Да рзкажа и аз за моита "одисея" с плазмите и LCD-тата
След като преди 2 месеца се сдобих с нов Philips 42PFL8404, случайно попаднах в единмагазин за телевизори на ул. Солунска, където ме облъчиха че съм си купил невероятен боклук и че плазмите били къде къде по-добри. Брех!!!! Викам си "Малиии, как съм се наридил!" и вслушайки се в съветите на един "разбирач" се засилих с Philips 42PFL8404-a под ръка и газ към Технополис, да го сменям с плазма. Вслушах се в съвета на един приятел и в чантата все пак си боднах и попкорна.
В магазина момчетата прегледаха дали всичко с Philipsa е ОК и викат "Избирай си сега друг". Спрях се на PANASONIC TX-P42V10E - 2800 лв. (с 800 повече от моя)
Извадих попкорна и ги помолих да го свържат. Резулатата след един час настрийки и т.н.:
Абсолютно същото качество на образа, същата "зърнистост"- едно към едно с Philips-a, само дето черното не беше много черно, цветовете ми се сториха не чак толкова контрастни и като цяло, по- зле от Philips-a и нищо общо с картината, която видях вчера на Солунска (а телевизора същия). Помолих да включим BlueRay player, като ползвахме моя HDMI кабел - отново Philips-a ми хареса повече. Сменихме и кабела със някакъв за 100 лв. - никавка разлика. Един и същ player (Popcorn и BlueRay), един и същ кабел, едни и същи филми - Philips-a ми хареса повече.
Попочесах се още малко, дадох им 10 лв. на момчетата да се почерпят за главоболието (но си мисля, че и на тях им беше интересно) и си грабнах отново Philips-a под мишница и обратно към къщи.
С две думи да резюмирам, хората са го казали "Който няма глава има крака", но поне в мойте ламерски очи и според моите изисквания (подчертавам мойте, а не вижданията на някой друг, защото за мен те са важни) и след доста сравнявания, Philips 42PFL8404 за 2000 лв. "гледа" по-хубаво от "топ модела" PANASONIC TX-P42V10E за 2800 лв., а на всичкото oтгоре си има и Ambiligth:)