Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен zlatkoo

*
  • 1438
    • Профил
Системата на Златко.
« -: Май 17, 2021, 11:25:35 11:25 »
Ами не съм си представил системата която събрах вкъщи. А именно:
Усилвател DUAL SR 900 RC. Имам и действащо дистанционно за него.
https://www.radiomuseum.org/r/dual_digital_synthesized_receiver_cr_900_rc.html

Новата придобивка от няколко дни, сидиплеър Denon DCD-625.
http://audiobaza.blogspot.com/2015/05/denon-dcd-625-cd-player.html
До сега слушах на едно дивиди Пайнер, определено има разлика в качеството. Направих сравнение, и през лаптопа, след който има вързан и ДАК Варна.
https://audioplatinum.com/%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%b4%d1%83%d0%ba%d1%82%d0%b8/19-%d1%81%d0%b3%d0%bb%d0%be%d0%b1%d0%b5%d0%bd%d0%b8-%d0%bc%d0%be%d0%b4%d1%83%d0%bb%d0%b8/6-usb-dac-varna-ii
Качеството пак е в полза на сидито.

Имам и дек TOSHIBA - PC-5847 F
https://www.vintagecassette.com/toshiba/pc-5847

Modell - TOSHIBA - PC-5847 F - STEREO CASSETTE DECK

3 HEAD - 2 MOTOR LOGIC CONTROL

DOLBY-B-C - BIAS

Hersteller - TOSHIBA CORPORATION - MADE IN JAPAN

Baujahr ca. 1985-1990

Abmessungen ca. 42 / 11 / 28,5 cm

Gewicht ca. 4,2 kg

Все пак този ток трябва да се превърне във звук. Ето ги и колоните ОТГ1-01 Hi-Fi.

Леко доработени.
http://penkiller.com/index.php/topic,1375.30.html
« Последна редакция: Май 17, 2021, 11:35:33 11:35 от zlatkoo »
Нема начин да нема начин!

Неактивен zlatkoo

*
  • 1438
    • Профил
Re: Системата на Златко.
« Отговор #1 -: Юли 27, 2021, 12:04:43 12:04 »
А ето и как свирят със стария ми по слабичък усилвател.

Неактивен zlatkoo

*
  • 1438
    • Профил
« Отговор #2 -: Август 04, 2022, 11:33:36 11:33 »
Имам си нова добавка/играчка към системата. Спектрален ЛЕД еквалайзер с 25 ленти.

Това е първоначално тестване, мисля, че шума ще изчезне, ако му пусна отделно захранване. Той всъщност не е толкова силен, чува се при по тихо слушане. Тепърва ще го намествам и пробвам с друг сигнален кабел, който трябва да е по дълъг.

Неактивен Toshko

*
  • 6471
    • Профил
« Отговор #3 -: Август 08, 2022, 11:24:14 11:24 »
Изглежда супер и е много полезно да можеш да си настроиш балансирано звука в стаята.

Само не разбрах как се избират отделните честоти и как се усилват и намаляват.
На вид е супер.

Знае ли се какви са честотите?
Сега видях, много умно подбрани честоти:
32, 64, 96, 128, 160 (октава, половин октава, 1/4 окт., 1/8 и т.н. през 32 Хз до 448Хз), после минават на стъпка 64 и ката до 1024 Хз доста сгъстено и после пак на октави - 2.048, 4.096, 8.192 и 16кХз.
С това можеш да нагласиш двулентови колони с нисък срез да го докарат на звук като трилентови, както и да оправиш повечето помещения.
За многолентови колони също стават, защото ще хванат първите 1-2 разделителни честоти, баса и помещението.

...Абе това Еквилайзер ли е или Аналайзер? Тоест настройва ли нещо или само показва енергията?

Неактивен zlatkoo

*
  • 1438
    • Профил
« Отговор #4 -: Август 09, 2022, 09:13:06 09:13 »
Аналайзер, ама така не ми звучи добре. С две думи само гледаш. Иначе да барнато е с тоя плексиглас, и тия бронзови гайчици. Като го облицовам отстрани с някакво дърво, ще стане трепач.

Неактивен zlatkoo

*
  • 1438
    • Профил
« Отговор #5 -: Август 17, 2022, 01:48:00 13:48 »
Лек ъпдейт. Купих си друг сидиплеър, пак Denon само че досегашния беше DCD 625, а новия е DCD 695. Първо си мислех, че са доста подобни модели, но изпадна на добра цена. Единствения недостатък е, че на новия дистанционното от стария не работи. 
Долния е новия.

Освен, че имам някакви бутони pitch =/- другото са козметични разлики.

Обаче най любопитно беше, разликите вътре.

Различни оптики, при 625 механиката лежи на три опори, платката е по малко и по постна.

При 695 механиката лежи на четири опори, платката е по голяма, има един голям чип, повече елементи. Не съм правил директно сравнение за сега.
« Отговор #7 -: Август 23, 2022, 11:56:55 11:56 »
Лек ъпдейт. ...
Верно е лек. :-) Лек като перце, бих добавил.

Ако си фен на марката, бих препоръчал Denon DN-C680.
Произвеждан в две модификации, тази с означението SLC е "точната"
Профи плеер с малко странно за домашна употреба управление, но доста добра конструкция и представяне. Не лоши мултибит ЦАП-ове (2xPCM61P),
и изключително добре изградена цифрова част. Просто модела е върховия на бранда от годините, в които AES/EBU пренасянето беше основно и задължително в студията.
С две думи - много става за транспорт! и не лошо представяне като самостоятелен плеер.
От време на време може да се намери и на добра цена.

