с председател – определен от министър-председателя вицепремиер и поименен състав, определен с Решение на Министерския съвет, включващ заместник-министри, учени и клиницисти. Възложено му е да разработва националната политика за ограничаване на разпространението на пандемичния грип, да координира дейностите на държавните органи и осъществява връзки с неправителствени организации, да анализира данните за епидемичната ситуация, да предлага конкретни противоепидемични мерки за ограничаване на последиците за здравето на гражданите. Предвижда се да бъдат изготвени регионални планове за готовност за грипна пандемия, които включват ежегодно комплексно планиране на регионалните дейности по надзора и контрола на сезонните грипни епидемии. По всичко изглежда че страната е подготвена медицински и управленски за евентуална пандемия.


 
Но цъфва COVID-19 и в България настъпва пълен хаос!

За начален акорд на какофонията главният здрaвeн инcпeктoр дoц. Aнгeл Кунчeв, нa 21 януaри, избира посланието – Нямa oпacнocт кoрoнaвируcът дa дocтигнe нaшaтa cтрaнa, тoй нe e рeгиcтрирaн никъдe в Eврoпa. Точно пет дни по-късно министър-председателят създава Оперативен щаб – явно  никой в Министерски съвет не подозира, че има Национален план за готовност, европейски инструкции и други законови дреболии. За началник на щаба на епидемията е назначен генерал с екип от обикновени и здравни чиновници. За увертюра на какофонията, на 28 февруари, генералът избира арията Няма скрито-покрито, няма коронавирус у нас.

След още две седмици, следва кресчендото, с което генерал Мутафчийски прави заявка за вход в Историята: Задава се епидемия, която е с невиждана ярост в човешката история. Става въпрос за физическото оцеляване на населението на Европа!.

Шах-шех-топ! Особено след като се показва, че Щабът на епидемията няма никакъв медицински капацитет (което си е ясно още от начало) и срочно е необходимо да се създава още един щаб. Намира се доброволец – известен пулмолог, проф. Коста Костов, който се захваща с проверка на собственото си твърдение, че „търпим управлението на  малообразовани и крадливи мерзавци“.

На пръв поглед изглежда, че в замрялата България, с разпадащо се стопанство и нарастваща деморализация се води война срещу невидимия враг. Но цялата интелектуална потентност на управлението се изразява в две неверни, смъртоносни и разрушителни твърдения.

Срещу SARS-CoV-2лечение няма!
Единствената възможност е „социална изолация“!
Ясно е, че докато вирусът върлува, няма да бъде масово приложена „специфична ваксина“, дори и да бъде създадена, а след като епидемията отмине и CoV-2мутира, няма да бъде ефективна срещу CoV-3. Съществуват обаче мощни, универсални, неспецифични антимикробни средства, които са с доказана ефективност, но се наричат „алтернативни“ защото са евтини, а медицинските стандарти изискват лечението да бъде мно-о-го скъпо.

Както казва prof. Mahin Khatami от National Institutes of Health:


 
Целта е да има болно общество, зависещо от лекарства

Кризите обаче имат и добрата страна, да разбиват стереотипите и дори свръхкомерсиализираната и организационно разпаднала се американска здравна система вади от вирусна смърт пациентите в Нюйоркските болници с интравенозни високи дози витамин С. Това е доказано и в научните статии на д-р Христо Дамянов, от единствения у нас Медицински център за интегративна медицина, който лекува тежко болни от рак, с лош имунен статус, заразяващи се често с остри вирусни инфекции и не е допуснал при хиляди пациенти за петнадесет години нито едно усложнение.

Денонощно, почасово, в главите на народонаселението се набива глупостта, че шансът за спасение се намира в „социалната изолация“. Вместо това, е необходимо да се обясни, че трябва да се спазва „физическа дистанция“, като се разработи план за преодоляване на социалната изолация, с подходящи мерки за различните обществени слоеве. Май никой не се сеща, че съществува „Национална здравна стратегия 2020“, в която пише – Най-висока степен на здравна уязвимост имат неграмотните, бездомните, хората от малцинствените групи, продължително и трайно безработните, изпаднали в социална изолация и икономическа зависимост от действията на държавата.

Очевидно е, че прилаганите мерки са насочени към увеличаване на уязвимите групи чрез включване към тях на репресираните и зомбираните от непрекъснато броене на заболявания и смърт.

