Здравей Гост

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 6208
  • Профил
Една дискусия, която много ми харесва, препечатвам директно тук от оригинален адрес: http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=avhifi&Number=1946504416&page=4&view=collapsed&sb=1

На който не му се чете, да прочете най-отдолу това в червеното!
Щото тая свинщина започна именно от БГаудио! Там са се събрали група хора, които на гърба на завода в Благоевград изкараха много пари! Не ме интересува колко, не съм тръгнал да им ги броя! Обаче от тяхната групичка тръгна верижната реакция с оплюването на завода!

А какво се оказа?!? Че в техния Етер и до ден днешен се използват части от говорители серийно производство на Високоговорители - Благоевград АД!!!
Аз използвам благоевградски говорители през целият си съзнателен живот! И то по една единствена причина, свирят много добре! Да не използвам по-тежки суперлативи и превъзходни форми, "много добре" е напълно достатъчно! А като погледне човек цените, просто търсенето на други говорители става напълно безсмислено! Единственото, което липсва в гамата им са 15 и 18 инчови говорители с ниска резонансна честота, нисък QTS и висок QMS, с други думи казано, басове и субове за домашна употреба...
За сметка на това произвеждат 12 инчовите 12211/311, които както наскоро разбрах са конструирани от професор Иван Вълчев! Той е конструктора на VLD серията - VLD-13, VLD-40 (с хорната) и VLD-80, негови са и NdRL-80, които той сам произвежда... сигурно са негови конструкции и повече от половината модели произвеждани от завода!  ;)

В края на тази седмица ще публикувам измервания на 12211-2  ;) ... мога да кажа само, че са впечатляващи!  Забележка от 18.06.2011 г.: Вече са публикувани тук: http://penkiller.com/index.php/topic,293.0.html

А на Стоев ще му кажа, че към днешна дата, 5 години след като се е състояла дискусията в Дир.бг, той и неговия авер Аудиомастера приличат на Рачев и свитата му, много повече отколкото на себеси от перди 5 години!
И това не е естествена еволюция на болестта "аудиофилизъм", това е нещо друго... Стоев го е казал какво е в последното си мнение най-отдолу  ;)

Стоев преди 5-6 години е имал шанс да срещне себеси от бъдещето в лицето на Рачев! Преди 5 години Стоев е бил на моето мнение днес (завода си прави все едни и същи говорители и даже ги мери непрекъснато за да им подобрава параметрите... и... и ги подобрява наистина!)... а днешните говорители са същите като преди 5-6 години...  ;)
Даже имам един и същи модел говорители на 20, на 15, на 4-5-6 и на 2 години и са еднакви  ;)
Стоев преди 5-6 години не харесваше Рачев, тоест в днешно време Стоев се мрази сам себеси!  :D  ;)


Всичките такива майстори и майсторчета треперят да не се разчуе кой е завода, който ги храни през целият им съзнателен и трудов живот! на всичките мазите и складовете са им пълни с цели говорители или части за говорители на завода в Благоевград! - това съм го видял с очите си! Без замисляне използват мембрани, високочестотни конуси, окачвания, магнитни системи, трептилки и шасита на благоевградски говорители!

Нали разбрахте какво е ЕТЕР?
Говорител с шаси от това: http://vissokogovoriteli.bg/products/VKN-10211_311.htm и мембрана пак от същото или от друг благоевградски говорител с високочестотен конус от това: http://vissokogovoriteli.bg/products/VK-12251_351.htm, магнитната система бак е благоевградска или кобалтова (AlNiCO) от стар 12211/311...

Много добре знам, че Стоев чете тука, това личи от директните му коментари за съдържанието на Пенкилер в други форуми. Да има доблестта да се регистрира и да понапише две-три думи! Иначе за мен страда от същото от което и Рачев и Аудиомастера и другите слънчасали типове! - изменения във личността и възприятията, които са волеви и са задвижвани от меркантилизъм! Просто написаното в тази тема: http://bgaudioclub.org/forum/viewtopic.php?p=215062#215062 няма друго обяснение! Както и лъжите и очевидно извратените интерпретации, които казва и прави!
Аз съм снимал, това което съм мерил! 12211/311! какви респроми ми вади, какви 5 лева! що не показва е тая снимка над която точи лиги и е пак от неговата галерия? http://stoevdiy.snimka.bg/hobby/ot-i-drayiveri.418371.22588318.big или тая: http://stoevdiy.snimka.bg/hobby/ot-i-drayiveri.418371.22588320.big
А някой знае ли че това е модел с кобалтов магнит и цената е в деноминирани левове от 2001-2002 г.?!? А?!?
А че заради свинщини като на Рачев и Стоев и тем подобните такъв говорител вече не може да се купи, защото не се произвежда, а не се произвежда, защото тия прасета много знаят да плюят, ама после папат на чужд гръб!
И тия гадости накрая са на гърба на посребителя, тоест на наш гръб! Аз искам да ми е качествено, да ми е евтино и да ми свири като благоевградски говорител, тоест прекрасно!!!

