Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 6642
  • Профил
Цивилизациите в млечния път вече се били самоунищожили

Тази новина се завъртя днес сутринта.
Според учените галактиката била пълна с останки от цивилизации зародили се преди нас, защото нашата планета е родена 9 милиарда години след големият взрив след като близък взрив на свръх нова е дал тласък на мъглявината формирала слънчевата систева, а те са обитавали по-стари звездни системи.

Тук има един проблем. Собствената ни обитаема планета рециклира цялата кора и литосфера на всеки 500 милиона години.
Разтопеното ядро на земята диктува конвекционни процеси, които карат континентите да се движат, от една страна на дъното на океаните се формира нова кора, а от друга континентите се подпъхват един под друг и потъват надолу, където се разтапя. Този процес е с цикъл около 500 милиона години. Тоест, сушата формирана днес ще се върне обратно в мантията след половин милиард години. Скали на по-голяма възраст има, но са рядкост и изключение.
Като цяло всичко по-сложно от бактерия или водорасли е форма на живот на възраст по-малка от 1 милиард години.

Доста е възможно никъде да няма никакви останки, освен на някоя студена изстинала луна и в орбита. Макар че постоянният поток метеорити вероятно е заличил и това, а апаратите в орбита отдавна са издухани от звезден вятър, разложение от радиация или унищожени от микро метеорити.
Може би някъде се лутат неузнаваемите останки от сонди като Вояджър.

Космоса е тъжно място.

Отново ми идва наум изкуствената панспермия. Единственият шанс за продължаване на живота и рода. Изкуствени сонди пълни с ДНК, които залязващите цивилизации разпращат във всички посоки с надеждата да заразят нова планета с живот.
Разстоянията в космоса са такива, че преди две едновременно съществуващи цивилицасии да установят дори само радио контакт всички членове и на двете умират.
Ха ха ..моята теория за живота във вселената вече се тиражира  8)
Напоследък умря нещо еуфорията около стотиците екзопланети коит уж били люлка на живот . Оказва се че това са мъртви пустини с голяма вероятност . Няма нито една звездна система с подобна комбинация на планети като нашето слънце . Поне досега не е открита такава , някои учени твърдят че това е уникално за вселената и не толкова често срещано както се твърдеше по рано за екзопланените .

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 6642
  • Профил
И моята хипотеза е такава от много време, тъжна история.


Дано има извънземни и дано са свестни. Апропо, ако не са свестни, не биха оцелели. - последното разсъждение не съм го срещал никъде.

Неактивен lordoff

*
 • ****
 • 212
 • Кирил
  • Профил
Дано има извънземни и дано са свестни. Апропо, ако не са свестни, не биха оцелели.....
Много мъдро и добре казано!
Записвам си го! :-)
different is easy, better is a lot more difficult