Хората изпитват страдания от ограниченията, от странични ефекти от лечението или страх от самата инфекция. За да се справи с тези проблеми, на 27 януари 2020 г. Националната комисия по здравеопазване на Китай публикува ръководство за психологическа кризисна интервенция. Ако в България не се предприемат адекватни мерки, ще се увеличат проявите на психоза, домашно насилие, битова престъпност, обостряне на психически заболявания.

Ще се задейства познатото в психологията явление „умора от карантина“, което ще стане причина за зачестяващи нарушения на ограничителните мерки, засилени репресии и масови безредици.

John P.A. Ioannidis, директор на Meta-Research Innovation Center и професор по медицина, статистика, биомедицински научни данни и епидемиология отбелязва – Настоящата коронавирусна болест COVID-19 е наречена пандемия на века. Но това може да се окаже, че е фиаско на века на решенията, вземани без надеждни данни.

Дали ще се справят със сложния проблем хора, които систематично се противопоставят срещу засилен епидемиологичен контрол на заболяванията и декларират – Сега  не е време за наука, време е за действие – генерал  Мутафчийски.

Когато страната е в тежък момент, не трябва да има разнобой. Трябва да има единоначалие – доц. Кунчев?

Ако не се направи дълбока преоценка на управленските решения и медицинските съображения не се поставят над милиционерските маневри, икономически съсипаното ни общество ще се заприлича на човешко тяло след цитокинова буря – сепсис, блокиране на множество органи, и смърт (за тези които не са се възползвали от епидемията).

 Уточнение: В организма цитокините са малки, сигнални, белтъчни молекули, от които зависи междуклетъчната комуникация – адекватен  имунен отговор или автоимунно самоубийство. В обществото цитокините си имат имена и носят титли – министри,  премиери, генерали и професори.

проф. Лъчезар Аврамов, Анализи.бг

… … …

Професор Лъчезар Аврамов е доктор на физическите науки. Създател на лаборатория "Биофотоника" в Института по електроника (ИЕ) на БАН и "Национален център по биомедицинска фотоника". От 2016 г. е директор на ИЕ БАН.  Автор и съавтор е на 200 научни публикации в областите на биофотониката, квантовата електроника, оптичната спектроскопия, фотобиологията, биофизиката, радиоелектрониката, наномедицината. Ръководил е повече от 50 научни проекта с университети, научни институти и индустриални партньори от Великобритания, Италия, Гърция, Испания, Германия, Швейцария, Австрия, Украйна, Белорус, Литва, Латвия, Естония, Полша, Румъния, Индия и др. Той е единственият български учен, номиниран за Наградата на ЕС за върхови научни постижения "Декарт" за изследвания в областта на фотофизиката на рака.

Източник: http://big5.bg/analiz/item/17247-prof-lachezar-avramov-v-dneshno-vreme-da-se-razchita-izklyuchitelno-na-karantina-e-demonstratziya-na-intelektualen-defitzit.html

Препечатвам, защото първо, това е форум и второ нещо взеха да изчезват някои статии.

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 6434
  • Профил
Re: Истината за корона вируса
« Отговор #9 -: Април 05, 2020, 12:57:16 00:57 »
Още един материал, който заслужава препечатване:

СТРЕМЕЖИТЕ НА НОЩ И РЗИ ЗА БОРБА С КОРОНАВИРУСА И РЕАЛНОСТТА
Атанас Чобанов
4 април 2020
“Тестването става по определени правила от СЗО. Стремежът на органите на РЗИ е да обхванат всички възможни контактни лица, особено за лекарите, които са на първа линия в борбата.” – увери д-р Мутафчийски на пресконференция в Министерски съвет на 04 април – събота. Биволъ проучи подробно два случая, в които реалността сериозно се разминава с така заявения стремеж.

Брояч за коронапозитивни “три в едно”
Официалните данни за заразените у нас са единствено на база на потвърдени тестове за наличие на коронавирус у пациенти с PCR метода. Към момента на редактиране на статията те са 503.

Биволъ разговаря с доказано позитивен пациент с коронавирус, който сподели своите перипетии с тестването, РЗИ и карантинните мерки. По разбираеми причини той пожела анонимност, ще го наречем Я, но самоличността му се пази в редакцията.

Я усеща първите симптоми в края на миналата седмица и се обажда на личния си лекар, който му изписва антибиотик. През уикенда той губи вкус и обоняние. Това е специфичен симптом за инфекция с вируса на COVID-19. Температурата му не спада и в понеделник Я се обажда отново на личния си лекар, който го праща на рентен. Образната диагностика (на водещата снимка), установява двойна интерстициална пневмония.

