Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 5795
  • Профил
American muscle car fest 2021 Дракон-Калояново
« -: Май 31, 2021, 09:03:53 09:03 »
Аз и Иво Тахов от Touring Car Show: https://youtube.com/c/TouringCarShow и Video Factory 365: https://videofactory365.com/ снимахме събора на американските мъсъл кари (аз носех чантичка диагоналка (сумочка  пидораза) пълна с дрон).Феста беше организиран от друг мой приятел Тишо Младенов

Имам обаче няколко препоръки.

1. Програмата. Станали сме в 6.30 за да сме заредени с гориво и винетки в 8.30 на Лукойла на изхода на София. Съответно, пристигаме в 10-10.30 на пистата. В 11 без 15 сме паркирали и жадни за зрелище. Пече късно майско/ранно юнско слънце, най-силното през годината. Намираме се в северното полукълбо на земята, съответно през зимата сме по-близо до слънцето. В преходният сезон пролет, особено след средата му, слънцето вече се вдига достатъчно високо в небето за да пробива през възможно най-тънйк слой атмосфера.

- Не е възможно човек станал в 6.30 да чака до 17-18 часът за драг, дрифт и бърнаут. На описаното слънце. ☀️
Трябва да има няколко сесии започващи рано и повтарящи се през целият ден.

2. При 500 автомобила участници от които не малко доста интересни и многохилядна бублика трябва да се осигури постоянно забавление и ангажираност.
Жури/комисия с водещ най-артистичният, тук не употребяването на Филип Бричката граничи с престъпление, трябва да обикаля по паркинга, да обсъжда автомобилите "по микрофона" и да интервюира собствениците. В комисията е добре да има и човек с голяма обща култура за всички автомобили, който да знае какво вижда и отделни факти и данни.

3. Стана огромно задръстване и входното шосе стана еднолентово и еднопосочно, съответно тръгващите си бяха насочени през черен път с камъни, дупки и дупко-локви от типа "изненада". Митите по два пъти, пастирани и мазани автомобили на участниците! И докато ние бяхме с Мустанг с нормална височина със здравословният размер 235/55/17, то не ми се мисли какво е чувствал и преживял собственикът на Корвет ZR-1 с карбоновите спирачки и другите с подобни автомобили.

4. Озвучителните системи тип пубрик адрес (PA) не представляват няколко надути тонколони под които в каросерията на пикап се кълчат момичета, които някои биха нарекли леко недоразвити поради своята младост.
Както пише в книгата "Озвучаване достъпно за всички", PA трябва да осигури равномерно звуково поле със серия от озвучителни тела през определено разстояние работещи на по-ниски децибели, а не един източник на звук, който оглушава най-близките, а не ангажира по-далечните. Критерият е всички да могат да разговарят помежду си, но да не чуват разговорите на околните - това гарантира най-голям комфорт и ефективност на събитието.
Към същото, не чухме нито един анонс и се скитахме безпризорни между колите. Т.е. програмата за повечето хора остана пълна загадка.
По тази точка мога да бъда полезен с най-добрата фирма за PA озвучаване.

5. Мустанг тук, Мустанг, там, бяха безброй във всички възможни деноминации. съответно всичко се сливаше едно с друго в морето от мустанги, както и те самите помежду си. Автомобилите трябва да бъдат сортирани по модели и модификации S197, кабрио, V6, GT, тунинговани и Шелби и да са на едно място. После S550 по същият начин, Ню Едж, Фокс Боди, Пинто и Мустанг I до 68-ма и след това. Даже Мустанг I са три различни автомобила. Останалите марки трябва да се подредят по същият начин. Много тунингованите и променени автомобили трябва да бъдат отделно. Пикапите също отделно, както и новите автомобили.

6. Предварителна заявка и записване, аз също харесвам либерализма и мразя излишната бюрокрация, но един тефтер за раздадените стикери можеше да ориентира организатора как да разпредели пространството и да подреди участниците. Също така и препоръка да пристигнат малко по-рано.