като са некачествени, защо моите 12211 държат на 120-150 вата синус на 20 херца?!? Не са скъпи, реших че мога да си позволя експеримента и че риска да се окажат здрави и хубави е достатъчно голям! Е оказаха се! Имат прогресивно окачване (не забравяйте проф. Вълчев!) и достатъчно здрава звукова бобина! Пробвайте да пуснете 150 вата синус на 20 херца на който и да е говорител!  ;)Четете надолу!
Стоев:
Цитат
Има един форум-бгаудио орг -в който е забранено обсъждането на високоговорителите произведени в Благоевград.Аргументите за това са че те не свирят добре ,че са изработени некачествено и че в тях са използвани нискокачествени части.Дотук всичко е нормално-решили хората да не обсъждат тези говорители и толкова.
Абсурдите обаче започват оттук.В същия форум-бгаудио-високо и дори кресливо се рекламират някакви хай-енд говорители "етер".От рекламните хвалебствия излиза че те превъзхождат в пъти аналогичните чуждестранни образци.На снимките обаче на въпросното изделие -етер-се вижда че в него има доста детайли от....оплюваните благоевградски говорители.Юзърите които повдигнаха този въпрос ...бяха "респектирани"набързо.Аз лично реших да си съставя мнение когато на живо видя въпросния етер.Удаде ми се случай да видя модела етер 2 и колкото повече го оглеждах толкова повече се надигаше в мен погнуса и възмущение.Защото въпросния етер 2 е просто компилация от благоевградските модели говорители ВК 12251/351 и ВКН10211/311 Вярно е че са направени някои подобрения но все пак над 90 процента от изделието етер 2 си е с произход от завода в Благоевград!Е ,добре де ..нали частите на благоевградските говорители са некачествени?Как с тях се прави хай-енд говорител с цена неколкократно по-висока от благоевградските си "родители"???И защо на хората купуващи тези етери им е спестена тази информация???Това за мен си е просто измама и подвеждане на потребителя с некоректна информация!
Направих си труда да се свържа и с хора закупили други модели на това изделие -етер- и се оказа че разликата при тях е ...козметична за да не бие на очи благоевградския им произход!Тук вече нещата засмърдяха на голяма измама!Пределно ясно е че в форума бгаудио този въпрос не може да се обсъжда.Оказа се че в друг форум -nextvasko.web.data.bg- има тема по въпроса.Включих се в обсъжданията иии...започнаха цирковете!Изтриваха се постове слагаха се банове...аз и други получихме нецензурни лични съобщения от лицето Рачев от който доста юзъри и в този форум тук са получавали подобни "благословии".Между псувните на това лице се разбра че поради приятелските му взаимоотношения с админа на форума некстваско то в неговия форум повече обсъждания няма да има
Аз смятам че техническите форуми са затова-да се обсъждат качествата ,вложените материали,евентуалните дефекти и тяхното отстраняване на различни технически изделия.Обаче според странната логика на лицето Рачев подобни обсъждания на любимите му етери било....интригантствои опит за всяване на конфликти между техническите форуми!
Значи ако аз напиша тук в този форум че в даден модел телевизор има вложени евтини и некачествени чипове и поради това високото качество на този телевизор е под съмнение а високата му цена не е оправдана....ами това е интригантство от моя страна и опит да скарам този форум с производителите и продавачите на този вид телевизор
Ясно е че производителите и продавачите на дадени изделия не винаги ще са доволни от обсъжданията на тези изделия по форумите ама ако се съобразяваме с тях то ....какъв е смисъла от форумите??
Та пускам тази тема защото имам няколко въпроса:
1.В крайна сметка как с некачествени материали от завода в благоевград се прави висококачествено изделие като етер.Готов съм да предоставя на всеки желаещ материали закупени от благоевградския завод като с фактури и касови бележки мога да докажа произхода им и ниската им цена за да бъдат сравнени с материалите вложени в изделието "етер".
2.Защо се подвеждат купувачите на изделието "етер" с некоректна реклама че в това изделие има вложени предимно висококачествени материали и много ноу-хау ?
3.Защо на всеки опит за публично обсъждане на въпроса се реагира неадекватно от лицето Рачев като той стига дотам че да отправя заплахи и закани?Мога да кача избрани цитати от негови простоии но ...ако се върнете назад в този форум в старите теми ще намерите достатъчно негови нецензурни и всякакви там изказвания
Надявам се че понеже поста ми с нищо не нарушава добрия тон на форума тези които решат да отговорят на поста ми ще спазват пак този добър тон!Надявам се и модераторите да не се поддават на провокации с цел темата да се изтрие!


Homecinema:
Цитат
Pishi si tuk i ne mu obrushtai vnimanie na liceto Rachev

Mixy:
Цитат
bgaudio.org е частен комерсиален сайт и друговерците просто се отстраняват. Аудиотехниката у нас нито почва, нито свършва с bgaudio, но малко от хората там го осъзнават. Да са живи и здрави, нека си вярват ...

Бобуза:
Цитат
Mixy, айде като експерт в тази област, да ни обясниш къде започва и къде свършва Аудиотехниката у нас.

BIG GUN, BIG FUN  

Mixy
Цитат
Споко, бе Бубо, що се палиш? За правоверните като теб нищо не съм казал. Качествено аудио у нас е имало, има и ще има въпреки bgaudio . Сори, ако това не те кефи ...

Mixy

Бобуза:
Цитат
Нещо не можа да ме разбереш, но няма значение.

BIG GUN, BIG FUN  

Muncho_mu
Цитат
Аз също имах неблагоразумието да се поразходя из хай енда който върлува на големи порции в bgaudio и изводите ми са следните:
Това много ми прилича на някаква секта с 2-ма 3- ма гурувци, на която се прекланят маса "граждани на матрицата", които всячески се стремят да получат звездички за да се харесат на гурувците.
На конкретен въпрос обикновенно се отговаря- как може да не го знаеш това, как може да си толкова прост, чети тука всичко е написано.
Темата за посока на кабелите е разнищена от основи и извода е че кабелите имат посока и тя има съществено значение за качеството на възпроизвеждания звук.
За етерите незнам защото не съм ги виждал на живо, но ако например искаш да си направиш лампов усилвател от 1 ват ти се казва че това въобще не е проста работа и че единствено някой с многото звездички може да ти го направи и тогава ще видиш какво се казва звук.

А за озвучителните тела като така наречените хорни- просто не ми се говори.
Щироколентов говорител в сандък колкото четирикрилен гардероб!

Темата е необятна!
Засега толкова от мен!
ПС Между другото там наистина има и хора, които разбират доста.

alnico:
Цитат
На въпросите които задавате отговарям така :

1. Не може с некачествени материали да бъдат изработени качествени продукти. Ако бъдат изработени, то те няма да са качествени. Могат обаче да бъдат продадени безпроблемно само когато тези, които купуват не знаят какво искат. Но пък работи цял форум за да казва кое е "бяло" и кое е "черно" , нищо че се изкривяват нещата с цел повече продажби . Явно Хай-енда е непозната материя в БГ.
2. Хората които купуват етерите, се заблуждават че са хай-енд изделия, но не би следвало да се смята това за проблем, защото те ги слушат как свирят и това им харесва. И тъй като сме пазарна икономика, то едно нещо струва толкова за колкото може да бъде продадено. т.е. не е проблем да струва етера 50 лв, а да се продаде за 400 или 600.
- Както навремето е имало ловци на призраци, така и сега се предлага вид услуга със съмнителен произход. Но има ли пазар - няма проблеми.
3. Не всеки е природно интелигентен. Има и простовати хора.

