Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 6642
  • Профил
Възприемчивостта към ковид има пет степени, от 0 до 4.
Най-невъзприемчивите от нулевата степен са между 25 и 30% от населението, малко повече от тях са жени.
От някои такива можете да чуете всякакви идиотщини и небивалици. За тях загиналите от корона вирус са убити. Всичко е фашизъм и конспирация. Вярват във всичко.

Малко отстъпление от темата.
Роден съм през 1982-ра, около 1990-та общо взето вече бях буден и съзнателен човек с всички условности за възрастта. По липса на други играчки и занимания преди да мога да ходя си играех с отвертки, гаечни ключове и конструктори. Преди да мога да чета ми четяха научни и научно-популярни списания. Сглобявах електронни конструктори, а от 6 годишна възраст ходех на информатика. В общи линии механиката, лостовете, рамената, електричеството, магнетизма и простите химични понятия и реакции ми бяха ясни. Или имах понятие от всичко това.

-> Тогава се появиха врачките. Още 1990-91 плъзнаха врачки и шарлатани. В Русия Кашпировски си го знаехме от преди, той беше проправил някаква наукообразна партина. Гледахме го на телевизор Електрон как хипнотизира през друг телевизор Електрон (демек по т.н. Телемост) хора на операционната маса вместо анестезия и те не изпитват болка. Зрелището беше поднесено от медията безкритично.
Кашпировски и глупостите около Царичина, където "лечителят" и екстрасенс Димитър Сираков убеди началника на ген. щаба на армията, че има заровено извънземно съкровище, проправиха не научна основа да вярваме на врачки, а партина в търпимостта ни към глупости, отприщиха поле за изява на всички лунатици и хора с интелектуални лутания породени от огромни празнини в образованието и културата. Естествено стана ясно, че на откровените шарлатани може да им се разминава.
Стадният ефект е психологически феномен наблюдаван при хората и той има много лица и проявления.

Още по това време рационалните ми инстинкти ме караха да правя мрачни прогнози за бъдещето на общество в което, първо може да има врачки, второ има хора вярващи на врачки.
Смятах това за отчайващо, недопустимо, тревожно, лошо, невъзможно. Плод на висша форма на простотия, неграмотност, нечистоплътно извращение на съзнанието, словото, медиите, темите между хората.
Не проумявах, защо хора с образование, работа, професия и всичко останало, си губят времето да обсъждат нещо толкова абсурдно. Вместо например да обсъждат технологии, теории, наука, резултати от изследвания.
Тогава не можех да си представя в какъв свят живеят много от възрастните. Не съм разсъждавал за гледната точка на човек нямащ понятие какво е безкрайност в пространството екстраполиращ върху това понятието си за безбрежното море от знание във всяка една област. Мислех, че светът е едно огромно учебно заведение или кръжок.
Мислех, че такива неща като врачките, суеверията и глупавия начин по който хората ги обсъждат са грешки или дефекти, които скоро ще бъдат забелязани от ръководителите на държавата и ще бъдат поправени. Представях си, че средствата за тази поправка ще бъдат основно тези на просвещението, но признавам и че тогава бях демократ и просветител готов да налага ценностите си със с едства отречени от същите тези ценности. Сега вече съм убеден, че друг начин освен с просвещение и убеждение няма, но и знам, че процесът е дълъг и мъчително труден. За суеверните, които четат, "труден" означава постижимо с много труд. Пак за същите "труд" в този контекст означава овеществени и материализирани целенасочени, съвестно положени съзидателни усилия на компетентен и квалифициран човек или повече хора.

Нямал съм представа за бита и съзнанието на повечето хора. Не съм знаел, че много хора са имали нещастието никой да не успее да им открие безкрайните хоризонти на знанието, душата и в крайна сметка мирогледа. За себе си твърдя единствено, че имам понятие. Не случайно излизам от абстрактното като посочвам точно по кой начин аз съм  разбрал, че от рационалното и приложното винаги има още и още, че те са свързани в система в която има основа, но няма стреха. Суеверният е като неграмотният. Гледа буквите и не знае какво вижда, виц, сатира, урок или новина.