Иначе, евала за голямото събитие! На мен ми беше интересно, но липсваха прекалено много неща, които не струват нищо. Допускам, че посещаемостта е била напълно неочаквана.

Имаше момент в който 1-2 часа пистата стоеше празна, а се бръмчеше и даваше газ по паркинга - много изобличаващо обстоятелство за американските автомобили. Едва се удържах да не снимам видео за фейса с цинични коментари.

П.П. всички във фейса са лицемери, масовият отзив е на недоволство. Аз тактично не коментирам и си спестявам коментари, защото поне направихме яки клипове и снимки, а и някакво пост карантинно разнообразие. Настоящото е приносът ми към по-добрата организация догодина.

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 5795
  • Профил
Re: American muscle car fest 2021 Дракон-Калояново
« Отговор #1 -: Юни 04, 2021, 05:35:50 17:35 »
Пет дни след събитието още няма видео от драг, дрифт или бърнаут (до колкото ги е имало изобщо)
За сметка на това не спират да се качват снимки на задниците на момичетата, които танцуваха. Самите момичета, приятно изглеждащи спортистки. В никакъв случай не предизвикват каквито и да било еротични асоциации. По-скоро изглеждат като осмокласнички, въпреки че са пълнолетни. Съответно лично моята асоциация е с деца по бански на плажа. - ето такъв супер културен коментар ми изтриха.

Както казах и по-нагоре, пистата стоя часове празна, докато на паркинга блъска музика, въпросните младолики девойки танцуват и американски коли дават газ на място. - да се каже, че това е чекиджii$к@ история не е обида, а факт, аналогията с любителите на самостоятелните занимания имитираща други подобни е очевидна.

Ама те били шампионки, ама как можело така да говоря. Ето така. А и какво лошо съм казал? Като съм станал в 6.30, бил съм път, пекло ме е слънцето, накрая не съм чул и видял нищо. Накрая съм си тръгнал през дупки пълни с вода, кал и черен път с два пъти митата и ваксирана кола.

Мутренски забавления по вкуса на дребни престъпници вместо авто фест. Щото най-важното било да не се обидят приятелките шампионки по pole dance. За сметка на това повечето посетители теглеха майни по паркинга, но те не са важни.

И ми изтриха коментара. За да не се обидят шампионките по pole dance. В смисъл, от кога е обидно да кажеш, че жена изглежда млада и спортистка тип гимнастичка, а не като еротична танцьорка.

Видеа нямало, защото щяло да има видео на Филип бричката. Който е уникален капацитет. Айде народе, много е яко! При цялата фиксация върху думкане на музика и танци не видях да има организирано заснемане. Нито каквото и да било автомобилно взаимодействие между организатор и... автомобил. В смисъл паркинг пълен с хора и автомобили. И пек. Разбира се, че ще харижем отразяването на бричката, нека той си прави гледания.

То и при програма с основни мероприятия избутани за 18 часът какво значение има. Важното е да се трият коментари.

* * *

Стига с искрено и лично.

Събитието е организирано самоинициативно от администратора на фейсбук групата на Мустанг. Тоест, организаторът не е клуб, борд, съвет или някаква легитимна организация. Естествено, че ще ми изтрие мнението, защото засяга лично неговите интереси. При това не съм пуснал критика като тази тук, а едно елементарно човешко мнение, че не може на автомобилно събитие основно да се акцентира върху танцьорките, които изобщо могат и да не присъстват.

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 5795
  • Профил
Re: American muscle car fest 2021 Дракон-Калояново
« Отговор #2 -: Юни 04, 2021, 06:15:54 18:15 »
Направихме бърза проверка. Клипове няма. Организаторът не е снимал.
Има нашият клип и още един любителски.

Ще има епизод на Бричка.