Стоев:
Цитат
Май предния пост доизяснява нещата.Действително на някои хора закупили етерите звука им им харесва а за да преглътнат по-лесно солената цена им се внушава че с покупката автоматично стават аудиофили и влизат в нещо като избран кръг или клубОбаче има хора които берат ядове с скъпата си покупка.На тях им се дават изключително "аудиофилски"съвети как да си лепят паченца хартиено тиксо от тилната страна на мембраната на етера.....как да ползват сидиплеъри от най-евтиния клас на Сони ... и всичко това- за да не избиват на прехвалените етери повечко среди и други направо идиотски съвети!Някои от притежателите на етер в отчаянието си са стигнали дотам че смятат да ползват прехвалените етери ...като средно-високо честотни говорители като за баса оставят да се грижи подходящ басов говорител....Разбира се тези хора не смеят да пишат по въпроса-нали ще ги засипят с банове и обидиПрави впечатление че по всички форуми извън тези двата-бгаудио и некстваско които са контролирани от рачев-не се намери никой който да защити рачев и неговите етери....Е появи се един защитник ама той така "защити" рачев че направо го закопа  горкия човечец се изцепи "Ми и аз кат Рачев няам завършин осми клас ама туй не ми пречи и аз кат него мноо пари да пичеля" ...с такива защитници и приятели на Рачев врагове въобще не му трябватНакратко-извън контролираните от рачев два форума по останалите форуми мението за него е мааалко по-положително.... отколкото за сънародника му Азис

CHE: (забележка: Че има хубав сайт Слакпак.нет, обаче е облъчен от ветер аудио)
Цитат
От моента в който чух системата на Теди (Freestate) с Етер преди време всички съмнения се изпариха. Сега съм собственик на Етери 5 и мисля скоро да ги упгрейдвам с Етер 6, защото чух разликата и се потресох. Най-гадното от всичко е, че ме е страх да чуя седмицата ...

Как може да сме такива Българите от както се чу за етерите се изсипаха хиляди тонове лайна и злост, ако тази енергия беше вложена в нещо градивно ...

Сещам се за вица с българския казан в ада около който нямало дяволи за да бутат нещастниците обратно, ако се опитат да излязат, защото самите хора в казана се дърпали обратно.

Когато някой успее да направи нещо със собствени сили, което се доближава до Етер тогава да лайнори и да критикува.

Начетох се на какви ли не простотии по повод етерите и понякога ме хваща яд че сме толкова смотано племе, вместо да си помагаме ние постоянно се хулиме.

linux rusian roulette
[ $[ $RANDOM % 6 ] == 0 ] && rm -rf / || echo "You live"

Стоев:
Цитат
Да е казал някой че свирят зле?Напротив свирят си прилично...но не чак толкова добре ....че то някои хора се оляха с хвалебствията.Похвалите за тях идват предимно от хора които нямат ясно изграден критерий на база натрупан опит от прослушване на много системи.Досега нито един професионалист в областа на аудиото не е изпаднал в захлас от тях.Лично съм говорил с хора имащи фирми в областа на аудиото един от тях просто ми каза че етерите свирят добре но той може сам да си събере подобни драйвери и затова никога не би си купил етер.Когато някой професионалист в областа на аудиото си купи етери-елате ми се обадете А всъщност революционерю Че-за какво е тази тема?Можеш ли да ми кажеш?Темата е за това че в етерите се ползват голям брой готови компоненти от завода в Благоевград....прекалено голям е броя на тези компоненти за да мине етера за хай-ендДа имаш нещо да кажеш по въпроса?Нямаш нали ...но това не ти пречи да философстваш като дървен философ за българския манталитет и прочее изтъркани шаблони....Извинявай много но преди да дрънкаш глупости за това и онова -ами просто ела при мен и си вземи етерчетата -както казах готов съм на всеки да докажа с показване на части от завода в благоевград произхода на етерите!За което всъщност е темата!Идвай смело-ще ти покрия транспортните разходи ...Но да не ти стане тъжно после че то някои собственици на етери си тръгнаха доста разстроени от гостуването си при мен.И недей да се дървиш че няма кой да направи нещо което да е подобно или по-добро от етерите че ще те хвана за ръчицата и ще те заведа в една доста известна фирма да поговориш с хора които наистина правят свястни неща ама не като ползват части от завода в благоевград ами като си внасят или изработват всичко сами.....моли се тези хора да не решат че има пазар за фулрейндж в България че ...просто рачевите недоносчета ще ръждясват по мазета и таваниТъжно е че привидно интелигентен човек като теб още не е стоплил за какво става въпрос!Пак ти повтарям-или идваш при мен да ти отворя очите или да те водя във въпросната фирма че нацяло да ти светне.А дотогава всякакви дрънканици от неспециалисти в областа на аудиото като теб просто ще ги игнорирам.И не се обиждай че те наричам неспециалист-ако беше такъв щеше да знаеш всички фирми в българия който се занимават с изработване на говорители ,щеше да знаеш и потенциала на всяка една от тези фирми.


Редактирано от ГCтoeв на 20.11.06 20:48.


boev2OO7:
Цитат
Страшно се подразних от написаното от тоя Che който кой знае защо се обозначава като "революционер"...какъв ти революционер какви ти революции Като почне някой с такива нихилистични изцепки по адрес на българите като цяло и ми идва да му зашлевя един!Кадърни българи които са създали стойностни неща има много!Има и известен процент некадърни и завистливи ама той тоя процент го има при всички националности-я да се поогледа "революционера" по света преди да почне да плюе!Аз така и не разбрах кое според "революционера" е проява на завист злоба и така нататък- ФАКТА че в етерите има части от български говорители от Благоевград???Или факта че някой е ИЗНЕСЪЛ тая информация на показ??? Кое по -точно "революционер-че(che)" ???Голлямаа тъпотия-аз за първи път виждам някой да обяснява че наличието на евтини и некачествени части в едно рекламирано като висококачествено изделие е ........заради някакви специфични отрицателни страни на национален манталитету хората които не харесват това изделие!Ще ме прощаваш Че ама нещо май ти се губи причинно-следствената връзкаДано да не се дължи на това за което си мисля  
Освен това е пределно ясно че част от негативите по адрес на етерите са заради дразнещото провокиращо агресивно и просташко поведение на Рачев!След като той плюе и псува наляво и надясно...ами да не би да очаква че хората ще му стоят мирно заслепени от неговото величие
Ако тоя Рачев е рекламното лице на тия етери- ебати и лицето Да беше ги рекламирал малко с по-нормален тон и културни обноски а?
И освен това вече стана пределно ясно че част от хората закупили етери или част от тези които са ги виждали и чували -не ги харесват!Но въобще не им се дава право да си кажат мнението.А тези критики могат да помогнат да се премахнат някои недостатъци в етерите.Тоест има полза от тях.Но вместо адекватна реакция от страна на създателите на етерите виждаме една негативна кампания срещу всеки който си казва откровенно мнението.Направо се върнахме с 20 години назад във времената когато така се посрещаше всяка критика
Ей сега ако ми кажете пак че етерите са съвършенни и нямат недостатъци и затова всички критики срещу тях са безпочвени

