Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен zlatkoo

*
  • 1423
    • Профил
Re: Истината за корона вируса
« Отговор #75 -: Ноември 16, 2021, 09:43:51 09:43 »
Ти съвсем се отплесна. Нищо не съм казал за мерките, хигиената и дистанцията....
"Отделно сертификат означава и преболедувал и то скоро, тоест още по-малко опасен."
Това обаче не вАжи в Европата (защо ли), а тук го приеха след протести. Всичко се върти около ваксините предимно, важно е търговийката. Много надежди се възлагаха на тия ваксини. Трябваше всичко да приключи ако се достигне стаден имунитет с тях. Да, ама не, втора доза, трета, и накрая се оказва, че те не пазят баш, ами само намаляват тежестта на преболедуване. Което според мен е следствие на бързата им поява, и недостатъчно тестване, което сега се получава в движение.
 Да за този момент явно това е начина за справяне, нека няма задължителен характер.
Нема начин да нема начин!

Неактивен zlatkoo

*
  • 1423
    • Профил
« Отговор #77 -: Ноември 16, 2021, 01:57:21 13:57 »
Не. Не.

Неактивен Toshko

*
  • 6434
    • Профил
« Отговор #78 -: Ноември 16, 2021, 02:35:15 14:35 »
Ами браво! Само че като се ваксинираш започваш да се чувстваш по друг начин. Стреса намалява значително.
Сега като не сте ваксинирани и се поддавате на измамниците, които пропагандират, че не е нужно. Когато обаче го хване твой близък, особено по-възрастен започваш да се молиш да е ваксиниран.

Това е реалността. Защитата отслабва, но не изчезва. Какво ако се нуждае от подсилване с 3-та, 4-та и n-та доза?

Ваксината пази повече от преболедуване едно и също време след събитието.

Не е вярно, че имунитета от преболедуване е по-добър. Всяко преболедуване е вредно и опасно освен това.

Такива ваксини имаме, такива си слагаме. И?

13.000 човека, отделно заради натоварването на здравната система с тези 13.000 и още сигурно 100.000 ненужно хоспитализирани, има още косвени жертви. И?

Геноцид и масово убийство извършвани от шарлатаните.

С числата не се спори. Ето ти ги по-нагоре графиките и данните в сравнение с държави със сходни на нашите територия и население.

Неактивен zlatkoo

*
  • 1423
    • Профил
« Отговор #79 -: Ноември 29, 2021, 10:32:49 10:32 »
https://www.segabg.com/category-observer/zashto-evropa-otnovo-e-epicentur-na-pandemiyata
Ето какво имах предвид. Лично мнение, да с ваксините се изкарва по леко. Но ето го резултата от сертификатите. Ваксинираните си разнасят заразата навсякъде свободно. Значи това е временно решение, но не и за излизане от ситуацията.

Неактивен Toshko

*
  • 6434
    • Профил
« Отговор #80 -: Ноември 30, 2021, 08:05:25 08:05 »
Ти четеш ли ги тези статии?
Цитат от твоя линк: "Само за неваксинирани - Триест

Когато Италия въведе най-строгия ковид паспорт в Европа, Триест стана епицентър на протести срещу сертификатите и ваксините. Само 2 седмици по-късно североизточният град се превърна в огнище на COVID-19 и интензивните му отделения са пълни, което директно се свързва с протестите.

Случаят Триест показва как едно неваксинирано малцинство има мощта да заплашва общественото здраве на ваксинираното мнозинство, коментира в репортаж от града "Ню Йорк таймс". Основното ядро заразени са 93 души, които са скандирали рамо до рамо без маски по шествията из града. "

Само за Фландрия пише, че са много ваксинирани и имат висока вълна.

Проблемът, е че новите варианти не признават ваксината много много.
Освен това, ваксиналните антитела падат с времето.
Аз например вече нямам нито ваксинални, нито от преболедуване. Само че аз просто не правя такива от преболедуване, макар че минимум два пъти го карам с леки симптоми. Жена ми например има от преболедуване, макар че никога не е имала симптоми. Има си и ваксинални все още.

Всички ваксинирани го изкараха много леко този септември-октомври. Аз лично си стоях вкъщи около седмица без никой да ме кара.

Неактивен zlatkoo

*
  • 1423
    • Профил
« Отговор #81 -: Ноември 30, 2021, 02:52:22 14:52 »
Аз четох статията, нима вярваш, че 93-ма заразяват около 20 000? Изкарал си го два пъти леко и без симптоми, и нямаш антитела. Ами ако пък случайно си изкарал някой грип, или настинка. Не всичко е корона.

Неактивен Toshko

*
  • 6434
    • Профил
« Отговор #82 -: Ноември 30, 2021, 05:30:02 17:30 »
Не е грип. Първия път се усещаше като повече от леко, втория 37.4,после сополи един месец.
Няма как да е друго, защото хората около мен се тестваха и се доказаха.

