Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен ton4o

*
  • **
  • 37
    • Профил
LCD или Плазмен?
« -: Април 12, 2010, 12:35:23 12:35 »
Аз си взех LCD TV, но се чудя дали не сбърках? Като се гледа телевизия като, че ли на плазмата е по-добре?
Любимата ми тема: http://penkiller.com/index.php/topic,149.0.html

Неактивен Toshko

*
  • 6687
    • Профил
Re:LCD или Плазмен?
« Отговор #1 -: Април 12, 2010, 08:17:17 20:17 »
Аз харесвам плазмите, по-естествени са и по-непретенциозни към сигнала и разделителната способност. Освен това са по-евтини.
Винаги когато съм избирал телевизор съм правил сравнения и винаги съм избирал Панасоник - не е нарочно! Имаме и едно сони 40 инча LCD с всички екстри - много е прецизно, но с обикновенната телевизия не се справя толкова добре, а когато има смущения ги предава по по-неприятен начин.

Неактивен ton4o

*
  • **
  • 37
    • Профил
« Отговор #2 -: Април 12, 2010, 08:46:48 20:46 »
Аз доста гледах и взех LCD заради детайлната картина. Плазмата някак си замазва детайли. Примерно власинки по растения, порите на лицето и т.н На LCD се виждат по-реално, а на плазмите например хората са като гримирани(замазани лица). Единственото за гаден сигнал като телевизия е по-добре и точно заради това се чудя дали не трябваше да взема плазма - гледам повече тв, а тв-то у нас е под всяква критика нищо, че се води цифрова телевизия
Любимата ми тема: http://penkiller.com/index.php/topic,149.0.html
« Отговор #3 -: Април 12, 2010, 10:13:04 22:13 »
При плазмите, както и при повечето телевизори независимо от матрицата, всичко е въпрос на настройки. Има много сериозни менюта за настройка на цветове, контраст, острота, компресиране на сигнала и т.н. и т.н. Най-вероятно телевизорите с които си сравнявал не са били настроени както трябва ;) Разликите между ЛСД и Плазма са в силата на светене, която при плазмите е по-голяма и в тоновете на цвета.
« Отговор #4 -: Април 12, 2010, 11:38:29 23:38 »
Да рзкажа и аз за моита "одисея" с плазмите и LCD-тата ;)
След като преди 2 месеца се сдобих с нов Philips 42PFL8404, случайно попаднах в единмагазин за телевизори на ул. Солунска, където ме облъчиха че съм си купил невероятен боклук и че плазмите били къде къде по-добри. Брех!!!! Викам си "Малиии, как съм се наридил!" и вслушайки се в съветите на един "разбирач" се засилих с Philips 42PFL8404-a под ръка и газ към Технополис, да го сменям с плазма. Вслушах се в съвета на един приятел и в чантата все пак си боднах и попкорна.
В магазина момчетата прегледаха дали всичко с Philipsa е ОК и викат "Избирай си сега друг". Спрях се на PANASONIC TX-P42V10E - 2800 лв. (с 800 повече от моя)
Извадих попкорна и ги помолих да го свържат. Резулатата след един час настрийки и т.н.:
Абсолютно същото качество на образа, същата "зърнистост"- едно към едно с Philips-a, само дето черното не беше много черно, цветовете ми се сториха не чак толкова контрастни и като цяло, по- зле от Philips-a и нищо общо с картината, която видях вчера на Солунска (а телевизора същия). Помолих да включим BlueRay player, като ползвахме моя HDMI кабел - отново Philips-a ми хареса повече. Сменихме и кабела със някакъв за 100 лв. - никавка разлика. Един и същ player (Popcorn и BlueRay), един и същ кабел, едни и същи филми - Philips-a ми хареса повече.
Попочесах се още малко, дадох им 10 лв. на момчетата да се почерпят за главоболието (но си мисля, че и на тях им беше интересно) и си грабнах отново Philips-a под мишница и обратно към къщи.
С две думи да резюмирам, хората са го казали "Който няма глава има крака", но поне в мойте ламерски очи и според моите изисквания (подчертавам мойте, а не вижданията на някой друг, защото за мен те са важни) и след доста сравнявания, Philips 42PFL8404 за 2000 лв.  "гледа" по-хубаво от "топ модела" PANASONIC TX-P42V10E за 2800 лв., а на всичкото oтгоре си има и Ambiligth:)
« Отговор #5 -: Април 13, 2010, 12:53:27 00:53 »
Кви плазми, не се побърквайте. Само LCD. Плазмата си има баш - измита и плоска картина. Фото рамка с бързо сменящи се обработени снимки - ай нема нужда :)
« Отговор #6 -: Май 13, 2010, 10:44:20 22:44 »
Аз бих препоръчал на всички да изчакат масовото навлизане на LED технологията.Според мен тя е бъдещето.самата концепция ми изглежда доста по-добра,най-малкото заради това,че всяка частица,изграждаща изображението-светодиод,излъчва сама,а на чака някой да я светне отзад.

Неактивен Toshko

*
  • 6687
    • Профил
« Отговор #7 -: Май 14, 2010, 03:50:25 15:50 »
То подсветката отзад е постоянна - затова греят толкова всичките... докато 30 инчов телевизор с кинескоп имаше 100 вата консумация, сегашните 40-42 инчови (съвременния еквивалент на нормален голям телевизор) за от 300-400 вата нагоре  ;)

Иначе за мен плазмата е по-добра технология, защото тръбичките са пълни с плазма (газ с висока температура) и се управляват с магнитно поле - то ги върти и по този начин се пречупва светлината  ;)

LCD-то е на принципа на работата на старите джобни калкулатори - хвърля сянка за черното, а за останалите цветове се явява филтър... тоест няма дисперсия на светлината...
« Отговор #8 -: Май 15, 2010, 01:36:55 01:36 »
Има И лазерна технология.Принципа на действие е подобен като на електроннолъчевата тръба,само че "рисуването" на кадрите става с лазерен , а не с електронен лъч.