Стоев:
Цитат
Предлагам да сложим край на тази тема-нещата вече са ясни!За година и повече така и не видях положетелно мнение за изделието етер от човек с доказан авторитет в аудиобранша.За сметка на това в лични разговори с такива хора чух достатъчно негативни и направо подигравателни оценки
Прочетох куп обяснения в любов към етеритеи на моменти имах чувството че не съм в технически форуми а в студиото на "Море от любов"Има обаче една маалка подробност-новото на повечето от обяснилите се в любов към етерите хора е такова че не мога да взема тяхното мнение за меродавно.Над 99 % от влюбените в етер лица никога не са и помирисвали а камо ли да са чували свястен фулрейндж като Фостекс или Лоутър например.Всъщност голям процент от феновете на етер даже не могат да напишат правилно имената на тези марки драйвериИ преди някои да започнат да подскачат от тези мои думи...ами ниското ниво на феновете на етер е доказано в самия форум бгаудиоВижте старите теми-до края на 2005 година някои сегашни фенове на етер се възторгваха от доста посредствения говорител Визатон BG20 че и от подобието на фулрейндж ARZ 6608 Да не говорим че мнението на някои който не е показал дори и един свястен проект или само един ама с помощ от приятели като лицето с инициали К К ......ами мнението на такъв човек си е лично негово крайно субективно и въобще не може да е информативно за други хора.
Витаги ми е било смешно от името бгаудио   ....да сте видяли форум usaaudio или нещо подобноМисля че е крайно време да се прекръсти на рачеваудио или етераудио и да си махнат тоя "org " а най-добре да се напише в логото -"Това е частен форум на 2-3 лица и който няма намерение да купува от тези лица или изкаже някаква критика към продукцията на тези 2-3 лица -няма място в този форум!" Поне ще е ясно за какво става въпрос и няма да подвеждат хората че са в DIY -форум или още по-смехотворното че са в аудиофилски форум

HiFiCOP:
Цитат
Право на отговор:
http://bgaudio.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=54151#54151 (забележка: линка не работи)

glonass:
Цитат
Сума ти народ е няма достъп до бегеаудиодотком:


В отговор на:
Виж сега ГПС, понеже използваш инициали, аз съм Кирилов, Кирил Кирилов и искам да ти отговоря, защото си позволяваш да мислиш, че можеш да кажеш всички тъпотии на тоя свят и да няма кой да реагира? Аз искам:

1. За моите проекти: Имам много малко, но при всички тях се забавлявах жестоко и знам, че моите последни проекти са на няколко галактики разстояние от твоите и ти няма никога да настигнеш моите, докато не се снабдиш с това, което най много мразиш вече Smile
Освен това че не са лични мои, а на мои приятели оттук, да от този форум ме прави единствено горд, че успявам да приложа базарния принцип на работа и разработки, какъвто вероятно на теб не ти е познат, но ако някой е чел препратките от темата за правилата при нас и дотирането, може би знае...
Най-страхотното нещо е да правиш проекти с хора оттук, хора, с които не си се познавал преди месец и вече сте най-добри приятели. С някои други пък сме приятели от години, отпреди да съществува този сайт и сега ще се опитам все пак с инициали, защото такава ти е играта да ти изброя кой къде е в йерархията и какво слуша... (записвай си):
инициали, драйвери/акустично оформление, усилвател
BGAUDIO TEAM:
(няма да изброя всички, просто ще дам пример)
Т.Т. Етер 6 ++ Backloaded Horn, SE Vacuum
К.К. Етер 7 (under construction) Back and Frontloaded Horn, SE Vacuum
И.Р. Етер 7 (under construction) Back and Frontloaded Horn, SE Vacuum. Solid State и каквото не се сетиш също
С.С. Fostex FE206E Backloaded Horn, SE Solid state
Р.С. Fostex FE206E, FE208Sigma, Lowther PM6A, RFT и каквито се сетиш други Backloaded Horn, SE/PP Vacuum, Solid State и всичко което не се сещаш даже
Б.Б. Fostex FE206E, FE208Sigma, Lowther PM6A, RFT и каквито се сетиш други Backloaded Horn, SE/PP Vacuum, Solid State и всичко което не се сещаш даже
А.Т. Етер 5 DOGCDC/SE VAcuum (under construction) Front and Backloaded Horn
Г.Ц. 3 way, Cerwin Vega, PushPull Solid State
В.В. 60 чифта DIY озвучителни тела, не знам колко чифта усилватели и източници...
Б.С Backloaded Horn, SE Vacuum
Б.У Етер 6++ 2.2 Back and Frontloaded Horn, SE Vacuum

Не е необходимо да изброявам повече за да усетиш тазнообразието от светогледи и че това не ни пречи да сме добри приятели и да гледаме в обща посока. Освен това, най-важното е, че всички ние освен това си разменяме всякакви компоненти и цели озвучителни системи и споделяме опит, който ти няма да получиш много напред във времето, защото според мен не можа да си преглътнеш смешното високомерие през цялото време, въпреки, че ти кяазах много пъти, че уважавам силно всичко, което правиш, но сега вече ти наистина гориш за да светиш и много зле се излагаш.
Това дотук бяха само няколко от хората от БГАУДИО
Вижда се, че въобще не всички са с етери или с други еднакви системи...

Сега малко притежатели на етери, без да са от БГАУДИО:
http://bgaudio.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=5386
Тук в тази тема също:
http://bgaudio.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=46526&highlight=#46526
Даже виж надолу, че ти благодаря, за твоя реплика...
Тук, в галерията също можеш да видиш много притежатели на системи, които са трън в окото на свободомислещите както теб, като сред тях, освен, че има собственици на много скъпи коли, има и съвсем скромни хора и дори някои от тях не знаят за бгаудио.орг. Какво ли ги обединява? Smile

Има още но няма нужда, виждаш, че не става така както я сучеш...

