Така е, но си представи, че си министър на здравеопазването за един ден.
Какво да направи?
310 души.
Няма нужда някой да ми налага локдаун за да се сетя да си стоя вкъщи, да се пазя, да си нося маската като хората и да си мия ръцете.
Изкарах 4 (четири) вида градински сополи последния месец и половина и един ковид, който го изкараха и всички колеги, включително баща ми.
Същото като миналият път в края на октомври и началото на ноември 2020-та с тази разлика, че този път сме ваксинирани, баща ми наполовина по-леко и по-кратко, аз четири пъти по-леко и наполовина по-кратко със дълго време хрема след това.
Ваксиналните ми антитела бяха 770 март месец, сега са под 1, над 1.000 пъти спад. Нови IGg нямам, както нямах и миналият път. Само че аз карам хреми с 37.4.
Майка ми не може да кихне, а доказано е била в контакт с няколко доказани болни. В Пирогов си удряха шапките в земята от нея, нейна приятелка сестра там влезе в болница след като предишните четири дни са били всеки ден заедно. Колегите направиха пълни изследвания на майка ми, нито е заразена, нито има антитела. Баща ми два пъти й го носи и си кара карантина вкъщи с всички симптоми, доказан с ПСР, майка ми да е кихнала веднъж.
С двама колеги седим в един кабинет, тримата болни, мерим си температурата, точим сополи, двамата положителни, аз отрицателен (с тест от аптеката обаче)
, караме хрема.
Та, това, което искам да кажа и да повторя пак, е че има 5 степени на възприемчивост от 0 до 4.
Тези, които са нула генетично не могат да го хванат, те и не кихат. Просто рецептора е друга ключалка и вируса изобщо не влиза.
Тези, които са 1 и 2 са като мен, аз вероятно съм между 1 и 2,защото си вдигам 37.4-37.8, но нищо особено не се случва.
Чистите 1-ци са тези, които безсимптомно просто правят антитела. Аз и това не правя.
2 го карат по Мангъров.
3 го карат тежко.
4 могат да умрат.
Това е от научно изследване, което нещо не виждам да се цитира и обяснява. Това са гените на хората. Това е руската рулетка, защото никой не знае от кой тип е.Знам само, че ваксиниран ме повтори и този път нямах намален капацитет за упражнения, нямах отпадналост и се чувствах добре.
Една колежка направи пневмония обаче.
Роднини и познати на колеги и приятели починаха.
Който е ваксиниран определено кара хрема или само губи обоняние. (както се случи с приятел лекар с трета доза, обоняние и странни усещания два-три дни)
Някои не ваксинирани също само губят обоняние.
Шири се шеметна простотия.
Не се осъзнава, че има възрастни и болни хора, които са възприемчиви. За тях това е смъртна присъда.
Затова трябва сами да осъзнаем да се пазим и да понамалим малко ходенето по празници и кръчми.
Да го приемем за национален траур.И не, данните от вчера не са с натрупване от уикенда, това е във вторник.