Позитивният тест на Я.
Притеснен, Я се обажда на 112, откъдето го питат има ли кола и го съветват да се тества в частна лаборатория, което той прави на 31 март. Резултатът за COVID-19 е положителен. От МВР търсят Я. и му известяват, че трябва да спазва 28 дни карантина. След това го посещават и служители на РЗИ-София.

Дотук нещата изглеждат по протокол, но започва интересната част. Съпругата и детето на Я. също са развили симптоми, но на въпроса дали не трябва и те да бъдат тествани, от РЗИ казват: “не си харчете парите”.

Спестовността обаче има конкретни последствия както за преброяването на болните, така и за карантината им. За Я. тя е 28 дни, а съпругата и детето само 14 дни.

“Няколко пъти питах служителите на РЗИ дали не трябва и аз да спазвам 28 дни карантина и не е ли опасно ако изляза от къщи след 14 дни” – сподели съпругата на Я. Отговор не получава.

Въпросът е много актуален, тъй като болните от COVID-19 продължават да са заразни и след 14-я ден, поради което карантината им е двойно по-дълга. Практиката по света е човек да се счита за оздравял след два последователни отрицателни PCR теста. За членовете на семейството на Я. такива изобщо няма да бъдат направени, тъй като те не фигурират никъде като болни.

В крайна сметка правителственият брояч отчита само един заразен от семейството на Я., в което реално има трима заразени. Но за отчетността формално всичко е наред – имаме контактни лица, които са “обхванати” от РЗИ и поставени под карантина.

На първа линия тестове не се полагат
Вторият случай, за който Биволъ получи потвърждение, беше огласен от председателя на Гражданско сдружение БОЕЦ Георги Георгиев. Според него в болницата във Видин, където е прегледан и приет първия пациент с коронавирус в областта, има няколко души със симптоми сред медицинския персонал, начело със завеждащия отделението д-р Николов. Днес той е бил приет в стационара на болницата.

Въпреки известната до момента практика болницата не само не е поставена под карантина, но и пробите на персонала, изпратени от болницата до РЗИ – Видин, въобще не са изследвани. Местният шеф на РЗИ обяснява това пред БНР с правилата, спуснати от НОЩ и проф. Кантарджиев

Би трябвало да знае, че нарежданията от Централната референтна лаборатория и на проф. Кантарджиев от Националния оперативен щаб са пробата да се прави само на лица със симптоматика. На контактните на тези лица не се изследват проби в Националната референтна лаборатория.

Шефът на РЗИ дори нахоква медиците: Защо не са си сложили поне маска и ръкавици? В Спешното разполагат със защитни средства. Това е голяма безотговорност. А след това искат тест.

Нищо общо със стремежа да се изследват “всички контактни лица”, нали? Още повече лекарите и сестрите на първа линия. Само ако имат симптоми. Така пада и втората теза, че лекарите на първа линия в борбата имат приоритет за тестване.

На депутатите се полагат безплатни тестове
Междувременно, докато Я. обикаляше частните лаборатории с двустранна пневмония и изразени симптоми, а здравните шефове порицаваха видинските лекари, дръзнали да поискат тестове, здрави и безсимптомни български депутати се скупчиха пред ВМА и Софиямед, за да бъдат тествани като контактни лица на колегата им Хасан Адемов.

Депутати на опашка за тест за COVID-19. Снимка: Димитър Кьосермарлиев, Bulgaria ON AIR
Законотворците демонстрираха пренебрежение към правилата за физическа дистанция и това се видя ясно във всички медийни репортажи. В крайна сметка само двама от тях се оказаха с позитивни резултати.

Биволъ потърси информация кой е заплатил за тестовете, но самите депутати също не знаеха. Явор Божанков от БСП потвърди, че не е платил и не знае кой е платил за неговия тест. “Сигурно е от бюджета на НС” – изрази предположение Божанков и обеща да се поинтересува. Имало обаче решение на парламентарните групи да си платят за пробите.

Няма тест – няма проблем
Информацията за извършените у нас тестове е противоречива. По данни на Националния оперативен щаб от 1 април у нас са били направени 1276 теста на милион души, или близо 9000 теста общо, без да се отчитат тестовете в частни лаборатории, които били около 3000.