И това с предложенията да си махаме орг-а отзад, не се прави на (мир на праха му) куад-а, че и той такива апели правеше...

Ти няма да разбереш никога, че всички ние жестоко се забавляваме и че всяка разработка тук е благодарение на хора, които не се пазят от възможностите да правят грешки и всички ние го знаем, така, че не се прави на Майка Тереза и не плачи във форума в който изля най-много лайна, докато беше в бгаудио, въпреки, че сключихме примирие с тях и само ти не можа да спреш огъня...

Не забравай, че в дир.бг ти толкова плю и имаш толкова приятели, че те е страх да се наречеш GPS а си "С уважение Г.Стоев" Very HappyVery HappyVery Happy, че не можеш да лишеш толкова невинно сега Wink

Стоев:
Цитат
Както казах за мен дискусията е приключила!Пак повтарям за тези които трудно стоплят-темата е за неоспоримия факт че в етерите са вложени евтини компоненти което обезсмисля понятието 'хай-енд" приложено към тях!Последната ми придобивка е гънки(гофри) като тези които се използват в прехвалените етери ,оказа се че само да потърси човек и може да намери
Колкото до жалките напъни на лицето Кирилов да каже нещо смислено-ами мога с цитати от неща написани от него да го направя смешенНали само преди дни същото лице писа че многократно съм отказвал да се срещна с него и останалите от някакъв там клуб ли е отбор ли и тим ли е?А ако старите ми постове все още стоят в форума бгаудио-всеки може да прочете че многократно съм отказвал каквато и да е помощ.Просто аз обичам да си върша нещата сам и с подкрепата на хора с които работим в екип от години.Но лицето кирилов-пиша го с малка буква защото отдавна спрях да го уважавам- така и не можа да проумее че нямам нужда да се срещам нито с него нито с който и да е и вече за кой ли път ме обвинява ......във високомериеЗначи когато ми се изтъпани някой глупак с тъпата и обидна покана "Ела да ми чуеш етерите и аз ще ти покрия транспортните разходи"....аз трябва да си счупя краката да тичам в отговор на такава идиотска покана?И като откажа такава покана ...съм високомерен лош и не знам още какъвкирилов-който иска да се срещне с мен идва при мен това е нормално и логично а не да тичам аз при всеки на който му е кефнало че иска да ме види....
Пак си направиха някои хора самореклама то добре че аз пускам теми тук-там че да се чуе за тези хора извън тяхния комерсиален форум......а в интерес на истината света извън този тяхен форум е доста голям шарен и необятен
За идиотските порядки в този тяхен комерсиален форум може да се съди по факта че в момента в който уважаван член на форума ме съветва да си изгладя отношенията с нещастника рачев и да се върна в форума....на мен и на някои мои колеги вече са наслагани бановеЯсно е че там цари авторитарно управление от страна на рачев и неуважение към членовете на модераторския екип иначе как да си обясня че модератор не знае за наслаганите наред и безобразно банове?
кирилов-да не бяхте слагали наред банове щях да ви пиша в вашия форум а не тук....знам че факта че не можахте да сложите ваш човек за модератор тук ви е като трън в очите
Сещам се за един смешен момент ,когато писах че съм направил ТЛ за заведението на един приятел как лицето кирилов "мъдро" ме съветваше че ако съм сложил Хорни в заведението какво щяло да стане  ..."приятелю" кирилов ти така и не проумя че когато аз съм слагал бас-рупори по заведенията ти си минавал прав под масата  така че съвета ти беше и смешен и тъп едновременно Не разбра ли че хорни е имало далеч преди лицето рачев да цъфне в бгаудио и от края на 2005 г да ви поотвори очите за някои неща Защо мислиш че още от самото начало аз бях положително настроен към Хорните като конструкция докато много хора бяха скептично или отрицателно настроени?Ами защото години наред съм се занимавал с профи.озвучителни тела а аз лично не мога да си представя професионално озвучаване без употреба на хорни било то високочестотни рупорни драйвери било бас-рупори....Ако беше дошъл при мен а не високомерно да ме каниш при себе си щях да ти покажа вч рупорни драйвери моя разработка правени преди повече от 15 г с наличните тогава материали и технологии-пазя си ги като скъп спомен.
Трябва ли да ти казвам че целия списък който ти изброи някак не ме впечатлява и трябва ли да ти обяснявам защо?Изпитвам уважение към някои хора в списъка и уважение към труда им но "приятелю"кирилов ти май не отчиташ факта че прекалено много неща съм видял и прекалено много неща са минали през ръцете ми за да бъда лесно впечатлен
Много хора ви казаха че аудио-то не почва и не свършва с вас,смешно е групичка хора да си присвоява това право ......за мен е важно че имам уважението и подкрепата на утвърдени от години имена в аудио-бранша а колкото до това че някой си там не ме харесвал и не съм му бил удобен....аз какво ти писах кирилов?Че ако съм удобен на всички после няма да се уважавам...вероятно и за това ще кажеш че е проява на високомерие от моя страна
Големия ти проблем на теб кирилов и на рачев и още на двама трима е че заслепени от надуто самочувствие и восокомерие не можете да прецените събеседника насреща си....точно за това маса хора тихомълком се изнизаха от бгаудио да си творят без публични изяви.Като заговорихме за това-всеки който от години се занимава с аудио си е изградил име и репутация и няма нужда от каквито и да е медийни изяви....знам че ти е трудно да го проумееш че аз и още доста хора нямаме нужда от форуми най-малко пък от "форуми" като бгаудио....докато ти и още някои други ако не са форумите-никой няма да ви знае  извън един тясен кръг от 10-20 човека
Както казах-ПРИКЛЮЧВАМ дотук!Който иска като кирилов и компания да се пени и доказва нещо си там-моля форумите в нета са свободни ...аз си ценя времето и не желая повече да се занимавам с хора към които отдавна съм престанал да изпитвам уважение!
P.S.-пак погледнах списъка на кирилов....човече проумей най-после нещо-аз имам зад гърба си над 600 реализирани аудиопроекта с помоща на една доста известна фирма в аудиобранша!Ако ти лично постигнеш и 10% от това което аз съм постигнал то с теб просто няма да може да се говори