Последните две години обществото ни просто си махна главата. Стада от паникьосани обсебени от страхове и подозрения се събират на групи по интереси, плюят всичко и всички. Мразят. Възмущава се до дъното на неграмотните си нетолератнти просташки души.
Положението е катастрофално. То е катастрофа. Същинска тежка катастрофа.
Чипове, отрови, графени, нано ботове. Ураган от хора, които никога не е трябвало да напускат училище. С празни погледи на самовлюбени хипита треперещи за здравето си, но неспособни да осъзнават нещо по-голямо от днешното си благоденствие. Предаващи си от уста на уста "рецепти" за здраве и други разхубавители на ежедневието.
Болшевишко-фашизоидна радикализирана озлобена маса. - до това води нехайството във всичко и особено в образованието. Армия щуращи се празноглави зомбита.
Отделният илитерат разбира се е човек, в него има вградена Божията искра на доброта, дори в злодеите. Дори в психопатите. Като му по говориш изобретателно и с правилният подход, заслушва се. Попива. Как няма да попива, като мозъка му е суха гъба. Стадото съвременни илитерати е страшно. Те прекрачват всякакви граници на нормите за поведение. Илитератска вакханалия.

Ваксините работят и създават имунитет. Но има условности. Условното те са обусловени от гените ни, моментното състояние на организма, средата, времето и самият вирус.

Мангъров всеки ден публикува неговият "материал за размисъл", без какъвто и да било коментар. Не контролира и не отговаря на коментари. Напоследък сводките му са сравнения между Израел и България. Разбирате ли в напълно ваксинирания Израел има по над 10.000 открити на ден, а неваксинираната България 1.500. Следват брой болни, брой в интензивни, евентуално и не винаги брой починали.
Отдолу стадото се вълнува и в 90% от коментарите има такива брутализми, че вече 82-годишният Кашпировски може само да цъка като швейцарски часовник. Ако утре искате да ви се изкопаят основи някъде пуснете в коментарите под публикация на Мангъров някаква идиотщина, че някой от Пфайзер си крие нещо там. Стадото илитерати ще Ви направи изкоп с голи ръце и ще си отнесат пръстта по джобовете.
Около 10% от хората съвсем правилно виждат, че динамиката на тежките случаи в Израел е много по-доб а от тази у нас, както и че там загиват много пъти по-малко хора на ден.
Естествено един разумен човек ще съпостави жилищата, бита и гъстотата на населението на България и Израел. Очевидно, е че предвид бита на Израелците, там въздушно - капковите инфекции ги карат всички почти едновременно. 9.3 милиона души живеят на 20.000 км2. Гъстотата на населението на много места достига 10.000-15.000 души на 1 км2, а на някои места е 18 и дори 25.000 души на квадратен километър.
За сравнение в София на около 175 км2 живеят 1.2 милиона души или 6.800 на 1 км2, европейски град със стандарти за вентилация. Площта в околовръстното е двойно повече, но в голямата си част е празна.
В Люлин на 6.6 км2 живеят 120.000 души или 17.000 на 1 км2.
Независимо от всичко, Израел има много открити заразени и много по-малко починали.


За заговора на управляващите

Има там едни хора, общо взето като нас, които са лекари, министри и всякакви други. Тия хора, дето са като нас, се гърчат какво да направят и нещо да направят. Духа на времето е просташки, съдете по лудите антиваксъри конспиративисти и реакциите им, съответно решенията са като масова комуникация на новия цирк в града, отново съдете по новите анархисти - тип последна инстанция.

Все пак един лекар, който и да е той трудно може да бъде обвинен, че е неграмотен и скаран с науките. Това е по дефиниция грамотен човек. Представете си, че сте лекар, няма конспирация, не сте суеверни. Има болни, има починали.
От Вас се иска болните и особено починалите да бъдат по-малко. Даже на Вас Ви се иска да стане така, че да умират по-малко хора.
Какво ще направите?
Имайте предвид, че страшната простотия отгоре се вижда по-добре.
Водил съм обучения за студентски съвет, бил съм и квестор, всичко се вижда. Не се хваща като не се гледа, друг начин няма.

