Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ЛАМПОВИ УСИЛВАТЕЛИ - НЕ КОМЕНТИРАНИ НЕЩА
« -: Ноември 12, 2021, 02:11:47 14:11 »
Бездействието ме мъчи, а мисленето не! Големи писания и детайлни обеснения прочетох в НЕТА по темата. Никъде не прочетох най-важното. С две думи най-често срещаните говорители са електродинамични, тоест - двигател с възвратно постапателен механичен момент. Съгласно теорията на електрическите машини идеалният начин за управлението им е генератор на ток. Токът създава потока. При генератор на ток магнитният поток е 2,7 пъти по стабилен за къси времеви интервали. За всички лампови усилватели от 10 вата нагоре базов елемент за стабилност на тока - потока, е изходният трансформатор. Селектроника се занимавам от 53 години. Правил съм достатъчно лампови и транзисторни усилватели и на тази база мога да твърдя, че без значение на активните усилвателни елементи важният компонент е изходният траф.
Неграмотността е основен источник на доходи за едни хора. А това става с активиране на мерака. Важно е да върви бизнеса! ЧАО!

Неактивен Toshko

*
  • *****
  • 6435
    • Профил
Re: ЛАМПОВИ УСИЛВАТЕЛИ - НЕ КОМЕНТИРАНИ НЕЩА
« Отговор #1 -: Ноември 13, 2021, 06:22:49 18:22 »
Привет, информацията обаче се съхранява и интерпретира в напрежение и по-точно амплитуда на напрежението във времево то измерение.

Това би трябвало да ти е много интересно: http://penkiller.com/index.php/topic,2738.0.html

Аз не се занимавам с усилватели, но пък разбирам от акустика и озвучителна тела.

Управление по ток или пък с токова обратна връзка водят до изменения в АЧХ.

По-надълго ще пиша. Ти дай отзиви за темата. Не съм професионалист, но се опитай да вникнеш.