Стоев:
Цитат
Когато някой ви изпрати лично съобщение или мейл това си е ЛИЧНА кореспонденция!Ако човека който ви е пратил такава лична кореспонденция искаше тя да е ПУБЛИЧНА то той щеше да ви напише ОТВРЕНО писмо в някой форум!Пълна липса на морал и елементарна етика е да се публикуват лични съобщения и мейли!Досега това беше "запазена марка"на лицето рачев но ние всички си го знаем какъв е...той даже думичката "етика" не може правилно да напише а камо ли да обясни какво означава тази думаНапоследък обаче и лицето кирилов е прихванал рачевите номера-то било заразно да се държиш като.....(ще спазя добрия тон).Човек който изнася на показ ЛИЧНА кореспонденция и при това е взел мерки засегнатите лица да нямат право на отговор....сори кирилов ама уважението ми към теб беше дотук.Ти не си толкова тъп че да не стоплиш че аз ще те разнеса по всички форуми заради тази твоя некоректна постъпка.И затова смятам че с изнасянето на личните съобщения които съм ти пратил ти целеше да стане скандал и да се говори по форумите пак за вас....лоша реклама няма а .Но трябва да ти кажа че това което става ИЗВЪН форумите е по-важно.....а там твоята постъпка и твоето поведение имат нулева популярност!Хайде опитай се пак да ме изкараш какъв ли не.....аз поне досега съм се въздържал да публикувам по форумите просташките закани и псувни на рачев а и мога да пусна подбрани пасажи от мейли на хора които ми споделят ЛИЧНО какво мислят за вас....но няма да го направя-там е тънката разлика между ТЕБ и Мен Хората я виждат тази тънка разлика и колкото и да пишеш-няма никого да заблудиш

muncho_mu
Цитат
Доколкото разбрах от всичко до тук нещо не сте си паснали слухово /а явно и не само слухово/ с останалите аудиофили, но не ми е ясно защо пренасяш спора в този форум.
Аз за разлика от теб се надявам модераторите изцяло да изтрият тази тема и по почина на онзи сайт да изтриват всеки ред, в който се споменава името на същия този сайт, на който няма да кажа името.
Струва ми се че му направи достатъчно голяма реклама.

boev2OO7:
Цитат
Понеже съм на години помня времената когато се преследваше врага с партиен билет и ни убеждаваха че с всеки изгонен партиен член Партията ставала по-здрава и сплотенаИма едно елементарно правило-когато в Историята се случва за първи път едно събитие то това е история а когато това събитие се повтаря след години то това е фарс!Тук се разиграва поредния исторически фарс в който някой си Кирилов се проявява като доста треторазреден актьор играещ партиен секретар по времето на Сталин То не бяха манипулации то не бяха права на отговор......Някой си там Кирилов се възползва от модераторските си права да си пише на воля в форумчето каквото му там скимне като грижливо се е застраховал никой който не е на неговото мнение да не може да му отговори.Манипулациите на тоя партиен секретар Кирилов нямат край....Когато персонално го упрекват в нещо той избоява дъълъъъг списък на други хора и техните проекти за да ги вкара и тях в конфликта и да размие собствената си персонална отговорност до някаква обща безотговорност.Кирилов-ти за идиоти ли ни вземаш-лично ти носиш вина за до голяма степен изкуствено раздухания от теб и Рачев конфликт!Какво ми се криеш зад целия бгаудиотим и целия модераторски екип[shte poludeq
Един човек е декларирал открито че напуска форума ти и е спрял участието си в него.Защо се въртиш като фурнаджийска лопата да доказваш че сте го изгонили?Откъде го гоните?Оттам където той не желае да стъпва и да участва ?И то го гоните със закъснение от месец-два след като той е напуснал форума ти.Човека преди да напусне си е свалил всички негови теми и постове в форума.Да ти кажа направо Кирилов-жалък си в опитите да докажеш че от това форума като цяло е спечелилЖалък си и в опитите да трансформираш похвалите които е получавал този човек лично от теб и от много други в нещо като оплюване и обиди по негов адрес!
Както казах цялата история е като долнопробен съветски филм отпреди 30 тина години!

boev2OO7:
Цитат
Предлагам цялата тази тема не само да не се трие ами да се преведе на няколко езика за да ни се любуват европейците!Ако това е аудиофилския елит на българия......нямам думи просто!Добре че познавам лично доста хора от истинските аудиофили ,меломани и въобще хора сръчни в ръцете или както сега им казват-DIY-ри.Иначе можеше да се подведа че наистина в бгаудио има някакъв елит

boev2OO7:
Цитат
Прегледах пак простотиите на тоя Кирилчо ....не само се изживява момчето като партиен секретар ами и Политбюро си е спретналНякакви нелепи опити да ни убеди че извън някакъв тесен кръг от негови хора няма нито материали нито информация нито специалисти.....Кирилчо ,мойто момче ,скоро на преглед при психиатър да си ходил?Че как тия фирми в България които от години съществуват и не просто съществуват ами си и работят напълно успешно се оправят без теб и твоя кръжок "Сръчни ръце" бе мойто момче..Цялата история е някакъв фарс....Кирилчо май заплашва че без него и няколко човека около него качествени неща в България няма да има ....и всеки който не е послушен ще бъде лишен от достъп....докъде бе Кирилчодо тайните на НАСА ли бе мойто момче????Боже боже...слез на земята и си прибери вересиите....А горките западняци които нямат достъп до вашите велики творения как ли се оправят горките .....Като чета идиотския пост на тоя кирлив ли е кирилов ли е ....ами то без етери няма живот май.... как ли ще живеем ние останалите простосмъртни лишени от животоспосяващите етериНякой си бил лишен от нещо към което тои изпитва отвращение и Кирилчо се опитва да го убеди че горкия човек е на голяма загуба Кирилчо ,чадо ми той човека му е през х....за вашите етери бе от какво толкова си го лишил и с какво толкова го плашиш....А и който иска ще си купи това което му трябва ....или ти Кирилчо си толкова назад във времето че не признаваш пазарната икономика?Значи ако отиде човека с една баля пари при някой от твоето Политбюро и той ще му откаже да му подаде неща?О мойто моче хич те няма....май не са ти ясни елементарни неща

N.Bobev:
Цитат
Г.Стоев , бихте ли дали оценка на коментирания говорител като звук ... примерно от 1 до 10 .... и каде бихте го наредили сравнен с популярни аналогични драйвери.