Честито на всички участници! Станахме статисти в предаването на бричката! - на когото, колкото и каквото му е трябвало си е снимал. Ма вас Ви било пекло слънцето, не сте чули нищо, не сте участвали в нищо и нищо не сте видяли?! - кой го интересува! Чакайте си епизода на Бричка и си гледайте работата!

* * *
Допълнение, вече наистина така нареченият организатор се оля!
И поведението му явно показва, че чепикът го стяга другаде.
Бил назад с много пари от събитието.

Да видим. 7 до 10.000 души, по към горният край на диапазона. От тях вход не са платили 500 автомобила със средно двама души. За колите около пистата не знам дали се е плащало, не е изключено.
Вход: 10 лева на човек.
Няколко изложители, плюс поне две външни закусвални с бургери. - също вероятен приход.

Разход:
Наем на писта дракон - 3.300 лева според официалният ценоразпис, плюс 150 лева обслужване, пак от ценоразписа, плюс полиция и линейка пряко сили 5.000 лева.
Цитат
ЦЕНОРАЗПИС НА ПИСТА “ДРАКОН”


Ценоразпис Писта "Дракон" 2021      
 
Делничен ден   Събота    Неделя    Уикенд

Май    600 лв    1 800 лв    2 100 лв    3 300 лв
Юни    600 лв    1 800 лв    2 100 лв    3 300 лв

Диджей - на практика нямаше;
Озвучаване - на практика нямаше.
И двете пера са в рамките на 1.000 лева, с транспорт максимум 2.000 (не ми се вярва)

Момичетата - приятелки - без пари;

Заснемане - отсъства!

Бричката не е платен.

Купи? 1.000 лева (не ми се вярва)

Билбордове - от организатора - вероятно са му били празни. Няма стопанска логика за са пускани на загуба.
Платна за билбордове - 1.000 лева общо. Монтаж 10х50 лева.

Не се сещам за други разходи.

Пряко сили разходи - 10.000 лева.

Приходите всеки може да си ги сметне сам.

Защо допълних тази част?
- защото организаторът е собственик на страница във Фейсбук. Не е председател на клуб. Няма надзорни органи.
Няма събрание, дневен ред или членове.
Освен това, при съвсем умереният ми тон, първо каза, че всичко си знае, после че е вътре незнам колко си, после да извадя парите и тогава да говоря (?!) и накрая каза, че щом съм толкова дребнав да ми платял горивото.
Аз отговорих, да даде отчет за приходите и разходите на клуба. На което ми се изсмя.


Съответно, това мероприятие мимикриращо клубно такова е всъщност една частна инициатива. Изглежда съвсем не лишена от стопанска логика.
Излиза обаче, че участниците с автомобилите са участвали в нечие стопанско начинание. Защото то определено не е клубно такова. А и защото определено никой не получи нищо като автомобилно съдържание и добавена стойност. Освен организаторът разбира се. Просто паркирахме, не чухме нищо, нямаше програма, пече ни слънцето, бричката си направи епизода (надявам се) и си тръгнахме през калта и дупките.

Така че усещането, че сме били статисти, безплатни и тръгнали си практически без автомобилни емоции, в нечие предаване и стопанско начинание започва да става много силно.

По отношение на изненадата от многото посетители, като оправдание за липсата на събитие по същество. Липса от гледна точка на участниците и посетителите, бричката си направи предаването, организаторът си направи пачката.
Организаторът работи в маркетинга и рекламата.
Там има много детайлни данни за видимостта, обменния курс и въобще ефекта от всяка реклама. От уста на уста, споделяния и билборди. В някои отношения рекламата е доста предвидима. Особено таргетирана такава.
Няма човек на света, просто няма, който да може да ме убеди, че шеф на рекламна фирма не знае какво ще стане като блъска билборди по повечето областни градове, бричката го рекламира, ние споделяме във Фейсбук като идиоти, прави страници и т.н.!
Много добре се знае, колко реклама, колко души х10 лева ще ти доведе. И 500 участника да им губиш времето безплатно и да ги пече слънцето.