През изминалата седмица стана ясно също, че масовото тестване не е приоритет за НОЩ и за правителството, а бързите тестове няма да бъдат въведени, поне засега. Това противоречи на стратегиите на успешните държави в борбата с коронавируса, където масовото тестване се придружава със строго следене за карантината на позитивните и задължително тестване на контактните им лица.

В брояча на референтния сайт Worldometers, който дава данни за заразените, починалите и тестваните лица по света, България присъства с много по-малък брой тестове – само 88 на милион. Не е ясно обаче откъде са взети данните в тази статистика и защо правителството не се е похвалило официално с успехите ни в тестването. Ако наистина са направени над 1200 теста на милион души, в момента би трябвало да сме в една група с Ливан, Армения и Босна. Засега България, поне за пред света, е в групата на Венецуела и Ботсвана.

***

Ако намирате, че статията е интересна и полезна, можете да ни подкрепите, за да продължим да правим независима разследваща журналистика.

Включете се с Данъкъ Биволъ!
При възможност, станете наш редовен спомоществовател с опцията Месечен Данъкъ или Годишен Данъкъ. Това ни помага да предвиждаме бъдещи разходи и да планираме дейността си за месеци напред.

Месечен
Годишен
Еднократен
10.00

5.00 €, МЕСЕЧНО10.00 €, МЕСЕЧНО20.00 €, МЕСЕЧНО50.00 €, МЕСЕЧНОДРУГА СУМА
Избрахте да дарите 10.00€ Месечно


 Искам да платя и таксите за транзакцията за моя данъкъ / I'd like to cover the transaction fees of 0.40€
 ВКЛЮЧВАМ СЕ
Извършвайки плащане Вие се съгласявате с Общите условия, които предварително сте прочели тук.

Биволъ не записва и не съхранява номера на Вашата банкова карта. Плащанията се обработват през системата Stripe. Даренията за Биволъ с банкови карти се управляват от френската неправителствена организация Data for Reporters Journalists and Investigations - DRJI.

Вижте как да подкрепите Биволъ със SMS на кратък номер или с криптовалута тук
*
Нарочно качвам и опциите за дарения. Посетете сайта на Бивол.

Източник: https://bivol.bg/covid-rzi-reality.html

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 6434
  • Профил
Re: Истината за корона вируса
« Отговор #10 -: Април 18, 2020, 12:40:00 00:40 »
Да попълня и сериозната тема.

Може мнение въз основа на мое проучване
Има смъртност поне в двата предишни месеца.

В Германия
Трансмисията е паднала до 0.7. При карантинна заразност над 1 означава, че горивото в Германия свършва при 4.000 починали в 83 милионна държава.
При не имунизирано общество за да падне трансмисията от 1.5 на 0.7 трябва повече от всеки втори да бъде с имунитет. (Без карантина трансмисията е 2.5 до 4 на ден, тоест страшно голяма. Това обаче и то не е така, защото има семейства с един заразен член, другите ни лук яли, ни лук мерисали)
У нас от началото на мерките имаме трансмисия твърдо около 1, репликират се едни и същи и пик изобщо няма да има. Това говори за поне 30% с имунитет, което са 2.1 милиона човека. По други начини се достига до поне 100 до 800.000 с имунитет. (През коефициента на умрелите към стадния имунитет на Ухан се получава множител 3.333 за смъртните случаи към броя на хората с имунитет. Лабораторните лекари пък направиха информационна система и доказват над 10% с имунитет извън до ия, Пловдив, Варна и Бургас
по тези два начина се достига до 120.000 и над 800.000) Защотоо тестването на НОЩ е пародийно и трябва да търсим други начини да се информирате и да сметнем броя на заразените. Има достатъчно много видове данни за да се правят подобни достоверни спекулации. За мен това обе не са спекулации, а хипотези с много висока вероятност да са верни.

Нашите дадености обаче са уникални за света, така че всички версии трябва да бъдат завишени.
Организацията на лабораторните лекари вади твърдо над 10% с имунитет в не достатъчно рандомизирано изследване извън София и големите градове.

Коефициента на трансмисия от 0.7 не може да се постигне с карантина, още повече, че немската не е много строга. Може да се постигне обаче, когато повечето хора вече имат изграден имунитет.
Това е нов метод на изчисление, който стана възможен едва сега, когато има нужните данни. И ми се струва най-надежден.