Неактивен zlatkoo

*
  • 1423
    • Профил
« Отговор #83 -: Април 01, 2022, 01:31:18 13:31 »
От днес падат мерките. Я сега да видим, какво неверно каза този човек назад във времето. Като изключим, че малко скъси сроковете в началото...

Неактивен Toshko

*
  • 6434
    • Профил
« Отговор #84 -: Април 04, 2022, 01:46:54 13:46 »
Над 1.000 заразени и 25 починали миналият петък 01.01.2022 г.
Общо заразени 1.140.000 души.
Общо починали: 36.568 души.
В България починал е един от всеки 31 заразени.
Население на България има-няма 7 милиона души.
Население на светът: около 7 милиарда души.
Общо починали в света: 6,176,629 души.

7.000.000.000 / 6.176.629

В света е починал един на всеки 1.133,3 души;
В България е починал един от 191,4 души;

В САЩ е починал един на всеки 334 души (1 милион починали от 334 милиона население), общо 82 милиона случая, починал 1 от 82 доказани заразени;
Индия, 500.000 починали от 1.4 милиарда население или един на 2.800 души, общо 43 милиона случая, почитал един от 86 доказани заразени;
Франция и Германия, 26 и 21 милиона случая, 142.000 и 130.000 починали съответно, 65 и 84 милиона души население. Франция, един починал от 457 души, Германия, един починал от 646 души. Един от 183 заразени е починал във Франция и един от 161 заразени в Германия.

Ами много сме зле!

Тази огромна смъртност се дължи на диващината устроена от управлението и в медийното пространство. Суеверия, простотия, некадърност, лошо лечение, немарливост.
Достатъчно аз лично се нагледах на хора, които се заразиха зорлем. Те дори да са оцелели са заразили други, които са заразили още и някой е умрял.
В социално активните слоеве на населението на практика всички го хванаха, но не всички са регистрирани.
Дори да неглижираме показателя смъртност върху случаи, смъртността върху населението е фрапираща и мисля, че сме № 1 в света.

Та, за кое точно беше прав? Да надъха по-податливите да не се пазят и да сеят зараза?

Неактивен zlatkoo

*
  • 1423
    • Профил
« Отговор #85 -: Април 04, 2022, 05:25:38 17:25 »
За сеенето на зараза мисля по назад се уточнихме, със сертификатите. Това че сме на първо място по смъртност, също го уточнихме, е и преди вируса, пак бяхме така.
 Беше прав за това, че като премине през повечето, ще се превърне в не толкова опасен грип.

Неактивен kokoboko69

*
  • Поет с поялник
  • *
  • 2
    • Профил
« Отговор #87 -: Юли 25, 2022, 10:09:24 22:09 »
Това и аз го бях хванал миналата година. Изолция, лечение с Пандекс по специална дозировка, на 4-тия ден бях "топ" Стоях обаче още 8 дни самоизолиран за всеки случай. Все пак трябва да сме отговорни към обществото. След това теста даде отрицателен резултат.
Нека бъде светлина !

Неактивен Toshko

*
  • 6434
    • Профил
« Отговор #88 -: Юли 26, 2022, 03:03:07 15:03 »
Здравей, моля не препоръчвай лекарства, защото някой ще се натрови с него.
На повечето хора им минава по някакъв такъв начин.
Ние го карахме миналия месец. - за между трети и пети път.

В тази връзка си спомням едно от първите неща, които подразбрах от истеричното поведение на генерал Мутафчийски. Може да не беше адекватен с метафорите си, но беше автентично уплашен и то като лекар. Помислих си, какво може да го е уплашило. От Ковид не се умираш чак толкова много и не се умира много при всяка вълна.
Обаче вълните не спират. Вчера имахме почти 3.000 случая, днес са 2.200. Всеки социално активен, който не е не възприемчиви го е карал поне по три пъти. Майка ми, която до сега не го хващаше при всички болни около нея си изкара нещо с 39.3 за два дни с мощните коремни симптоми.
Аз кашлях целия юни и то мъчително.

Така че Мутяфчийски беше уплашен, че срещу това няма траен имунитет и повтаря и потретва. Я да си представим, че повтаря докато накрая нацели да ти направи пневмония и да ти увреди белите дробове и какво ли още не и после пак повтаря за да те убие.
Сега засяга слуховете нерви, преди бяха обонятелните, отначало правеше проводни нарушения на сърцето и аритмии, някои пък губеха чувствителност в крайниците, съобщаваше се за паранои и психо ефекти.
Ваксините не са съвсем безвредни, най-малкото свалят или модифицират общият имунитет за известно време.

И така нататък.

Положението никак не е розово.
Япония вчера е със 180.000 случая, днес със 150.000. Европа и тя е пламнала.