По отношение на насмешката над поканата ми да направи отчет, какъвто би направило всяко клубно ръководство. Акумулираните средства би трябвало да се внесат в касата на клуба и да се използват за развиване на дейността. Не и в настоящият случай.

Давам пълно право на отговор на всички засегнати! Да се регистрират и да отговорят.
Също и да дадат отчет за изпълнението на програмата и приходите и разходите. Разбира се могат да не го правят, като просто кажат, че това не е клубно, а частно мероприятие. Просто качеството е изключително ниско.

Равносметката е един цял загубен ден, пек, опашки, на практика глад, ядохме по един сандвич, празна писта с часове, тълпи, съвсем не малко път и съвсем не малко задръстване, цапане на мита кола, а защо не и сумати гориво, което можех да си изгоря за пътуване до Банско, Юндола, Велинград и къде ли не! Можехме да си направим барбекю и цял ден за ядем и пием. А не да ни трият съвсем уместните коментари и да се окаже, че са ни разигравали е така, за нечия печалба. Че и накрая горивото щял да ми плаща, да съм извадел пари, бил на загуба!

Ебати безобразието, мърлящината и свинщината!

Неактивен zlatkoo

*
 • *******
 • 1156
  • Профил
Re: American muscle car fest 2021 Дракон-Калояново
« Отговор #3 -: Юни 05, 2021, 10:58:47 10:58 »
Тъпо е, да се прави събиране на писта, и да не се ползва пистата. Участвам в организацията на Рено фестовете, пистата се използва до последно. Иначе спокойно може да се направи на някоя поляна. Колкото до озвучаването, пистата има такова. Обаче са някакви рупори тип мегафон. Да чува се навсякъде обаче неразбираемо и с ниско качество. Правили сме го и ние с усилвател и две колони, звучи доста по добре, чува се приятно, не прекалено силно че да можеш да си чуеш приказката. Това че ви е пекло слънце, станали сте рано, изхарчил си гориво нямаше да ви направи никакво впечатление, ако не бяхте разочаровани от събитието.

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 5795
  • Профил
Re: American muscle car fest 2021 Дракон-Калояново
« Отговор #4 -: Юни 05, 2021, 12:13:31 12:13 »
Нямаше да го усетим, както никога не сме го усещали. Само че си останахме с това. Подчертавам го заради безумната програма с интересни мероприятия в 17 и 18 часът.

Направих справка с други събори.
При 5 лева вход и много по-малко посетители, плюс професионално заснемане и диджей с име пак излизат на плюс.
Пистата с всичко, стюарди, линейки, полиция и процента за собствениците на пистата излиза в рамките на 10.000 лева за два дни. И пак излизат на плюс.
Пистата се ползва безплатно или почти безплатно от всички участници.
Фургончетата за храна СИ плащат на организатора.
Изложители ако има, също.

Мерцедес клуба прибира печалбата за да се използва за целите на клуба.
Рено така ли правят?

Да повторя, да не излезе, че злобея просто така.
Изтриха ми коментар, че авто събитието не е задници на момичета спортистки. Обадиха ми се да ми се карат. Казаха ми, че съм дребнав, да извадя пари да си направя събор, да ми платяли горивото ми предложиха. Казаха, че са на загуба. Изсмяха се на поискания отчет пред клуба. Даже Тишо Младенов имаше наглостта да ми каже, че трябвало не аз да напусна групата, което правя за трети път, защото не ми харесва, а той ме връща с молби, а той да ме изтрие. - всичко за един коментар за приятелките му танцьорки, че щели да се обидят и малко доста конструктивна критика.
Що не съм дошъл да помагам?! Кой ме е поканил? И като на какви да им помагам? Клуб на Мустанг, клуб на американските автомобили? Не, собственици на страница правещи мероприятие в тяхна лична мастна полза на гърба на всички, които като нас станаха и пътуваха до там за нищо. Сам да се натисна а ги направя малко по-богати? Е това ако беше станало и бяха приели вече щях да съм бесен.

