Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 6640
  • Профил
Ето защо маските пропускат след 15 минути (според А. Кунчев 2014 г.) Коментара е мой въз основа на знанията от средното ми образование, аудиото (разделителни филтри) и няколко научни изследвания за автомобилни въздушни филтри:

Маската има капацитет. Основно свойство на капацитетите е че при подходящи условия се разреждат със скорост и загуби обусловени от вътрешното им съпротивление.
Филтър работещ с товар по-голям от порите му се задръства, а при по-малък започва да проявява свойства на капацитет и проводник. Освен това вирусите остават суспензирани в слюнка и вода само докато постоянното вдишване и издишване не ги изсушат. Следващото, което става е вирус върху тъкан - да приемем, че има триене или привличане. Вирус върху вирус задържа ли се?
И сега ако задълбая в потока на флуида със и без маска ще се окаже, че маската на пределен капацитет е по-лоша от мократа лигавица.
Особено при натоварване над капацитета за упражнения, т.е. дишане през устата, устните вече не формират граничен поток, а вдишваме струя именно през натоварения с нежелани подразмерни частици филтър.

Важно допълнение: Използваната маска е опасен биологичен отпадък. Практически никой не я третира по начина по който трябва.
При излизане от болница, лаборатория, бакалия или обществено място маската трябва да бъде незабавно свалена с два пръста за ластика и хвърлена в най-близката кофа без да я докосваме до нищо, а след това ръцете да се дезинфекцират. Повечето от нас просто я свалят, носят я и я хвърлят на задната седалка на колата за достатъчно дълго време.
При положение, че това не се спазва, ефекта ще бъде обратен.
Ефекта ще бъде обратен, тоест маските ще повишат разпространението точно заради правилото да се носят и навън. Причината, е че от магазина до вкъщи ще влачим торбите със същата маска, която потенциално току що е уловила опасните вируси. И ще пъхтим в нея докато ги издишаме всичките.


Публикация споделена от Мангъров:

"
Цитат
Цитирам:

доц. Ангел Кунчев за маските, 2014 г. : "Грипът се предава твърде лесно и например носенето на хартиени маски е пълна смехория – тя почва да пропуска вируси още на 15-тата минута. Затова и 100% превенция за да не хванеш грип няма кой да препоръча."

доц. Ангел Кунчев за маските, 2019 г.: "Медицинската маска не се препоръчва за здрави хора"

доц. Ангел Кунчев днес:" Обмисляме въвеждането за задължително носене на маски на открито"

ген. Мутафчийски за маските март 2020 г: "Здрави хора нямат нужда от маски, маски трябва да носят само болните"

ген. Мутафчийски за маските 1 октомври 2020 г.: "Шансът да дочакаме ваксина са маските"

ген. Мутафчийски за Коронавируса: "Много хора, яко ще измрат"

Докато човечеството спи вечния си сън ще ни изтребат като мухи!!!

От Лора Димитрова
"

Неактивен zlatkoo

*
 • *******
 • 1468
  • Профил
Re: За вредата от задължителните маски на открито
« Отговор #1 -: Декември 03, 2020, 09:47:25 09:47 »
Ето още малко информация за маските.
Нема начин да нема начин!

Неактивен zlatkoo

*
 • *******
 • 1468
  • Профил
Re: За вредата от задължителните маски на открито
« Отговор #2 -: Януари 07, 2021, 11:44:12 11:44 »
Мисля си нещо. Нали уж маските пазят другите, ако сме заразени. Ми при маските с клапа издишаш нефилтриран въздух в околната среда...
 И сега, напълно подкрепям.
Нема начин да нема начин!