Положението е трагично, вземете се в ръце! Дръжте се малко по-предпазливо и гнусливо. Нищо повече не се изисква от Вас. Нищо повече и не можете да направите.
Маската за малко в магазина или в транспорта пази и помага.
Ваксината пази и помага. Гледайте числата, а не шарлатански изопачени и половинчати сравнения. В Израел има под 7.000 починали, у нас почти 19.000. Пази ли или не пази ваксината? Всичко останало е изопачаване и параноя.

И Ви уверявам, че на мен, който си мия ръцете, слагам маска и по начало от преди пандемията не понасям хора на по-малко от 2 метра от себе си, ми е вече много досадно, което обаче нищо не означава и не променя фактите.

Слави Трифонов е първа политическа сила.

Някой беше казал, че прости и интелигентни хора винаги ще има, проблемът е в пропорцията и авторитета. В проспериращите държави е приблизително 70:30 относително свестни и просветен към бюргери и маргинали. У нас ако е обратното 30:70, жална ни майка. Отделно какъв авторитет имат хората с ценз. У нас ако са малко, маргиналите са ги обявили за измамници участващи в заговора и не ги слушат за нищо. И става ето точно такъв хаос, упадък и разруха. В някои дни по 100 загинали, Алибегов си крещи за дискотеките. В които 32 години не спряха да продават ментета и наркотици.
Нали нещо трябва да направим?
Пак напомням, на ръководни постове са хора като нас. Какво да направят? (тук подчертавам, че и според мен Мутафчийски пресоли манджата с метафорите)

Маргинална си брои дозите графен, наноботи и чипове. Други маргинали се борят срещу маските. Трети маргинали громят Антъни Фаучи, че създал вируса.

И истината отива на майната си и с нея и реалността.

Реалността, е че маски в училище са простотия. Както и че Фаучи и CDC наистина са се оплели здравата и са финансирал пряко или не пряко лабораторията в Ухан или такива като нея. Само че от безсловесно опростачване, лъжи и политически манипулации на огромни маси малоумници нищо не може да се разбере.
Грамотните хора с честна позиция начело на обществото са и щита и меча му срещу всичко. Само че морето от северни маргинали болни от хазарт и вярващи на врачки и баячки неизменно си избира неграмотни измамници да го лъжат и управляват.
Дори доказано компетентни хора като Мангъров абдикира от изказвания словесно и разбираемо аналализ заради някакви трохички популярност на партия с 1-2% вот на изборите.

Пълна трагедия!

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 6642
  • Профил
Re: Разделение на обществото и по темата с корона вируса
« Отговор #1 -: Септември 04, 2021, 09:49:12 21:49 »
Същата тема с по-малко описателен език:
https://www.clubz.bg/117848-do_samiya_kray_v_intenzivnoto_antivaksarskoto_voynstvo_v_balgariya

Става въпрос именно за война на една фалшива идентичност. Както тинейджърите, наркоманите, сексуалните малцинства и други си разпределят ролите от фенската идеология.

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 6642
  • Профил
Re: Разделение на обществото и по темата с корона вируса
« Отговор #2 -: Септември 06, 2021, 08:32:31 08:32 »
Това са плоскоземците. Обсъдих темата със съмишленици.
Новата мания на плоскоземците, които смятат, че космоса е измама и всичко се снима в студията на Уорнър Брадърс и Марвел.

Само че този път са в истинска параноя и рушат не само знанието и средата, но и здравето и живота на обществото.

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 6642
  • Профил
Re: Разделение на обществото и по темата с корона вируса
« Отговор #3 -: Септември 13, 2021, 06:14:45 18:14 »
Мангъров вече го коментирах в първата публикация, ще го направя отново...