И да, пече ни слънцето, изморихме се и бяхме ужасно недоволни от цялата неразбория. И ми изтриха коментар, караха ми се и ме обиждаха.

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 5795
  • Профил
Re: American muscle car fest 2021 Дракон-Калояново
« Отговор #5 -: Юни 05, 2021, 03:59:52 15:59 »
Това вече ми излезе случайно.

Във всички материали и анонси като организатор е посочена Фейсбук групата "Ford Mustang Bulgaria".

Оказва се обаче, че на 02-ри март 2021 г. Е регистрирана следната фирма:
ЕИК/ПИК
206416107
Регистрация по ЗДДС
Не
Дата на регистрация
March 2, 2021 10:06
Наименование
"ФОРД МУСТАНГ БЪЛГАРИЯ"
Транслитерация
"FORD MUSTANG BULGARIA"
Правна форма
Дружество с ограничена отговорност (ООД)
Седалище адрес
БЪЛГАРИЯ, гр. Пловдив, р-н Западен, "Пещерско шосе", 149, вх. З, ет. 2

Предмет на дейност:
"Предмет на дейност
организиране и провеждане на състезания, събития и събори консултантски услуги, търговия на едро и дребно, международен транспорт и спедиция, както и всички други услуги и дейности, разрешени от закона. "

Със съдружници Тихомир (Тишо) Младенов и Станислав Попов
https://papagal.bg/eik/206416107/7514

Тоест, въпросното събитие е било организирано от тази фирма собственост на двама души.
Имаме всички основания да приемем, че съответно и цялата печалба ще бъде разпределена между двамата собственици.

Собствениците притежават и управляват фейсбук групата https://www.facebook.com/groups/181858952402884/ зад нея не стои друга правно организационна форма в обществена или частна полза. Няма членове, органи, устав и правилник.

След бърза справка с Гугъл пък се оказа, че уж приятелското събитие за фенове и собственици на американски автомобили American Muscle car fest https://www.facebook.com/American-Muscle-CARS-FEST-106327544829063/ е листнато във всевъзможни списъци, справочници, марки медии и други известни кръгове за CEO оптимизация. Това с оглед личността на Тишо Младенов - специалист по реклама е още един аргумент против обяснението му, че събитието е било "затормозено" от неочакваният прилив на посетители. Изобщо не е бил неочакван предвид огромните усилия за реклама. Всичко е било очаквано. И естествено на гърба на собствениците взели безплатно участие в една не клубна, а частна стопанска инициатива. Да не забравяме посетителите, които са отделили цял неделен ден в път и са платили вход за да разгледат паркинг с американски автомобили.

Извън скромното ми проучване отнело общо един час ми се иска да напиша и нещо изцяло от себе си.

Първо, добре че Тишо ми изтри мнението за да плевключа от приятелска благосклонност към умереният безидеен хаос и да попитам няколко приятели организирали подобни събития на истинско клубно ниво, както и да пусна в Гугъл буквално едноцифрен брой търсения. Малко да ми се отворят очите.