Разбира се, има много "по-истински" и по-удачни машини като транспорт, особено някои серии на Sony или Teac, но
цените са съвсем, съвсем други. Има защо всъщност...
« Последна редакция: Август 23, 2022, 04:09:07 16:09 от lordoff »
different is easy, better is a lot more difficult

Неактивен zlatkoo

*
  • 1438
    • Профил
« Отговор #8 -: Август 29, 2022, 02:18:26 14:18 »
По скоро мисълта ми беше, има ли някаква разлика към по добро, единия спрямо другия. Защото ако няма, по добре да си оставя предишния, поне ще имам дистанционно. Между другото с бутоните pitch може да се увеличава/намалява скоростта на свирене. Което според мен няма много голям смисъл.
« Последна редакция: Август 29, 2022, 02:27:57 14:27 от zlatkoo »
« Отговор #9 -: Август 29, 2022, 04:51:00 16:51 »
Ами дали има разлика, само ти можеш да кажеш реално. Избора е изцяло в теб :-)
Само по картинки, аз бих казал - едва ли...

Наличието на pitch контрол в ширпотребния му вариант е по-скоро недостатък. И то немалък.
За да имаш такава опция, обикновенно още в цифровата част сигнала минава през буферна памет.
Тя няма как да бъде заобиколена дори и при pitch 0%, за това пък доволно добре "омазва нещата" още преди ЦАП-а.
С pitch контрол бих препоръчал само като този, профи модела, за който писах по-горе.
При него са взети всички мерки това да не влошава крайния резултат.

Между другото, в bgaudioclub.org Радо (hifiresearch74) скоро пусна за продажба два нелоши denon.
http://www.thevintageknob.org/denon-DCD-1800.html (готин е, но не става за транспорт, липсва му spdif изход. Не че не може да се извади, де :-))
Другия е DCD-685. Малко ми е... хм...хм. Но пък е с добри ЦАП-ве (2xPCM1702). За парите си е доста обещаващ. :-)

Неактивен zlatkoo

*
  • 1438
    • Профил
« Отговор #10 -: Октомври 04, 2022, 02:15:45 14:15 »
Лек механичен проблем с новия плеър. Освен, че има вибрации при прибирането на чекмеджето. Чуваше се леко тракане докато диска се върти. Отрових почистих "релсите" по които върви чекмеджето, и съвсем леко смазах. Раздвижих, ефект никакъв. По интересното обаче е тракането, като че ли диска опира в оптиката. Като натисна леко механиката, или самия плеър в средата, тракането изчезва.

Трябва малко с по увеличен звук, да се чуе добре.

Неактивен Toshko

*
  • 6471
    • Профил
« Отговор #11 -: Октомври 17, 2022, 07:01:46 19:01 »
Очевидно диска опира в чекмеджето, няма в какво друго. Оптиката е на voice coil, тя се самофокусира, така че винаги е на едно и също разстояние.
Отдолу механиката повдига, но не достатъчно или пък чекмеджето е по-високо, защото цялото шаси на четачката е по-ниско. Като провиснал заден мост на автомобил, симптома са наклонени навътре задни колела, защото височината на купето е константна заради пружините. Тука цялото шаси на четачката е надолу и надига чекмеджето. Диска си застава на мястото, чекмеджето е високо. Сигурно опира в предния панел.
Виж шасито на четачката към главното шаси, тури по една шайба да не опира чекмеджето в предния панел.

Неактивен zlatkoo

*
  • 1438
    • Профил
« Отговор #12 -: Ноември 15, 2022, 09:43:47 09:43 »
Единия проблем с опирането на диска го отстраних. Забелязах, че като натисна с отвертката един от опорните винтове надолу опирането изчезва. Може и самото дъно да е леко криво. Изрязах три подложки от стар календар, и сложих на останалите три винта.

Реших и най накрая да им направя двубой. Един и същи диск, без да пипам нищо по усилвателя.
Ето го "стария".

А това е "новия".

Пусках няколко пъти. Звучат ми почти еднакво, но като че ли си внушавам, или не знам.

Неактивен zlatkoo

*
  • 1438
    • Профил
« Отговор #13 -: Декември 03, 2022, 12:55:30 12:55 »
Лек ъпдейт. ...
Верно е лек. :-) Лек като перце, бих добавил.

Ако си фен на марката, бих препоръчал Denon DN-C680.
Произвеждан в две модификации, тази с означението SLC е "точната"
Профи плеер с малко странно за домашна употреба управление, но доста добра конструкция и представяне. Не лоши мултибит ЦАП-ове (2xPCM61P),
и изключително добре изградена цифрова част. Просто модела е върховия на бранда от годините, в които AES/EBU пренасянето беше основно и задължително в студията.
С две думи - много става за транспорт! и не лошо представяне като самостоятелен плеер.
От време на време може да се намери и на добра цена.

Разбира се, има много "по-истински" и по-удачни машини като транспорт, особено някои серии на Sony или Teac, но
цените са съвсем, съвсем други. Има защо всъщност...

Ето намерих едно представяне на този плеър. Ама единствения коментар е леко посредствен.  ;)
« Отговор #14 -: Декември 03, 2022, 01:02:49 13:02 »
Ми не четеш внимателно. Това е съвсем друг модел.
Ако имаш предвид DN-C680, то общото с DCD-680 (от клипа) е точно нищо. :-)
Инак, да, така е. По-горните два са доста посредствени.
« Последна редакция: Декември 05, 2022, 02:17:48 14:17 от lordoff »