Разбира се у нас няма да може да се приложи и паникьосаните ни политици ще ни морят с карантина до последно. А няма да се приложи, защото нямаме реална статистика и тестване. Сега и да го нап.авим е след дъжд качулка, защото не знаем началните данни, а ще получим някакви нефелни крайни. Но тези пациенти последни ли са, нови нулеви ли са, никога няма да ризберем.

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 6434
  • Профил
Re: Истината за корона вируса
« Отговор #11 -: Април 18, 2020, 12:54:14 00:54 »
За данните на щаба

Ада няма да дойде.
Швеция, Тайван и Корея го доказаха, а Дойче Вече вече плюят по своите.
Достатъчно е само:
Разяснителна кампания - никаква до момента само ни плашат; и
Тестване - никакво, правят си гаргара, че всеки момент ще тестват... Още по-голяма гаргара, направиха "скрининг" с менте тестовете дето не работят, но сега цитират резултатите като меродавни 7/1000, глупости! При 70% нечувствителност на тестовете... За 1.000 човека трябват между 3.000 и 9.000 теста за да се обсъждат резултатите въобще.
Общо сме направили 18.500 теста от които средно поне по 4-5 на човек, да не кажа 8.
Един път тест, втори път се потвърждава, стават два. Излезе съмнителен, още два, средно три на приемане или отхвърляне. Междинни още два и накрая още два до реално 4 на изписване.
Тествани са общо около 4.000 човека от които с тези рудиментарни методи са доказани над 800. Колкото и да са неграмотни, това очевидно са твърди 20% и това са PCR тестове, които хващат само и единствено активна вирусна колония в лигавицата на носа и гърлото. Тоест хваща се само в ограничен времеви прозорец.
Не са тествани скиори, а вече и е невъзможно, защото мина време. Не са тествани контактни на скиори, а вече и това е невъзможно.
Няма имунологичен скрининг. За сега. Тоест, има на лабораторните лекари и той дава над 10% и процента расте.

Ето по тези причини НОЩ са неадекватни и всяват паника.

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 6434
  • Профил
Re: Истината за корона вируса
« Отговор #12 -: Май 04, 2020, 12:43:54 12:43 »
Според днешните данни:

