Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Загива ли комуникацията между хората?
« -: Април 11, 2020, 12:32:11 00:32 »
Векът на смартфона и социалните мрежи, време в което не би трябвало да има граници в комуникацията между индивидите, но дали всъщност ефекта е точно обратния? Последните години оставам с едбо усещане, че хората няма за какво да си говорят, няма за какво да общуват един с друг, сякаш всички думи са безлични. Все повече попадам на ситуации, в които хората използват огромен ресурс от време и думи за да се опитат да представят нещо иначе съвсем просто. Споделете вижданията си.

Неактивен Toshko

*
  • *****
  • 6535
    • Профил
Re: Загива ли комуникацията между хората?
« Отговор #1 -: Април 14, 2020, 01:36:17 13:36 »
Има регрес в интелектуалния капацитет на обществото.
Затова е много важно да живееш, работиш и дружиш с хора на достатъчно високо интелектуално ниво.
Въпросът е колко са учени събеседниците. В буквалния смисъл в градацията между крайностите неграмотен и научен работник.
Повечето съдии са учени, разбират от малко, начетени са и мислят абстрактно. - добър пример за учени извън точните и инженерните науки. Както сме обсъждали и в темата за мъдростта, учен в едно е учен почти във всичко. Учеността е подход и метод на работа и справяне с проблемите.
Мангъров също е учен, затова никой не го разбира, говори елитарно с прости думи, което още повече затруднява неуките, депутатите и министрите. За простия човек е хубаво да вкараш някой термин, който да придаде нужните конотация и контекст. Мангъров умишлено намалява терминологичността на изказа си, обаче така остава една абстракция за подготвен, настроен слушател, който слуша професионално или полу-професионално.

С това трудно многословно общуване с ниска информационна стойност започнах да се сблъсквам може би от 4-ти клас насам, като положението само се влошава.
Изключенията са учени професионалисти от точните науки, които мислят и говорят абстрактно, а не описателно. Някои жени имат природна дарба поне да разбират абстрактна наситена реч, тоест отворени са им чакрите, нещо вътре жужи и щрака. Някои от тези жени могат и да говорят така. На жените силата за съжаление им е другаде, ако мога така да се изразя не сексистки.
При мъжете е по-голям проблем заради егото, хормоните и не на последно място, защото са неуки. Има период в който общуването между мъже е вредно и това е грубо между 13 и 23, членуването в мъжка квартална банда, мъжки клас в училище и многото приятели момчета пречупват индивида така че той да не е прям, да задържа изказаното и вследствие и мислите си. Защото по-умен и учен може и да има, но той или няма да е в "бандата" или ще си мълчи, а изказаното правилно мнение пред неук с его ще те въвлече в изтощително обяснение или бой.
Мъжете между 13 и 23 трябва да са отдадени на науката и жените, няма нищо по-облагородяващо за мъжа от тези две неща. Жената (жените) ще попива теориите му и ще му служи за огледало, а в научните среди ще се обучава и изразява в контролирана среда псе пак с достъп до авторитет арбитър.
И когато един 24 годишен мъж се сблъска с неук, то позициите вече са много по-различни, попрището е професионално и отново житейската логика, професионалната или тази на съдията ще отсъдят в полза на по-учения, а изказа ще може да бъде на нужното ниво и това да даде резултат.

И те така.