Факт чек на неговите изопачени и извадени от контекст материали за размисъл:
https://offnews.bg/zdrave/kakvo-pokazvat-dannite-za-smartnostta-ot-covid-19-v-anglia-koito-mang-759353.html - статията изчезна, може би от ФактЧек БГ са се разсмърдяли. Когато бях хоби журналист с една редакционна статия преписана от Офнюз ударих милион четения... Едвам ги изврънках малко от малко да посочат поне медия източник... Та разбираемо.
Оригиналната статия: https://factcheck.bg/kakvo-pokazvat-dannite-za-smartnostta-ot-kovid-19-v-angliya-koito-mangarov-razprostrani/

Накратко: в Англия ваксинираните над 16 годишна възраст са много голям процент, съответно очевидно между ваксинираните заразата и смъртността са между няколко и десетки пъти по-малко-

Когато изтипоса тази глупост пуснах коментар под публикацията, същото направиха и доста други хора. Няма реакция, няма коментар, контекст, аргументи или разяснения. Той си апелира към плоскоземците. Какъв е проблемът? Очевидно магистър по нещо, например право, медик, счетоводител и въобще хора с добра и затвърдена гимназиална основа живеещи не скучен и изпълнен със смислено трудово натоварване живот ще интерпретират "материалът за размисъл" правилно, като се досетят, че при огромен процент ваксинирани, броят на заразените или починалите сред тях дори да е равен или по-голям от сред неваксинираните, това пак е в пъти по-малък дял от групата, съответно групата е в пъти по-защитена. Понякога десетки пъти.
Плоскоземецът или просто отвикналата да мисли Фейсбук личност обаче усеща сравняването на две многоцифрени числа като върховно умствено напрежение. Съответно при равен или по-голям брой сред ваксинираните той пък си прави извод, че Бил Гейц ни чипира и избива.

Срамота Мангъров. Срамота.
Затаяването на истина е приравнено на лъжата. Мангъров.
Re: Разделение на обществото и по темата с корона вируса
« Отговор #4 -: Септември 14, 2021, 09:40:02 09:40 »
И все пак нека не забравяме в каква държава живеем. Честно казано вече и аз нямам вяра в никой и нищо. Скандалите с ваксините са стари теми (не става въпрос за ковид ваксините). Ваксините на Москов, измишльотината Церварикс и още стари истории, за които не ми се рови из нета. Да, според мен маските миенето на ръцете и спазването на дистанция, когато е възможно са важни, но това е въпрос на елементарна култура. Но сме заобиколни от страаааашни индивиди (БУЛГААААР БУЛГАААААР), и каквото и да правиш, винаги ще се намери  някой по-отворен тарикат дето вирус не го лови щот пие 3 ракии всяка вечер или го задушавала маската, нищо че кашля над тезгяха в закусвалнята да речем.... Приказката ми беше, че никой нищо не ти гарантира за ваксините - ставаш един вид доброволец. Не знам дали да вярвам на писаниците за странични ефекти тромбове и т.н., но! Моя позната след ваксина започна да се задушава, следваше ходене по болници лекари различни антибиотици и минаха месеци докато се пооправи. Друг случай беше с дете, след някоя от онези ваксини, които всички имаме... много се объркаха нещата. И ако се сещате за онзи набор с ръждясалите зъби.... е и тогава някой е бил много загрижен за детското здраве, та хубаво са ги флуорирали ;) Та нещата за и против ваксинирането са разнообразни, но понеже не съм специалист си правя изводи на основата на преживяни и отминали събития. Ако някой все пак може да изкаже компетентно мнение, ще съм благодарен.

Неактивен zlatkoo

*
 • *******
 • 1471
  • Профил
Re: Разделение на обществото и по темата с корона вируса
« Отговор #5 -: Септември 14, 2021, 05:08:38 17:08 »
Понеже "споменаваш" Мангъров. Първо да споделя, не съм антиваксър. Но в случая кое е не верното?
Нема начин да нема начин!

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 6642
  • Профил
Re: Разделение на обществото и по темата с корона вируса
« Отговор #6 -: Септември 15, 2021, 01:41:43 13:41 »
Оля се той. Лично съм му задължен, както много, които са били деца от 80-те насам. Но се оля.
Не може без контекст да хвърляш храна на плоскоземците.
Има достатъчно официални данни.
64-ма от над 9.000 починали от януари до сега са били ваксинирани. - ето Ви съотношение в собствената ни държава.
Англия има 45-46 милиона население на над 16 години, 78% напълно ваксинирани са около 36 милиона. - смятайте, но е очевидно.