Доказани случаи и смъртност на 7 милиона население - подредени по броя смъртни случаи, плюс някои изводи:
- Италия 24145/3366
- Китай-Ухан 31818/2462 Приема се, че е постигнат стаден имунитет или общо 7.7 милиона имали досег с вируса. Коефициент между смъртните случаи и 70% от броя жители между 3333 и 4000. При държави с по-благоприятни фактори БЦЖ, пушене, ракия и трако-илирски гени би следвало да е значително по-голям. Без тези фактори, това е броя на жертвите необходим за стаден имунитет за държава с население от 7 милиона.
- САЩ 25207/1455
- Германия 13794/579
- Турция 10607/286
- Румъния 4750/285
- Северна Македония 5036/280
- Сърбия 9500/193 (7 милиона население)
- Литва 3525/115
- Гърция 1717/94
-> България 1732/74 <-
- Беларус 12308/73
- Русия 6414/61
- Япония 828/27
- Китай 414/23 (всичките 1400 милиона)
Допълнение, кой колко лошо тества, по-малко съотношение е по-зле, по-голямо е по-добре.
Твърдо установеното минимално съотношение между заразените и починалите и заразените е около 3000 - навсякъде в тези хипотетични допускания се опирам на знанието, че в Ухан не тръгва нова епидемия, тоест имат стаден имунитет - факт, който се затвърждава с всеки изминал ден.
Ухан 1/12.92
Италия 1/16.59
Румъния 1/16.7
САЩ 1/17.32
С. Македония 1/18
Китай 1/18
Гърция 1/18.26
България 1/23.4
Германия 1/23.82
Литва 1/30.65
Япония 1/30.67
Турция 1/37.09
Сърбия 1/49.22
Русия 1/105.15
Беларус 1/168.6
Списъка показва колко доказани случая се падат на един починал. Под лошо тестване се разбира всичко, което прикрива истинският брой на заразените, от компрометирани тестове, през малък брой тестове до лош подбор на тестваните и лош избор на метод.
Ако махнем първите и последните двама, защото там има основания за съмнения или други фактори, то разкрача е от 1/16.7 до 1/49.22 или почти три пъти, а имаме основание да приемем най-много двукратна разлика между коефициентите на най-уязвимият и най-защитеният народ. За Ухан е известно, че в даден момент са престанали да тестват и не са тествали много. Беларус или манипулира данните, или са най-неподатливи. България пък е открила толкова случаи на заразяване на един починал, колкото и Германия. Което говори лошо за Германия.
Всичко това показва, че тестовете могат да бъдат единствено терапевтично доказателство, но не и епидемиологично. Серологичните тестове с минимум 30% фалшиво отрицателни (до 70%) резултата и без фалшиво положителни говорят за поне 800.000 заразени, от които с над 50.000 PCR теста (обаче на по-малко от 10.000 души) сме открили едва 1.700 - съотношение от 470 действително заразени към 1 действително доказан. По-точно доказано съотношение на доказани към действителни.
Едва последния коефициент е информация, която е използваема за вземане на решения. Такава информация позволява да се предвиди още колко ще трае епидемията при карантина, без карантина, с умерена карантина, колко жертви остава да дадем. За съжаление жертвите са константа. Относителното влияние на потенциално претоварените здравни системи се оказва много малко.
* * *
За България има установени изследователски данни за между 8 и 12% срещали вируса, но вероятно са много повече. (16 независими лаборатории и скрининга на Банско - два единодушни независими източника. Забележка: данните не са коригирани с характерно присъщия дял на фалшиво отрицателните тестове)
Да приемем 12% или 840.000 човека срещали вируса.
74 смъртни случая от 840.000 дава коефициент от един смъртен случай на всеки 11351 заразени, което е 3-4 пъти по-добро съотношение от на повечето държави. Реалният коефициент при средна възраст на починалите малко над 60 години и отчитане на скритите смъртни случаи е 5675 заразени на един починал, което е близо двойно по-добър коефициент от този в Китай.
Само че този коефициент е за сега засегнатите социални слоеве и за сегашната средна възраст на починалите, която е ниска. Заразата още не може да си проправи път до тези, които убива най-лесно.
Още нещо, наивно е да вярваме, че смъртните случаи са се състояли единствено между 08.03 и днешния ден.
Спокойно можем да приемем, че смъртните случаи са два пъти повече.
И така общият брой смъртни случаи до достигане на стаден имунитет е 148/0.84Х4.9=863.
Това обаче е при запазване на сегашния висок коефициент между заразените и починалите. А той няма как да се запази при представителна извадка от 70% измежду всички 7 милиона, защото в нея ще влязат и твърде много престарели, болни и податливи на вируса по различни причини. Последствията от навлизането на заразата сред болните и старите не може да се предскаже, със сигурност ще бъде много по-смъртоносен.
При сегашните темпове на заразяване и смъртност оставащите 715 жертви или ако щете, 4.06 милиона заразени ще ги даваме в продължение на поне 19 месеца, даже доста повече, защото след 30% интензитета на заразяване пада. Точно по това време имунитета на първите прекарали трябва да започне да избледнява.
Нямаме абсолютно никакъв друг избор освен стадния имунитет. Нямаме 2-3 години за карантина. Нито 18 месеца за ваксина. Единственото, което можем да направим е интензивно да изпровбаме лекарства и комбинации с които да намалим жертвите още.
Можем също така да изградим стаден имунитет приоритетно сред младите и здравите, което ще предпази възрастните.
Причините за добрите ни резултати до сега са демографски и социални, възрастните живеят беден отшелнически живот на социално декласирани. Болестта за очна като болест на скиорите, съответно на младите и здравите, които работят в пак такива трудови колективи.
За съжаление повечето от типичните жертви на вируса са вече дадени и благодарение на това имаме ниска средна продължителност на живота. Това не е повод за гордост или радост.
За какво са ни епидемиолози ли?
За да ни кажат на какъв процент преболедували съответстват данните 63-36-48-59-49-39-24 (заразените по дни от последната седмица)
Понеже в първите дни на епидемията у нас данните от Ухан вече бяха известни, тогава изчислих, че България ще даде между 800 и 16.000 жертви, най-вероятно 1.600-2.400. Днес за радост, данните сочат за развръзка около теоретичният минимум. Лятото и други фактори могат да подобрят нещата още повече.