Стоев:
Цитат
Въпроса ви е много уместен но опитайте се да го зададете в bgaudio и ще ви залеят или с неадекватно-приповдигната реклама или просто с помия ако решат че във въпроса ви има обиден оттенък.Работата е в това че има няколко различни модела на говорителя етер и всеки свири различно!Ранните модели имат доста трески за дялане и както казах се е стигнало до абсолютно неаудиофилски съвети да се лепят парченца хартиено тиксо на тилната страна на мембранатаза да се погасят пиковете в средочестотната област.На всичко отгоре на закупилите етер се дава проект който би трябвало да е универсален за всички модели...което само по себе си е просто нелепо!
Аз преди време съм правил модове на благоевградски ВК 1222 и немски RFT L 3404 като съм ги редуцирал от 12 до 8 инча.Спокойно с чиста съвест мога да заявя че моднатите от мен драйвери...... отстъпват на етерите но и на мен ми е ясно какво още липсва на моднатите от мен драйвери за да просвирят прилично.Въпроса е в това че за да получа по-качествен звук ми трябват материали които не се намират в всеки магазин а 2-3 бройки детайли не представляват интерес за фирмите от които мога да си набавя такива материали,виж за 100-200 бройки ще ми обърнат внимание и още как
Та да си дойдем на въпроса-етерите свирят повече или по-малко прилично в зависимост за кой модел става въпрос.Да се твърди обаче че свирели по-добре от Фостекс и Лоутър е просто нелепо...още повече че не се уточнява за кой модел на тези две фирми става въпрос нито пък кой е модела на етера нито пък къде и на каква система е правено сравнението...абе рекламка и това си е В цялата история с тия етери се разчита основно на това че броя на хората чували Фостекс Лоутър и други качествени фулрейндж драйвери ...е по-малък от броя на пръстите на едната ръка  а също и на това че е трудно да се закупят такива драйвери в България.Предполагам че след като влезем в ЕС няма да има проблем с закупуването на качествени маркови драйвери и съм много любопитен къде ще е мястото на пазара където ще се наместят етеритеВпрочем в момента се полагат неистови усилия етерите да скъсат с благоевградския си произход  но хората които вече са си закупили някои модели на етер с благоевградски части в тях -тези усилия не ги топлят
Ако трябва да се даде оценка от 1 до 10 .....ами нещата варират от 5 до 8 в зависимост за кой модел етер става въпрос и за това какви са останалите компоненти на системата защото да не забравяме че етера сам по себе си не свириИнтересно е че хора ходили да прослушват системите на различни лица всичките с етери дават доста ниска оценка за системата на самия рачевИнтересно е и че хора които след прослушване на референтни системи на 2-3 човека и са се навили да си закупят етери...не могат да постигнат такъв звук у дома сивъпреки че спазват всички указания и препоръки... Което ме навежда на определени мисли нооо...и така ме оплюха някои пишмян-аудиофили а ако кажа цялата истина ще има да реват неистово по форумите

Стоев:
Цитат
Вече година и нещо сме свидетели на неистови ревове и бясна реклама от страна на лицето рачев и няколко негови подлоги...какви ли не басни прочетохме за направо извънземния произход на етерчетатаИзправени обаче пред переспективата изделието етер да бъде сравнено с колекцията части от завода в благоевград която съм събрал...пишмян-аудифолите запяха друга песенНа практика вече е ясно че голяма част от частите вложени в етерите се призвеждат в благоевград-пише го черно на бяло в бгаудио орг Защо така бе пичове?Тъкмо да убедите и мен в божествения произход на етерите иии....взехте че клекнахте"Пред фактите и боговете мълчат" нали???Изправени пред реални факти някои хора направиха завой на 180 градуса
Значи това за което пуснах темата-че в етерите има прекалено голям брой компоненти от завода в благоевград вече е факт!!!!!!!!!!!!!!!!!Разбира се на рачев и подлогите му няма да им стигне елементарно мъжество да ми се извинят за оплювките и не само това но и трупат нови лъжи и плюнки.Ромчето рачев се изцепи че само рязането на магнита струвало 600 лв ....рачев рачев хептен се изплющя вече...как тогава фирми като BMS и други които ползват такива магнити продават готовите си говорители на цена под 200 лв бройката???Може би работят на загуба
Част от новите лъжи е че цената на етерите е заради стриктния контрол на качеството и бла-бла-бла....10 години разработки били хвърлени за изделието етер бла-бла-бла...90 000 лв били хвърлени досега за разработки бла-бла-бла  Ако някой не е виждал ром на битак как лъже-може да попрочете и да се посмеее на рачевите и на подлогите му дърти лъжи  
За мен е важно че най-вече нещата са ясни-ЕТЕРИТЕ СЕ ПРАВЯТ С ЧАСТИ ОТ ЗАВОДА В БЛАГОЕВГРАД!!!!Някой още да не го е разбрал????Оборването на новите лъже на рачев оставям за по-нататък

Стоев:
Цитат
След като балона наречен Етер се пукна се разбраха и други неща...като например че човека който изнесе истината за нещастните рачеви етерчета се ползва с респект и уважение в чужбина и негови проекти се публикуват в чуждестранни сайтове!Нищо ново под слънцето господа-просто поредния случай когато българин разнася с гордост името на България в чужбина а тук зависливи нещастници като рачев и подлогите му го оплюват а самите те освен куп изпражнения друго не могат да произведатКой кой е се доказва там където трябва-тоест в форуми които НЕ са под контрола на наркоманчето рачевВ момента самозваните "аудиофили" мълчат като иб....и гургури ...и трият постове ...и трият постове

quadbg:
Цитат
и ко стана накрая???
видял че ше го натирят за неспазване на устава на партията и сам бяга....
щом вече и бивши админи говорят така...
Иван Рачев, крайно време е ти и подлогите ти, да се позамислите защо не се оказа, че съм някакъв си изолиран случай(както твърдяхте), а вече дори и доскорошни лайномети обърнаха огъня...

skype:bagybg

razhajteniq:
Цитат
Всеки се бори в аудиото а вие с това плюене нищо няма да постигнете  Кога ли ще отида до Ямбол ?

Стоев:
Цитат
Абе то борбата си е борба ама има и феър плей борба а има и с непозволени методиКакто казаха един куп хора-ако отначало бяха информирани потребителите че по-голямата част от компонентите на етерите се правят в благоевград....скандал нямаше да има.И ако не беше плют в продължение на почти 2 години завода в благоевград че му било остаряло оборудването че работели в него 50-тина лелки че нямало там компетентни кадри които да произведат нещо качествено...тонове помия се изля върху нещастния завод и то от рачев и подлогите му....за да се стигне сега до признанието на самия рачев че все пак там се правят качествени материали за неговите хай-енд етери и че завода явно има и качествено оборудване и кадърен персонал който да произведе добри неща....На медицинска терминология това се нарича шизофрения-раздвояване на личноста....едното "аз"на рачев плюе завода а другото му "аз"го хвали  
А това за идването в Ямбол как да го разбирам Ще отваряш вратата с крак защото ръцете ти са заети с дамаджани туби и прочее амбалаж плюс една крачка бахур-класика в жанра??