Неактивен zlatkoo

*
 • *******
 • 1471
  • Профил
Re: Разделение на обществото и по темата с корона вируса
« Отговор #7 -: Септември 16, 2021, 09:43:37 09:43 »
Ами ето, как сам си отговаряш. Той няма предвид починалите, а това, че ваксинираните могат да разнасят заразата. Че го изкарват по леко спор няма. И не искам да взимам страна в случая, просто се опитвам да мисля трезво.
 Иначе да, леко се олива. Но това според мен е, защото го играе опозиция. Ако просто споделяше факти, мисля нямаше да е така
Нема начин да нема начин!

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 6642
  • Профил
Re: Разделение на обществото и по темата с корона вируса
« Отговор #8 -: Септември 16, 2021, 11:15:16 11:15 »
Ти го разбираш така, аз го разбирам иначе, трети по трети начин и т.н. - това ясна позиция ли е?

Материал кай за размисъл. От кого и над какво?

Ние сме с най-висока смъртност в света. Айде размишлявайте!

Колко време и колко е заразен ваксинираният?

100 човека на ден умират. Във ваксиниран Израел не умират по 100 човека на ден. - ето материал за размисъл.
В Израел има само един ден с над 100 починали: https://www.worldometers.info/coronavirus/country/israel/ няколко дни с над 50 и много дни с много под 50.

На 20-25-то място сме по дневна смъртност и на 33-то по обща абсолютна смъртност.
На 7-мо място по смъртност на глава от населението.

1. Перу;
2. Унгария;
3. Босна и Херцеговина;
4. С. Македония;
5. Черна гора;
6. Гибралтар;
7. България;

Размишлявайте!

Неактивен zlatkoo

*
 • *******
 • 1471
  • Профил
Re: Разделение на обществото и по темата с корона вируса
« Отговор #9 -: Септември 16, 2021, 04:09:40 16:09 »
Тази статистика не била по различна и преди пандемията. Просто сега вируса действа като "лупа" на нашето здравеопазване, и състояние на хората. Защото тук по принцип нямаме здравна култура. Превантивни мерки не се взимат за каквото и да било, а повечето чакат да се стигне до непоправимото за да идат на лекар.
п.п. Аз не оспорвам твоето мнение, просто изказвам моето.
Нема начин да нема начин!

Неактивен zlatkoo

*
 • *******
 • 1471
  • Профил
Re: Разделение на обществото и по темата с корона вируса
« Отговор #11 -: Септември 17, 2021, 09:12:31 09:12 »
Да, и в дискусия има по голям шанс да я открием. Замислих се нещо. Защо във всяка класна стая, и в градския транспорт, не се сложи по един УВ уред. Не е ли по добре да трепем гадината, вместо да се ограничаваме, и пазим от нея, и да се надяваме да ни подмине.
Нема начин да нема начин!

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 6642
  • Профил
Re: Разделение на обществото и по темата с корона вируса
« Отговор #12 -: Септември 17, 2021, 12:30:38 12:30 »
След един учебен ден всички ще бъдат с тен като от солариум, а някои и с наченки на катаракта ;D

Короната свърши за социално активната част от обществото. Аз след март-април не съм чувал някой познат да го е хванал. В момента върлува по старчески домове, лудници, възрастни, хронично болни и т.н. тъжно! Важното е да не пипаме дискотеките. Егоистите не можаха да се удържат едно лято да пропуснат екзотичните дестинации за да може по-бързо да ни довлекат Мю и други гадости.

Неактивен zlatkoo

*
 • *******
 • 1471
  • Профил
Re: Разделение на обществото и по темата с корона вируса
« Отговор #14 -: Септември 20, 2021, 12:56:32 12:56 »
Ами такива "акции" не подкрепям твърдо. Хората от пункта просто си вършат работата. Като не искаш да се ваксинираш просто не го правиш!
Нема начин да нема начин!