Допълнение: Според епидемичния калкулатор при много внимателно въвеждане на променливите, в момента у нас има около 100.000 (сто хиляди) активни носители на заразата, които ще започнат да се репликират с коефициент между 1-1.4 и 2.5-3.5 (средно 2.1) броено от днес. Това означава, че за около две седмици броят на заразените ще се удвои, съответно откритите и доказани също ще се удвоят до около 3.500, а след около 4-6 седмици и починалите ще се удвоят. Понеже започваме от 1/2 починали, всъщност новите починали в рамките на 6 седмици би трябвало да бъдат около 150.
След три седмици отново ще затегнат мерките, което ще ни остави с 1.6 милиона прекарали заразата и около 400.000 активни заразоносители. Тогава карантинния коефициент на заразяване обаче ще падне под 1, защото заразените ще започнат да се срещат помежду си и с хора с имунитет, което не е много изгодно.
Правителството и щаба вече ще са изпаднали в истерия и кой знае какво ще измислят. Макар, че пътят ще е изминат наполовина, ако не и повече.
След три седмици ни чакат нови поне 4 седмици строга карантина към края на която смъртността и случаите отново ще са паднали и ще се стабилизирали на нива около двойни на сегашните. За съжаление заразоносителите ще намалеят от 400.000 на не повече от 100.000, които обаче при следващото разхлабване ще се реализират много по-трудно и процесът много ще се забави.

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 6434
  • Профил
Re: Истината за корона вируса
« Отговор #13 -: Май 05, 2020, 10:54:42 10:54 »
За сухите съчки.
Всеки, който е с IQ над 90 и няма когнитивни проблеми със сложни съчинени изречения в контекст да не се чувства обиден.

На мен ми е тъжно, че нацията толкова е опростяла и умствено омързеливена, че не може да осмисля не особено сложни идеи представени по не особено сложен или завоалиран начин.

И така, за Швеция...

Какво може би става в Швеция
Приравнявам всички данни към 7 милиона население за да ни е по-лесно да възприемаме и сравняваме стойностите.

Доказани за диагностични цели с PCR тест - 15.441 души
Загинали - 1881

Интензивност на тестването 1/8,21 - от 8,21 доказани един умира - най-ниската резултатност на тестване може би в света. Същевременно Швеция е направила 119.500 теста или 11.800 теста на милион население, което я поставя около средата на класацията.

Какво обаче се случва там?
1. Средната продължителност на живота в Швеция е 83.21 години, докато в България е 74.81 години.
2. Епидемията си е проправила път до най-уязвимите - нейните типични жертви - най-възрастните, 2.423 от починалите в Швеция са над 70 годишна възраст. У нас средната възраст на починалите е около 65 години и понеже смъртността е все още малка пада непрекъснато заради отделни инциденти с по-млади заразени.

Ето как изглежда смъртността по възрастови групи в Швеция:

9 years and younger 1
10-19 years 1
20-29 years 6
30-39 years 10
40-49 years 27
50-59 years 91
60-69 years 210
70-79 years 642
80-90 years 1,112
90 years and older 669

2.423 жертви в Швеция са над 70 годишна възраст, те са извън възрастовата група засегната от вируса в България. У нас такива дълголетници са единици, живеят самотно и са социално декласирани. Не ходят по екскурзии и дори по ресторанти и кафенета.

Очевидно за съпоставка ще трябва да намерим съпоставимия брой загинали в Швеция, който е 2.769-2.423=346

При тези данни се получава 22.721-2.423=20.298 доказани случая.
20.298/346=58.66
Коефициента на смъртност измежду съпоставимата възрастова група вече е 1/58.66, което поставя Швеция между най-интензивно и прицелено тестващите държави.

Сега вече можем да приложим установените коефициенти от над 3.000 действително заразени на един загинал и над 470 на един доказан и ще се получи следното
346х3.000-5.600= между 1 и 2 милиона заразени във възрастовата група до 70 годишна възраст във Швеция.
20.298х470 обаче говори за 9.5 милиона заразени. Вероятно разминаването идва от обстоятелството, че в броя доказани има много голям дял много възрастни заразени, който също трябва да бъде изваден.
Макар, че ако се приложи направо коефициента, който до сега не е опроверган се получават отново около 5 милиона заразени.
Предвид графиките на страната и преминалите около 4 пика на епидемията и предвид наложителните допускания, моэе да се предполага, че до момента са натрупали между 2 и 5 милиона заразени.
Трагичното обстоятелство, е че заразата е докопала най-възрастните и ги избива.