У нас не сме още озрели за качествени клубни събития и фен клубове. Има много добри събори на марки, като за нашата действителност.
Нямаме културата на взаимопомощ, информираност. Рядко собствениците са истински фенове и истински автомобилисти. И макар между собствениците да има кестени ентусиасти, сред организаторите такива почти липсват.
Да се хванеш да правиш такова събитие трябва наистина да искаш да дадеш нещо и да имаш какво да допринесеш за развитието в крайна сметка на автомобилизма.
Аз клоня към технологиите, безопасността и шофьорските умения, разбира се и комфорта. В свят в който мощност определено вече не липсва, а материалите толкова напреднаха, че вече всички коли возят добре няма много какво да се тунингова извън може би гаражната направа на някакъв лек пистов болид, но това е друга тема. Другата къстъм сфера, която е реална и смислена е състав проект за пътешествия с 6ойто някой си прави автомобил с какъвто му харесва да пътешества, салон, колела, обзавеждане, звук, возия и т.н. тунинг аспекта за мен е залязващ и не релевантен. Една Тесла Модел 3 вече има над 400 конски сили, нагоре възможностите са неограничени.
Последното, което е релевантно е някаква форма на класически и винтидж автомобили, но наистина хубави и годни за пътешествия и наистина пренасящи ни в атмосферата на друга ера и друг дизайнерски и конструкторски подход, нещо луксозно и романтично.

Карането на писта е нещо изключително полезно за всички. На пистата си личи, че автомобилът всъщност не може да прави всичко и е ограничен от много сериозните природни закони. Опита на писта е изключително дисциплиниращ и отрезвяващ. Може да бъде и приятно. Разбира се добрата теоретична подготовка е множител за ползата и удоволствието.

Изключително разочароващо е когато ентусиазмът към такива цели и разбирания на много хора бъде използван за някакъв масов постен тюрлюгювеч в частна полза. Аз може да го изразявам идеалистично и романтично с що-годе подбрани изрази и да разширявам малко изложението, но съм сигурен, че много от собствениците на готини коли имат подбуди и отношение припокриващи се в голямата си част с моите.

Неактивен zlatkoo

*
 • *******
 • 1156
  • Профил
Re: American muscle car fest 2021 Дракон-Калояново
« Отговор #6 -: Юни 07, 2021, 05:28:34 17:28 »
Ами чак печалба, нашите фестове са малко по скромни, цените ни са малко по ниски. Но така да го кажа не сме на загуба. Рено фенове също не са много, повечето купуват, щото това могат да си позволят. Да карането на писта определено е полезно, но и доста приятно. По принцип винаги е имало недоволни, но то е ясно, че не може да се угоди на всички. И при нас имаше един момент когато нещата се случваха на самотек, сега пак има и нови ентусиасти, нова шефка. Всъщност и ние сме регистрирани в съда, но не сме собственици.
 Ето малко от наще фестове.
http://www.renault-bg.com/smf/index.php?board=57.0

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 5795
  • Профил
Re: American muscle car fest 2021 Дракон-Калояново
« Отговор #7 -: Юни 07, 2021, 11:00:55 23:00 »
Вие, както и Опел, Мерцедес и всички останали имате сдружение с не стопанска цел. - клуб
Първо, мероприятието е за членове, Вие да се видите, да се забавлявате, да покарате и т.н.
Второ, приходите се отчитат подробно и се използват за целите отново на клуба.

При на Тишо стопанската инициатива, първо хората с колите не са съдружници във Форд Мустанг ООД - каква пародия!!! Не са и членове. Т.н. участници си мислят, че отиват на клубно мероприятие, а всъщност отиват на частно такова.
Добре ама наем на американска кола струва 200-300 лева на ден, шофьор на ден беше 80-100, отделно гориво още 100.
Тоест, всеки отишъл на въпросното събитие без да получи нищо има да взема едни 500 лева, които той е дарил на организаторите без да знае или иска.
Приходите на ООД-то ще отидат единствено в джобовете на двамата организатори. А не в клубната каса.

Тишо блъска реклама като обезумял за да привлече колкото се може повече гости и клиенти на мероприятието, които да платят входа и да представляват интерес за популяризиране на продуктите на изложителите.

Мероприятия няма. Няма каране, нито парадно, нито никакво. Записани са общо 14 времена. Дрифт и драг от 18 часът с няколко на брой автомобили.
Конкурс - няма
Жури или поне лакърдия на микрофона -няма
Няма ни-що!

Както казах, нулата е отсъствие на стойност. Говорих с приятели, нещо не ми харесва какво се е случило на входа.