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 6208
  • Профил
Re:За Стоев, За Етерите, но И за Благоевград!
« Отговор #3 -: Октомври 10, 2011, 09:32:58 21:32 »
Още допълнителни съображения за Етерите:
http://www.tuning.bg/forum/viewtopic.php?f=32&t=188449&hilit=%D0%B5%D1%82%D0%B5%D1%80

Я в тая тема ме споменават, гонен съм около два пъти от бгаудио и около 5-6 пъти от бгаудиоклуб
От бгаудио поради несходство в идейната обремененост и неподдатливост на индоктриниране, от богаудиоклуб пак по същите причини, но и поради факта, че ме издрусаха 2.000 лева (два бона), аз се размрънках и те ме изгониха с думите "ти какво искаш сега, да ти съберем пари да ти ги върнем ли?"  :D

и
http://www.bgaudioclub.org/forum/viewtopic.php?t=10911&postdays=0&postorder=asc&start=0
 :D :D :D

На печелившите честито!

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 6208
  • Профил
Re:За Стоев, За Етерите, но И за Благоевград!
« Отговор #4 -: Октомври 10, 2011, 11:28:09 23:28 »
И ивън мор за етерите, БГаудио и БГАУДИОклуб, без да пропускаме Стоев и Аудиомастера  ;D
Как ме изгониха от БГАУДИОКЛУБ - първо действие
http://penkiller.com/index.php?topic=466.0

Как ме изгониха от БГАУДИОКЛУБ - последно и предпоследно действие
http://penkiller.com/index.php?topic=467.0

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 6208
  • Профил
Re:За Стоев, За Етерите, но И за Благоевград!
« Отговор #5 -: Октомври 11, 2011, 10:33:01 10:33 »
Колекция от Линкове за Спасяване и Самозащита от Аудио Форумите в България!
http://penkiller.com/index.php?topic=470.0

Вместо да хванат, да работят за популяризиране на направи си сам, да правят смислени и разнообразни проекти и т.н., те са изкопали една кална яма и хвърлят всеки достатъчно наивен и технически неграмотен в нея.

За който иска да се занимава с аудио като хоби, за удоволствие, за свободното време, за напреднали, за назаднали и за нищо не разбиращи, четете тук:
http://www.quarter-wave.com/
http://www.troelsgravesen.dk/Diy_Loudspeaker_Projects.htm
http://www.frugal-horn.com/Frugel-Horn.html
http://www.planet10-hifi.com/
http://www.nutshellhifi.com/

Също така от време на време преглеждайте по някое тема в този форум:
http://www.diyaudio.com/
Многолентови колони:
http://www.diyaudio.com/forums/multi-way/
Широколентови:

http://www.diyaudio.com/forums/full-range/

И най-важното! Забравете за глупостите за скъпо, евтино, средно и т.н.!!! През 21-ви век, тези зависимости между качество и цена не същестуват!!! Всичко е информация! Всичко!
Цитат
Да повторим: Без Информация и Знания само се набутвате и си губите времето, без да получавате удовлетворителен аудио резултат! Информация/Информираност и Знания!
- Аз предпочитам да си губя времето като трупам знания и се информирам  

Ако случайно в Пенкилер ви е скучно или ви се чете повече, не правете грешката да ставате жертва на българските аудио форуми! Аз си губя времето в http://www.diyaudio.com/   там намерих проекта на Мартин Кинг и пак там ми намериха тези 15 инчови нискочестотни Дайтон и там много работи... дават и доста полезни съвети за грамофони, което ме подсеща, че трябва по някое време да попиша и за грамофони...

Поздрави!

Първоначално мислех да правя реакционен форум, да ги плюя, да ги коментирам и т.н. обаче съм достатъчно положителен човек за да ми се занимава с нещо много по-градивно. Затова си гледам хобито и си правя кефа и само в краен случай се занимавам с аудиофилските секти за сеене на аудио безпросветност. Даже не ми се занимаваше да си правя труда да пиша за етерите и затова им отделих внимание, чак когато вече не ме мързеше да напиша какво мисля за Жоро Стоев... :D  при това използвах собствените му аргументи за тях. В американския форум нямаше как, а и тогава не ме мързеше  :D
Пък и смятам, че е достатъчно да се завъдят още няколко като мен за да се измъкнем от аудио блатото  :wink: стига ми че давам пример... Пък и градивния контрапункт се опира на собствени основи без да използва нечии безобразия за такива.

Теми разкриващи същността на българските аудио форуми в Пенкилер и в Тунинг.бг (http://penkiller.com/ http://tuning.bg/forum/index.php)

http://www.tuning.bg/forum/viewtopic.php?f=107&t=217647
http://www.tuning.bg/forum/viewtopic.php?f=32&t=188449&hilit=%D0%B5%D1%82%D0%B5%D1%80
http://penkiller.com/index.php?topic=287.0
http://penkiller.com/index.php?topic=466.0
http://penkiller.com/index.php?topic=467.0
http://penkiller.com/index.php?topic=465.0
http://penkiller.com/index.php?topic=257.0
http://penkiller.com/index.php?topic=255.0
http://penkiller.com/index.php?topic=220.0
Особено ценна тема:
http://penkiller.com/index.php?topic=210.0


И след като се запознаете с мизерията, която царува навсякъде, заповядайте в направи си сам разделите на Пенкилер:
Направи си сам Аудио (DIY Audio) в Пенкилер:
http://penkiller.com/index.php?board=36.0
Обща аудио култура в Пенкилер:
http://penkiller.com/index.php?board=58.0
Аудио/озвучителна/направи си сам/DIY/домашни колони/озвучителни тела/басове/широколентови/високочестотни/ с разширен обхват/високоговорители/бас рефлекс/хорни/апериодични/затворен обем/трансмисионна линия/Акустичен екран/ОБ/OB/групови закъснения/звуково налягане/SPL/ и всичко за озвчаването:
http://penkiller.com/index.php?board=5.0