Какъв е извода от всичко това?
Харесва ми да правя оптимистични изводи, затова ще направя само такъв. При основателно допускане за постигнати около 50% имунитет на населението, то 5/7 от горчивата чаша е изпита. 2/7 при досегашните данни за съжаление означават още 791 жертви. В държави с толкова голяма продължителност на живота, лошото, е че възрастните дават непропорционално много жертви спрямо процента на "имунизираните". От друга страна 11 милионния Ухан е с приблизително същото население като Швеция (10.3 милиона) и даде 3.869, тоест прогнозата за нови около 800 жертви до края на епидемията в Швеция има подкрепа и от доказателство по аналогия.
Аналогията е почти пълна предвид средната продължителност на живота на жителите на град Ухан от 81.09 години.

Какъв е извода за нас?
Трябват ни драконовски мерки за социален патронаж и защита на възрастните и болните.
Не можем да направим нищо друго.
Жертвите са неизбежни и ще бъдат дадени и със и без карантина, тя не променя нищо. Нямаме 18 месеца да чакаме ваксина. Която няма да дойде у нас на 19-тия месец както се досещате. Терапия и изолация на възрастните.

Съпоставката с Швеция е много оптимистична за нас, защото ни представя хипотеза при която от прогнозен брой на загиналите между 800 и 2.400 общо за епидемията вече може да се спекулира с хипотеза за общо около 300-350 жертви. При условие, че пазим възрастните и държим заразата далече от тях.

Мангъров се изразява елитарно и говори за интелигентни хора, а не за тъпаци. Който иска да се обижда. Обяснявам: "Сухите съчки са вече изгорели." - ще рече, че всички средно по-възрастни от 74, до над 83 са вече мъртви. Няма ги. Загинали са от лошото качество на живот - възмущавайте се от това. Над 2.000 потенциални жертви липсват, 20-50-100.000 и повече души са отдавна на оня свят, защото лошото качество на живот е взело 100% жертви от възрастните над 74 годишна възраст. 100%, а не 15% от 70% заразени. Всички. Няма ги.
Мангъров Ви е крив. Да поясня ли или разбрахте, че Ви обяснявам, че сте тъпаци, толупи, шибаняци и маргинали обхванати от безпросветна паника и стокхолмски синдром?

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 6434
  • Профил
Re: Истината за корона вируса
« Отговор #14 -: Май 23, 2020, 09:45:31 21:45 »
При досегашните данни в България смъртността е 0.04% от доказано заразените. Моите изчисления говорят за реална смъртност от 0.02% заради обоснованото допускане, че заразените са поне два пъти повече.

Никой освен Сапитал в критична статия и Оновини не рапортува върху последните резултати от проучването на Георги Тодоров: http://onovini.eu/2020/05/%D0%B4-%D1%80-%D0%B3%D0%B5%D0%BE%D1%80%D0%B3%D0%B8-%D1%82%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%B2-%D0%BA-19-%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE-%D0%BF%D0%BE%D0%BA%D0%B0%D0%B7%D0%B2%D0%B0%D1%82-%D0%B4%D0%B0/

Около 3.8-4% от населението доказани с екстраполация от над 30.000 теста за анти тела при уговорката, че трябва да се направят общо 280.000 теста за да могат да се правят истински изводи.
Същият е процента доказани от PCR тестовете.

Новото обаче, е че от седмици вече се говори, че до 76% от хората са невъзприемчиви към вируса. От обща култура знам, че дори към СПИН невъзприемчиви са около 10% от хората.
Ето това проучване вече подрежда картината:
https://nauka.offnews.bg/news/Novini_1/Dostatachni-sa-samo-10-20-za-da-se-dostigne-kolektiven-imunitet_150304.html

Аз застъпвам всички теории, но в малък процент, най-много скептик, защото съм оптимист и най-малко всички ще умрем, защото още на 13.03 се знаеха данните от Ухан. Тогава смятах много и стигнах до извода, че до достигане на стаден имунитет загива един от 2.000 човека от 70% от населението, а един от до 470 влиза в статистиката като заразен.
За някои държави това е вярно, но някои подминават тези данни и постигат значително по-ниски коефициенти.
При забележката, че средната продължителност на живота в Ухан е абсолютно същата като тази в Швеция, 83-84 години.
И през цялото време виждам, че тези коефициенти макар и твърди и емпирични не разкриват цялата картина, защото нещо липсва. Липсващото са именно невъзприемчивите и вариативността.
Сега вече картината се подреди.