Използват се марките Форд и Мустанг за търговска цел - логично, организаторът е ООД, а не клуб, а събитието е насочено към широката общественост, а не собственици на марката, генерира се и печалба. Много ми е интересно колко и какви приходи и печалба ще бъдат отчетени от ООД-то.

На официалния плакат на събитието пише "организатор: "F" Форд Мустанг България" - това обаче не е страницата на ООД-то, а на не регистрираният клуб, който е просто една фейсбук страница.

Безплатни изложители в чужда полза!

Голямо безобразие.

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 5795
  • Профил
Re: American muscle car fest 2021 Дракон-Калояново
« Отговор #8 -: Юни 22, 2021, 04:52:51 16:52 »
Айде и Филип Лазаров Бричката ми изтри коментар!
В коментара имаше ЕИК, име на фирма и съдружници, както и посочване, че това не е било клубно мероприятие, а частна стопанска инициатива, съответно печалбата не подлежи на отчет пред клуб, както се практикува в абсолютно всички други мероприятия.

Даже не бях написал, че т.н. безплатни участници, които не са платили вход би следвало да подлежат на компенсация ако знаеха, че отиват на частно изложение за печалба на една фирма и двама души. Например 100 лева гориво, 100 лева възнаграждение за шофьор и съответният наем на амтомобил за един ден. - така би било редно.

Тук е редно да спомна и тунинг шоуто на тунинг.бг, които обаче нищо не крият, имат различни конкурси, реална програма, истински водещ, различни истински АВТОМОБИЛНИ шоута и т.н. На тунинг шоуто е ясно кой за какво отива. Колко е шоу и как са с организацията не знам, знам само, че може би първото издание го спосявах аз лично да се остане с празни места за участници с моят личен Мустанг, 2-3 коли на комшията (една от които спечели голямата награда), както и няколко БМВ-та Е30 на Явор за което не получих дори пропуск. Оказа се, че приятел от Мерцедес клуба е спасявал някое от последните издания с попълване на бройките. Общото между нас двамата, е че всъщност работим съвсем различни неща и сме просто автомобилни ентусиасти, абе кажи-речи никакви. Нищо че проектираме изпускателни системи и можем да си направим всичко по колите сами. - подчертавам това за да стане ясно докъде са били изпаднали.

Съвета ми към всеки, който чете това е просто да се запише и да участва на пистово каране, т.н. трак дей, нъпълно самостоятелно и извън всякакви формални организации. Много по-полезно и приятно ще Ви бъде! Изгледайте няколко онборда от подобни автомобили, запишете си скоростта и предавката на карта на пистата с номерирани завои и качете някого да Ви чете. Избирайте линия в която колата Ви не пищи, не се мята и не подгъва предните гуми, въртете волана възможно най-малко и го изправяйте възможно най-рано. Гледайте клипове и четете за идеалната крива. За около 1-2 часа можете да се подготвите да дадете съвсем прилично време.
Автомобилно събитие? Освен Спасовден и ретро паради и ралита, айде и БМВ събора, останалото е плява, гъчканица и нула разсечена на две. Запалете колата и отидете някъде.

* * *

Както в началото споменах, всичко започна от изтрит коментар за детското излъчване на т.н. танцьорки. Не че за известно време тъпотиите, които са правили нямаше да ми станат ясни и да им съобщя публично каква оценка смятам, че са си самопоставили. Сега пак имам изтрит коментар.
Явно Тишо не желае да се разбира каква фирма си е регистрирал. Защо не? Търговският регистър е публичен. Какъв е проблемът? Коментарите ми са напълно сдържани, никого не обиждам.
Реклама във Фейсбук ли да пусна, че да се разбере?
Как изобщо може да се скрие такава псевдо тайна? Сигурен съм, че не съм единственият, който знае и е научил по един или друг начин?

Да ми трият коментарите вече започва да става доста вулгарна цензура.